Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Súgó

Hogyan tudom kikelteni a tojásomat?
Kattints a tojás ikonra a kezdőoldalon!Külső kép linkjeSzükséged lesz egy inkubátorra, melyet a kisállatkereskedésben vehetsz meg .Külső kép linkjeAz egered segítségével tedd a tojást az inkubátorba! Ezután már csak meg kell várnod, hogy kikeljen a tojás.Külső kép linkjeHa van aranyrögöd, meg is gyorsíthatod a folyamatot.
(Aranyrögöt a bankban tudsz venni) _/!\\_ Egyszerre csak egy aktív familiárisod lehet.[/color]
Hogyan tudom megetetni a familiárisomat?
A „Familiárisom” oldalon kattints a „Megetetem” feliratra!Megjelenik egy ablak, amely a te és a familiárisod készletét mutatja.Ahhoz, hogy fel tudd tölteni a familiárisod készletét, mozdítsd el a mutatót a jobb oldali irányba, majd kattints a „Megetetem” feliratra!Ha visszateszed a familiárisodat a tojásába, a készlete automatikusan átkerül a te készletedbe (a készlet korlátainak erejéig).
Hogyan tudom felnöveszteni a familiárisomat?
Az egyes familiárisok esetén más és más feltételeket kell teljesítened a familiárisod felnövesztéséhez:- Ragaszkodás meghatározott szintje

- Elért korhatár (a kikelés óta)

