Fórum

Oldalak : 1

#1 2020. 11. 10. - 18h00

Szikrázó gárda
Laodameia
Adminisztrátor
Laodameia
...
Üzenetek: 106

Kedves Őrzők!


https://www.beemoov.com/documents/jpg/2020-11/els2ep01-5faac72e556c0.jpg


Ez a beszélgetés arra szolgál, hogy megoszthassátok az 1. epizóddal kapcsolatos véleményeteket, benyomásaitokat.

Kérjük, csak azután írjatok, miután befejeztétek az epizódot, hogy átfogó véleményt fogalmazhassatok meg! Elolvassuk, és fontolóra vesszük a javaslataitokat, ezért kérjük, vegyétek a fáradtságot, hogy pontosan megfogalmazott, másokat tiszteletben tartó hozzászólásokat tegyetek közzé! Köszönjük!

Kijelentkezve

#2 2020. 11. 10. - 19h08

Abszint gárda
Nimphea
Most érkezett
Nimphea
...
Üzenetek: 4

Negatív: Borzasztóan érzem magam, hogy Ezarel elment, és a karink már mindenkinek irul-pirul, én szomorúbb vagyok mint ahogyan erre a játék enged reagálni. Az embergyereket megverném annyit matatja a haját, az a szilf meg mi ha mindig ennyit magyaráz azzal megy el az összes maanánk, így remélem nem sokat látjuk. /static/img/forum/smilies/hmm.png Leiftan kinézete szörnyű lett, Nevra nagyon helyes, de ránézek, és az élettől is elmegy a kedvem. Koori dögös, de nincsenek ilyen hajlamaim, szóval nincs olyan aki Ezarel helyébe léphet nálam.

Pozitív: Nagyon szépek a hátterek, bár nekem a butikban nem adja be még sajnos... Tetszenek az új megoldások, a szettek is csodásak, szóval a fent említett dolgokon kívül a többi szerintem rendben van.


[font="Trebuchet MS"][size="5"]Nimphea[/size][/font]

Kijelentkezve

#3 2020. 11. 10. - 20h20

Árnyék gárda
Polluxia
Az éjszaka királynője
Polluxia
...
Üzenetek: 5 140

https://kepkuldes.com/images/61435412f04547e63d4bff022eee185e.jpg

Először is, köszönöm szépen itt is az epizódot, igazán élveztem.


Maga az epizód egyszerre volt valóban roppant kínos, furcsa és bizonyos szempontokból megható is. Lássuk pontokba szedve.

Karakter vélemények
Pozitív:

- A régi arcok, és a szeretet/kedvesség, amivel privátban fogadtak minket.

- A helyszínek és a grafika (karakterek szempontjából is).

- Új izgalmas karakterek. Nem feltétlenül szimpatikus mindenki, de valahol ez is egy pozitív dolog, hisz kellenek a kevésbé kedvelt személyek is.

- Az epizód tartalma is tetszett, örülök hogy nem volt két mondatban lezavarva az újra találkozás, és hogy a töltelék szövegek is többnyire érdekesek voltak.

- Matyi és a fejlődő kapcsolatunk vele. Ez - karaktertől függetlenül is, mert róla egyébként fentebb írtam hosszabb véleményt - egy nagyon pozitív dolog volt számomra. Persze nyilván meg kell találnom a határt, ahol a vonzódása nem válik komolyabb érzelmekké, de ezt jelenleg félre téve a vele töltött párbeszédek simán az epizód legjobbjai közé tartoztak, legalábbis számomra.


Negatív:

- Eldarya népe és a hajlongásuk. Nem csak a karakternek, de még nekem is roppant kínos volt. Ha én egyszer csak arra ébrednék, hogy legenda vagyok, Megváltóként vagy már-már Istenségként tekintenek rám, és térdet hajtanak... hát betegre röhögném magam.

- Sajnos már most is érzékelhető, hogy - bár annyira sokszor nem fordult elő - van néhány olyan rész, amit teljesen fölösleges volt több dialógusra bontani, és a későbbiekben az ilyen esetek maana pocséklást fognak eredményezni.

- A karakterünk érzelmi intelligenciája még fejlődhetne egy kicsit. Kevésnek tartottam az érzelmi reakcióit, lehetett volna néhol kifejezőbb többféleképpen is.

- Szegény Ezarel kiiktatása. Inkább mondták volna, hogy felkerekedett és lelépett egyedül, mert nem bírta a történteket... vagy nem is, inkább mondták volna, hogy máshogyan alakult az élete és azért ment el, vagy akármi. Komolyan, inkább kapott egy olyan sztorit a karakter, hogy lelépett mindannyian tudjuk kikkel új életet kezdeni, mert nem volt elég erős ahhoz, hogy feldolgozza a történteket. Jesszusom, ne már. Ennél sokkal jobbat érdemelt volna.   

https://kepkuldes.com/images/a252cc21ecb99bfbabc17314da7857ac.png


https://i.imgur.com/u61fheM.jpg

Kijelentkezve

#4 2020. 11. 10. - 23h57

Obszidián gárda
Gothic01
A gárda tüzére
Gothic01
...
Üzenetek: 3 792

https://1.bp.blogspot.com/-xjYcj2SfZkU/Xj8wTY0uWqI/AAAAAAAAD4M/2hwuGvHWS2wFgrP2vCjTqEH3YuCS8hVBwCLcBGAsYHQ/s1600/1dcb631a3b352dacc17c56cad5f369ef.png

Már pár órája keresem a megfelelő szavakat, de mindig a "kínos" tolakszik elsőként a képbe  a cselekmény vonatkozásában. Nem tudhatom, meddig fog tartani ez a bukdácsolás, de jóval gyerekesebbnek találtam ezt az epizódot, mint az Origins indulását.

