Fórum

Oldalak : 1

#1 2022. 03. 22. - 10h32

Light gárda
Ragna
Moderator
Ragna
...
Üzenetek: 82

Sziasztok, Őrzők,

Megjelent a 11 Epizód | The Noise of the City, melyről ebben a témában megoszthatjátok a véleményeteket.

Kérünk benneteket, hogy csak akkor írjatok ide, ha végeztetek az epizóddal, és ha nyugodt hangnemben tudtok konstruktív kritikát fogalmazni.

A csapat olvasni fogja az üzeneteiteket, úgyhogy kérünk benneteket, hogy a kommentárotok legyen összeszedett, konstruktív és tisztelettudó a csapattal és a többi játékossal szemben.

Tartsátok észben, hogy nem kell szeretni ahhoz az epizódot, hogy tisztelettel beszéljetek róla.

Köszönjük, és jó szórakozást!

Az Eldarya Csapata




https://www.beemoov.com/documents/jpg/2022-02/lancement-621ceb4e80bd6.jpg


https://i.imgur.com/soEeZIm.jpg

Kijelentkezve

#2 2022. 03. 22. - 21h54

Light gárda
Lyah
Moderator
Lyah
...
Üzenetek: 223

Mindig elszánom magam, hogy na majd most írok valamit az epizódról, na majd most, na majd a kövinél... yeah. Láthatóan ez az első "kritikám". /static/img/forum/smilies/lol.png
Vélettlenül sem azért, mert tanulnom kéne holnapra, és ezért szükséges valamivel kis pihenőt adnom az agyamnak, ááádehogy.

Igazából az általános tendencia az új New Era részeknél, hogy maga a sztori, a karakterek overall viselkedése és személyisége sokkal jobban tetszik az Originsesnél. A történések érdekelnek, már-már egészen izgatott vagyok néha, hogy mi lesz (még ha néhol elég kiszámítható is, mint a 9. vagy hányadik epizódban, amikor kiderült, hogy megyünk majd a Földre - valahol már a legelején sejtettem, hogy ez lesz a húdenagy cliffhanger /static/img/forum/smilies/lol.png ). Azonban néha annyira húzzák-nyúzzák és indokolatlanul tördelik a ppárbeszédeket, ismételgetnek közléseket, amiből eléggé látszik, hogy a párbeszéd-alapú fizetésrendszert igyekeznek kiaknázni. Ez persze nem újdonság, eddig is tudtuk, hogy ezért kerülnek szétválasztásra egyszavas mondatok, viszont szerintem még ha feltűnően erre is megyünk rá, meg lehetne úgy csinálni, hogy a játékos élvezze, ne érezze redundánsnak és szükségtelennek. És ennél az epizódnál elég sokszor éreztem így (a vita, hogy kinek van igaza, és kié a döntő szavazat az ebéd-kérdésben teljesen felesleges és elnyújtott; mikor Huang Chuval Matyiról beszélünk, vagy 3x elmondja ugyanazt, stb.) Egy kicsit kreatívabban, igényesebben is meg lehetne írni ezeket a részeket, hogy ne tűnjön rém hosszúnak és unalmasnak a beszélgetés, és így az egész epizód.

