Fórum

Lezárt beszélgetés

Oldalak : 1

#1 2019. 05. 12. - 21h26

Árnyék gárda
Eruhel
A gárda járőre
Eruhel
...
Üzenetek: 5 781

>> Szerepjáték szabályzat <<

Általános szabályok
- A szerepjátékokat felügyelő moderátornak az üzenetekre egy hete van reagálni. Utána fordulhattok máshoz!
- Ha egy szerepjáték egy hónapja inaktív, a felelős moderátor levélben megkeresi a kalandmester(eke)t. Amennyiben erre két héten belül nem történik reakció, az adott topikot archiváljuk.
- Archivált szerepjáték újra megnyitásához 5 felhasználó támogatása szükséges. Ha az archivált szerepjátékban játszó felhasználók száma kevesebb ennél, az összes volt játékos támogatása szükséges.
https://i.imgur.com/NxIgvFd.png
I. Szerepjátékok megnyitása
A) A megnyitás folyamata
1. Az ötleidet a szerepjátékos fórumrészek Beszélgetések megnyitása témáiba várjuk! Mielőtt azonban úgy döntesz, szerepjátékot nyitsz, érdemes esetleg összebeszélned más játékosokkal, hogy felmérd mennyire van igény az általad kitalált szerepjátékra, mivel csak azokat a szerepjátékokat engedélyezzük, amelyeket legalább négyen támogatnak!
A szerepjáték támogatása egyben jelentkezés is, tehát ne támogassatok olyan szerepjátékot, amibe nem szeretnétek karaktert vinni!
2. A témába ezt a sablon kitöltve írj!
Kalandmester: (Az, aki vezetni fogja a játékot.)
Cím: (Evidensen a játék címe.)
Téma: (Minden olyan téma engedélyezett, amely nem található meg a fórum szabályzatában lévő tiltott témák között. Pl. valós politikai tartalom. Eldaryás szerepjátékok esetén ez a rész a sablonból kihagyható, mivel akkor a téma eleve adott.)
Kategória: (Többféle kategória közül választhatsz, ezekről pedig lentebb olvashatsz.)
Korhatár: (Lehet választani a korhatár nélküli, +12, +16, ill. a +18 között. Ezekről szintén lentebb lehet olvasni.)
Leírás: (A történet rövid, de tartalmas bemutatása. Itt igyekezz figyelembe venni a választott kategóriát!)
Képek: (Az adott szerepjátékhoz képeket is csatolhatsz, ha szeretnél, amennyiben az(ok) a játék szerves részét képezi(k)! A puszta figyelemfelkeltés céljából beillesztett indokolatlan, illetve félrevezető képeket töröljük - az elválasztók és egyéb dekorelemek ezalól, természetesen, kivételt képeznek!)
3. Ezután a szerepjátékodat az oldal moderátorai ellenőrzik, majd tájékoztatnak a döntésről az adott topikban. Kérjük ezzel kapcsolatban légy türelemmel, és ha esetleg nem fogadják el az ötletedet, ne kezdj vitába, moderátoraink ugyanis minden esetben megindokolják az elutasítás okát.
4. Ezután lehetőséged van egy hosszabb, bővített leírás megfogalmazására, amelyet szintén a szerepjátékkérő témába kell, hogy berakj!
5. A moderátorok megnyitják a szerepjátékodat.
B) Szerepjátékok kategóriái

Eldaryához kapcsolódó

Eldaryához nem kapcsolódó

C) Egy szerepjáték akkor elfogadható, ha:
- Megfelel a fórum általános szabályzatának, és nem veszélyezteti mások lelki egészségét.
- A sablont kitöltve, megfelelő hosszúságában érkezett be.
- Legalább négyen támogatják.
- Ha egy szerepjáték témája nem különbözik érdemben egy már aktív szerepjátékétól, a moderátor megtagadhatja annak megnyitását.
Amennyiben nem fogadják el a szerepjátékodat, kérlek, ne kezdj el vitázni! Moderátoraink minden esetben megindokolják a döntésüket! A fórumtémában pedig tanácsot is kérhetsz, hogy esetleg miben kéne változtatnod.
https://i.imgur.com/NxIgvFd.png
II. Szerepjátékok szabályai
A) Korhatárok
Természetesen ami a szabadabb (legszabadabb: +18) szerepjátékokban tilos, az a szigorúbbakban is, és így tovább, valamint ami a szigorúbb (legszigorúbb: korhatár nélküli) szerepjátékban szabad, az a szabadabbakban is, és így tovább.

