Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 2 3 ... 12

#1 2016. 09. 21. - 11h37

Tanuló őrző
Wendy
...
Üzenetek: 204

Kedves Őrző!

Ahhoz, hogy megnyithass egy beszélgetést ezen a fórumon, engedélyt kell kérned tőlünk.

Válaszban javasold az újabb beszélgetésre vonatkozó ötletedet!

Ha jóváhagyjuk az ötletet, megnyitunk neked egy beszélgetést. Az első megjegyzés közzététele téged illet. (A más által közzétett hozzászólásokat töröljük.) Ha nincs kellő aktivitás, a beszélgetést lezárjuk.

Köszönjük megértésedet, és várjuk az ötleteket! ^^

Wendy


E szabály célja, hogy logikusan felépített, átlátható fórumon oszthassátok meg gondolataitokat egymással. Így mindenki egyszerűen nyomon tudja követni a témákat és hozzászólásokat.

Ne feledd, a hozzászólásoknak meg kell felenie a Fórum és a játék általános szabályainak, valamint az Általános felhasználói feltételeknek.

A szabályok be nem tartása büntetéssel járhat, a fórumról, súlyosabb esetben a játékról való letiltást vonhatja maga után.

Kijelentkezve

#2 2016. 09. 25. - 18h30

Obszidián gárda
Amethyst
Fiatal újonc
Amethyst
...
Üzenetek: 17

Üdv!/static/img/forum/smilies/smile.png
Nos nekem akadna éppenséggel ötletem, bár nem tudom mennyire gond, hogy nem egyről van szó.

Mindenesetre szerintem jópofa lenne, egy gimis szerep, mivel arra mindig van vevő.
Esetleg valami fantasy jellegű, pl.:
- Egy másmilyen világ, ahol démonok és angyalok harcolnak, amibe belefolynak az emberek is, így 3 frontra tagolódik az egész.
Másik ötlet:
- Egy apokalipszis utáni világ, ahol az elsődleges cél a túlélés.
Negyedik:
- Egy utazóhajó hajótörést szenvedett, viszont sokaknak sikerült megmenekülniük és egy szigetre keveredtek, ahol kiderül, hogy egy teljesen más világlapul titkon és alakváltó emberek élik mindennapjaikat, vagy éppen harcolnak egy ellenséges törzzsel.

(Ezek most így tök random ötletek voltak, szóval nem éppen kiforrt elképzelés)

Kijelentkezve

#3 2016. 09. 26. - 15h44

Obszidián gárda
Leviathan
A familiárisok barátja
Leviathan
...
Üzenetek: 3 257

Kedves Moderátorok!

Szeretnék előhozakodni szerepjáték ötletemmel, melyre az igényt előzőleg már felmértem a Csevegőben, s úgy tűnt, akadnának érdeklődők iránta. Egy eléggé kidolgozott, leírásokban bővelkedő "játékról" lenne szó, melynek nem kívánnám rögtön minden pontját itt részletezni, mivel gondolom előtte az lenne a legjobb, ha Ti lektorálnátok azt.

Ezúton érdeklődnék, hogy melyikőtök vállalná a feladatot, hogy az alapötletet átnézi és jóváhagyja?
Előzetesen annyit fűznék hozzá ízelítőként, hogy egy démoni világ alap pilléreit állítottam fel, mely a benne élő fiatalok mindennapjait mutatná be egészen közelről. Megfelelően sötét azoknak, akik rajonganak a goth stílusért, de kellemes világos is, ha valaki a fényt szeretné inkább látni az alagút végén.

A játék inkább az idősebb korosztálynak ajánlott, s kreativitás bőven szükségeltetik hozzá. Jobb szeretem, ha a "mesét" többen írják, s nemcsak egymagam, ezért igyekeztem megfelelő szabadságot hagyni a szárnyalni vágyó jövendőbeli jelentkezőknek.

