Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 2

#26 2019. 06. 15. - 23h23

Obszidián gárda
Gothic01
Legyőzte a Dahut
Gothic01
...
Üzenetek: 2 336

https://4.bp.blogspot.com/-jrGxvtjMyzo/XJ_sNvVh-PI/AAAAAAAADGw/PGnRqqJVf-0ULREqrPgZrj5klYynlKsTwCLcBGAs/s1600/407fd8d8b42f6071d53a1765d9a7cb42.jpg


Sziasztok!

Én egy évek óta változatos időközönként visszatérő "jelenség" logikus okára szeretnék rákérdezni, illetve érdekelne, másnál is előfordul-e hasonló.

Szóval időnként, amikor az álmom rémálmom lenne, (vagy annak indul, vagy már végbe is mennek olyan elemek, amik azzá teszik) akkor random feltűnik benne egy alak. Minden alkalommal ugyanaz. Általában olyankor, amikor beteg vagyok.

A bekapcsolódása után  megnyugszok, utána már nem is olyan rossz/megterhelő, ami korábban történt vagy éppen történik. Sőt, fokozatosan átalakul jó álommá, és összességében az egészhez jó érzés kezd fűzni, ami egyre erősödik, felkelés után is megmarad egy ideig. Nem is szívesen ébredek fel az ilyen álmokból.

(Nagy általánosságban egyébként részletesek és hosszúak az álmaim, amiket még késő délután is fel tudok eleveníteni. Sokan mondták már rájuk, hogy több jó lenne regény-vagy novella alapanyagnak.
Mindenesetre ezen a segítőn kívül visszatérő elem a Mötley Crüe - ennek bizonyára az, az oka, hogy sokat foglalkozok velük, de kivétel nélkül nagy katyvasz a végeredmény, ha az álmaimban felbukkannak.)
Ma reggelre is velük álmodtam:

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)A kérdés megválaszolt

Utolsó módosítás: Gothic01 (2019. 06. 20. - 16h26)

Kijelentkezve

#27 2019. 06. 18. - 10h17

Árnyék gárda
Ninon
Tündérek cinkosa
Ninon
...
Üzenetek: 1 288

VampireHearth írta:

Sziasztok /static/img/forum/smilies/smile.png

Ti álmodtatok már olyat, hogy meztelenek vagytok és néz titeket valaki, vagy nyilvános helyen mindenki lát titeket úgy? Én mostanában többször is álmodtam ilyeneket ... szerintetek ez mit jelenthet?Azt mondják, hogy ez az egyik leggyakoribb álom. Én is álmodtam ilyet.


Az álmom
Amúgy...

Kijelentkezve

#28 2019. 06. 18. - 17h07

Abszint gárda
SilverCrow
Manók cinkosa
SilverCrow
...
Üzenetek: 7 263

Ninon írta:


Amúgy...https://i.imgur.com/02084oZ.png

Válaszolva a kérdésedre én azt olvastam, hogy ha valamelyik családtagoddal létesítesz az álmodban efféle kapcsolatot, akkor valószínűleg a szüleid  magas elvárásokat támasztottak feléd, amik blokkolják a testi örömöket.
Nem tudom mennyire lehet igaz, én még nem álmodtam hasonlót.


➸  ➸  ➸

Közben én is mesélnék a mai álmomról, ami kissé félelmetes volt számomra.

Kis előzmény:
Miután visszaküldtek a gyakorlati helyemről tekintve, hogy az igazgató testületi ülésen volt eléggé felhúztam magam, hogy még mindig nem tudok munkába állni, pedig a gyakorlati naplómnak telnie kellene. Közben felidegesített az egyik ismerősöm is, akivel ezek után beszéltem, mégpedig annyira, hogy szokatlanul hevesebben kezdett el dobogni a szívem és fájt is a mellkasom. Próbáltam kicsit lenyugodni, ezért úgy gondoltam alszok egyet. Egy darabig csak fetrengtem az ágyban majd végül elszundítottam.