Az Őrzőnk körül kialakult kultusz elég furcsa és esetlen jelenség, azt abszolút nem tudom megérteni, hogy miért kezelik valamiféle istenségként azok is, akiket az Originsben ismert közelebbről-távolabbról. A sok könnyes szemű hajbókolás idegenektől, az Origins óta született és beköltözött gárdatagoktól még úgy-ahogy elfogadhatóbb lenne, de Karutótól, Jamontól és Zifutól csak kínos és természetellenes. Ha már a kultusznál tartunk... ennek a fényében elég irreális, hogy úgy viselkednek az Őrzőnkkel, mint egy kis pólyással. Megmondják, hová mehet, mikor mehet ki, visszatartanak előle információkat; annak fényében, mint Eldaryáért tett, sokkal jobban be kellene vonniuk. A vezetőségben érdemelne helyet, nem pedig azt, hogy ide-oda tologassák, mint amikor először lépte át a gombakört. Szóval az nem igazán állt össze nekem, hogy ahhoz elég nagy dolgot vitt véghez, hogy kapjon egy szobrot, de ahhoz mégse eleget, hogy bízzanak benne, és felnőttként kezeljék. Azt se tudtam mire vélni, hogy miért kell mindenkinek így alázni Miikót a döntéseiért, mikor összességében kimondottan jó vezető volt.

Habár az Őrzőnk viselkedése is fura volt;
Ha számára nem telt el a hét év, nem érzékelte az idő múlását, sokkal jobban kellett volna kötődnie a múltjához, mint ahogy Leiftan is tette. Mintha nem megrekedt volna az időben, hanem visszafejlődött volna. Az érzelmi intelligenciája körülbelül egy éretlen, hormonzavaros, nem túl okos kiskamaszét verdesi újabban. Szeszélyes, felszínes és nem gondolkozik.
Fordított esetben én biztos, a társamat akartam volna látni elsőnek, a számomra Eel falai között legfontosabb személyt, és nem hagytam volna, hogy várakozásra késztessenek, megszabják, kivel beszélhetek. Ám neki eszébe sem jutott a párja, három távolabbi ismerőst akart látni először.
De miután képbe került az előző szezonos szerelem kérdése, azután is úgy éreztem, hogy Ezarel sokkal jobbal hiányzott nekem, mint az Őrzőnek. Ahhoz képest, hogy az Origins 10-es epizódjainak a vége óta mennyire őrülten szerelmes volt, valamint ahhoz képest, hogy most is úgy hivatkozott rá, mint a családjára, átkozottul nem érintette meg a hiánya. Ráadásul Ezarel úgy került ki a képből, hogy elköltözött, - méghozzá pont azért, mert nem bírt a főhadiszálláson élni azután, ami az Őrzőnkkel történt - nem valami első pillantásra visszafordíthatatlan dolog okán távozott. Az Őrző helyében nem nyugodtam volna, ameddig minden követ meg nem mozgattam volna, hogy megkeressem, levelet küldjek neki, felvegyem vele valahogy a kapcsolatot, mert ha az ember tényleg kötődik valakihez, akkor hagyja csak úgy veszni a köteléküket. Azt belátom, és elfogadom, hogy a készítők úgy döntöttek, Ezarel nem lesz része az évadnak, félreértés ne essen; de legalább próbálkozhatott volna az Őrzőnk, küzdhetett volna érte (aztán kitalálták volna, miért lehetetlen, hogy ők ketten újrakezdjék). Nem volt életszerű, hogy ennyire könnyen lapozott, rá kellett volna törnie a veszteségnek és a hiányérzetnek, mind amikor nem találta Ezarelt az Alkímia laborban, mind amikor teljesen átszabták azt a szobát, amit Ezarel rendezett be neki. A reakcióit látva bennem erősen megkérdőjeleződött, hogy szerette-e valamikor Ezarelt.
Az pedig valami rémesen kiábrándító volt, ahogy a kómából felébredve pikk-pakk csorgatta a nyálát minden "új randijelöltre", és fesztelenül flörtölgetett meg pirulgatott mindenkinek, mintha nem pár perce lépett volna ki egy szoros kapcsolatból az ő időérzéke szerint. Ahogy rástartolt Matthieu-re, az kimondottan kínos és méltóságon aluli volt, én szégyelltem magam a viselkedéséért helyette.