- Leviathan -


https://kephost.com/images/2017/11/19/oie_rounded_corners.gif

Kijelentkezve

#4 2016. 09. 29. - 18h41

Obszidián gárda
Henka
Zöldfülű
Henka
...
Üzenetek: 119

Üdv.
Lenne egy ötletem amit próbálok már pár napja fogalmazgatni.
Ötlet: Egy gyönyörű erdőben vagyunk ahol rettentően magas fák vannak. A fák gyakran 200 méternél is magasabbak. Az itt élő embereket felruházták egy képességgel mely lehet akár az elemek irányítása (mármint egy elemnek), vastag, páncélként funkcionáló bőr és egyéb ilyen cukiságok. Nagyon ritkán születik egy olyan gyermek mely két képességgel is bír. Ha lenne rá igény akkor szívesen kifejteném jobban a dolgokat meg minden, tulajdonképpen csak elképzeljük, hogy milyen lehet egy ilyen helyen élni technológia nélkül, pusztítás nélkül, háború nélkül.

Kijelentkezve

#5 2017. 01. 19. - 17h59

A gárda gyalogosa
ReginaVampiry
...
Üzenetek: 1 994

Kedves Moderátorok! Az alábbi szerepjátékot szeretném megnyittatni Miyano-val,a Vele már előzetesen megbeszéltek alapján:


Egy új szerepjátékra invitállak titeket!
Alaptörténet: Egyszer volt, a távoli jövőben egy világ, Sylveum ami egy nagy atomháború katasztrófája miatt alakult ki. Akik túlélték, kénytelenek voltak ékkődarabokat operáltatni magukba, hogy túléljék e tragédia következményeit. De ezek az ékkőtestek nem számolt következményeket alakítanak ki: Minden ékkővel rendelkező ember átveszi ékköve által kivetült alakját, így megváltozik bőrszínük és az ékkövök a testük egy pontján megjelenik, varázslatos képességeik lesznek és ékkőfegyvereik lesznek, melyeket idővel megtanulnak előhívni. Az embereknek már nem kell enniük és aludniuk. A szereplők korában 3457-et írunk, és a világ már kitisztult, de az ékkőtestek mostmár maguktól alakulnak ki az emberekben.


Bevezetés

A történet> Allopisba, az új világ fővárosába kalauzol el Titeket, ahol az utcák és terek mind egy-egy nagy Ékkőről vannak elnevezve. Itt jobb, ha hordasz magadnál egy önvédelmi eszközt, mert sok a Lázadó, akik néha megpróbálják kiszakítani testedből ékköved. Karakteretek egy 16-17-éves fiú vagy lány lesz, akinek most alakulnak ki képességei.
Milyen jó lehet azon agyalni iskola és egyéb teendők helyett, hogy milyen lehet rejtett képességed, vagy mágikus fegyvered?
Ám Lázadók, akik tiltakoznak az ékkőtestek ellen, megpróbálják eltüntetni azokat, de még nem jártak sikerrel. A több évszázados kudarc ellenére kitartóan folytatják a próbálkozást.


Választásra ajánlott Ékkőcsoportok:
•Topáz
• Rubint
•Ametiszt
•Gyöngy
•Zafír
•Malachit
•Smaragd
•Opál
•Jáspis
•Onyx
•Krizoberill/Alexandrit
•Szugilit
•Rózsakvarc
Persze más Ékköveket is választhattok.

Csatlakoznál? Íme, a feltételek:
Alapfogalmak:
Lázadó: Olyan emberek, akik tiltakoznak az ékkőtestek ellen, és próbálják eltüntetni azokat, de még nem jártak sikerrel. A több évszázados kudarc ellenére kitartóan folytatják a próbálkozást.
Ékkőtest beültetése: Egy ősrégi folyamat, melynek során az első Ékkő-Emberek testébe ékkő darabokat operáltak. Ma ez már nem szükséges egy ékkő kialakulásáéhoz a testben.


Helyszínek:
Radellamar kávéház: A történet főhősei délutánonként legtöbbször itt lelhetőek fel. Külső kép linkje


Saint-Gem Iskola:A karakterek ebbe az iskolába járnak,mivel ez az egyetlen olyan Allopisi iskola,ahol a diákok megengedett hiányzásainak számára végtelen és ha segítségre szorulnak ékkövük kezelésével kapcsolatban, azonnali segítséget kapnak.  Külső kép linkje

Tanárok:


Külső kép linkje
Szervey Bianka:Földrajz és Történelem

Külső kép linkje
Mosolka Adrienn: Tetnevelés és Matematika

Külső kép linkje
Szeol Mariann: Rajz és  Természetismeret

Külső kép linkje
Klappi Lea: Magyar nyelv és irodalom

Kijelentkezve

#6 2017. 02. 25. - 12h03

Obszidián gárda
Alicebb
Újonc
Alicebb
...
Üzenetek: 66

Üdv! /static/img/forum/smilies/smile.png  Én is nyitnák egy szerepjátékot,Alizheroldal ha lehet.
Itt van amit megterveztem:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/97/a6/d6/97a6d6011a17ee1bd6087231c0d52963.jpg
Sziasztok!
Egy új szerepjátékot akarok mutatni nektek!

Bevezető szöveg: A tavasz,az az évszak,amikor kimegyek a parkba és rajzolok… Ám ez a tavasz,kicsit máshogy indult. Új tájakat akartam felfedezni, és ezért bementem az erdőbe. Ahogy beljebb és beljebb mentem, Egyre több korhadt fát és mohás fatörzset láttam. Egyszer csak a szemembe ötlött egy akkora fa, ami a többi fának legalább a háromszorosa volt. A törzsén, pedig ha jobban megnézem,mintha pici csigalépcső lett volna.  Az ágain pedig apró gomba házikók. Az egyik ágra fölmásztam,és mentem fölfele amíg el nem értem a pici gombaházakat….A házak mikor fölértem nem voltak olyan picik,hanem pontosan ember nagyságúak…
A játékmenet,szabályok: Ezek közül a fajok közül választhatsz:
Tündér
Kobold
Démon
Angyal

Ha csatlakozni szeretnél,írj üzenetet:Alicebb vagy Aliceherold-nak. Ez legyen az üzenetbe:
Karakter név:
Faj:
Ismertető:
Kép (nem kötelező):
Várjuk a jelentkezőket!^^
Szép napot mindenkinek!


https://media.giphy.com/media/bH4eKgxt0KypW/source.gif

Kijelentkezve

#7 2017. 03. 01. - 23h26

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Szia Alicebb!

Ez a szerepjáték ötlet egyelőre nagyon kevés! Nincs rendesen kidolgozva az alaptörténet. Mi a lényege a fának? A lényeknek? Milyen világ ez? Az újonnan csatlakozók nem igazán tudnának ezzel mit kezdeni, mert gyakorlatilag semmit sem mondtál el.

Kérlek dolgozd ki részletesebben! Amennyiben úgy érzed, segítség kéne, keress fel privát üzenetben! /static/img/forum/smilies/wink.png


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#8 2017. 03. 02. - 14h25

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Slaanesh
...
Üzenetek: 34 630

Ey yo!

Egy kicsit összetettebb szerepötlettel jelentkeznék. Ahhoz, hogy még átláthatóbb legyen, a későbbiek folyamán, amennyiben van esély a megnyitására (már van 1-2 jelentkezőm rá, velem együtt), bővítem az egészet, hogy lehetőség is legyen miből építeni, pl. Karakterek terén. Tehát, hogy semmi és senki ne kajlódjon el.

Dióhéjban az ötlet:

>> Cum ViTae

Van egy világ, amely több tízezer évvel ezelőtt a feje tetejére fordult. Egy Galaxis, melyben fajok sokszínű népessége éli életét, nem ritkán egymásét keresztezve. Rendíthetetlen hódítók, vérszomjas űrkalózok, galaktikus bérgyilkosok, minden képzeletet felülmúló hatalommal bíró mágusok, barbár, bolygójukat védő teremtmények, melyek nyers erejüktől és félelmet nemismerésüktől oly veszélyesek.

Egy soha véget nem érő harc tombol, melyben a gyenge kíméletlenül alul marad. Itt a becsület egyenlő lehet egy halálos ítélettel, a tudatlanság pedig az örök kárhozattal.

E Galaxis tökéletes feltérképezése aligha lehetséges. A Hipertér szülöttei pedig (kiknek többségét Démonoknak nevezik) erőszeretettel tolakodnak baz Anyagi sík határai mögé, hogy vérszomjas Isteneik igényeit kielégítsék.

