Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 ... 69 70 71 72 73

#1751 2018. 03. 06. - 14h28

Árnyék gárda
Dunya
Újonc
Dunya
...
Üzenetek: 73

Isobel,
Bevallom, baromi rég néztem animét, de a shouen ait nagyon szerettem. (Nem az olyanokat, mint a sportanimék, hogy csak fanservice-nek van benne, hanem ami tényleges shounen ai volt)
☾ No. 6 (ebből úgy megnéznék egy folytatást)
☾ Sekaiichi hatsukoi
☾ Gravitation (ebből a mangát is olvastam, a stílus meglepően más volt, de a sztori ugyanaz)
☾ Love stage!!
☾ Thight-rope (csak két ova, de imádtam)
☾ illetve a Mirai Nikkiben a shounen ai-szál
Yaoit, mint korhatáros tartalmat mangában olvastam, de mivel azt kérted, hogy mellőzzuk, ezért mellőzöm :3
Ah, és hogy ezt felsoroljam, átböngészem AA-n a "befejezett animék" listát, és egy-kettőhöz megjött a kedvem újranézni /static/img/forum/smilies/big_smile.png


https://i.imgur.com/cVAFyLg.gif

Kijelentkezve

#1752 2018. 03. 17. - 14h27

Obszidián gárda
ThePscyho
Legyőzte a Dahut
ThePscyho
...
Üzenetek: 2 880

Anime ajánló kéretik ^^

Halihó, mostanság megakadtam, és nem igazán tudom milyen animét nézzek. Nagyjából kilőttem azokat, amikkel elmaradásaim voltak, szóval most ötleteket szeretnék kérni.
Főként fantasy - sci-fi érdekelne, lehetőleg nem női főszereplővel, mert azokkal általában nem boldoguk. Nagyon egyéb kikötésem nincs. Valószínűleg az ismertebbeket én is ismerni fogom, de az is megeshet, hogy átsiklottam valami felett. Minden ötletet szívesen fogadok ^^


https://orig00.deviantart.net/ae44/f/2019/007/3/a/oie_otzm6db5jc4i_by_rumista-dcwhbpk.gif

Bejelentkezve

#1753 2018. 03. 17. - 15h02

Abszint gárda
Laturi
Legyőzte a Boobrit
Wolfy-oneechan
...
Üzenetek: 21 301

Nah, most kapsz egy kisebb listát, gyorsan ránéztem az adatlapodra, hogy ne írjak olyat, amit már láttál:

Planetes: Régi darab, 2003-s, ennek ellenére messze jobb, mint a mostaniak többsége. Hard SF, világűrben játszódik és olyan problémákra keresi a megoldást, ami manapság kezd csak körvonalazódni: Űrszemét és más bolygók kolonizációja. Szerintem ez egy kötelező darab, ráadásul az egész tudományosan is helytáll.

Akame ga Kill: Dark Fantasy. Egy világ, ahol a hatalmon lévők bármit megtehetnek. Itt tevékenykedik a Night Raid, egy orvgyilkosokból álló csapat, akik a forradalmat készítik elő. Itt nagyjából ugyanaz a sors vár a szereplőkre, mint egy Game of Thrones kötetben.

Knights & Magic: Mechák és fantasy. Kell ennél többet mondjak? Ráadásul még a sztori is érdekes, humoros az egész, szóval csak ajánlani tudom.

Fullmetal Alchemist és Fullmetal Alchemist Brotherhood: Sok epizód, de megéri. A Brotherhood a remake, viszont vannak dolgok, amiket az eredeti jobban elmagyaráz. Megéri mindkettőt megnézni, egy bizonyos pontig lényegében ugyanaz a sztori, utána térnek csak el. Sokat erről sem érdemes beszélni, csak újranézni.

Steins; Gate: Avagy mi történik, ha véletlenül felfedezünk egy időgépet és egy hatalmas összeesküvés nyomaira bukkanunk? Vagy ahogy valaki egyszer jellemezte: Ennek az animének 1 epizódja van, aminek a megértéséhez kell a többi 24.

The Reflection: Stan Lee készített magának egy animét, avagy a japán X-men.

Code Geass: A geass egy képesség, amely különböző dolgokat tesz lehetővé, ám mind az emberek elméivel játszanak. A főszereplőnk Leluch is szert tesz egyre, amivel Britannia ellen indul háborúba. Stratégia, cselszövés, mechák, van itt minden.

Kiznaiver: Egy újabb gyöngyszem. Egy kis csoport, akiket összekötöttek úgy, hogy érezzék a másik fájdalmait. Vajon hová jut ez a kísérlet? Nekem nagyon tetszett, érdemes megnézni.

KonoSuba: Garantált 20 perc nevetés, egy teljesen alkalmatlan kalandorokról szóló történeten. Szerintem már hallottál róla, így ennyi elég is.

Izetta, die Letze Hexe: Háborúban áll a világ, egy kis országot a teljes pusztulás fenyegeti. Itt bukkan fel Izetta, aki elhatározza, hogy megvédi az országát. Igaz, női főszereplőink vannak, viszont ez az anime messze a legjobbak egyiket. (A lezárást mondjuk még mindig nem tudtam megbocsájtani nekik.)