Matthieu
Nagyon nincs az ínyemre. Tapadós, éretlen és komolytalan ember benyomását keltette a találkozásunk során, amin nem sokat javított az se, hogy a narráció hasonló módon tukmálta a mesterségesen generált rokonszenvet az irányába, mint anno a testvéroldal campusán Hyun esetében. Nem szeretem, ha ilyen tolakodón terelnek egy karakter irányába, úgy érzem, hogy Leiftanhoz, Nevrahoz és a többi új archoz mérten erősen felül van ő reprezentálva. Senkivel se beszélgethettem annyit a jelöltek / várható jelöltek közül, mint vele. Nem értem, miért kellett annyira egymásra cuppanniuk az Őrzőnkkel már pár másodperces ismeretség után is, hogy miért kell egy ennyire túlspilázott vonzódást erőltetni pusztán azért, mert ember. Ez annyira... primitív és nevetséges elgondolás. Ha a szimpátiához és a kémiához elegendő lenne pusztán az egy fajba tartozás ténye, akkor nem léteznének a földön magányos emberek és diszfunkcionális párkapcsolatok. A túl nyálas, túl nyomulós személyiségén túl az sem volt az ínyemre, hogy milyen gyerekesen dacol a gárdabeosztás ellen, hogy a háta mögött mártja be az Abszint Gárda vezetőjét Feng Zifu-n keresztül, ahelyett, hogy előrántana magából némi gerincet, és megbeszélni a Gárdavezetőjével és Huang Huaval a problémáit, és a lehetséges megoldási alternatívákat. Króm nem viselkedett így kb. 15 évesen, pedig őt állandóan azzal szekálták, hogy felelőtlen és gyerekes, akinek sokat kell tanulnia. Az se tetszett, hogy milyen lefitymálóan nyilatkozott az Abszint Gárdáról, ha egy olyan csatatéri szellem lenne, mint amilyennek láttatni igyekszik magát, akkor lenne annyi taktikai érzéke, hogy felmérje, az alkimista ismeretek hasznosak lehetnek harci helyzetben, és hogy lehet jó harcos alkimista képzés mellett is. Ezarelnek sikerült mindkettőt felérnie, ha tőrt ragadott, számolni kellett vele...

Leiftan
Bevallom, hogy jobban vonzott az előző szériában a "sötét énje", de ha lehet hinni a könyvtárban megjelenő leírásnak, nem tűnt el maradéktalanul. Még nem tudom, hogy a későbbiekben hogyan fog alakulni majd vele a kapcsolatom, de ebben az epizódban egyet tudtam érteni az összes szűk számú nyilatkozatával. Végre valaki, aki felméri a tettei következményét, és aki racionálisan, ésszel szemléli a kóma után tapasztalt hatásokat is! Nagyon jól tette, hogy az árral sodródás helyett hagyott töprengési időt magának, hogy úgy döntött, inkább szeretne félrevonulni, és átértékelni magában a múlt eseményeit, és hogy ezek nyomán mihez kezd a jövőjével, mielőtt aktívan visszaszállna a gépezetbe. Okosabban cselekedett és tervezett, mint ahogy az Őrzőnk tette. Már kezdett kristályosodni, hogy nehéz időszak elé néz majd a New Era első epizódjaiban... ugyanis ott van a saját bűntudata a korábbi rossz döntései miatt, és a Főhadiszállás is elég álszent kettős mércét alkalmaz vele szemben. Arra jó volt, hogy feláldozza magát a nagy ügyért, megmentsen vele mindenkit, és felvirágoztassa a vidéket, hogy szobrot emeljenek neki, de ahhoz már nem elég jó, hogy a visszatérte után normálisan kezeljék, és ne csak üres gesztusokon át értékeljék, amit tett. Határozottan örültem neki, amikor az Őrzőnk nekiugrott azoknak, akik démonnak nevezték, vagy más becsmérlő felhangú kijelentést tettek vele kapcsolatban.

Nevra
Csak az epizód végén tűnt fel, így nem tudom, hogy vele mi történhetett az elmúlt évek során... de megtörtebbnek és komorabbnak tűnt az ajándékképen. Nem hiszem, hogy csak a Szikrázó gárdával járó nagyobb felelősség miatt hat másabbnak, maradandó nyomott hagyhatott rajta, hogy elvesztette Valkyont és később, a költözés miatt Ezarelt is, a két legközelebbi barátját. Róla érdemben majd a második epizód után tudok nyilatkozni.

Koori
Ő volt az, aki talán a legőszintébben és a legintenzívebben felkeltette az érdeklődésemet, kvázi attól a pillanattól kezdve megragadott, hogy belépett az Őrzőnk az Alkímia laborba, és a kitsune a füstbe ment kísérlete miatt bosszankodott. Maximalistának tűnik és bőven szorult bele önirónia is, egy különc, akit senki se ért igazán. :'D Tetszett benne, hogy minden jel szerint nehéz rajta kiigazodni, és kevés ember az, akit a külső, mások zavarba hozására és összezavarására szolgáló héj mögé enged. Erős egyéniségnek tűnik, aki nem cicomázza ki feleslegesen a mondandóját, és nem sértődik meg könnyen. A rövid szóváltásunk alatt konkrét megnyilvánulásai voltak, nem viselkedett úgy, mint egy elszállt rajongó, hanem úgy bánt az Őrzőnkkel, mint egy normális emberrel. Ebből kiindulva pedig akad bőven felmutatható sütnivalója is, hiszen tudta, hogy riasztó és kínos lehet egy rövid alvásnak tűnő távollét után a kultuszba csöppenni. Nem zavar egyáltalán, hogy lány; ha ő lesz a negyedik randijelölt, akkor jelenlegi állás szerint őt fogom választani.