És végül az álmom:
Nem meglepő módon az álmomban is kínzott a mellkasi fájdalom és azt hittem infarktusom van, ráadásul egy idegen helyen voltam, ahol még életemben nem jártam. Próbáltam segítséget kérni, de nem hallott engem senki és attól féltem, hogy meghalok. Az álmomban voltak ismerős személyek is, de ők sem segítettek rajtam, majd végül ismeretlen okból megszűnt a fájdalom és felébredtem. Maxiumum 1 órát aludhattam, ezért nem is volt annyira részletes az egész, viszont hátborzongató élmény volt egy ilyen helyzetbe kerülni. Magyarázatot nem kérek rá, hiszen jól tudom, hogy a félelmeimet tükrözi, illetve a mai nap történései is szerepet játszottak abban, hogy ezt álmodjam.


https://i.imgur.com/A2bM25U.png

Utolsó módosítás: SilverCrow (2019. 06. 18. - 17h07)


https://i.imgur.com/TKxWXDL.gif

Kijelentkezve

#29 2019. 06. 20. - 10h45

Árnyék gárda
Ninon
Tündérek cinkosa
Ninon
...
Üzenetek: 1 288

SilverCrow írta:

Ninon írta:


Amúgy...https://i.imgur.com/02084oZ.png

Válaszolva a kérdésedre én azt olvastam, hogy ha valamelyik családtagoddal létesítesz az álmodban efféle kapcsolatot, akkor valószínűleg a szüleid  magas elvárásokat támasztottak feléd, amik blokkolják a testi örömöket.
Nem tudom mennyire lehet igaz, én még nem álmodtam hasonlót.Hála a jó égnek, akkor nem velem van a hiba! Nem tudom, hogy a szüleimnek mennyire vannak magas elvárásai (nem alacsony, az tuti).

Kijelentkezve

#30 2019. 06. 20. - 13h02

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Ŀucifer
...
Üzenetek: 35 920

Múlthéten volt egy álmom, ami azóta
is nagyon intenzíven él a gondolataimban.
A vége csöppet 'megrázó lehet',
erre érdemes felkészülni.


Egy sötét, nagy teremben találtam magamat. Két maszkos férfi állt előttem a pislákoló fáklyák által teremtett halovány homályban. Kardot rántottak, s rám rontottak. Én két kardot használtam. Az egyik a Fényt, a másik pedig a Sötétséget szimbolizálta. A Napot és a Holdat. A Vénuszt és a Marsot. Az Életet és a Halált (már gyermekkorom óta kísértett a 'két pengehasználat'). A küzdelem heves volt és rendkívül mozgalmas, s egészen odáig folytatódott amíg a két sötét, árnyszerű alak meg nem torpant, s fel nem egyenesedtek, jobbára egyszerre. Nem tudtak sebet ejteni rajtam, én viszont valahol tudtam, hogy az én feladatom nem az, hogy megsebezzem őket, ugyanakkor mégis folyton előnyömet kellett kifejezzem mozzanataimban.

- Úgy tűnik - szólalt meg az egyik lágy, sejtelmes hangján - hogy a képességeid nem alacsonyabbak a hírnevednél.

Egy halvány mosolyt ejtettem meg, csak gondolatban; 'Mire számítottatok?'.

- Méltó vagy az Urunk vendégszeretetére, egyébként hivatalos is - biccentett.

Tudtam, hogy ő lesz az az alak, aki a találkozásig legsűrűbben fog beszélni hozzám, tőle vártam további információkat, de nem szólt sokat amíg vezetett a hatalmas, sötét várban, amely egyszerre volt roppant ismerős és mégis, olyan idegen a számomra. Talán nem is az idegen a jó szó rá, hanem a... 'más'.

https://i.ibb.co/0tkvgwD/LOL-CMS-186-Article-02-xf41v2qzpfa8mrw7xr0d.png

Egy szobába vezettek, amely az árnyak szoros ölelésében nyugodott a hosszú, végeláthatatlan folyosók egyikének végén. Beléptem, és azonnal egy különös érzés fogott el. Elfoglaltam helyem a szoba közepén amely ekkor még üresnek tűnt, majd egy hang kezdett suttogni nekem. Először valóban csak suttogott, aztán egyre erőteljesebb, mélyebb és tekintélyt parancsolóbb színt ütött meg.