A technológiai fejlettség igencsak változó. Nem csak a faj határozza meg mindezt, hanem a bolygó is, ahol az adott csoport él. Ember és ember technológiai előrehaladottsága közt is akad különbség, de kétség kívül akadnak fajok (pl. az orkok), akik nem ezzel tűnnek ki a tömegből, míg az Eldák és Sötét Eldák egyértelműen kiemelkednek ezen téren.
Külső kép linkje
Fajok

Emberek

Eldák/Sötét Eldák

Törpök

Démonok

Orkok


Van lehetőség új faj létrehozására! Menetét lentebb elolvashatjátok.

Új faj létrehozása


Karakter létrehozása
Külső kép linkje
Amennyiben a meglévő Fajok közül sikerült kiválasztanod a neked tetszőt, létrehozhatod saját karaktered.

Mi kell mindehez?
- Kép a karakterről
- Neve
- Története
- Képességei
- Foglalkozása
- Jelleme
- Hitvallás
(kötődik-e valamelyik négy Nagy Istenhez, egyéb Istenhez, vagy a Birodalom Uralkodójához hű, esetleg egyikhez sem, ezáltal teljesen független)
Külső kép linkje
Ismert Istenek
- Khaine: A Vérontás Istene
- No'rakh: A Betegségek és Kórság Istene
- Raksash A vágyak és élvezetek Istene
- Set-tih A Mágia és a Változás Istene

Al-Istenek:
- Kenitar: A Nevetés Istene
- Sak'shur: A Halál Istene
- Permith: A Termékenység Istene
- Falthiel: A Művészetek Istene
- Keter: Az Élőholtak Istene

Isten Létrehozása

Külső kép linkje
Helyszínek

Midőn a Galaxis hatalmas, elég nehéz konkrét helyszíneket megadni. Ami fontos, hogy a létrehozott karaktered alapján további megbeszéléseket követően besorolást kapsz arra a bolygóra, amelyhez tartozol. Erről nyilván kimozdulhatsz, ha az adott faj képes rá technológiailag.

Alaphelyszínek:
Nabros A (emberek Birodalmának fő bolygója)
Ultharan (Sötét Eldák Mesterséges Világa)
Kaiathi (Eldák Mesterséges Világa)
Zamahn'n (legnagyobb Ork populációval rendelkező bolygó)
Gansenügh (Törpök kikötőbolygója)

- A Karaktereddel létrehozhatsz egyedi bolygót, várost is! Amely a megalkotást követően kikerül a Listára.
- Kivitelezhető, hogy Idegen faj bolygójára kerülsz, amennyiben van arra valami ész érvvel alátámasztott magyarázatod.
- Akadnak olyan tanácsok, ahol több faj képviselője is összegyűlik, illetve nagyobb kereskedelmi központ-bolygók! Innen sok szerepes kiindulhat, akinek nincs konkrét ötlete.

Tipp: Érdemes előre megbeszélnetek Szereptársaitokkal, hogy hogy merre szeretnétek elindulni a Galaxisban (bolygó, város, épület stb.). Ennek köszönhetően adott a kiindulópont.

- Igénybe vehető Mesélő segítsége is ~ ilyenkor a felírt karakterek (akiknek mozgatója jelzi) a Mesélőtől (tőlem) kapnak szituációt, helyszínt, melyben összekerülnek akár 'random', másik szerepessel.


>> Dióhéj vége!

Utolsó módosítás: Slaanesh (2017. 03. 02. - 14h26)


https://cdn.discordapp.com/attachments/446402862784839681/619584903742488600/2424234234234.gif

Bejelentkezve

#9 2017. 03. 02. - 14h39

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Szia Slaanesh!

Nagyon szépen kidolgozott ötlet! Semmi sem hiányzik belőle. Mindenképpen megnyitásra fog kerülni! /static/img/forum/smilies/smile.png Azt szeretném kérni, hogy azok írjanak esetleg ide, akik benne lennének a szerepjátékban, hogy egészen biztosak legyünk abban, hogy nem egy embernek nyitjuk a témát.