- Elért szint

- Elért epizód
Figyelem! A felnövesztés után lenullázzuk a familiáris aktív napjainak a számát.A felnövesztés csak a te döntésed alapján történhet, és kizárólag akkor, amikor nincs felfedező úton a familiárisod.
Mi a különbség az egyes familiárisok között?
Mindegyik familiáris egyedi, de az ugyanabba a fajba tartozóknak megegyeznek a főbb jellemvonásai, mint az elérhető energia vagy a fejlődésének feltételei. A szerencse viszont egyedenként változik. Például[/b]: A te bekoládnak valószínűleg több vagy kevesebb szerencséje lesz, mint a barátod bekolájának. Az energiaszinje viszont mind a kettőnek 90 lesz.Minden familiárisfajnak adott, hogy milyen élelmet és milyen csalit szeret.Mi történik, ha visszateszem a familiárisomat a tojásába?
Azzal, hogy visszateszed a familiárisodat a tojásba, nem veszted el az eddigi előrehaladásodat. Megtartja a fejlődését, úgyhogy nem kell újra kivárnod, hogy nagyra nőjön. A szerencséje sem változik. A szeretet szintje viszont visszaesik 20 %-ra, függetlenül attól, hogy korábban mennyi volt. Az élelme visszakerül a készletedbe, és felhasználhatod egy ugyanabba a fajba tartozó másik familiáris etetésére.Mire szolgál a familiárisok energiája?
A familiárisok energiájának köszönhetően el tudod őket küldeni felfedező útra Eel városának térképére kattintva.Ha rendesen táplálod a familiárisodat, akkor naponta feltöltődik az energiája.Mire szolgál a szerencseszint?
A szerencseszint meghatározza, hogy mennyi esélye van a familiárisodnak, hogy különleges tárgyakat találjon a felfedező utak során. Minden familiárisnak más a szerencseszintje. Egy +250 szerencseszintű familiáris nagyobb eséllyel hoz nked különleges tárgyakat, mint egy másik, akinek +80 a szerencseszintje. (Ez nem jelenti azt, hogy a +80 szerencseszintű familiáris soha nem találna semmit.) A szerencseszint attól is függ, hogy milyen ritka fajba tartozik a familiáris. Az hétköznapi familiárisfajok átlagos szerencseszintje: 46, a ritka fajoké: 102, az epikus fajoké: 204, a legendásoké pedig: 332. Az egyes tárgyakra is jellemző, hogy mennyi esélye van a megjelenésüknek. Az tehát, hogy a familiárisod megtalál-e egy tárgyat, függ a familiárisod szerencseszintjétől és a tárgyra jellemző megjelenési esélytől. (Ez utóbbit az határozza meg, hogy milyen típusú és milyen ritka a tárgy, hogy hol van elrejtve stb.)Felfedező út minta a „Lawrence” hajjal Így alakulnak az esélyek:a „Lawrence” haj megtalálása egy átlagos familiáris által: 1/2173, a „Lawrence” haj megtalálása egy ritka familiáris által: 1/980, a „Lawrence” haj megtalálása egy epikus familiáris által: 1/490, végül a „Lawrence” haj megtalálása egy legendás familiáris által: 1/301
Ha felnő a familiárisod, változhat a szerencseszintje: ugyanolyan marad, növekszik vagy csökken
[/u].
Hogyan tudom elküldeni a familiárisomat felfedező útra?
Kattints a familiárisod oldalán a karaktered alatti kék mezőre, hogy megjelenjen Eel városának a térképe!Külső kép linkjeA kék körök jelzik azokat a területeket, amelyeket a familiárisod felfedezhet. Egy-egy felfedező út 10 és 40 pont között csökkenti a familiárisod energiáját. Az egyes területeken más és más kincseket találhat, és különböző, hogy mennyi időre van szüksége a keresgéléshez.Külső kép linkjeFigyelem! Ha nincs több energiája a familiárisodnak, várj egy napot, vagy vegyél energiaitalt a familiárisodnak Perruru boltjában!
/!\ Ha nincs élelme a familiárisodnak, nem tudja feltölteni az energiáját /!\
Hogyan tudom megváltoztatni a familiárisom nevét?
Amikor először kelted ki a tojásodat, ingyen elnevezheted a familiárisodat a jobb oldalon megjelenő „Átnevezés” feliratra kattintva. Később megváltoztathatod a familiárisod nevét, de ez a módosítás 100 aranyrögbe kerül./!\\ A familiárisod megtartja a nevét akkor is, ha visszateszed a tojásába, így meg tudod különböztetni a készletedben levő tojásokat /!\\Miért ment vissza a familiárisom a tojásába?
Ha nem gondoskodsz megfelelően a familiárisodról, vissza fog menni a tojásába. Ha elfelejted megetetni, a szeretet szintje visszaesik 0-ra. Amely napokon nem tud táplálkozni a familiárisod, 20 energiapontot veszít. Ha elfogy az összes energiája, naponta 10 szeretetpontot veszít./!\\ Ha a szeretet szintje visszaesik 0-ra, a familiárisod, visszamegy a tojásába.
> Itt < megnézheted, hogyan tudod megetetni a familiárisodat.Mire szolgál a ragaszkodás szintje?
A ragaszkodás szintje azt mutatja meg, hogy mennyire szeret téged a familiárisod. Ha megfelelően gondoskodsz róla, akkor nő a ragaszkodás szintje, ellenkező esetben pedig csökken. Ha lecsökken nullára, a familiárisod visszatér a tojásába. A ragaszkodási szint meghatározott mértéke feltétele a familiáris kifejlődésének.Ragaszkodási pontokat a felfedező út során is találhat a familiárisod. Ha van élelme a familiárisodnak, akkor naponta 2%-al növekszik a ragaszkodási szintje.Mit találhat a familiárisom a felfedező út során?
Élelmet, csalit, alkímiai alapanyagokat találhat. Illetve akár a karaktered öltöztetésére szolgáló tárgyakat is.

Találhat ezen kívül plusz energiát vagy ragaszkodást.

A felfedező úton található tárgyak előfordulási esélye különböző:

- Hétköznapi

- Ritka

- Epikus

- Legendás
Ha már megszerezted az összes hétköznapi tárgyat egy bizonyos területen, akkor már csak annál ritkábbakat találhatsz, a keresés tehát nehezebb lesz.Más familiárisokat is találhatsz, amelyeket úgy tudsz elkapni, ha megvan a megfelelő csali a készletedben.

/!\ Még a megfelelő csalival sem sikerül mindig az elfogás! /!\
[/center]Előfordulhat, hogy a familiárisod üres kézzel tér vissza vagy találkozik egy játszótárssal, ezért elfelejti bejárni a területet.