- Örömömre szolgál, hogy a Kastélyom vendége vagy. Ahogy azzal tisztában vagy, egy ideig még itt kell maradnod. Komoly megkötések, szabályok nem vonatkoznak rád, nem is kérünk rajtad számon semmi egyebet, azonban... egy személyes kérésem mégis volna.

Továbbra is hallgattam Őt. Egyre inkább éreztem, hogy ezt a titokzatos Urat is ismerem, de képtelen voltam rájönni, honnan s ki Ő. Úgy tettem, mintha tisztában volnék vele, bár kétségtelen, hogy a gondolataimban is úgy olvasott, ahogy az kedvére szolgált. Összevontam szemöldökeim, jelezvén hogy várok a folytatásra.

- Minden éjjel végy egy levélpapírt azok közül - ahogy kimondta, megjelent előttem a képük, amelyre most már nehezen tudok visszaemlékezni - és írj rájuk. Ha befejezted az írást, tedd a levelet Az Ajtó elé, majd hagyd ott.

Azzal érezhetően 'visszavonult' a gondolataimból, ám továbbra is éreztem a jelenlétét körülöttem. Gyakorlatilag, mindenhol ott volt, de mégsem láttam Őt sokáig. Azt sem tudtam, mit írhatnék én azokra a papírlapokra, amelyeket nekem mutatott, de minden éjjel, amikor eljött az idő, letérdeltem a kijelölt Ajtó elé, és írni kezdtem. A 'tartalom' a semmiből jött, s sosem voltak túl hosszúak. Amint aztán elhelyeztem őket, mindig arany színben kezdtek tündökölni a betűk.

Egy napot sem hagytam ki.
Mert egy napot sem hagyhattam ki.

Mégsem éreztem ezt kötelezőnek, csupán megtettem, mert ezt kérte tőlem. Ahogy telt az idő úgy éreztem, egyre közelebb kerülök Hozzá. Olyan közel, mint amilyen közel voltam. Így volna? Roppant különös volt. Néha még láttam is Őt a sötétségben.

( átugrok néhány felbukkanó, bensőségesebb jelenetet, egyébiránt sem
ragadtak meg az emlékeimben ezek ahhoz, hogy teljes bizonyossággal írhassak róluk
)

Egy éjszaka aztán valamire 'felriadtam'. Valami megmagyarázhatatlan okból elfelejtettem azt, amire a Mester kért. Hihetetlen félelem lett úrrá rajtam, és fogalmam sem volt, mi jön ezután. Mintha a tüdőmbe és szívembe markoltak volna. Rohanni kezdtem. Sose gondoltam bele mi lesz akkor, ha nem teszem meg. Azt se tudtam mi elől rohanok. De menekültem.

Egy omladozó város romjai között találtam magam.

Félelemtől sikoltó, agonizáló emberek elhaló ordítását hallottam, mindenki fel-alá menekült, ahogy a fakó füstnyelvek kúsztak a tömegben, mintha csak egy felsőbb lény kémlelő ujjai lettek volna, amely megpróbálja körülfonni mindazt, amit megkíván, s csak a jó ég tudja, miért.

Egy épületbe menekültem, amely tele volt labirintusokra emlékeztető szűk, sötét folyosókkal. Addig futottam míg teljesen el nem vesztem a labirintusban. Majd amikor úgy hittem, eléggé elvesztem, jobban nem is tudnék, az egyik sötét szobába húztam meg magam, amelyben rengeteg nő és gyermek remegve kuporgott. Ők is rejtőztek valami elől. Talán pont az elől, mint én? Talán tudatában sem voltak annak, hogy én mi elől bujkálok? Hogy... mit hozhatok a nyakukra? - Könnyes szemmel, egymás száját befogva próbáltak mozdulatlanok maradni.