Someone owes me an answer. Is it you? //Abszisok! Ide is vessetek egy pillantást!   Meg ide!
https://i.imgur.com/q6hMnM8.gif

Bejelentkezve

#1754 2018. 03. 17. - 15h08

Obszidián gárda
ThePscyho
Legyőzte a Dahut
ThePscyho
...
Üzenetek: 2 880

Köszönet, a Planetes, KonoSuba és Izetta, die Letze Hexe újdonság volt, bár a többit már láttam, de szerintem ezekkel elütöm a mai nap hátra levő részét /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Az adatlapomon ilyen épp eszembe jutott kedvencek vannak említve. Pl a Hellsinget is csak utólag írtam oda, mert nem jutott eszmebe, pedig imádom /static/img/forum/smilies/big_smile.png


https://orig00.deviantart.net/ae44/f/2019/007/3/a/oie_otzm6db5jc4i_by_rumista-dcwhbpk.gif

Bejelentkezve

#1755 2018. 03. 18. - 10h24

Abszint gárda
Flashy
Az éjszaka királynője
Flashy
...
Üzenetek: 2 901Helló, bocsi, hogy csak így beesek a topicba, még nem jártam erre. /static/img/forum/smilies/smile.png üdv mindenkinek.

Olyan kérdésem lenne, hogy tufnétok-e nekem olyan animéket/mangákat ajánlani, ami a Sengoku korban játszódik? /static/img/forum/smilies/smile.png

Utolsó módosítás: Flashy (2018. 03. 18. - 10h24)


Kijelentkezve

#1756 2018. 03. 18. - 17h38

Árnyék gárda
Isobel
Fiatal újonc
Isobel
...
Üzenetek: 26

Szia Flashy!

Ugyan nem ismerek sok animét, ami a Sengoku-korban játszódik, de azért megpróbálok ajánlani párat. /static/img/forum/smilies/big_smile.png

1. Brave 10
2. Sengoku Basara
3. Sengoku Musou
+ (Sengoku Night Blood: a sengoku-kor az ihletadó, de a történet elmegy egy fantasy-harem irányba.)

(továbbá, ha érdekelnek más történelmi korok, akkor még tudnám ajánlani a Hakuoukit, ami Bakumatsu-korban játszódik. Ez szintén elmegy fantasy-harem-romantika kategóriában, ugyanakkor megmarad a történelmi hangulat is. +elég sok helyes történelmileg helytálló utalás is van benne)


Dunya írta:

Isobel,

☾ No. 6 (ebből úgy megnéznék egy folytatást)
☾ Sekaiichi hatsukoi
☾ Gravitation (ebből a mangát is olvastam, a stílus meglepően más volt, de a sztori ugyanaz)
☾ Love stage!!
☾ Thight-rope (csak két ova, de imádtam)
☾ illetve a Mirai Nikkiben a shounen ai-szál
/static/img/forum/smilies/big_smile.png


Szia!

Először is köszönöm szépen, hogy válaszoltál és ajánlottál animéket. /static/img/forum/smilies/big_smile.png

A Gravitation és a Mirai Nikki kivételével minden általad említett animét láttam, és biztos vagyok benne, hogy ezt a kettőt is megnézem. Főleg a Mirai Nikki keltette fel a figyelmem, amit többen is ajánlottatok.

Köszönöm /static/img/forum/smilies/smile.png

Utolsó módosítás: Isobel (2018. 03. 18. - 17h52)


https://i.imgur.com/SuTWGvU.gif

Kijelentkezve

#1757 2018. 03. 18. - 17h46

Abszint gárda
Yareena
Rejtélyes segítő
Yareena
...
Üzenetek: 4 749

Isobel mellőzd a dupla posztot és használd a "Módosítás" gombot ^^".
/Gondoltam szólok, mielőtt egy Moderátor tenné :)/


https://i.imgur.com/Jku2Eiz.gif

Kijelentkezve

#1758 2018. 03. 18. - 17h52

Árnyék gárda
Isobel
Fiatal újonc
Isobel
...
Üzenetek: 26

Yareena írta:

Isobel mellőzd a dupla posztot és használd a "Módosítás" gombot ^^".
/Gondoltam szólok, mielőtt egy Moderátor tenné /static/img/forum/smilies/smile.png/


Köszönöm szépen! /static/img/forum/smilies/big_smile.png /static/img/forum/smilies/big_smile.png /static/img/forum/smilies/big_smile.png


https://i.imgur.com/SuTWGvU.gif

Kijelentkezve

#1759 2018. 03. 18. - 18h25

Abszint gárda
Flashy
Az éjszaka királynője
Flashy
...
Üzenetek: 2 901@Isobel

Köszönöm szépen! Most a Sengoku Basara-t kezdtem el, aztán akkor majd jöhet a többi is. /static/img/forum/smilies/smile.png a háremes irány nem zavar, bár a BL-t jobban szeretem xD


Kijelentkezve

#1760 2018. 03. 19. - 17h36

Árnyék gárda
Isobel
Fiatal újonc
Isobel
...
Üzenetek: 26

*elsősorban azokat kérdezném, akik már régebb óta néznek animéket/olvasnak mangákat*

Sziasztok! /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Jó ideje fogalmaztam már magamban ezt a kérdést, de csak most jutottam el oda, hogy meg is osszam veletek.


Nektek melyik az abszolút kedvenc animétek? És miért?