Adalrik
A másik legszimpatikusabb új arc, aki a változatosság kedvéért ugyancsak különc. :'D Roppant mód bejön, hogy ennyire elméleti, hogy ennyire elszállt... hogy ennyire nem hagyja magát gúzsba kötni a mások által diktált normalitásra vonatkozó irányelvek által. Egyelőre egy nagyon egyedi gondolkozásmódú, rendkívül okos, elvont témák iránt érdeklődő karakternek ismertem meg, szóval mindenképp szeretnék majd többet megtudni róla, összebarátkozni vele. Huang Huával és az Őrzőnkkel ellentétben én egyáltalán nem találtam zavarosnak a beszédét, szívesen értekeztem volna tovább vele a csillagok üzeneteiről, hogyha a narráció lehetőséget ad rá. Egy meg nem értett zseni forma, akinek a megközelítéséhez bőven szükség van intuitív vénára. Amikor rá lehetett egy új szereplőre kérdezni Karenn-nél, akkor jó ideig tépelődtem a monitor mögött, hogy Koori vagy Adalrik legyen az.

Karenn és Króm
Először is szeretném megjegyezni, hogy mennyire jól sikerült a rajzolásuk, - a mosolyukat még szoknom kell, mert kicsit túl szélesnek hat a korábbihoz képest, de ez apróság - mindketten nagyon jól mutatnak, főként egymás mellett állva; mintha ezzel is hangsúlyozni akarnák az összhangjukat. Szerintem jó hatással vannak egymásra, az egymással szembeni hűségükről pedig nyugodtan példát vehetne az Őrző. Karenn komolyodott az évek során, az értesüléseit már inkább funkcionálisan alkalmazza, mintsem az állóvíz felkavarására és szórakozásra, ugyanakkor a humorérzéke még mindig az igazi. Króm higgadtabbnak tűnik, és teljesen jogos volt az okfejése, amit azzal kapcsolatban intézett, hogy az Őrzőnk korántsem azokat kereste fel először, akikhez közelebb állt.

Huang Hua és Ewelin
Huagh Hua kapcsán már az Origins során is volt egy olyan érzésem, hogy a lányok iránt (is) érdeklődhet, így nem ért akkora meglepetésként az egymásra találásuk Ewelinnel, és jó, hogy ebben a játékban is elindítottak egy LMBT szálat. Ewelin személyisége nem sokat változott, most is összeszedettnek és korrektnek tűnik, noha a megjelenése eléggé cicababás lett, nem illik annyira hozzá. Huang Hua az eredeti szériában nagy kedvencem volt, de most táplálok az irányába némi ellenérzést. Az értékelendő a részéről, ahogy kiáll Miiko mellett, amikor valamelyik karakter kritizálja, viszont nem úgy tűnik, hogy kézben tartaná a helyzetet. Nem tetszik a titkolózás meg a susmusolás, amit az Őrzőnkkel szemben alkalmazott, nem csupán ő tart vissza információkat, hanem a többieket se hagyja beszélni. Miiko eleinte nagyon bizalmatlan volt velünk, de miután bizonyítottunk, rendszeresen kikérte a véleményünket, Huang Hua meg alakoskodik a közös történetünk ellenére. Távolságot teremt, méghozzá minden jel szerint szükségtelenül.

Jamon, Feng Zifu, Karuto
Jamon grafikája sikerült a legjobbra; szép, tekintélyt parancsoló és harmonikus a megjelenése, nagyon illik hozzá a ruhája is, főleg a köpenyét és a fegyverzetét imádom. Attól már nem voltam annyira elragadtatva, hogy ő is beállt a kultuszteremtők közé, kicsit olyan... mintha egyszerűsítettek volna a bensőjén. Az persze megindító volt, ahogy Colailát hiányolta - ugyanakkor azt nem tudom mire vélni, miért tulajdonítanak a távolságoknak ekkora jelentőséget, hogy a játék készítői miért tartják ennyire ördögtől való dolognak már sokadszorra is a távkapcsolat bármilyen formáját; akik akarják egymás társaságát, azok meg tudják találni a módját, hogy tartsák a kapcsolatot, főleg szomszédos települések esetén. Feng Zifu-t nem hagyta érintetlenül az idő vasfoga, de kevésbé tűnik merevnek, mint az előző évadban, viszont azt sajnálom, hogy Karuto temperamentumát ennyire leépítették. A Gordon Ramsay-s beütése adta a báját.

Az új maana-rendszer tetszik
Ez az epizód persze ingyenes volt, de örülök, hogy a későbbiekre és az origins fennmaradó epizódjaira is ezt a változatot alkalmazzák. Igaz, hogy jobban széttagolták a párbeszédeket, de a széttagolt párbeszédekkel is még mindig kevesebb maana megy el, mint amikor egy ember keresése 500 maanában fájt, mert nem akartak előkerülni a megfelelő figurák akkor se, ha konkrét helyen kellett volna lenniük a küldetés szerint.