Féltem, mert hirtelen egy nem várt érzés tört át rajtam: "közeleg".
De nem láttam semmit. Nem is láthattam volna onnan, ahol én is megbújtam. Az ajtó ugyan tárva-nyitva volt, vagy is... nem is volt ajtó, csak az ütött-kopott félfa ágaskodott  és engedte át magán a szürke, halovány fényt.

1... 2... 3...


Elnémult körülöttem hirtelen mindenki és minden. Amíg... az ajtón gyakorlatilag 'berobbant' a hatalmas, fekete Árny Alak. Ő. Izmos, megtermett férfialaknak tűnt, a szemei zölden világítottak, lángoltak. Ő annyira fizikai volt, s valahogy mégis "alaktalan".

Nem nézett körbe, mert nem kellett Neki.
A tömegből azonnal tudta hol 'lapulok'.

Csak úgy berobbant az ajtón, azonnal megfordult egy roppant éles ívben, pont felém és rám rontott. Mindez olyan erővel és sebességgel történt, hogy a testem bármi nemű ellenállásra is tökéletesen képtelen volt. Hallottam a rettegve felsikító gyerekek és felnőtt nők hangját. Ők menekülni kezdtek, próbáltak elkerülni minket. Senkit nem érdekelt a helyzetem, hogy is érdekelhette volna őket?

Az árnyak kavargó sűrűjében (amely inkább egy része a Mesternek, mint kósza árnyékok és fekete füst) a falhoz préselt, és a füsttömegből először éreztem magamon ahogy megragad erőteljesen, ellentmondást nem tűrve. Kétségtelen volt, hogy bármi is jön, az csakis az Ő döntése lesz, az Ő akarata, semmi egyéb.

+16Moderátor által szerkesztve 2019.06.27. 10:50
Kérlek,a +16-os részeket legközelebb már te tedd spoilerablakba!

Utolsó módosítás: Ŀucifer (2019. 06. 20. - 13h04)


Blogom * || ShaniShop || Minden amit keresek, és amit te kereshetsz! || Last update: 2019.09.23. 14:55https://cdn.discordapp.com/attachments/415634677118926860/633312473965133844/Manni_by_Shanisha.gif

Kijelentkezve

#31 2019. 06. 20. - 14h24

Árnyék gárda
Chloëy
Acélból faragták
Chloëy
...
Üzenetek: 3 919

Gothic01 írta:

Szóval időnként, amikor az álmom rémálmom lenne, (vagy annak indul, vagy már végbe is mennek olyan elemek, amik azzá teszik) akkor random feltűnik benne egy alak. Minden alkalommal ugyanaz. Általában olyankor, amikor beteg vagyok.

A bekapcsolódása után  megnyugszok, utána már nem is olyan rossz/megterhelő, ami korábban történt vagy éppen történik. Sőt, fokozatosan átalakul jó álommá, és összességében az egészhez jó érzés kezd fűzni, ami egyre erősödik, felkelés után is megmarad egy ideig. Nem is szívesen ébredek fel az ilyen álmokból.

Szerintem ennek az az oka, hogy egyszer így reagáltál arra, hogy ne legyen rémálmod... és ez megmaradt benned, így azóta is a tudatalattid ezt az alakot használja arra, hogy megnyugodj és ne legyen rémálmod.