Magával a sztorival kapcsolatban:
1) Az első, amin kicsit fennakadtam, helep: a komornyik azt mondta Erikának, hogy az apja 7-8 éve jött rá, hogy eltűnt a lány (ami valójában történt). Ekkor elkezdte győzködni a háztartás többi tagját erről, és azt mondta, hogy a lánya 20 év körüli. Túlmentem a beszélgetésen, így nem tudom szó szerint idézni, de nekem nagyon úgy rémlett itt, hogy az apuka ezt akkor, 7-8 évvel ezelőtt jelentette ki, amikor az eltűnés megtörtént. Ergo amikor Erika Eldaryába került. Javítsatok ki, ha tévedek, de Erika nem olyan 16-7 évesen került át a másik világba? Az bárhogy is nézem, messze van a húsztól, vannak helyzetek, amikor ér felferé kkerekíteni, de életkornál ez pont, hogy azért elég nagy gap.
Másfelől ez azt is jelentené, ha apuka nem szenvedett időzavarban - és tényleg úgy értelmezendő, hogy Erika eltűnésekor tette ezt a kijelentést -, hogy Erika az Origins idején 20 éves kellettt legyen. Hát 20-hoz képest még annál is tinibb a viselkedése, mint egy valódi tininek, ami azt jelentené, hogy éretlenebb, mint elsőre hittem. /static/img/forum/smilies/lol.png
Na ehhez hozzájön, hogy az epi végén Cobra Bubbles (bevallom, ezt a referenciát nagyon éltem /static/img/forum/smilies/lol.png ) tinédzsernek nevezi a karakterünket. Na most számára csak "2 év telt el Eldaryába érkezése óta", mivel a kristályba volt zárva, megjelenésében, és kicsit még szellemében is tini. (Jóindulattal is max 19 így, szerintem...) Cobra látja ezt rajta. Akkor apuka miért is gondolta őt 20 körülinek, ismételten...?
Nekem ez nem áll össze, ha valakinek van ötlete egy értelmes magyarázatra, akkor szívesen fogadom, ha nem, akkor csak proof, hogy a bimuv kicsit nem fogyelt oda a saját idővonalára. /static/img/forum/smilies/lol.png Vagy lehetőség 3, Ignatius szenilis (vagy az apuka az).

2) Erika teljesen meglepődik, hogy az apja látszólag tud valamit Eldaryáról.
A tény, hogy a bájital ellenére emlékszik, okkal meglepő. Ellenben azt már az Origins eleje óta tudjuk, hogy Erika részben faery, később kiderül, hogy egészen pontosan aengel. Na most nem tudom, hányas lehetett biológiából, de nekem első gondolatom az lenne, hogy valahol a rokonságomban akkor bujkálnia kell egy "nem-embernek", right? Valahonnan örökölnie kellett. Ezt megfontolva egyáltalán nem lenne elrugaszkodott, hogy valamelyik szülőjének köze legyen Eldaryához (vagy akár egyenesen eldaryai származású legyen). Nem értem, ezen miért nem gondolkozik el legalább egy kicsit is a totál ledöbbenés helyett/közben/után, mikor egy teljesen reális és logikus következtetés lenne. /static/img/forum/smilies/lol.png Legalább a lehetőség felötölhetne benne.
Valaki esetleg emlékszik, hogy az adott epizódban (talán a 4.?) az Originsben Erika elmélkedik-e azon, vajon valamelyik szülőjétől örökölhette a faerységet? Vagy eszébe jutott-e bármi genetikai vonatkozás? Sajnos már nem rémlik ez a rész. /static/img/forum/smilies/lol.png

Na most ezeket a (az én szememben legalábbis) logikai bukfenceket, illetve a kivitelezés hiányosságait leszámítva élveztem magukat a történéseket. Meglepően szórakoztató volt, főként az, ahogy az eldaryaiak ügyetlenkedtek/értetlenkedtek emberföldön. Kész komédia. /static/img/forum/smilies/lol.png Ezt pluszpontként rovom fel az íróknak, elég ötletes volt, ahogy benéztek dolgokat, főleg a gyalogátkelőnél. Az ember bele sem gondol, milyen nehezen érthető ez valakinek, akinek semmi köze nincs a technológiához. Remélem, még többször sok időt töltenek majd a Földön. :3
Megj.: bármennyire is vicces, azért elvileg Matyi tanított nekik bevezető órákat, azért azt gondoltam volna, hogy ennél kicsit többet tudnak majd a világunkról, vagy legalábbis visszautahattak volna rá, hogy Matyi óráin már felderengett valami egyes dolgokkal kapcsolatban (de csak az Erikával is közös tervkidolgozós részkor tárgyalt internetre és elektromosságra utaltak).
Plusz valamelyikük beszólt Matyinak, hogy nem tudja egészen pontosan megmagyarázni, hogyan működik egy repülőgép; amit amúgy normális, ha átlagemberként nem tudsz tökéletesen. Na most később, mikor Nevrát kérdezzük az inkubátorokról, és gőze sincs, hogyan működik, Erika helyében aaaannyira megjegyeztemvolna, hogy höhh, ti sem tudtok mindennek a működéséről a saját világotokban, szóval... /static/img/forum/smilies/lol.png (még ha amúgy nem is Nevra mondta, de jogos felvetés lenne)