[/center]
https://1.bp.blogspot.com/-qC5hExOMEhs/Xj8v9Y1IubI/AAAAAAAAD4A/YEIXNM430k45Nwfi_xUunFik0vNbpcHzgCLcBGAsYHQ/s1600/gothic-black-wings-tattoo-design.jpg

Utolsó módosítás: Gothic01 (2020. 11. 11. - 18h19)

Kijelentkezve

#5 2020. 11. 11. - 07h44

Abszint gárda
Okusim
Fiatal újonc
Okusim
...
Üzenetek: 21

A tegnapi nap lejátszottam mind a 2 epizódot (igaz, itt még csak 1 érhető el), viszont késő este végeztem, így ide már nem jutottam el XD

Nekem nagyon tetszik a new era, Nevra illetve Mathieu azonban kifejezetten antipatikus számomra.
Nagyon nem tudom mit lehetne még mondani, a ruha nagyon szép bla bla

Talán az egyetlen dolog, amibe bele tudok kötni, az a maana rendszer XD Nagyon reménykedem még mindig, hogy nem havonta fognak jönni az epizódok, mert ha igen, akkor meg fogok halni...

Kijelentkezve

#6 2020. 11. 12. - 23h43

Árnyék gárda
Fensygencess
Tündérek cinkosa
Fensygencess
...
Üzenetek: 1 048

https://angry-monster-healers-klubb.webnode.hu/_files/200040527-ba9b7ba9b8/fejlec_v3.png

Kijátszást követően érdekes benyomásom született felőle. Én némelyest megértem, hogy mindenki körbeugrálja meghatottan a karakterünket, ha ennyi év eltelt a viszontlátás és káosz óta. Mathieu felé próbáltam semleges lenni, hátha nem egy hétköznapi, kalandvágyó emberi egyén lesz, de csalódtam benne... Ha csáberő szempontjából kell bemérnem, még Nevránál is rosszabb. /static/img/forum/smilies/lol.png Pedig úgyszólván vele sincs bajom, mert ez erősen kiteszi a jellemét annak vámpírnak. Viszont az, hogy egy ember elkezdje visszahúzni a főhős karakterünket az emberi világ felé az nekem nem tetszik. Szegénynek már így is hallgatnom kellett a belső ostromló gondolatait, aztán még ez az emberke is beletesz még eggyel, hogy azért az embereket ne felejthesse el egy pillanatra sem.
Ez általában így szokott lenni az általánosabb történeteben, úgy látom. A lányok kötődnek ahhoz, ami jó vagy rossz, de mégis adatott számukra. Viszont, ha ugyanerről a helyzetről beszélünk, ám a férfiak esetében, könnyen lemondhatnak erről, ha már látják, hogy van némi szórakozás a dologban (ezt Mathieu-val való beszélgetés példájából is következtettem).

Engem némelyest meghökkentett, hogy Huang Hua és az elfünk, Ewelin együtt van... Már abból sajnálatos, hogy lelőttem, mennyi olyan játékosnak vált különösen is "kedvencévé" Ewe, így gondolom, ők csüggedtek lehetnek vele kapcsolatban. (Vagy ki tudja? Még mik lesznek...)

Én, mint Leiftan-párti játékos, pozitívan csalódtam a férfiban, az epizódban való visszatérésünkkor. Nem láttam, hogy változott volna bárhogy, s a külleme is rendkívül tetszik ^^ Még mindig mosolyogtató tud lenni az a bűnhődés, amiből próbál felgyógyulni ilyen szerényen. Számomra ő örökre szerethető karakter marad valamiért... Azaz remélem, továbbra is ilyen pozitív csalódások fognak érni.

Nevrától még nem tudni semmit, mivel alig néhány pillanat akadt az epizód végén arra, hogy lássuk, vagy érintkezzünk vele bárhogyan is. Preferálom nála ezt a sötét komolyságot és titokzatosságot, amit itt jól kiviteleztek a zárásban.

Ami zavaró tudott lenni, hogy a főhőst annak ellenére, hogy "Világmegmentő isteni legendává" tették, amúgy semmilyen tiszteletet nem adtak számára azon kívül, hogy meghatódtak rajta és letérdeltek előtte, mint valami uralkodó előtt. Ezen kívül: elhallgattattak mindenkit, aki bármit is mondani kezdeményezett volna a világ helyzetéről. Megértem, hogy "nem kell elsiettetni a dolgokat", és hogy "még csak most ébredt fel a hölgyike, még ne zúdítsunk mindent a lelkére", azonban akkor is túl erőltetett az ügy.

A többi szereplővel, úgy, ahogy meg vagyok elégedve, vagy semlegesen állok hozzájuk. Elvégre egy személyiségfejlődésnél azt is figyelembe kell venni, hogy akármilyen irányba fejlődhetnek tovább az ingerek hatásaira és önmaguk tapasztalataiból kiindulva. Ezért nem tudok beléjük kötni. Talán csak az furcsa nekem nagyon, amilyen stílust Huang Hua felvett... El sem hittem, hogy ő valóban ő.
Karenből nagyon vagány kisasszonyka lett, ami tetszik.
Illetve ami valamilyen okból kifolyólag mindig is tetszett - ha jól van megcsinálva a történet és a karakter -, ha egy ilyesféle fantasyba beleraknak egy misztikus alakot gyerekalakban. Sok pszichológiai háttere is lehet a dolognak, illetve bele is lehet ebbe vinni, de egyelőre ennyit mondok csak: kifejezetten tetszik, talán a legjobban az egészben, hogy az Orákulum egy titokzatos kislánnyá változott! ^^

https://angry-monster-healers-klubb.webnode.hu/_files/200040623-394f6394f8/lablec_v1.png


https://i.ibb.co/R7TQ4kV/BANNER-v3-kisebb.gif

Kijelentkezve

#7 2020. 11. 13. - 10h41

Árnyék gárda
Aniala
Most érkezett
Aniala
...
Üzenetek: 4

Mindenek előtt szeretném megköszönni a fordítók munkáját, hogy segítségükkel nekünk is lehetőségünk adódott, hogy végigjátszhassuk a New Era első epizódját, még akkor is, ha a mi szerverünk egy kis lemaradásban van. De biztos vagyok benne, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy az Origins további részeit is minél hamarabb megkapjuk.