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#10 2017. 03. 02. - 15h12

Obszidián gárda
Akarii
Unikornisok cinkosa
Akarii
...
Üzenetek: 378

Sziasztok!
Slaanesh, igazán tetszik az ötlet! Ha későbbiekben megnyitásra kerülne akkor én szívesen csatlakoznék. ^^

Utolsó módosítás: Akarii (2017. 03. 02. - 15h17)

Kijelentkezve

#11 2017. 03. 02. - 15h24

Obszidián gárda
Asfortien
Fiatal újonc
Asfortien
...
Üzenetek: 10

Én mindenképpen részt vennék ebben a kalandba, Izgalmas és részletes a világ  /static/img/forum/smilies/wink.png Feltéve ha megnyitják és szabad utat adnak a szerepjátéknak!

Kijelentkezve

#12 2017. 03. 02. - 17h08

Abszint gárda
Silera
Tündérek cinkosa
Silera
...
Üzenetek: 1 125

Nekem nagyon tetszik Alicebb ötlete. Van esély arra, hogy meg legyen nyitva?

Kijelentkezve

#13 2017. 03. 02. - 20h28

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Slaanesh mivel a támogatás is megvan, a témád hamarosan megnyitásra kerül! Ha szeretnéd még tovább csinosítgatni, képeket belerakni stb., csak rakd be ide, és akkor azt a verziód rakom be az első hszbe. /static/img/forum/smilies/smile.png
Silera ha jobban ki lesz dolgozva, akkor lehet, hogy meg lesz nyitva.


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#14 2017. 03. 02. - 21h02

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Slaanesh
...
Üzenetek: 34 630

Köszönöm a Támogatást!

Még ezt-azt szeretnék bővíteni rajta Doroko, szóval a végleges holnap, legkésőbb Du. fele mindenképp meglesz, de lehet hogy még ma be tudom fejezni (azaz 21:00 ~ 03:30 között).


https://cdn.discordapp.com/attachments/446402862784839681/619584903742488600/2424234234234.gif

Bejelentkezve

#15 2017. 03. 02. - 21h08

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Rendben. /static/img/forum/smilies/smile.png Csak tedd majd ide be, és mond azt, hogy ez a végleges verzió, és akkor nyitom is a témát!


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#16 2017. 03. 02. - 21h25

Tanuló őrző
JainZar
...
Üzenetek: 158

Nekem is nagyon tetszik Slaanesh ötlete. Ha megnyitásra kerül, mindenképp szeretnék részt venni benne.

Kijelentkezve

#17 2017. 03. 02. - 22h38

Abszint gárda
Drintii
A gárda gyalogosa
Drintii
...
Üzenetek: 2 242

Pont ma gondoltam arra, hogy mivel magamtól mostanában lusta vagyok írni, egy több emberrel folytatott szerepjáték milyen jó lenne, főleg ha új. És erre csoda történt /static/img/forum/smilies/big_smile.png Én mindenféleképpen benne lennék.


https://i.imgur.com/6jj1vhR.gif

Kijelentkezve

#18 2017. 03. 02. - 23h57

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Slaanesh
...
Üzenetek: 34 630

Ennek nagyon örülök! Jó látni, hogy akadnak érdeklődők egy ilyen Világra is! ^^

Most már végeztem az Első Kommenthez való Hozzászólásommal. Egy kérdésem volt csak, méghozzá az, hogy (mivel ez egy igen nagy tér - Galaxisról beszélünk) lehetne-e valamilyen módon megoldani azt, hogy a Szerepeseink egyeztethessenek. Pl. arról, hogy ki milyen fajt kezd, ne szóródjanak szét a Világegyetemben, tudjanak miből kiindulni. Ezt nyilván PM formájában ők egymással nehezen tudják megoldani, főleg, ha nem igen ismerik egymást.

Persze én nyilván a születendő Karakterekkel kapcsolatos részleteket egyértelműen átbeszélem a Jelentkezőkkel, hogy könnyebb és átláthatóbb legyen az indulás. De, szerintem nagyon nagy segítség lenne, ha pl. egy külön kis, eldugott topikba lehetne zsibogni arról, mi hogy legyen ~ és nem a Szerepjáték Színterébe zavarni ilyesmivel. Mert még az is előfordulhat, hogy sok ilyen születik.

