Fórum

Oldalak : 1

#1 2022. 01. 25. - 11h59

Light gárda
Eldarya
Oracle
Eldarya
...
Üzenetek: 36

Hello,

You can give your opinion on Episode 10 | Where the Magic Happens here.

Please only post if you have finished the episode and if you have something constructive to share, in a calm manner.

The team will read your messages, so, please make sure your comment is prepared, constructive and respectful towards the other players and the game team.

Remember you don't have to like the episode, but you can respectfully state why you disliked it.

Thank you and have fun!

The Eldarya Team



https://www.beemoov.com/documents/jpg/2021-12/lancement-61cddf028464b.jpg

Kijelentkezve

#2 2022. 01. 25. - 12h29

Light gárda
LilyanaRed
Moderator
LilyanaRed
...
Üzenetek: 321

https://bit.ly/2UbJ4dx
A magam részéről elmondhatom, hogy meglepően elégedett vagyok eddig a new erával. (leszámítva, hogy a csj-hez hasonlóan itt is kb kötelező "minden epizódban" / vagy másodikban/ új ruhát vásárolni. (Az egész originsben, a 30 rész alatt 5 ruhát kellett megvenni (meg kaptunk egyet) itt a 10 rész alatt már 4-nél tartunk, és az elején extraként kaptunk egyet).

A történet hozza azt amit várunk tőle (vagy várok. Továbbra is tartom, hogy akik unalmasnak tartják az évadot nem tudom melyik műsort nézik. Ez a világvége hangulat nekem személy szerint jobban bejön, mint a korábbi évad, aminek az elején, mintha nem is lenne iránya a történetnek). Van irányvonal, megvannak a maga kis kliséi (bálas jelenet), de ennyi kell is, hogy a karakterek kissé relaxáljanak meg illusztrációkon jól is mutat az ilyesmi.
Sokszor elhangzott már, hogy a karakterünk kitörlődött a földi hozzátartozói emlékeiből, és nekem annak idején személyesen az abszint vezetője, Eza adta a szert, így aztán a fordulat, hogy mégis emlékezhetnek ránk meglepett. (mondjuk nem tudom, hogy miért épp a szüleink háza melletti erdőben-parkban volt a portál, biztosan jól nézhetett ki, mikor a kommandós alakulat a piknikasztalhoz kivonult és átugrottak Eldaryjába, de elengedem, dramaturgiailag jobban működött ez a szülői házzal).
/Bár 99,8%, hogy mire anyuka/apuka felérnek a szobába, Őrzőnk fogja magát és kiveti magát az ablakon, így a nagy találkozás elmarad. Nem menne az olyan szépen, hogy elengedjék a karaktert, és elég vontatottá válna, ha maradna az őrzőnk. Ha elmenekül simán őrlődhet és haragudhat a világra. /

A szett egész jó lett, sajnos kevésnek érzem a színvariációk számát, így nem tudtam belőle kedvemre bevásárolni a butikban, mert nem léteztek a kedvemre való színek.
Az illusztrációk vagányak, bár...
https://i.imgur.com/NOXAXgH.pnghttps://i.imgur.com/fobTxbW.png
A két nadrág nem ugyanaz, vagy a lányzó még a portálon átkelés közben is stoppolta azt a farmert.

https://bit.ly/2uRxjhI


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/49a5fe12-eff7-4359-b557-1e02a5a1e0b9/dea28g2-65b6defe-5ddf-4d94-89ca-dd0139727ffc.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzQ5YTVmZTEyLWVmZjctNDM1OS1iNTU3LTFlMDJhNWExZTBiOVwvZGVhMjhnMi02NWI2ZGVmZS01ZGRmLTRkOTQtODljYS1kZDAxMzk3MjdmZmMuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.iql8ihsa225rjfrtqxsENmijZhT7ALZYlj6Kpi-Iw-o

Kijelentkezve

#3 2022. 01. 26. - 15h37

Absynthe gárda
Anneline
Rookie
Anneline
...
Üzenetek: 146

Sziasztok!

A 10. epizód kapcsán elég vegyes érzéseim vannak. Összességében nem rossz, de azért hagyott maga után egy kis keserű utóízt.