Mivel én már külföldi szerverekről ismertem az első évad végét, így izgatottan vártam hogyan fogják folytatni a történetet. Ebben nyilván az is segített, hogy Leiftan a párom akiről tudtuk, hogy benne lesz a következő évadban.
Összességében tetszett az epizód. Nagyon szépek lettek a grafikák. Jó volt látni a régi barátainkat ugyanakkor szomorú is, hogy ilyen sokan elmentek.

Ewelin és Huang Hua:
Ewelin ugyanolyan szimpatikus, mint eddig volt és örülök, hogy végre megtalálta a boldogságot Huang Hua mellett. Szép lett az új kinézete. Huang Hua-n azt látom, hogy a posztjához mérten kicsit komolyodott, de ugyanakkor látni benne a régi cserfesebb énjét is.Mint már más is megemlítette nekem is szimpatikus volt ahogy Miikot megvédte. Az új külseje még szokatlan számomra,de nem mondanám rossznak.

Króm és Karenn:
Króm nagyon cuki volt ahogy megörült nekünk és Karennel együtt nagyon jól néznek ki. Tetszik, hogy komolyodtak, viszont mégis fel lehet fedezni bennük az eddig ismert személyiségjegyeiket.

Jamon,Karuto,Zifu:
Sokat nem tudok mondani róluk mert még csak egyszer találkoztunk velük. Zifu és Karuto valószínűleg lazább lett a megszokottnál. Jamon első látásra nem változott belsőleg sokat,de látszik, hogy hiányzik neki Coalia (amit nem is igazán értek, hogy  ő miért nem maradhatott volna itt Jamonnal,hiszen bármikor megtudná Alliékat látogatni, de mindegy)

Koori, Adalaric:
Koori nagyon szép dizájnt kapott,tetszett a közvetlensége,ahogy próbált úgy kezelni minket, mint egy átlagos személyt. Adalaric érdekes személynek tűnik,várom, hogy minél többet megtudjak róla.

Matthieu:
Egyelőre nem igazán tudom hova tenni, pozitívum benne, hogy Koorihoz hasonlóan lazán próbál közeledni felénk,az eddig megismert személyiségéből adódóan nagyon közvetlen.
Külsőleg jól néz ki, de nem hiszem, hogy egy baráti kapcsolatnál több lehetne köztünk.

Leiftan:
Bármennyire is szeretem és úgy vélem továbbra is hűséges leszek hozzá. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Azért jó, hogy nem úgy folytatódik a történet, mintha nem történt volna semmi.Még jobban megtetszett attól, hogy vállalja a tettei következményeit, ugyanakkor rossz szenvedni látni.A látottak alapján az érzései nem változtak irányunkban, viszont idő kell neki mire megtalálja saját magát ebben az új világban.Remélem azért nem fogja sokáig váratni magát. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Az új külsejét még meg kell szoknom, de tetszik.

Nevra:
Nos mivel vele egyáltalán nem volt lehetőségünk beszélni
vele így nem is lehet sokat elmondani róla. Külsőleg látszik, hogy komolyodott és a kisugárzása is komorabb lett, elég sok mindenen ment keresztül szóval ez teljesen érthető.
Szerintem fiúk közül külsőleg ő néz ki a legjobban.

Utolsó módosítás: Aniala (2020. 11. 13. - 10h57)

Kijelentkezve

#8 2020. 11. 14. - 15h37

Árnyék gárda
Kittina18
A gárda gyalogosa
Kittina18
...
Üzenetek: 2 235

Ahogy előttem is írták, szeretném megköszönni a véleményem leírása előtt a fordító csapat szorgos munkáját. Ha jól emlékszem (tegnap vittem végig) nem is találtam benne elírási hibákat, pedig tudjuk, hogy szoktak benne elírások lenni. /static/img/forum/smilies/roll.png Engem mondjuk nem szokott személy szerint zavarni, hiszen tudom mennyire nehéz megcsinálni, lefordítani egy ilyen játékot, gondolom a fordító siet azzal, hogy mi minél hamarabb megkaphassuk az új epizódot, ezért vannak elírások. Ezeket el kell nézni. /static/img/forum/smilies/smile.png

Ami pedig magát az epizódot illeti:
IMÁDTAM! Minden egyes sorát, sétát, helyszínt, mindent. Egyszerűen meseszépek lettek az újrarajzolt karakterek és helyszínek. Nekem például ami leginkább tetszett az az étkező. Elbűvölt a látványa, és nem hazudok, amikor vége lett a monológoknak, volt, hogy pár pillanatig csak néztem az adott helyszínt és gyönyörködtem benne. Szidhatjuk a Méheket, de ezt csodálatosan összehozták.
Leginkább Karenn kinézete lepett meg; annyira csodaszép lett, annyira vagány stílusa lett, hogy még irigykedek is rá, eddig nem szerettem őt, de ezzel az új stílussal rögtön közel került a szívemhez. Ezzel szemben Króm továbbra sem a kedvencem, hiába lett új külseje, valamiért nem tudom őt megkedvelni. /static/img/forum/smilies/roll.png
Nevra pedig a végén...még szoknom kell a kinézetét, de annyira beleszerelmesedtem az Origins alatt, hogy ha akarnék se váltanék pasit, de nem is szeretnék. Nekem így is tetszik a mi kis vámpírunk.
Koori viszont...Már az első pillanattól kezdve ki nem állhatom. Miért? Miért van benne? /static/img/forum/smilies/lol.png