A nagy felfedezés, hogy a két világ kezd összeolvadni, valamilyen szinten várható volt, de egyben épp elég érdekes, hogy kíváncsi legyek, mi sül ki belőle. Illetve az, hogy az emberek hogyan reagáltak a familiárisokra... eléggé sajnálom őket. Viszont a Beemoov becsempészett egy belső poént, hogy ha nem eteted X ideig, visszamegy a tojásba, mintegy parodizálva a saját játékukat (szintúgy az otomés megszólalásokkal), and ohh boi I'M SO HERE FOR IT. /static/img/forum/smilies/lol.png /static/img/forum/smilies/lol.png /static/img/forum/smilies/lol.png
(a viccesebb már csak az lett volna, ha tesznek az epizód végére egy disclaimert, hogy a forgatás során egyetlen familiáris sem sérült meg)
És persze nagy kedvencem Cobra Bubbles, aki olyan szavakkal dobálózott, hogy nem csak Erika kedvelte meg hamar, d eegy pillanatra még én is elszórakoztam a gondolattal, hogy lehetne ő az 5. randijelölt. /static/img/forum/smilies/lol.png

Technikai
Egy francia nyelvű guideot követtem, eddig mindig sikerre vitt, ám most összesen 2 párbeszédnél jelölte, hogy X-et kell választani az illusztrációkhoz, követtem az utasításokat. Semmi mást neem írt sehol, hogy valami feltétele lenne a képszerzésnek, mégsem kaptam meg egyiket sem.
Valaki tud esetleg róla, hogy azon a két bizonyos párbeszédopción kívül kell lennie más feltételnek? (mondjuk esélymérő?)
Matyival mondjuk -10-ben vagyok, de az epizód során semleges voltam vele, ha ez számt valamit. /static/img/forum/smilies/lol.png Meg a többi sráccal is igyekszem semlegesen reagálgatni.


https://imgur.com/ClYL3l1.png

Kijelentkezve

#3 2022. 03. 22. - 22h25

Absynthe gárda
Anneline
Rookie
Anneline
...
Üzenetek: 146

Sziasztok!

Most, hogy lett hivatalos poszt az epizódról (köszönjük a kiírást! c: ), írnék pár sort (vagy kicsit többet) az élményeimről. :"D

Először is, köszönöm a munkátokat és a belefektetett energiát!

Bevallom, az előző részek felvezetése után nem teljesen erre számítottam. Alapvetően nem volt rossz ez az epi sem és voltak kifejezetten élvezetes pillanatok is, ugyanakkor megint keserédes szájízzel kattintottam az "epizód vége" gombra.

Kezdem azzal, ami tetszett:
- Az illusztrációk illettek a történethez és szépen meg lettek rajzolva, különösen a Leiftan-Huang Chu-Lance hármassal készült kép tetszett. Viszont az egészet lefejezte az, hogy se a magyar, se a német, se a francia szervereken nem kaptam meg egyik képet sem. (Lyah én azt olvastam valahol, hogy a válaszok mellett hordani kellett a ruhát, illetve mindenkinél jó mérő kellett a megszerzéshez. Hát, ha az utóbbi így van, az azért lenne szomorú, mert Matyi az egyetlen, akivel nincs magas mérőm és ő egyik képen sem szerepelt... vagy így vagy úgy, elég frusztráló.) Talán majd legközelebb /static/img/forum/smilies/hmm.png

- A fő történet alakulása továbbra is izgalmasan halad és Erika apjának esetleges szerepe, illetve valódi kiléte szintén sok lehetőséget rejt magában. Ez a fordulat is tetszett.

- A sztori egyik gyöngyszeme a lebukás volt Huang Chu előtt. Aranyos kis szösszenet volt, a későbbi beszélgetés (a Matyiról szólót leszámítva) pedig hozzátett a vele való kapcsolatunkhoz, illetve a kiszemeltünkkel való kapcsolathoz is.  Én spec egyre jobban kedvelem őt.

- A másik ugyanilyen gyöngyszemet kiszemeltük és a választott könyvek adták. Zseniális ötlet volt, naagy ölelés és pirospont érte. (Lance az Így neveld a sárkányod olvassa, Nevra a Don Huant, Leif pedig az Angyalok és démonokat.) Nem tudom ki találta ki, de elég sokan puszikáljuk érte /static/img/forum/smilies/big_smile.png

- A csókjelenet a végén szintén édesre sikerült és most nem is olyan titkon abban reménykedem, ez végre ad egy löketet ahhoz, hogy megbeszéljék és tisztázzák majd, mi is van közöttük. (és általában, ahhoz, hogy végre többet beszélgessenek....)