Gothic01 írta:

(Nagy általánosságban egyébként részletesek és hosszúak az álmaim, amiket még késő délután is fel tudok eleveníteni. Sokan mondták már rájuk, hogy több jó lenne regény-vagy novella alapanyagnak.
Mindenesetre ezen a segítőn kívül visszatérő elem a Mötley Crüe - ennek bizonyára az, az oka, hogy sokat foglalkozok velük, de kivétel nélkül nagy katyvasz a végeredmény, ha az álmaimban felbukkannak.)
Ma reggelre is velük álmodtam:

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)

Ennél a résznél meg kivenném Mötley Crue-t (és a hozzá kapcsolódó elemeket, hisz ők azért vannak jelen az álmodban, mert a valóságban is most a rajongásod tárgyát képezik)... és ezek helyett a cselekményt figyelném meg. Hogy mit csinálsz az álomban, mi történik és miért. Meg elgondolkoznék, hogy a valóságban mi történhetett, hogy így vetül ki az álomban.


https://i.imgur.com/5m9MYJf.gif[/center]

Bejelentkezve

#32 2019. 06. 20. - 16h30

Obszidián gárda
Gothic01
Legyőzte a Dahut
Gothic01
...
Üzenetek: 2 336

Chloëy írta:

Gothic01 írta:

Szóval időnként, amikor az álmom rémálmom lenne, (vagy annak indul, vagy már végbe is mennek olyan elemek, amik azzá teszik) akkor random feltűnik benne egy alak. Minden alkalommal ugyanaz. Általában olyankor, amikor beteg vagyok.

A bekapcsolódása után  megnyugszok, utána már nem is olyan rossz/megterhelő, ami korábban történt vagy éppen történik. Sőt, fokozatosan átalakul jó álommá, és összességében az egészhez jó érzés kezd fűzni, ami egyre erősödik, felkelés után is megmarad egy ideig. Nem is szívesen ébredek fel az ilyen álmokból.

Szerintem ennek az az oka, hogy egyszer így reagáltál arra, hogy ne legyen rémálmod... és ez megmaradt benned, így azóta is a tudatalattid ezt az alakot használja arra, hogy megnyugodj és ne legyen rémálmod.

Gothic01 írta:

(Nagy általánosságban egyébként részletesek és hosszúak az álmaim, amiket még késő délután is fel tudok eleveníteni. Sokan mondták már rájuk, hogy több jó lenne regény-vagy novella alapanyagnak.
Mindenesetre ezen a segítőn kívül visszatérő elem a Mötley Crüe - ennek bizonyára az, az oka, hogy sokat foglalkozok velük, de kivétel nélkül nagy katyvasz a végeredmény, ha az álmaimban felbukkannak.)
Ma reggelre is velük álmodtam:

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)

Ennél a résznél meg kivenném Mötley Crue-t (és a hozzá kapcsolódó elemeket, hisz ők azért vannak jelen az álmodban, mert a valóságban is most a rajongásod tárgyát képezik)... és ezek helyett a cselekményt figyelném meg. Hogy mit csinálsz az álomban, mi történik és miért. Meg elgondolkoznék, hogy a valóságban mi történhetett, hogy így vetül ki az álomban.https://4.bp.blogspot.com/-jrGxvtjMyzo/XJ_sNvVh-PI/AAAAAAAADGw/PGnRqqJVf-0ULREqrPgZrj5klYynlKsTwCLcBGAs/s1600/407fd8d8b42f6071d53a1765d9a7cb42.jpg


Köszönöm! Huszadrangú dologként még az birizgálja a fantáziámat, hogy elsőre miért ez az alak használt. ':D De erre valószínűleg nincs válasz.

A Mötley Crüe-s álmokban igazából csak érdekesség, hogy ők a legintenzívebb visszatérő motívum - ma reggelre Nikki Sixx a Tescóban dedikált egy kasszánál, nálam meg nem volt füzet, amibe írhatott volna, ezért visszaszaladtam a papír és írószer részlegre keresni egyet, de mire megtaláltam a tökéleteset, elment - az álmaimban, ha általában kesze-kusza marhaság is az álomhoz kapcsolódó cselekmény, rossz vagy megterhelő nem szokott lenni.

Utolsó módosítás: Gothic01 (2019. 06. 20. - 16h30)

Kijelentkezve

#33 2019. 07. 01. - 14h39

Árnyék gárda
Ninon
Tündérek cinkosa
Ninon
...
Üzenetek: 1 288

Szóval ma álmodtam valami durvát.