Ciki vagy, nem ciki: nekem a Naruto az abszolút kedvencem. Ez volt az első anime, amit láttam, és az első manga, amit elolvastam. Eleinte nem igazán nyerte el a tetszésem, és egy időre fel is függesztettem a követését. 2016-ban kapcsolódtam be a történetbe, ekkor már a Shippuuden részek mentek. Talán, a huszadik rész körül jártam, amikor észrevettem, hogy képtelen vagyok abba hagyni... és hirtelen elérkezett a 400. epizód.
Lenyűgözött, ahogyan kidolgozták a fordulatokat. Itachi lett éltem legfantasztikusabbnak tartott karaktere, nem csak animékből...filmekben, könyvekben vagy sorozatokban is eltörpültek mellette. Sasuke és Naruto barátsága, és a küzdelmeik meganimálása ahwwwww  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png  /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Számtalan oka van, hogy szeretem ezt az animét..., de igazság szerint lehetetlen lenne megfogalmazni. Boldogsággal és izgalommal tölt el már csak a gondolata is.

Remélem, nem én vagyok az egyetlen, aki így érez! /static/img/forum/smilies/smile.png

*kérlek, ha válaszoltok kulturáltan tegyétek, és ne kritizáljátok mások kedvencét vagy éppen véleményét*


https://i.imgur.com/SuTWGvU.gif

Kijelentkezve

#1761 2018. 03. 19. - 20h05

Árnyék gárda
Doroshii
A gárda katonája
Doroshii
...
Üzenetek: 459

Isobel írta:


Nektek melyik az abszolút kedvenc animétek? És miért?Nekem egyértelműen a Gintama, minden hibájával együtt:) A toplistámon hiába nem az első, a Gintama rengeteg olyan dolgot adott nekem, amit más animék nem voltak képesek. Imádom a vígjáték részét, a paródiákat, de az akciót és a drámát is, amit belecsempésznek. Egyaránt szeretem a komolyabb és komolytalanabb oldalát, még a legbugyutább vagy legundorítóbb viccein is tudok szívből nevetni. Ha a Gintama nincs, én se vetem bele magam komolyabban az iparág feltérképezésébe, sose tudom meg, hogy mennyire fontosak az eladások, mennyi munka van egy adott résszel, és nem kezdek el érdeklődni ezekről a folyamatokról, hogy mi miért és hogyan van.
Bár sajnos mostanában egyre jobban kezd szétesni az egész varázsa, leginkább onnan figyelhető meg a Gintama lejtmenete, hogy a Sunrise lepasszolta a Bankai Namco Pictures-nek az animét. Ez meglátszik az eladásokon is, azóta folyamatosan csökken, ráadásul ez az animében is meglátszódik, rengeteg az állóképes jelenet, az animációról lerí a spórolás, és ez különösen a mostani arcnál fájó pont nekem, amiben azért elég sok pörgősebb harcjelenet van, amiket nagyon filléresen oldottak meg:( A másik baj Takamatsu Shinji hiánya, aki sokáig rendezője volt az animének, és tényleg a felügyelete alatt élte virágkorát a sorozat, de az utolsó 2 évadban már semmilyen szerepben nem volt jelen az anime készítése során, és ez bizony látszódik is.
De mindettől eltekintve azért még mindig ki merem jelenteni, hogy nekem a Gintama a legnagyobb kedvencem, mert összességében még így is rengeteg pozitív emlékem kapcsolódik hozzá, és tudom, hogy volt idő, amikor még a készítők is szívvel-lélekkel dolgoztak rajta, és érződött, hogy nagyon szeretik a sorozatot. A karakterek és a történet már inkább a mangaka, Sorachi-sensei érdeme, de ő is egy nagyszerű kis világot épített ki a Gintamának, bár néha azért elég mérges vagyok a trollkodásai miatt, azért összességében az ő munkásságát is zseniálisnak tartom. Amit az anime hozzátehetett az egészhez, azt megtette (bár ez inkább a 316. részig volt jellemző, utána tényleg kiveszett belőle a lélek), szóval mindent összevetve számomra tényleg a Gintama a legnagyobb kedvenc, és szerintem egy anime se tudja már átvenni a helyét ilyen szempontból.
Tudom, hogy lesznek még jobb animék, mint a Gintama, akár akció, akár szereplők, akár történet szempontjából, vagy műfaji sajátosságokon belül, de attól még az "örök kedvenc" díjat szerintem megérdemli részemről/static/img/forum/smilies/smile.png


https://i.imgur.com/9RcyEXk.jpg

Kijelentkezve

#1762 2018. 03. 19. - 20h26

Árnyék gárda
Kyara
Farkasok barátja
Kyara
...
Üzenetek: 9 199

Isobel, ez remek kérdés! Köszönöm, hogy feldobtad a témát c:

Melyik az abszolút kedvenc animém?

Ettől a kérdéstől a szívem facsarodik össze, de ha egyet kellene kiemelnem, akkor az a Kuroshitsuji lenne. Tessék, már érzem, ahogy az Inuyasha és a Death Note vetekszik eme címért, de nem hagyom, hogy meginogjon az előbbi kijelentésem. Már napját se tudom, mikor véltem felfedezni Yana Toboso remekművét, de arra emlékszem, hogyan is történt ez az egész...
Habár az első évad elején vonakodtam, hogy tovább nézzem fekete komornyikunk és Ciel kalandjait, végül túllendültem az anime lassan pörgő nehézségén és bátran állíthatom, részemről megérte a vívódás. Az első évadot imádtam, a Book of Circus pedig egyenesen levett a lábamról. Ezt követte a Book of Murder és persze az Atlantis is, ami már a mangában kedvencemmé vált. Egyszóval ahogy bővül és gyarapodik a sztori és ezzel együtt a szereplők háttérsztorija, úgy lopja be magát egyre jobban a szívembe. Nagyon olyan karaktert se tudnék kiemelni belőle, akit nem kedvelnék, mert mindenkinek van egy olyan stílusa, oldala, amit nem lehet nem kedvelni, legyen az Grell vagy akár Undertaker...sőt még Lizzy-re se tudok nagyon haragudni, pedig ő aztán nagyon távol áll tőlem.
A Kuroshitsuji 2. évadát direkt nem említettem meg, mert az számomra csak rontja magát az animét. Nem is követi a mangát, a benne futó eseményszál is értelmetlen, úgyhogy ezt én jobb szeretném elfelejteni, hogy van ilyen. :')
Egy szó, mint száz: engem teljesen magával ragadott mind a sztori, mind a szereplők és a világa is. A mai napig figyelemmel kísérem a mangában Sebastianék kalandjait és reménykedem, hogy hamarosan egy pazar adaptációban is megtekinthetem az egyre bővülő és csavarokban gazdag arc-okat..