Mindenesetre a kapott válasz alapján küldöm a Kommentet, a kész Bevezetővel. :)


https://cdn.discordapp.com/attachments/446402862784839681/619584903742488600/2424234234234.gif

Bejelentkezve

#19 2017. 03. 03. - 06h55

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Slaanesh írtam pm-ben válasz neked, de ide is berakom, hogy a többi szerepes is lássa:
Szerintem azt lehetne megcsinálni, hogy bizonyos időközönként megbeszéléseket hirdettek meg. Ilyenkor a szerep leáll egy picit, és helyette a topicjában egy egy órás-másfél órás (vagy több, ha arra van igény) megbeszélés keretei között megtárgyaljátok az időközben felmerülő dolgokat, utána összefoglaljátok, belekerül az első hszbe, és akkor onnantól kezdve az is a világ része lesz, és be kell majd tartani. Úgy gondolom, hogy nem baj, ha mások is látják, hogy mit beszéltek, mert kedvet kaphatnak a szerephez, és csatlakozhatnak, az pedig sosem rossz. /static/img/forum/smilies/smile.png

Az első ilyen megbeszélés lehetne pont a téma megnyitása után. /static/img/forum/smilies/wink.png


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#20 2017. 03. 03. - 10h55

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Slaanesh
...
Üzenetek: 34 630


Van egy világ, amely több tízezer évvel ezelőtt a feje tetejére fordult. Egy Galaxis, melyben fajok sokszínű népessége éli életét, nem ritkán egymásét keresztezve. Rendíthetetlen hódítók, vérszomjas űrkalózok, galaktikus bérgyilkosok, minden képzeletet felülmúló hatalommal bíró mágusok, barbár, bolygójukat védő teremtmények, melyek nyers erejüktől és félelmet nemismerésüktől oly veszélyesek.

Egy soha véget nem érő harc tombol, melyben a gyenge kíméletlenül alul marad. Itt a becsület egyenlő lehet egy halálos ítélettel, a tudatlanság pedig az örök kárhozattal.

E Galaxis tökéletes feltérképezése aligha lehetséges. A Hipertér szülöttei pedig (kiknek többségét Démonoknak nevezik) erőszeretettel tolakodnak baz Anyagi sík határai mögé, hogy vérszomjas Isteneik igényeit kielégítsék.

A technológiai fejlettség igencsak változó. Nem csak a faj határozza meg mindezt, hanem a bolygó is, ahol az adott csoport él. Ember és ember technológiai előrehaladottsága közt is akad különbség, de kétség kívül akadnak fajok (pl. az orkok), akik nem ezzel tűnnek ki a tömegből, míg az Eldák és Sötét Eldák egyértelműen kiemelkednek ezen téren.
Külső kép linkje
Fajok

Emberek

Eldák/Sötét Eldák

Törpök

Démonok

Orkok


Van lehetőség új faj létrehozására! Menetét lentebb elolvashatjátok.

Új faj létrehozása


Karakter létrehozása

Amennyiben a meglévő Fajok közül sikerült kiválasztanod a neked tetszőt, létrehozhatod saját karaktered.

Mi kell mindehez?
- Kép a karakterről
- Neve
- Története
- Képességei
- Foglalkozása
- Jelleme
- Hitvallás
(kötődik-e valamelyik négy Nagy Istenhez, egyéb Istenhez, vagy a Birodalom Uralkodójához hű, esetleg egyikhez sem, ezáltal teljesen független)
Külső kép linkje

Klánok, Szövetkezetek/Szervezetek, Tanácsok, Törzsek és Gárdák

Minden fajon belül léteznek ilyen-olyan társulatok, amelyek valamilyen funkciót látnak el. Mind foglalkozik valamivel, vagy jellegzetes valamitől/ről. Ha úgy látod jónak, csatlakozhatsz egyhez, vagy akár létre is hozhatsz! Részleteket az Új Létrehozásáról itt, a már meglévőkről pedig a Lentebb lévő Kommentekben találhatsz! A döntésetek akár a kezdést és bizonyos Szereptársakkal való kapcsolatotokat is befolyásolhatja!