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)

Kijelentkezve

#34 2019. 07. 18. - 22h26

Obszidián gárda
Gothic01
Legyőzte a Dahut
Gothic01
...
Üzenetek: 2 336

Ninon írta:

Szóval ma álmodtam valami durvát.

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)https://4.bp.blogspot.com/-jrGxvtjMyzo/XJ_sNvVh-PI/AAAAAAAADGw/PGnRqqJVf-0ULREqrPgZrj5klYynlKsTwCLcBGAs/s1600/407fd8d8b42f6071d53a1765d9a7cb42.jpgEz tényleg durva. :o Mint valami elfajzottabb disztópiás könyv beleolvasója. Lefekvés tájékán mit néztél / olvastál, hogy ez lett a végeredmény?

Nekem mostanában úgy működik a kibogozás, hogy végiggondolom, megelőző nap / közvetlenül elalvás előtt milyen témákkal foglalkoztam, így már nem is annyira kuszák.

Bááár....
azért így is akadnak még olyan régebbiek, amiket leírtam, mert érdekesek voltak, de egyszerűen képtelen vagyok kipréselni az agyamból a kódolásukat.

Itt van pl. ez még január elejérőlVagy ez a múlthónapbólEgy rövid, ám annál szórakoztatóbb még tegnapról, ami szintén kifogott a körbejárós módszeren:

Egy magát boszorkánynak valló nő jósolt nekem, én pedig hálából megettem a tarot kártyáit.


Egyébként visszatért a jól bevált mentális "megmentőm" is ma reggelre


Ezúttal a funkciója betöltésén kívül egészen fura dolgot csinált;
- odament az álombéli szobámban a szekrényemhez, és elkezdte felpróbálni néhány ruhámat, köztük a fűzőmet is. o.O

Utolsó módosítás: Gothic01 (2019. 08. 25. - 17h21)

Kijelentkezve

#35 2019. 07. 30. - 17h59

Árnyék gárda
Ninon
Tündérek cinkosa
Ninon
...
Üzenetek: 1 288

Gothic01 írta:

Ninon írta:

Szóval ma álmodtam valami durvát.

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)


Ez tényleg durva. /static/img/forum/smilies/yikes.png Mint valami elfajzottabb disztópiás könyv beleolvasója. Lefekvés tájékán mit néztél / olvastál, hogy ez lett a végeredmény?


Már nem emlékszem, de azt tudom, hogy nem durvát.


Másik álom

Kijelentkezve

#36 2019. 08. 18. - 16h31

Abszint gárda
SilverCrow
Manók cinkosa
SilverCrow
...
Üzenetek: 7 263

https://i.imgur.com/02084oZ.png

Sziasztok!
Ismét be szeretnék számolni egy egészen friss álmomról, tulajdonképpen tegnap este/ ma hajnalban történt a dolog.

Egy ismeretlen világbanFogalmam sincs, miért álmodhattam ilyesmit, minden esetre érdekes tapasztalat volt számomra.

https://i.imgur.com/A2bM25U.png

Utolsó módosítás: SilverCrow (2019. 08. 18. - 16h32)


https://i.imgur.com/TKxWXDL.gif

Kijelentkezve

#37 2019. 08. 25. - 17h26

Obszidián gárda
Gothic01
Legyőzte a Dahut
Gothic01
...
Üzenetek: 2 336

https://4.bp.blogspot.com/-jrGxvtjMyzo/XJ_sNvVh-PI/AAAAAAAADGw/PGnRqqJVf-0ULREqrPgZrj5klYynlKsTwCLcBGAs/s1600/407fd8d8b42f6071d53a1765d9a7cb42.jpg

Sziasztok!Veletek volt már olyan, hogy elkezdtétek kilogikázni, hogy az álmotokban mi mit jelenthetett, majd egyszer csak "bevillant" a biztos, mély meggyőződésen alapuló tudat, hogy igen, ennek az egész nyakatekert masszának ez az értelme ?