Isobel, ha animéről van szó, nincs olyan, hogy ciki! ^^
@Yondaime <---megidézem ide, mivel barátnőmnek is nagy kedvence a Naruto. Szerintem órákig tudna róla beszélgetni.

Doroshii, neked pedig köszönöm, hogy ajánlottad a Gintamát! ^^ valóban egy fantasztikus műről van szó és jó pár liter könnycseppet hullajtottam el tőle... xDD


https://i.imgur.com/DcGGEhp.png

Kijelentkezve

#1763 2018. 03. 19. - 21h11

Abszint gárda
Yareena
Rejtélyes segítő
Yareena
...
Üzenetek: 4 749


https://orig00.deviantart.net/25d8/f/2017/237/f/7/roe_skull__free_to_use__by_akumiirako-dbl9mdr.png

Isobel írta:


Nektek melyik az abszolút kedvenc animétek? És miért?Hmm.Érdekes kérdés. Nem hiszem hogy tudnék 1-et mondani ami kedvenc...amelyik animéket meg nézem 2x 3x vagy akár 4x azokat szeretem és abszolút kedvencek és nem 1 ilyen anime van :d

És ha már nem mondok konkrét 1-et pár anime amit többször is meg néztem és ismét újra nézném ha lenne annyi időm :d :

Suki-tte Ii na yo.,Hiiro no Kakera 1./2. évad ,Otome Youkai Zakuro,Death Parade,Arakawa Under the Bridge,Koe no Katachi,Pretear,Shinrei Tantei Yakumo,Kamigami no Asobi,Vampire Knight/Vampire Knight Guilty,Yamato Nadeshiko Shichi Henge :d

De ha kellene tényleg 1-et mondanom..akkor TALÁN Suki-tte Ii na yo lenne :d Mindig szét bőgtem a fejem rajta :d

https://orig00.deviantart.net/606d/f/2015/173/6/6/6687af04820f2b13603a2701bdc59adf-d8ya6wl.png


https://i.imgur.com/Jku2Eiz.gif

Kijelentkezve

#1764 2018. 03. 20. - 07h34

Árnyék gárda
Doroshii
A gárda katonája
Doroshii
...
Üzenetek: 459

Kyarát olvasva jutott eszembe, hogy én is akartam reagálni a ciki-nem ciki meg kritizálásos részre:D
Ezt szerintem itt feleslegesen jegyezted meg, Isobel, mert ha voltak is kisebb nézeteltérések, azok is korrektül lementek, mindenféle komolyabb vita nélkül. Bár megértem, hogy írtad, mert tényleg gyakori jelenség sajnos, hogy nagyon durván szidják a másik kedvencét, bár ez még a kisebbik gond, a nagyobb probléma, hogy az adott embert is... Ezt inkább facebookon meg gyakorin figyeltem meg, hogy ha nem Neon Genesis Evangelion, Lain, és hasonló kaliberű animék a kedvenceid, akkor már nincs ízlésed:'D Félreértés ne essék, nem arra akarok utalni, hogy azok az animék rosszabbak lennének, csak könyörgöm, hadd döntse már el az ember, hogy éppen mit szeret és mit nem. Vannak olyan animék, amiket én is borzalmasnak tartok, és nem tudom felfogni, hogy szeretheti őket bárki is, de nem esek neki, meg nem személyeskedek, hogy rossz az ízlése, és nézzen inkább normális animéket. Vagy ha valakinek az én kedvenceim nem tetszettek, az se zavar, mindenkinek egyéni döntése, hogy tetszik-e neki vagy nem. Sőt, ismerem a kedvenceim hibáit, tudom, hogy melyiket éppen miért szerethetik az emberek és miért nem.
Úgyhogy nincs azzal semmi gond, ha valakinek éppen a Naruto a kedvence, vagy akármelyik másik, mert mindenki más szerencsére:)

Kyara, örülök, hogy neked is tetszik a Gintama^^


https://i.imgur.com/9RcyEXk.jpg

Kijelentkezve

#1765 2018. 03. 20. - 08h49

Árnyék gárda
Syalrën
Jamon barátja
Selira
...
Üzenetek: 14 995Kedvenc anime?