Társulat Létrehozása
Ismert Istenek
- Khaine: A Vérontás Istene
- No'rakh: A Betegségek és Kórság Istene
- Raksash A vágyak és élvezetek Istene
- Set-tih A Mágia és a Változás Istene

Al-Istenek:
- Kenitar: A Nevetés Istene
- Sak'shur: A Halál Istene
- Permith: A Termékenység Istene
- Falthiel: A Művészetek Istene
- Keter: Az Élőholtak Istene

Isten Létrehozása


Helyszínek

Midőn a Galaxis hatalmas, elég nehéz konkrét helyszíneket megadni. Ami fontos, hogy a létrehozott karaktered alapján további megbeszéléseket követően besorolást kapsz arra a bolygóra, amelyhez tartozol. Erről nyilván kimozdulhatsz, ha az adott faj képes rá technológiailag.

Alaphelyszínek:
Nabros A (emberek Birodalmának fő bolygója)
Ultharan (Sötét Eldák Mesterséges Világa)
Kaiathi (Eldák Mesterséges Világa)
Zamahn'n (legnagyobb Ork populációval rendelkező bolygó)
Gansenügh (Törpök kikötőbolygója)


- A Karaktereddel létrehozhatsz egyedi bolygót, várost is! Amely a megalkotást követően kikerül a Listára.
- Kivitelezhető, hogy Idegen faj bolygójára kerülsz, amennyiben van arra valami ész érvvel alátámasztott magyarázatod.
- Akadnak olyan tanácsok, ahol több faj képviselője is összegyűlik, illetve nagyobb kereskedelmi központ-bolygók! Innen sok szerepes kiindulhat, akinek nincs konkrét ötlete.

Tipp: Érdemes előre megbeszélnetek Szereptársaitokkal, hogy hogy merre szeretnétek elindulni a Galaxisban (bolygó, város, épület stb.). Ennek köszönhetően adott a kiindulópont.

- Igénybe vehető Mesélő segítsége is ~ ilyenkor a felírt karakterek (akiknek mozgatója jelzi) a Mesélőtől (tőlem) kapnak szituációt, helyszínt, melyben összekerülnek akár 'random', másik szerepessel.

Külső kép linkje

ELVÁRÁSOK

Cum ViTae Világa összetett, izgalmas, csodálatos és mindemellett hatalmas! Szeretnénk, ha a Játékunk is hasonló legyen! Épp ezért, törekedjetek arra, hogy ne egy-két mondatos Válaszokkal illessétek Szereptársaitokat! Írjátok le igényesen, akár az általatok látott környezetet, a karakteretek gondolatait és ne csapjátok össze, amivel reagálni szándékoztok!
Ennek köszönhetően nemcsak, hogy egy igényes Szerep topikot kapunk, sok-sok szép írással, de nem is maradnak le a Szerepeseink oldalakkal, valamint sokkal élvezetesebb is lesz a Játék! Használjátok a fantáziátok!

Külső kép linkje

Ha elbizonytalanodtok, akár a Karakter létrehozásával, Helyszínekkel, vagy bármi egyébbel kapcsolatban és Kérdésetek van (ami egyáltalán nem gond, hisz mégsem egy kicsiny világba készültök belépni), kérdezzetek bátran: Slaanesh
Az Első Komment alatt pedig megtalálhatjátok a Kisegítő hozzászólásokat is! Ezeket kérünk benneteket, hogy várjátok meg, és amennyiben nyilvánossá tétetnek, olvassátok át őket!

Mivel egy nagy Világról (Galaxisról) beszélünk ki kell küszöbölnünk a szétszóródásokat! Ezzel kapcsolatban is olvashattok lentebb! Kérünk benneteket, hogy vegyétek figyelembe ~ nem csak saját érdeketekben, hanem társaitok érdekében is!

Amennyiben egyeztetni szeretnél a Csatlakozni készülőkkel, vagy a már Játszó Karaktereink mozgatóival, kövesd figyelemmel, hogy a Topikban mikor folynak ilyen jellegű megbeszélések! A biztonság érdekében ez egy hosszabb periódus - tehát nem egy-két előre bejelentett Óra, hanem mondjuk egy konkrétan erre szánt/kitűzött nap! És bizonyos időközönként (vagy kérésre) lép életbe!
Bővebben az alább látható Kommentek között találsz leírást a Megbeszélésekről!