A megvilágosodás élménye nekem nemrég volt annyira intenzív és hirtelen, hogy még visszagondolva is furának tartsam, mégis, ahogy telik az idő, még inkább egyre biztosabb vagyok benne, hogy eltaláltam.

Illetve egyre biztosabb vagyok abban is, hogy a tudatalattim egy rakás selejt, mert valami olyat közölt, amivel tisztában vagyok ébren is, egy csomó agyonvariált szimbólum nélkül is. :P

Kijelentkezve

#38 2019. 08. 25. - 21h55

Szikrázó gárda
LilyanaRed
Moderátor
LilyanaRed
...
Üzenetek: 4 115


https://bit.ly/2RC0RYa

Ki tudja mikor volt az, hogy legutóbb emlékeztem egy álmomra. Hát tegnap/ma sikerült. Valószínűleg az iszonyatos meleg tette, hiába a nyitott ablaknál való alvás. Na meg az is beleszólhatott, hogy megint egy ötöt letolok egymás után 12 órákból munkahéten vagyok, alagútban, ahol természetesen nincsen nap, így az ember kiesik a ritmusból (és az sem segít, hogy 4-5 órákat alszom. Yey, irányíts forgalmat, ha meg jön a baj, akkor a nyakadba varrják, hogy de hát miért nem alszol... mert nincs rendes beosztás azért...)

Szóval, őszi erdőben sétálgattam, a hely maga ismerős volt, egészen olyan, mint az az elhagyatott (60 éve lezárt) folyóparti rész, ahol a szakdogámat készítettem. Leszámítva, hogy maga a víz nem volt ott, mindig csak a sűrű erdő és a sárgásbarna árnyalatok játszottak egymásután. Pár helyszínre kb rá is ismertem. Néhol fel kellett mászni a régi töltésre, talán ezért is asszociáltam az ártéri területre (na meg a fák miatt, meg mert valószínűleg tényleg a remek erdőfelmérős emlékek közül mászott elő "végtelenítve" ez az álom).

Szóval bolyongtam egy erdőben, néha felmászva a lapos kövekből emelt töltésre, mígnem megláttam egy követ, ami nem illeszkedett a többi közé, talán az időjárás viszontagságait nem bírta a habarcs, amivel még a rómaiak rögzítették... akárhogy is, felvettem ezt a lapos követ és eldobtam. És nem esett le.
Tudni kell rólam, hogy az álmaimban visszatérő motívum a repülés. Vagy a tárgyak lebegnek körülöttem vagy én libbenek ide-oda.
Újra meg újra "eldobtam" a követ, egyre magasabbra mászva a töltésen, remek szórakozás volt kergetni ezt a szerencsétlent. Aztán feltűnt, hogy a fák belenőttek a "töltésbe", és mire eljutottam addig, hogy körbenézve megállapítsam, hogy már nem az a laposköves töltés, hanem egyszerű kavicsos talaj van alattam megpillantottam a legnagyobb, legfurább fát, amit valaha halóztam álmomban.
Hatalmas göcsörtös fa volt, indák tucatjai fonódtak rá és alig karnyújtásnyira volt a lombkoronája. Nagyon különlegesnek gondoltam, ezért elhatároztam, hogy felmászok rá. A repülő kavicsomat elhajítottam és az eltűnt - a mélyben.
Mikor közelebb mentem a fához, ami a "töltésből" nőtt ki és lenéztem láttam meg, hogy tulajdonképpen észrevétlenül egy szurdok tetejére sétáltam fel és alattam a vörösesbarnás mélység terül el.
Kinézni remek ötlet volt, ugyanis hiába kapaszkodtam én bármiben, a gravitáció és a remek képességeim együttes erővel letaszítottak abba a panelházméretű (hivatalos mértékegység) mélységbe.
Aztán valamivel a földetérés előtt, nem annyira filmesen az utolsó pillanatban, annyiban maradt a zuhanás és egy kis meglepődöttséggel vettem tudomásul, hogy nem csak a kavics volt képes lebegni, hanem immár én is.