Huh, hát kedvenc. Kedvenc... Nem is tudom. Amit biztosra tudok mondani, az a Full Metal Alchemist: Brotherhood. Az olyan, hogy bármikor lelkesedem a sztoriért, a karakterekért és magáért a világért is. Szerintem eddig négyszer láttam, és egy érvágás volt, mikor bátyám közölte, hogy ő az utolsó 20 részt besűrítette volna háromba és, akkor jó lett volna. Ez... Ezt azóta sem tudtam megbocsájtani neki. Szipp. Na, de. Nálam ez így a top (Crimson Alchemist ♥ My beloved one).
Aztán, ami felejthetetlen maradt az Inuyasha és Kaleido Star. Az Inuyahsa azért, mert valami embertelenül imádtam. Avval keltem, feküdtem. Az volt az első anime, amit tudatosan néztem. Első fiktív szerelmeim tárháza, Sesshoumaru és Naraku, Bankotsu. De-de... De azért Naraku. Naraku mindent visz. Annyira sok nosztalgikus emléket ébreszt bennem, hogy szerintem napestig írhatnám.
Kaleido Star meg a másik. Az volt a második, erre tisztán emlékszem és Leon ♥ Nyuuu~ Nyuu... ~~~

Aztán pedig annyi szennyet láttam, hogy az valami hihetetlen (nem a következőekre gondolok, azokat inkább meg sem említem). Mármint, OKÉ. Persze. Ami nekem szenny, az másnak kincs. Én senkit sem szeretnék megsérteni, hiszen engem aztán tényleg nem zavar, ha valaki oda van valamiért, amiért én nem. Mindössze megtéríteni ne akarjon a - számomra - hülyeségével. Vicces, hogy pont a Naruto kapcsán jött fel ez a kinek mi a jó, és kinek mi a rossz. Én például kedveltem, egészen Shipud. 75-ig néztem, mikor még kezdődött, de aztán az a mérhetetlen mennyiségű filler... Eh. Mindenesetre azért is rajongtam, de már egyáltalán nem tartozik kedvenceim közé. Visszatérve, hogy miért is vicces, szóval én pont a másik részről tapasztaltam azt, hogy van olyan, aki csak a Narutot nézi és már kaptam meg, hogy szar-szemét alak vagyok, hogy szerintem nem jó. Ez az Isten. Ennél jobb animét nem csináltak a földön, és. És ő nem fog mást nézni, mert überelhetetlen. Ésatöbbi. Szóval, igazából ez inkább csak egyénfüggő :"D
Na, de visszatérve. Volt korszakom, mikor imádtam a Shounent és néztem Narutot, Blícst, Kateikyoushit, Fairy Tailt és hát, minden ugyan arról szól. Eh. A barátság ereje mindent legyőz, meg harminc részen keresztül fight. Aztán, ahogy egyre kevesebb időm jutott az animékre rájöttem, hogy ugye ennyi idő alatt, amit ebbe fektetek, olyan műveket is nézhetek, ami tényleg ad valamit az életemhez. Aztán így hagytam őket magam mögött, nem nagy szívfájdalommal.

Szóval, mostanában rövidebbeket nézek. Rákattanok hamar egy-egy animére, aztán megint dobom őket egy-egy hónapra. Aztán megint anime és így váltogatom. Például az "újabbak" közül, amiket most néztem a Bungo Stray Dogs és 91 days. Ez a kettő nálam csúcs magasan tetszetős, ahogy a Psycho-Pass is (ezt is csak pár hónapja néztem meg először). Meg, áldozatomul esett pár yaoira hajazó is (No.6 - az eleje tetszett), illetve a Hitorijime, de az... Nem kifejezetten. Szóval a yaoi anime valahogy nem az én stílusom. Inkább csak szerep >..<"

Amit én kedvelek, de sokan nem, az még a Cowboy Bebop. Emlékszem, hogy szétröhögtem magam rajta még anno, a kutya és a gomba. Meg... Áh. Nagyon tetszett, ahogy a Code-Geass is. De ezekről sokan más véleménnyel vannak :<


https://orig00.deviantart.net/e90c/f/2017/174/a/4/divider_by_graphicaelegance-dbdr8wy.png


https://orig00.deviantart.net/a57a/f/2019/013/f/d/01_by_chykai-dcwzb92.gif

Bejelentkezve

#1766 2018. 03. 20. - 15h15

Árnyék gárda
Yondaime
A gárda katonája
Yondaime
...
Üzenetek: 438

*puff, hirtelen megjelenik* Köszönöm Kyara, hogy megidéztél az egyik kedvenc témámnál/static/img/forum/smilies/big_smile.png

Isobel írta:


Nektek melyik az abszolút kedvenc animétek? És miért?


Isobel, nekem is a Naruto a kedvenc animém!/static/img/forum/smilies/big_smile.png Én kiskoromban kezdtem, mikor még ment az Animaxon. Főként a testvérem miatt, mivel ő nagyon szerette és így rengeteg közös emlék fűződik hozzá. Ekkor még azt sem tudtam mit is jelent pontosan az, hogy anime. Talán két-három éve lettem ennek a megszállottja egy unalmas februári délutánon a nosztalgiázásom végett. Egyáltalán nem bántam meg, hogy akkor újra elkezdtem nézni. Valamiért mindegyik karakterrel megtaláltam a közös tulajdonságunkat, furcsán hangzik de még a számomra legutálatosabbal is tudtam valamilyen szinten azonosulni. A története, a szereplők, maga a világa magával ragadott, de ettől függetlenül tudom, hogy nem a legjobb anime. Tisztában voltam és vagyok a hibáival is és, hogy vannak jobbak nála.. de nem nekem. Bizony, volt mikor a nevetéstől és volt mikor a bánattól sírtam könnyesre a szemem. Rengeteg fantasztikus pillanatot okozott ez az anime nekem és nem érdekel ha valaki ezt cikinek tartja, vagy nevetségesnek. Ezt igazából egy embernek sem kéne éreznie, hisz ha szereti, legyen az anime, zene vagy éppen egy ruhadarab akkor is az az ő stílusához tartozik valamelyest. Így a “ciki vagy sem”  témához csak ennyi lenne a hozzáfűzni valóm. Ha engem nem tud érdekelni ki mit gondol az én fanatikusságomról (pedig egy olyan ember vagyok aki nagyon ad az emberek véleményére) akkor szerintem másnak sem kell nagyon hallgatni ezekre a -sokszor gonosz- megjegyzésekre.
De! A Naruton kívül vannak még számomra kedves animék is mint például a Gintama, amivel mostanában alig haladok, de mindig nevetek/ sírok rajta. A másik nagy kedvenc még a FullMetal Alchemist Testvériség, ami szintén egy olyan anime amit bármikor újranézek. Szóval igen, muszáj volt bepofátlankodnom!/static/img/forum/smilies/big_smile.png