Külső kép linkje
Lépj hát át a Materiális síkból a Gondolatok dimenziójába,
S légy üdvözölve szerény 'kis' Galaxisunkban!


https://cdn.discordapp.com/attachments/446402862784839681/619584903742488600/2424234234234.gif

Bejelentkezve

#21 2017. 03. 03. - 11h24

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Nyitva van a téma! /static/img/forum/smilies/smile.png


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#22 2017. 03. 03. - 17h02

Obszidián gárda
Alicebb
Újonc
Alicebb
...
Üzenetek: 66

Doroko írta:

Szia Alicebb!

Ez a szerepjáték ötlet egyelőre nagyon kevés! Nincs rendesen kidolgozva az alaptörténet. Mi a lényege a fának? A lényeknek? Milyen világ ez? Az újonnan csatlakozók nem igazán tudnának ezzel mit kezdeni, mert gyakorlatilag semmit sem mondtál el.

Kérlek dolgozd ki részletesebben! Amennyiben úgy érzed, segítség kéne, keress fel privát üzenetben! /static/img/forum/smilies/wink.png


Köszönöm a visszajelzést,és dolgozom rajta! /static/img/forum/smilies/wink.png


https://media.giphy.com/media/bH4eKgxt0KypW/source.gif

Kijelentkezve

#23 2017. 03. 22. - 17h23

Árnyék gárda
Katókacsaxdd
Tündérek cinkosa
Katókacsaxdd
...
Üzenetek: 1 029

Sziasztok!
Egy új szerepjátékon dolgozom:
Alaptörténet:

3503-at írunk amikor egy titokzatos utazó érkezik Londonba.
Az utazónak a szivárványforrásvizére fáj a foga.
Végül sikerül megvédeni, de rengeteg emberéletet követel.
A kormány ezért 14-15 éves gyerekeket képez ki és amulettek segítségével efflák lesznek, akik megvédik az országot, ha az utazó visszatérne.
A történet lényege hogy eltelt 2 év a karakterek 16-17 évesek, amikor az utazó kiszabadul a börtônéből a felkelők segítségével.
A karaktereknek meg kell védeniük az országot, a különleges képességeik segítségével.

Fogalmak:

Felkelők:
Azok az emberek, akik igazságtalannak tartják, hogy a kormány nem osztja meg velük a szivárványforrás vizét.Ők az utazó mellé álltak.
A szivárványforrás vize:

Egy olyan forrás vize amely meggyógyítja a betegeket és képes védőpajzsot varázsolni.Egy évben csak egyszer lehet merni belőle egy üvegbe.A kormány az ország megvédésére használja.

Efflák:

14-15 éves kortól képzik ki őket.Hétköznapi gyerekekből álló csapat.Csak ők tudják, hogy a való életben ki kicsoda.Az amulettjük ad nekik valamilyen különleges képességet.

Csatlakozási feltételek:
-a karakteredről élőkép
-szabadon választott képesség és amulett
-a karakter története, kiképzője és jellemzése
-a karakter születésnapja
-a mondandód elején tüntesd fel a karakter nevét
Jelentkezni Katókacsaxdd-nél pm-ben!

Helyszínek:

-A városi park(a karakterek gyakran töltik itt szabadidejüket)
-London

Nekem már van egy karakterem, ő pedig Angela Shepard.

Szerepjáték kezdete:

Angela

Ősz van.Szokásomhoz híven a parkaba megyek hátha találok ott valakit a többiek közül.

Kijelentkezve

#24 2017. 03. 22. - 20h19

Szikrázó gárda
Doroko
Moderátor & Jamon legnagyobb rajongója
Doroko
...
Üzenetek: 1 455

Szia Katókacsaxdd!

A szerepjátékod egyelőre nem megnyitható, mert nincs rendesen kidolgozva. Bővítened kéne például az alaptörténetet, a fajokat stb.


Egy jó játékos ezt a sorrendet mindig ismeri! ⇩⇩⇩
- -
A bannert köszönöm szépen Yareena-nak!
https://i.imgur.com/W8jFoaD.gif

Kijelentkezve

#25 2017. 03. 22. - 20h23

Árnyék gárda
Katókacsaxdd
Tündérek cinkosa
Katókacsaxdd
...
Üzenetek: 1 029

Rendben, köszönöm még dolgozom rajta!

Kijelentkezve

Oldalak : 1 2 3 ... 12