Koori-val kapcsolatos rossz érzésemet leszámítva alig várom, hogy hozzánk is elérkezzen a 2. epi.


csodás bannert köszönöm szépen MinJi-nek!♥
https://i.imgur.com/RN7or8q.gif

Kijelentkezve

#9 2020. 11. 15. - 19h48

Abszint gárda
Xetta
A gárda tüzére
Xetta
...
Üzenetek: 4 452

https://i.imgur.com/kV0uc5G.png
New Era | 1. epizód - Ébredés

Izgatottan vágtam bele az új kalandokba, s úgy éreztem, egy teljesen új világba csöppentem. A kristályban töltött évek előtti időszak már csupán homályos emlékként sejlett fel, határozottan helyébe lépett az átalakult Főhadiszállás képe. Még nem igazán tudom összekapcsolni a korábbi történetszállal, így több meglepetés is ért, de nem bántam meg. Terveim szerint párhuzamosan szeretném vinni a két évadot.
Térjünk is rá a véleményezésre!

- T Ö R T É N E T -
Érdekes bevezetésnek mondanám az Őrzőnk feltámadását. Érthető, hogy úgy van számontartva, mint Eldarya hőse, de ez a megváltóként való kezelés inkább túlzónak bizonyult. Hiába mutatnak jól a szobrok a Cseresznyefánál, az egész szellemiség, mely az angyalok köré épült egyszerűen sok. Pláne, hogy a hétéves álomból felébredve állandó hajlongással és tiszteletadással fogadnak - átéreztem az Őrző zavarát.
Jó érzés volt először az ismerős arcokkal váltani pár szót, és körbejárni a Főhadiszálláson. Ha más nem is, ezek a változások mindenképpen a játék előnyét szolgálják. Rengeteget fejlődött a grafika a kezdetek óta, csodásak voltak az apró részletességgel kiegészített és néhol teljesen átrajzolt helyszínek. A régi karakterek szintúgy üdítően hatottak, először Krómmal volt szerencsém újra találkozni a Könyvtárban, szépen megnőtt a kis farkasunk. Akárcsak Karenn, mindketten érettebbek lettek, viszont biztos vagyok benne, hogy továbbra is remek marad hármunk kapcsolata. Huang Hua rátermettségével szerintem tökéletes a vezető szerepre, még ha az ő dizájnja jobban is tetszett korábban, az imádni való kedvessége megmaradt. No, de hát ennyit tesz hét év. Ha már felvetődött, a karakterünk helyében magam sem tudtam volna mit kezdeni a gondolataimmal... rengeteg idő, nem lehet egykettőre egykönnyen átállni egy efféle szituációba. Persze feltűnő volt, hogy lehetett volna kicsivel bölcsebb is, de a válaszaimmal igyekeztem a legtöbbet kihozni az értetlenkedéséből. Remélhetőleg mihamarabb sikerül újra beilleszkedni a mindennapokba.
Az esti ünnepség hangulatosra sikeredett, nekem természetesen a vége volt kulcsfontosságú: azt hittem, Nevrával válhatok legalább néhány mondatot... úgy tűnik, ez a jövő zenéje lesz, ráadásul nem egy egyszerű eset.