Kijelentkezve

#1767 2018. 04. 02. - 10h03

Árnyék gárda
Isobel
Fiatal újonc
Isobel
...
Üzenetek: 26

Sziasztok! /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Először is Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! /static/img/forum/smilies/smile.png

Pár héttel ezelőtt valaki, ebben a témában ajánlotta a Rainbow című animét (sajnálom, de nem emlékszem ki volt... és sajnos, most nincs időm visszakerejni)... És iszonyatosan hálás vagyok érte. A szombati napomat azzal töltöttem, hogy mind a 26 epizódot végig nézzem... És egyszerűen fantasztikus volt. Mind a történelmi, mind a lélektani háttér iszonyatosan jó lett (és ezt irodalom-történelem szakos egyetemistaként mondom), a szereplők fantasztikusak!!! (halkan megjegyzem, hogy An-chan és Mario tuti a kedvenceim között vannak, de a többiek sem állnak éppen rosszul)

Mindenképpen ajánlanám, mindenkinek (aki nem riad vissza a kissé erőszakos, megaláztatásban és erőszakban gazdag történetektől)!


https://i.imgur.com/SuTWGvU.gif

Kijelentkezve

#1768 2018. 04. 11. - 17h06

Abszint gárda
Fadila
Tanuló őrző
Fadila
...
Üzenetek: 195

A tavaszi szezonból,ki mit tervez nézni? /static/img/forum/smilies/big_smile.pnghttps://pa1.narvii.com/6959/670ddf1d0f4463643828220b69f5e851fea40f5fr1-540-226_hq.gif/center]

Kijelentkezve

#1769 2018. 04. 11. - 18h06

Árnyék gárda
Isobel
Fiatal újonc
Isobel
...
Üzenetek: 26

Én most kivételesen sok animébe kezdtem bele, de csupán kettő volt, amit nagyon vártam, ez pedig a Tokyo Ghoul:re és a Captain Tsubasa 2018-as kiadása.

Ugyan a Tsubasa egy régi és sokak számára unalmas anime, én imádom!! Az első animék között van, amit végig láttam.

Továbbá nézem még ezeket:
- 3D Kanojo: Real Girl
- Akkun to kanojo
- Devil's Line
- Kakuriyo no Yadomeshi
- Tada-kun wa Koi o Shinai

Valamint nézem a Spiritpact 2. évadát, ami egy kicsit hamarabb indult, de még mindig tart, ahogyan a Darling in the FranXX is. /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Te miket fogsz nézni? Miket vártál már?

Utolsó módosítás: Isobel (2018. 04. 11. - 18h07)


https://i.imgur.com/SuTWGvU.gif

Kijelentkezve

#1770 2018. 04. 11. - 19h41

Árnyék gárda
LilyanaRed
A gárda hivatalnoka
LilyanaRed
...
Üzenetek: 1 555

https://orig00.deviantart.net/dcc9/f/2018/079/7/3/divider_by_imperial_palace_d3g9nee_by_lilyanared-dc6gpxx.png
https://orig00.deviantart.net/ba34/f/2018/079/1/d/page_divider_by_lithiumharddrive_by_lilyanared-dc6gpmc.png
Én most csak a TG-t nézem majd, kicsit elcsúsztam ezekkel az animékkel, egy ideje nem nagyon tudom rávenni magam, hogy újabbakat nézzek (pedig te jó ég 400+ animém van mal-on :'D)
_
Nem túl népszerűek, de hátha ismeri valaki a Shinsekai yori-t / From the new world címen is futott még/ hasonló témában tud valaki valamit? /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Magical girl-ök közük a Madoka Magica volt az utolsó, ami igazán nagy hatással volt rám a sötét csavar miatt, de pl a "Mahou Shoujo Ikusei Keikaku" -t hiába harangozták be dark magical girl-nek, egy kalap szamóca volt szerintem. Voltak szép karakterek, de úgy általában egy nullának értékelném (sajnálom is, hogy jobb híján minden héten egy ebédhez elnézegettem egy részt x.x) és ahogy néztem, ez most vmi trend, mert ilyen zsánerben jött még egy anime, ahol "kislányok ugranak össze" mert megtehetik persze, értem én, hogy kell a candy, csak ez így olyan nonszensz (UtaKata-n gondolkoztam még, ő régi, de asszem nem olyan szirupos magical girl), hátha valaki tud nekem üdítő magical girl animét mondani, amit még nem láttam és nem fakadok ki rajta /static/img/forum/smilies/big_smile.png