Az, hogy visszatértünk a földre egy zseniális ötlet volt. A NE koncepciója alapján valahol sejthető volt ez a lépés, ennek ellenére az ötletet jól építették fel és megvolt a megfelelő felvezetés is. A viselkedésre és szokásokra való tanítás ötletes volt, habár én is azok csoportját bővítem, akik szerint jobb lett volna, ha mi ügyetlenkedünk kiszemeltünkkel. Azért a ruhakészítés sem volt rossz, de azt fenntartom, hogy a tanítás több lehetőséget kínált volna.

Viszont, hogy éppen abba az erdőbe mentünk, ahol utoljára sétáltunk, egy picit erőltetettnek tűnt, de aztán ki tudja, lehet a későbbiekben adnak majd erre magyarázatot.  Bár az is igaz, hogy enélkül nem tudtunk volna visszamenni a családhoz.

Nem tudom eldönteni, mit gondoljak arról, hogy mégsem felejtettek el minket teljesen. Talán behoznak egy olyan vonalat, hogy mi "duplázódtunk" meg és igazából nem eltűntünk/kitörlődtünk az emlékezetükből, hanem helyünkre került egy hasonmás? Várom, merre haladunk tovább.

Na és a dolgok, amik már kevésbé tetszettek. Matyi nekem egyre ellenszenvesebb és már nagyon unom, hogy ennyit kell vele beszélni. Elhiszem és el is fogadom, hogy ha valakinek szimpatikus és/vagy ő a választottja, de annyira jó lenne, ha másnak nem kellene olyan sokat összefutni vele. Ráadásul van, hogy a karakterem több időt tölt Matyival, mit a kiszemeltjével. Ez mégis miért jó? Ugyan itt magyaron nincs ilyen gondom (Nevrával viszem a szálat), de német szerveren annál több. Ott Lance a kiszemeltje a karakteremnek és komolyan kezdek belefáradni abba, hogy arányaiban vele alig találkozik, ellenben Matyival folyton... Tényleg nem értem, miért kell ezt csinálni. Nyilván ő az ismeretlen, titokzatos, nehezen elérhető vonal, de azt gondoltam volna, hogy ahogy haladunk előre, úgy kapunk egyre több jelenetet Lance-szal.

A másik nagy problémám az a maana és a kötelező ruha. A költségek tekintetében nagyon nem tetszenek a dolgok. Ezúttal egy négy darabos szett ára volt 840 maana úgy, hogy nincs lehetőség kihagyni. Nekem pl egyáltalán nem tetszik és egyik részét sem fogom tudni használni. Kezd egyre jobban dühíteni a sok kötelező ruha.
Az epizód/költség kapcsán csak annyit jegyeznék meg, hogy az Originsben egy 3000 maanas költség már extrásnak és soknak számított, átlagosan 2300-2800 maanaba kerültek a részek. A fizetésváltással (mozgás helyett párbeszédalapú költés) az eredeti részek valóban olcsóbbak lettek, ugyanakkor a New Era esetében már koránt sincs így. A szanaszét szedett mondatfoszlányok és az a rengeteg 'next' rengeteget elvesz a játékélményből.
Ha azt nézem, hogy inflálódunk és nem lehetnek azok az árak, mint 4-5 éve, azt el tudom fogadni. Ugyanakkor a fizetés és a maana-szerzési lehetőségek semmit sem változtak. Sőt, a piac még el is lett rontva.
Oké, megy az ösztönzés, hogy költsünk pénzt. Viszont ez egy ingyenes játéknak indult fizetős extrákkal (plusz ruhák, spin off stb.) Ehhez képest most... Hát sajnálom, hogy ez a helyzet és csak remélni tudom, hogy lesz némi változtatás a jövőre nézve. Tekintve azt a rengeteg elégedetlen hozzászólást, ami minden szerveren jelen van, nem tudom, lesz-e bármi változás. Aztán ki tudja.

Végül is, a történet szempontjából nagyon kíváncsi vagyok, merre haladunk majd, mik jönnek még. A sztorit és a karakterek többségét nagyon szeretem és remélem, hogy a küldetés mellett azért lesz időnk a kiszemeltünkre is /static/img/forum/smilies/smile.png

Kijelentkezve

Oldalak : 1