- K A R A K T E R E K -
Amint már említettem, az ismerős arcokra szeretetteljesen tekintettem, klassz volt viszontlátni őket az új környezetben.
Huang Hua
A nyilvánvaló titkolózás mellett szívélyesen és együttérzéssel fogadta az Őrzőnket, nekem nagyon jólesett, hogy vele járhattam körbe a HQ-t. Érdekes volt tudomást szerezni a testvéréről, már várom, hogy vele is találkozhassak. Ewelinnel is szuper párost alkotnak - tehát az utalgatások régebbről most beteljesültek -, jól mutatnak együtt.
Króm és Karenn
Továbbra is imádom őket, szeretnék velük közös küldetésekbe részt venni vagy csak időt múlatni. Garantált a szórakozás, velük élveztem legjobban a beszélgetéseket!
Króm igazán felelősségteljesnek látszik, nehéz lesz elvonatkoztatni a kis csibész mitugrász énjétől, akit mondhatni tényleg öcsiként szerettem.
Karenn pedig gyönyörű, most már inkább egy (főleg majd szerelmi ügyekben) bizalmast látok benne, mintsem egy szerethetően kotnyeles pletykafészket.
Ezarel és Valkyon
Ki nem hagyhatom őket, hihetetlenül nehéz lesz az általuk hagyott űrt betölteni... Többször is előkerült a nevük az epizód során, elszorult a szívem. Nem szeretném őket elfelejteni egyhamar semmiképpen.
Jamon
Vele esett jól legjobban a találkozás, olyan őszinte volt ennek a tiszta szívű behemótnak a meghatottsága. Úgy fellelkesült, mikor szóba került a kardkészítés, hogy rám ragasztotta! Szeretném tőle az ígért kardot lehetőleg felszerelés formában is megkapni.
Koori
Ha nem lett volna ezerszer kiemelve a flörtölése, egy igazán szimpatikus karakter lenne számomra. Barátságnál többre nem gondolnék, még ha választható karakter lenne sem, ám nagyon empatikusan állt az egész Őrző körüli felhajtáshoz, amit értékeltem. Feltételezem, Abszint gárdás, nagyon szívesen lógnék vele a Laborban!
Adalrik
Különleges és annál érdekfeszítőbb figura, nem ismertem ez idáig ezt a fajt. Jó lenne, ha az elkövetkezendőkben több figyelmet kapna egy egyszerű mellékszereplőnél.
Mathieu
Kedves, barátságos és kicsit unalmas, az volt róla a benyomásom, mintha Króm helyébe őt tervezték volna kistestvérpótléknak. Nála sincs kilátásban a romantikus szál részemről. Néha el tudom képzelni, hogy beszélgetünk egyet-egyet a földi életünkről, ha már ez közös pontunk. Nem érzek egyelőre benne semmi extrát, kifejezetten jó benyomásom volt, ami nem kicsit gyanús. Elképzelhetőnek tartom, hogy a későbbiekben az ő történetét fogják megkavarni a bonyodalomért.
Leiftan
Igyekszem elkerülni, amennyire lehet. Hiszek a jó útra térésben, szó se róla, de az ő esetében, mivel alapvetően sem volt kedvencem, inkább nem pazarolnám rá az időmet. Őt kiírni a történetből észszerűbb lett volna - a megbékélés keresése indokával, hasonlóképp Miiko-hoz -, mint a másik két gárdafőnököt, legalábbis Ezarelt.
Nevra
A legjobban várt szereplő nagy sajnálatomra egyedül az epizód legvégén érkezett meg. Egyértelműen van / lesz még mit dolgozni a kapcsolatunkon, de kitartok mellette. Hét év reménytelenség után nem is tartom elvártnak, hogy a nyakamba ugorjon, sőt inkább megértem, hogy megpróbálkozott a továbblépéssel. Megtörtnek néz ki szegény ezzel a külsővel - egyben megfontoltabbnak is -, de hiszem, hogy maradt még belőle a régi játékosságából.

- I L L U S Z T R Á C I Ó K -
4 | 4
Az epizód kezdetekor jó ötlet volt a képpel indítani, nagyon szép. A másik kedvencem pedig amelyiket Nevra szerepel - kicsit gondterhelt és ellenséges ugyan elsőre, ez még bőven változhat.

- Ö S S Z E S S É G É B E N -
Értékeltem a fordítói munkát, szinte egy szempillantás alatt elrepült a rész. Csak várni tudom a következőt, szeretnék még többet felfedezni Eldarya legfrissebb térségeiből. Remélem, a maana-rendszer is a javunkat fogja szolgálni, s tartalmas epizódokat kapunk.

Köszönöm szépen a játékélményt!


Fehér cuki kobold cipő vevőjét keresem 11.26. 7 óra előttről! Szervezett üzlet volt, a becsületes vásárló keressen engem vagy Raynt üzenetben! Köszönöm. <3https://i.imgur.com/9G46PbS.png

Kijelentkezve

#10 2020. 11. 16. - 15h04

Árnyék gárda
RoxyTheSnake
Most érkezett
RoxyTheSnake
...
Üzenetek: 3

Manna rendszer:
  Ez kifejezetten tetszik nekem, eddig az össze vissza járkálással mindig nagyon hamar elment az összes mannám és elég élvezhetetlenné tette számomra a játékot.

Játék felület:
  Az oldal felülete nagyon szép lett és szerintem sokkal élvezetesebb így a játék, de például a piacnak vagy a familliárisnak nem igazán áll jól. Eddig órákig tudtam lézengni az oldalon, de ez után sokkal kevesebbet töltök itt.

Nevra:
  Nagyon vártam, hogy újra lássam de a kinézete nem igazán fogott meg de kíváncsian várom hogy, személyiségben mit változott.

Leiftan:
  Az új külsője szerintem nagyon szép lett, ugyan olyan mint régen szerintem a fiúk közül ő befutó.

Mathieu:
  A kinézette nem rossz bár szerintem kicsit kis fiús. A stílusa nem a kedvencem, egy pici Nevrára emlékeztet akinek a haja a legjobb barátja.

Egyéb karakterek:
  Szerintem Huang Hua nagyon szép lett tetszik hogy, ő az új vezető nagyon jól áll neki ez a szerep. Emellett aranyosnak találom az ő és Ewelein szerelmi szálát. Eweleinek szerintem viszont a kinézete nem nagyon paszol az eddig megismert személyiségéhez, de kíváncsi vagyok mit hoznak még ki belőle. Karenn és Chrome szintén nagyon jók lettek és a külsőjük is passzol egymáshoz. Végül Koori nekem az eddig megismert és ismert emberek között ő a kedvencem, nagyon dögös, tetszik ahogy mindig flörtöl ő nekem a tökéletes. Bár azt nem tudom, hogy esetleg őt is fellehetne csípni. Ha ebben valaki tudna egy biztos választ nagyon megköszönném. <3

Kijelentkezve

Oldalak : 1