A Cardcaptornak jött most egy újrafeldolgozása, az eredetijét sem láttam, ő mennyire érthető mondjuk az előzmények szinte teljes hiányában?


https://orig00.deviantart.net/8758/f/2013/253/1/5/request__ihavethedreamersdise_avatar_by_apparate-d6lr699.gif


https://orig00.deviantart.net/a290/f/2018/148/2/c/lilyanared_banner_by_lilyanared-dccsguc.gif

Kijelentkezve

#1771 2018. 04. 11. - 20h44

Árnyék gárda
Doroshii
A gárda katonája
Doroshii
...
Üzenetek: 459

Én még a téli szezont se fejeztem be, bár a tavaszi szezonból már elterveztem, miket fogok nézni, vagy mibe fogok belenézni /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Mahou Shoujo Ore
Kakuriyo no Yadomeshi
Tokyo Ghoul:re
3D Kanojo: Real Girl
Juushinki Pandora
Comic Girls
Tada-kun wa Koi o Shinai
Akkun to Kanojo
Hinamatsuri
Megalo Box
Saredo Tsumibito wa Ryuu to Odoru: Dances with the Dragons
Mahou Shoujo Site
Devil's Line
Boku no Hero Academia 3
Nil Admirari no Tenbin Teito Genwaku Kitan
Caligula
Persona 5 The Animation
Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online
Golden Kamuy
Shiyan Pin Jiating
Shokugeki no Souma: Shi no Sara
Piano no Mori
Rokuhoudou Yotsuiro-Biyori
Steins;Gate 0
Butlers: Chitose Momotose Monogatari
Wotaku ni Koi wa Muzukashii
Dorei-ku The Animation

LilyanaRed: végre egy "lelkitárs", aki látta a Shinsekai Yorit és a Madokát is /static/img/forum/smilies/big_smile.png Két nagy kedvencem, ráadásul én a Madoka másodszori újranézése után néztem meg a Shinsekai Yorit, így eléggé depresszív hangulatba kerültem akkoriban, és mindezt karácsony előtt:') De megérte úgy érzem, mert két nagyszerű sorozatról van szó. De sajnos én se találkoztam hasonlóan jó dark magical girl animével. A Mahou Shoujo Ikusei Keikaku szerintem nem volt olyan rossz, de tényleg a Madoka nyomába se érhet lélektaniság szempontjából, ellenben brutalitást tekintve viszont szerintem brutálisabb volt, már ami a haláleseteket illeti. Ebből a szezonból sokat várok a Mahou Shoujo Site-tól, láttam belőle részletet, és elég jónak ígérkezik, de szerintem ez inkább az Ikusei Keikakura fog jobban hasonlítani, mint a Madokára.
Talán a >>MAL ajánlásai<< közül tudsz csemegézni, bár nem mindegyik mahou shoujo anime, de leírják, hogy milyen szempontokban hasonlítanak (angolul).


https://i.imgur.com/9RcyEXk.jpg

Kijelentkezve

#1772 2018. 04. 11. - 23h04

Abszint gárda
Fadila
Tanuló őrző
Fadila
...
Üzenetek: 195

Amiket tervezek nézni./static/img/forum/smilies/big_smile.png

High School DxD Hero (Igen,az előző három évadát végig néztem,a shippem miatt,így a negyedik sem marad ki.)

Steins;Gate 0(Azelső évad meg volt,a második sem maradhat ki)
Grancrest Senki (Egy egész komoly,és jó politikai és mágia anime.)
Wotaku ni Koi wa Muzukashii(Alig várom,hogy jókat nevesek rajta.)
3D Kanojo: Real Girl(Érdekes)
Devil's Line(Érdekesnek tűnik)
Tada-kun wa Koi wo Shinai(Érdekes lesz szerintem,egy japán srác és egy német lány szerelme.)
Jikken-hin Kazoku: Creatures Family Days (Akinek sok testvére van,az megfogja érteni./static/img/forum/smilies/big_smile.png )
Full Metal Panic! Invisible Victory (Egy klasszikus folytatódik)
Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online
Kakuriyo no Yadomeshi(Annyira várom./static/img/forum/smilies/big_smile.png )
Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou
Butlers: Chitose Momotose Monogatari
Rokuhoudou Yotsuiro Biyori

Az idei szezon elég a lányoknak kedvez,mert sok lesz a romantikus anime./static/img/forum/smilies/big_smile.png

Utolsó módosítás: Fadila (2018. 04. 29. - 01h16)https://pa1.narvii.com/6959/670ddf1d0f4463643828220b69f5e851fea40f5fr1-540-226_hq.gif/center]

Kijelentkezve

#1773 2018. 04. 25. - 17h36

Most érkezett
temoshika
...
Üzenetek: 5

Fav:
Soul Eater
Naruto
Attack on Titan
NANA
Vampire Knight
Yuri on Ice
Mirai Nikki
Another

Imádom ezeket az Animéket /static/img/forum/smilies/big_smile.png nagyon sok van, amit megszeretnék nézni  /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Kijelentkezve

#1774 2018. 06. 26. - 14h36

Árnyék gárda
Fae
Újonc
Fae
...
Üzenetek: 50

https://i.imgur.com/iSVuhhC.png

Ha valakinek van jó anime a tarsolyában, ne tartsa magában! :)

