Mindenképp igényt tartanék rá :)
#77 2018. 08. 09. - 23h14
Egy olyan brownie receptet hoztam, amit nagy keresgélés-fejlesztgetés során nyerte el végleges formáját. Igazából nem különlegesebb a többinél, de mindig ez sikerült a legjobban, így számomra ez a tökéletes. Ezek igazából hozzávetőleges számok, mert már inkább szemmértékre sütök-főzök.
Recept
Remélem, hogy valaki kedvet kapott hozzá, és ti is akkora örömötöket lelitek elkészítésében - és fogyasztásában -, mint én :D
Utolsó módosítás: Helion (2018. 08. 09. - 23h24)

#78 2019. 07. 28. - 19h43
Imádok sütni, még sem jártam erre még soha. de ami késik nem múlik!^^
Mostanában nagyon rákattantam az ázsiai ételekre, sosem ettem még sushit, de nagyon megkóstolnám, valakinek van bevált receptje?

#79 2019. 07. 28. - 21h11
Oh, mi pont ma készítettünk sushit, és onirigit is.
Nem tudom milyen receptre gondolsz, hiszen bámrivel megtöltheted, de youtube videókból szerintem remekül meg lehet tanulni az alapjait, például a rizs elkészítésének.
Bár ha sosem ettél még, inkább kóstold meg és utána tudni fogod, érdemes-e az otthoni elkészítesbe energiát fektetni (avagy ne órák munkája után derüljön ki, hogy nem jön be az ízvilága).
Pár nappal ezelőtt pedig kínai pirított csirkét dobtunk össze, szóval most nagyon ázsiai hetet élünk. Annak az alapja csak egy Knorros alappor volt meg sok zöldséggel, és bambusszal tuningoltuk fel.

#80 2019. 07. 28. - 21h30
Aliz írta:
Oh, mi pont ma készítettünk sushit, és onirigit is.![]()
Nem tudom milyen receptre gondolsz, hiszen bámrivel megtöltheted, de youtube videókból szerintem remekül meg lehet tanulni az alapjait, például a rizs elkészítésének.
Bár ha sosem ettél még, inkább kóstold meg és utána tudni fogod, érdemes-e az otthoni elkészítesbe energiát fektetni (avagy ne órák munkája után derüljön ki, hogy nem jön be az ízvilága).
Pár nappal ezelőtt pedig kínai pirított csirkét dobtunk össze, szóval most nagyon ázsiai hetet élünk.Annak az alapja csak egy Knorros alappor volt meg sok zöldséggel, és bambusszal tuningoltuk fel.
A piritott csirkét én is szeretem, azt mi is szoktunk csinálni barátommal, nagyon szeretjük ezeket az ízeket.^^
Sushinál én csak a feltekerésnél félek, hogy az tuti nem menne, nagyon nehéznek tűnik.

Van olyan hely pesten ahol szerinted csinálnak jó sushit?

#81 2019. 08. 09. - 11h01
Sziasztok Csajok
Sikerült tegnap csinálnom Gluténmentes Palacsinta tortát és mielőtt meg ,kérdeznétek miért is Gluténmentest csináltam azért ,mert a Nővérem Gluténérzékeny imádok sütni főzni és így miért ne csinálnék neki ételeket meg a párom is szeret enni így szeretek mindenféle étekéleket elkészíteni
És amiből szoktam csinálni a Gluténmentes ételeket az Szafi Free lisztek fűszerekből . és azon rajta van miből mennyi kell
Utolsó módosítás: jennifer_1995 (2019. 08. 09. - 11h03)
#82 2019. 09. 11. - 02h22
Régi 2019.08.16. 00h08



Nemrég végeztem a kedvenc könyvem olvasásával, melyben bizony, nem csak filozófiai és egyéb tudás birtokába kerültem, hanem számomra ismeretlen növények és bizony, ételek nyomára is bukkantam - vagy is, hogy végül mi csábított át a Google-re kutatni a "célomnak" megfelelő ételek után kutatni, eredetileg az odaadó szolgálat jegye volt.
Na de most, néhány abszolút, jövőbeli ételre rábukkantam, amit rendszeresen tervezek majd elkészíteni. A felsőt legalábbis napi szinten, kora reggel mindenképp. Miket is gyüjtöttem össze?