Nna és akkor, ami elszomorított:
- Először is a kiszemeltünkkel folytatott beszélgetések hossza és tartalma. Szinte a nullához konvergál és ami a legjobban bosszantott az az, hogy Matyival háromszor annyi időt töltöttünk el. A küldetés/magánélet aránya ezúttal teljesen rendben lehetett volna, ha a 90%-át nem Matyival töltjük. Megjegyezném, ez minden választottal így történt, kivéve magát Matyit, mivel a saját route-jában kevesebb szerepet kap. Nem értem a koncepciót, ezt ki gondolta jó ötletnek?
Akik Lance-t választották, azoknak kis piros cseresznye a tortán: ha vele vagy, nincs választható párbeszédetek, ellenben, ha a Matyival vagy, akkor viszont van egy plusz párbeszéded Lance-szal. Ez a beszélgetés csak a Matyis route-ban jön elő. Ismét, miért? :C
Olyan jó lehetőségek kínálkoztak volna arra, hogy jobban megismerjük a kiszemeltünket.

- Szorosan kapcsolódva az előző ponthoz, Matyi. Szubjektív és tudom, hogy vannak, akik szeretik, viszont nem értem, miért nincs olyan opció, hogy nem imádjuk oda és vissza. Huang Chunak igaza van és vele értettem volna egyet, ha lett volna ilyen választási lehetőségem. A mélypontot azt hiszem a pániknál értük el - még itt is Matyi, ő nyugtat meg minket. Ez a jelenet olyan jó lehetett volna a saját választottunkkal. Nem értem, miért kellett így? :'C

- A másik szálka a karakterünk. Elvileg 27-28 éves a most megtudott infók alapján és mégis tapasztalatlan kis fruskaként viselkedik, meggondolatlan és néha olyan idegesítő, hogy arra szavak nincsenek. A TO-ban is hasonlóan kezdett, viszont az idő múlásával fejlődött és érett a karaktere. Ezzel szemben most az az érzésem, mintha az Origin meg sem történt volna és ezt még tetézve értelmileg is visszasüllyedt volna vagy 10 évet.

- Félig az előző ponthoz kapcsolva kis apróság, de szemet szúrt. Az, ahogyan a gárdatagok reagáltak a dolgokra alapvetően vicces és aranyos volt, viszont nehezen tudom elhinni, hogy akár Matyi, akár Erika legalább alap szinten ne tudták volna megmagyarázni a dolgokat, pl mi az az elektromosság. (Apropó, elektromosság, nagyon karakteridegennek hatott az, hogy Lance nem tudta kimondani rendesen ezt a szót. Az Originsben még folyékonyan tudott ógörögül, most meg gondja egy idegen szó kimondásával (ami poén, pont, hogy görög eredetű)? Tudom, ez már szinte bolhából elefántot probléma, viszont ez is hozzátesz ahhoz a csalódottsághoz, hogy Lance mennyire más lett.)

- Ez a pont nem is annyira negatívum, inkább csak csalódottság. A könyvtárjelenet. Utaltak rá még az előző részben (itt is lehet csatlakozni a nethez), hogy lesz ilyen. Annyira reménykedtem, hogy a kiszemeltünkkel alakul majd valami - pl együtt keresünk majd és/vagy a polcok közé húz minket, hogy kettesben lehessünk egy kicsit, míg a többiek folytatják a kutatást stb. Az első ponthoz csatolva - több interakció kellene a kiszemeltünkkel.


Végül, a maana ezúttal semleges volt, személy szerint 3000-3100 körül költöttem rá (piacoztam közben, ezért nem tudom a pontos értéket.)


A fentieket összegezve: bár nem ez volt a legerősebb rész, amivel játszhattam, több minden megmosolyogtatott és voltak aranyos részek. Köszönöm a játékot!

Szerk: csatlakoznék Lyah-hoz, a párbeszédek szétszedése hihetetlenül unalmassá és bosszantóvá teszi a történetet, illetve a játékélményt.

Utolsó módosítás: Anneline (2022. 03. 22. - 22h39)

Kijelentkezve

Oldalak : 1