Pár éves kihagyás után újrakezdem az animézést, egyelőre egykori kedvenceimet és félbehagyottjaimat nézem újra vagy fejezem be, de szívesen várom az újakat. Akár egészen mainstreamnek számítóak is jöhetnek az újabbak közül, mivel teljesen távol álltam mostanában az efféléktől és kíváncsi vagyok, mik most a nagyon menők. Főleg horror és dark fantasy vonalon mozgok, de persze jöhet más is. Ezen belül szinte mindenre vevő vagyok, a gótikus, lélektanitól kezdve a cafatolósig, egyedüli kikötés, hogy azért igényes legyen a grafikája, de ahogy látom, mostanában azért nem kapkodják őket nagyon el. Szóval sok szeretettel várok mindent, ami egy kicsit is sötétebb témájú és izgalmas. *-*

https://i.imgur.com/2ootP0i.png


https://i.imgur.com/jXcLe8v.png

Kijelentkezve

#1775 2018. 06. 26. - 20h17

Árnyék gárda
Doroshii
A gárda katonája
Doroshii
...
Üzenetek: 459

Fae írta:


Ha valakinek van jó anime a tarsolyában, ne tartsa magában! /static/img/forum/smilies/smile.png

Pár éves kihagyás után újrakezdem az animézést, egyelőre egykori kedvenceimet és félbehagyottjaimat nézem újra vagy fejezem be, de szívesen várom az újakat. Akár egészen mainstreamnek számítóak is jöhetnek az újabbak közül, mivel teljesen távol álltam mostanában az efféléktől és kíváncsi vagyok, mik most a nagyon menők. Főleg horror és dark fantasy vonalon mozgok, de persze jöhet más is. Ezen belül szinte mindenre vevő vagyok, a gótikus, lélektanitól kezdve a cafatolósig, egyedüli kikötés, hogy azért igényes legyen a grafikája, de ahogy látom, mostanában azért nem kapkodják őket nagyon el. Szóval sok szeretettel várok mindent, ami egy kicsit is sötétebb témájú és izgalmas. *-*


Elsősorban a kedvenceim közül ajánlanék pár animét:
Mahou Shoujo Madoka Magica: >>itt<< írtam róla kicsit részletesebben
Shinsekai Yori és Rainbow (esetleg még a Monogatari Series is): >>itt<< írtam róluk rövidebben
Kara no Kyoukai: elgondolkodtató, kicsit vérengzősebb 7 filmből álló "sorozat", kicsit csavaros történettel, pszichológiával fűszerezve, és ezek mellé kapunk egy korrekt romantikus vonalat is
Re:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu: egyike azoknak az animéknek, amik szerintem jogosan kapott hype-ot, nagyon jól fel van benne építve a lélektani szál, helyenként elég durva is, legnagyobb probléma vele az, hogy futó light novelből készült, tehát befejezetlen, de hamarosan kiadnak hozzá egy OVA-t is, ha lesz folytatása, akkor az OVA a legjobb módja a bejelentésének
Made in Abyss: gyermetegnek tűnhet, de szintén elég erős lélektani darab, érdekes karakterekkel, és gyönyörű háttérrajzokkal. A főszereplők néha kicsit idegesítőek, de a mellékszereplők szerintem nagyszerűek, a hangulata és az egész atmoszférája pedig elképesztően jó
Houseki no Kuni: először ez se tűnhet olyan kiemelkedően érdekesnek, de rengeteg érdekes gondolat van benne, és már a főszereplője elképesztő jellemfejlődése miatt is megéri megnézni szerintem
Psycho-Pass: lassan már klasszikusnak is számítható sci-fi anime, bár lehetséges, hogy láttad, mert tényleg sokan ismerik
Steins;Gate: ennél már bátran kijelentem, hogy klasszikusnak számít, főleg időutazó animéket tekintve, emellett most fut az alternatív szála is, a Steins;Gate 0, így ha nem láttad volna, mindenképpen érdemes belenézni (az eleje lassan indul be)
Wolf's Rain: a legelső kedvencem, poszt-apokaliptikus világban játszódó melankolikus anime, bár már 15 éves sorozat, de szerintem az animációja is nagyon szép, mondjuk nekem sose volt bajom a régi animék animációjával, sőt, sokkal kidolgozottabbnak gondolom némelyiket, mint az újakat

A mostani tavaszi szezonból személy szerint a Caligulát, a Devil's Line-t és a Dorei-ku The Animationt ajánlom, bár elég megosztóak, nekem tetszettek. A Caligula leginkább a pszichológiai vonala miatt, és két részt leszámítva kifejezetten jó volt, bár a végét kicsit elkapkodták szerintem; a Devil's Line-ban nekem az tetszett, ahogy bemutatták a szorongást és az ellene való küzdelmet (bár ez főleg azért tűnt fel, mert az egyik vizsgámon Freud szorongáselméletét és az elhárító mechanizmusokat kaptam, aztán elég friss volt az élmény, így lehet, kicsit bele is magyarázom a történetbe ezt), a Dorei-ku pedig egy nagyon érdekes témát feszeget (szolgaság és hatalom), és egy nagyon jó női főszereplővel rendelkezik. Animáció szempontjából a Devil's Line elég gyenge, a Caligula az elején jó volt, aztán elfogyhatott a pénz, mert pár jelenet elég filléres lett a végére, a Dorei-ku viszont szerintem egész szép, és eddig végig ugyanazt hozta, nem tűnt fel komolyabb minőségbeli romlás.


https://i.imgur.com/9RcyEXk.jpg

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 69 70 71 72 73