Számos 'Laddura' bukkantam, de több okból is ez az első amit mindenképp szeretnék elkészíteni (had segítsek). Na már most, egy-két olyan hozzávalóra is rábukkantam a recepteket olvasva, amikről sose hallottam, vagy legalábbis nem gondoltam, hogy használni fogom valah.
A kesudió ugyan nem újdonság, de a kardámom például új volt. Lapított rizzsel (??? - fogalmam sincs, mi a magyar neve, de szerintem hívhatjuk itt is poha rizsnek) szintén nem találkoztam még, pálmacukor használatára pedig eddig nem "vetemedtem" bár fantasztikus dolgokat olvastam róla. Ó, a chana dhal pedig szintén, teljesen új nekem. Amire még szükségem lesz itt a ghí vaj, amit házilag szeretnék majd elkészíteni (szintén nagyon egészséges).

Ő szintén egy egészséges és finom falat. Chapati hozzáadásával készítik, ami igazából az Indiában közkedvelt 'lepénykenyér' volna (nyilván ezt el kell készíteni, ám amennyiben viszonylag sűrűn van háznál - s ha rajtam múlik, nem lesz ritka vendég, ráadásul van egy-két spéci ötletem még az elkészítésére -, ránézésre olyan, mint a palacsinta. Persze, korán sem az. No de, a chapti laddu elkészítése annyival egyszerűbb, hogy sok minden nem kell hozzá (sem az eredetileg nélkülözhetetlen lepénykenyérhez). Pálma- illetve porcukort is hozzáadhatunk tetszés szerint, az utolsó hozzávaló desi ghee, amiről fentebb egy keveset már beszéltem (hozzátenném, hogy ez a vaj amellett, hogy fél évig is eláll megfelelő helyen tartva, tökéletes kiszáradásra, repedezettségre, a bőr puhítására is).

Az első képen makhant, vajat láthattok (fehér színű). Nyilván ma már különféle boltokban és könnyen beszerezhető, de köztudott tény, hogy az otthon elkészítettnél nincs jobb. Elég csak rápillantani. Ha pedig finomabb s minőségibb a faj, akkor az is az lesz, amihez hozzáadjuk. Épp ezért szeretném egyre sűrűbben házilag elkészíteni.

Sokkal tartósabb vaj, amelyet Indiában azért is tartottak rendkívül fontosnak, mert amíg társa gyorsan ehetetlenné vált a meleg éghajlat által nyújtott meleg időjárás miatt, a ghi vaj nem (mi magyarok hasonlót vajat mi is készítettünk, jászvajként ismervén). Ezt a vajat akár fél évig is eltarthatod megfelelő hőmérséklet mellett. Jó hír, hogy amellett, hogy fontos és egészséges zsíradékok forrása is, laktózérzékenyek is fogyaszthatják!
Természetesen ő is felkerült arra a listára, amely a házilag elkészíteni kívánt finomságokból áll és egyre inkább, bővülni fog. Rendkívül fontos, hogy az étel amit eszünk, lehetőség szerint házi legyen és otthonainkban érlelődjön, növekedjen s készüljön el. Napjainkban különösen, hisz bár amellett, hogy környezetünk veszett mód pusztítjuk, így állandóan ki van téve szervezetünk s élelmiszerünk ezen csapások veszélyének, szándékosan is alkalmaznak olyan vegyszereket, tartósítószereket, színezékeket és mi egy mást, ami káros szervezetünkre így azokéra is, akikkel egy háztartásban élünk.


Utolsó módosítás: Shậnisha (2019. 09. 11. - 22h15)
#83 2021. 01. 03. - 14h38
Sziasztok!
Látom eléggé kihalt ez a beszélgetés, de azért megmutatom az idei alkotásunk:
Idén karácsonyi süti újításunk: Whiskey-s brownie.
Finom szaftos lett és az alkohol sem volt tolakodó benne
A receptet innen szereztük:
https://streetkitchen.hu/fantasztikus-desszertek/hoztunk-megint-egy-utos-parost-itt-whiskeys-brownie/
A fenyőfa sima dekorcukor a tetején, kaptuk karácsonyra és így tudtuk felhasználni