Korhatár nélküli

+12

+16

+18

Korhatárt kérhet a kalandmester, valamint még megnyitás előtt a moderátorok is változtathatnak a szerepjáték besorolásán, amennyiben úgy érzik, hogy ez szükséges! Korhatárt utólagosan nem lehet emeltetni. Ha valaki nem veszi figyelembe a korhatárokra lefektetett szabályokat, az ugyanúgy szabálysértésnek számít, és büntetést von maga után!
B) Reagok hosszára vonatkozó szabályok
Korhatár nélküli ill. +12-es szerepjáték:
- Számítógépen 3, telefonon 10 előnézetben kitöltött sor, enterek nélkül - karakterenként
+16-os és +18-as szerepjáték:
- Számítógépen 4, telefonon 13 előnézetben kitöltött sor, enterek nélkül - karakterenként
C) Kalandmesterekre és játékosokra vonatkozó szabályok
- Egy felhasználó maximum 2 db szerepjátékot vezethet.
- Amennyiben tudja, hogy hosszabb ideig nem tud ügyelni a játékára lezárathatja a témát egy időre, melyet a moderátorral egyeztet.
- Számára engedélyezett az indokolt dupla poszt.
- A KM indokolt esetben (pl. többszöri felszólítás reagok javítására; a játékos látványosan inaktív, míg más szerepekben aktív) rendelkezhet a karakterekkel - mindig egyeztessen moderátorral:
     1. NPC-vé teheti a karaktert
     2. nem fogadhat el több karaktert a játékostól
     3. fél évre kiteheti a játékost a szerepjátékból
     4. egy évre kiteheti a játékost a szerepjátékból
     5. örökre kiteheti a játékost a szerepjátékból
- A KM további szabályokat fektethet le a szerepjáték karaktereire vonatkozóan, ám ezeket mindig egyeztesse egy moderátorral!
D) Játékosokra vonatkozó szabályok
- Ha egy játékos figyelmeztetőt kap a saját vagy más szerepjátéka miatt, fél évig nem nyithat új szerepjátékot. Ha  3 figyelmeztetőt (azaz egy tiltásnyit) kap a szerepjátékok miatt, további egy évig nem nyithat új szerepjátékot. Ha ezen felül is figyelmeztetőt kap szerepjátékok miatt, soha többet nem lehet kalandmester az oldalon; ha pedig már az, úgy elveszíti az eddigi szerepjátékai kalandmesteri jogát.
- Egy felhasználónak maximum annyi karaktere lehet, ahány szerepjáték fut (az elosztását, hogy melyik játékba visz karaktert és mennyit, ő dönti el). Kivételek:
     1. KM-ek karakterei ebbe nem számítandók bele
     2. ha a jelenleg futó szerepjátékok száma kevesebb, mint 3; ebben az esetben a játékosonkénti maximum karakterszám a 3.
     3. karaktert emiatt a szabály miatt tilos töröltetni
- A játékos köteles szólni, ha előreláthatóan egy hétnél tovább inaktív lesz, más esetben a KM ideiglenesen NPC-vé teheti a karakterét.
E) Karakterekre vonatkozó szabályok
- Tilos olyan karakter készítése, amelyet tilt a fórum általános szabályzata! Például nem megengedett olyan karakter készítése, amelynek előtörténetében valós vallási és politikai részletek találhatók.
- Az alkotott karaktered ne legyen legyőzhetetlen!
- A szerepjátéknak nem lehetnek a fő "főszereplői" a KM karakterek. Természetesen a kalandmesterek a történet irányítói, de a többi játékos nem lehet "mellékszereplő". A játékot törekedjünk mindenki számára egyaránt élvezhetővé tenni!
- Nem megengedett más karakterének a rabszolgásítása, olyan alárendelése, amely fizikai bántalmazást is belefoglalhat magába! Enyhébb szolga-mester kapcsolatokat elfogadunk (ahol egy karakter személyi szabadsága sem sérül, vagy csak ideiglenesen, pl. elrablás okán).
- Karaktereiteket általában ezt a sablont kitöltve küldjétek el az adott szerepjáték egy kalandmesterének! A sablont a kalandmester megváltoztathatja!

sablon

F) Szerepjátékosok közötti szabályok
- A szerepjátékosok egyenlő felek, ezért, kivéve, ha te vagy a kalandmester, nincs jogodban korlátozni a másik tevékenységét!
- A vitáitokat ne a szerepjátékos topikokban rendezzétek le, hanem szóljatok a kalandmesternek és a moderátoroknak! Technikai megbeszélésre használjátok az erre a célra nyílt topikot!
- A játék közben csak a saját karaktere(i)det mozgathatod, határozhatod meg a döntéseit. Más karakterének irányítása szigorúan tilos! Természetesen egymásnak engedélyezhettek ilyesmit, de ezt minden esetben fel kell tüntetni a témában, valamint informálni róla a kalandmestert!
- A játék közben mindenki köteles a magyar nyelv használatára (idegen vagy kitalált nyelven maximum pár szó engedélyezett, illetve a mondanivaló jelentését illendő, de nem kötelező a többiek számára lefordítani) és annak helyesírási szabályainak betartására!
- A szerepjáték résztvevői számára a következő, általánosan elfogadott írásjelek használatát javasoljuk:

írásjelek

https://i.imgur.com/NxIgvFd.png

Ha valaki többszöri figyelmeztetés után sem tartja be a szerepjátékok szabályzatát, büntetésben részesülhet!
A jelenlegi szerepjátékos felelős(ök): Starsky és Lyah. Problémáitokkal elsősorban ő(ke)t keressétek!
A szabályzat változásának jogát fenntartjuk! De amennyiben erre sor kerül, mindenképpen tájékoztatunk benneteket!

Kijelentkezve

Lezárt beszélgetés

Oldalak : 1