Ez volt az a momentum, amikor felébredtem - nehogy véletlenül szabadon libbenjek ide-oda az álmomban u.u
egyszer majd összejön, hogy realizálom az álmot és átveszem felette az irányítást.
Ez az egész elég kuszának tűnhet és valójában az is. De eltelt 22 óra és még mindig emlékszem az erdő "élénk" illatára, hallom, ahogy recsegnek a faágak és ropognak a falevelek. Meg ahogy csikorognak és összeütődnek a kövek, miközben lépkedek.
Meglehetősen furcsa, most már lassan másfél éve annak, hogy utoljára erdőben túráztam volna.
https://bit.ly/2LlNEBA

Bejelentkezve

#39 2019. 10. 07. - 19h08

Abszint gárda
SilverCrow
Manók cinkosa
SilverCrow
...
Üzenetek: 7 263

https://i.imgur.com/02084oZ.png

Úgy látom már egy ideje nem írt ide senki, ezért megpróbálom kicsit aktivizálni egy rövid élménybeszámolóval.

Reggeli utazgatások:

Egyik reggel iskolába menet a vonaton elszundítottam kicsit, hiszen tudtam, hogy úgy is felébredek mikor megáll. Gyakran csinálok ilyen produkciókat még délután is hazafelé menet, hiszen valahogy pótolni kell a kimaradt alvást a reggel 5 órai kelések miatt (bár ez még mindig jobb, mint tavaly tanévben a hajnal 4-es). Na szóval, hamar sikerült bealudnom a vonaton, mivel elringatott az utazás, illetve egy nyugtató dal szólt a fülemben. Valamennyire azért tudatában voltam a dolgoknak, de közben mégis álmodtam egy csodaszép virágos rétről. Hajnal volt, éppen kelt fel a nap és bevilágította a tájat. Elkezdtem közeledni egy hatalmas kastély felé, de nem a földről, hanem valahogy lebegtem felé és az egyik ablakon sikerült bejutnom, aztán váltott a kép és valahogy egy francia ágyban találtam magam, melyet baldahin díszített, egy könnyed hálóruhában voltam szőke fonott tincsekkel. Körbenéztem a szobában, amely csakugyan mesebeli látványt nyújtott, aztán végigfuttattam a szemem az ágyon és egy alvó férfi feküdt mellettem. Fogalmam sem volt ki lehetett az illető, de még csak meg sem tudtam győződni kilétéről, hiszen mindezek után hirtelen vége lett az álomnak (vagyis megállt a vonat és automatikusan felébredtem). Az ébredés pillanatában úgy éreztem, mint ha a lelkem visszazuhant volna a testembe, mint ha alvás közben ténylegesen máshol jártam volna. Szokatlan volt, mégis elgondolkodtatott a dolog.


https://i.imgur.com/A2bM25U.png


https://i.imgur.com/TKxWXDL.gif

Kijelentkezve

#40 2019. 10. 08. - 06h49

Obszidián gárda
Gothic01
Legyőzte a Dahut
Gothic01
...
Üzenetek: 2 336

https://4.bp.blogspot.com/-jrGxvtjMyzo/XJ_sNvVh-PI/AAAAAAAADGw/PGnRqqJVf-0ULREqrPgZrj5klYynlKsTwCLcBGAs/s1600/407fd8d8b42f6071d53a1765d9a7cb42.jpg

Ezt ugyan még vasárnap álmodtam, de van annyira nevetséges, hogy utólagosan is megosszam.


Állatkerti gondozónak adtam ki magamat, és beletelefonáltam a rendőrségre, hogy ismeretlen tettes inzultálta az óriásteknősünket. Ameddig vártam, hogy kiérkezzenek a rendőrök, addig a többi gondozó között körbejárt a hír a telefonom témájáról, megijedtem, hogy előbb-utóbb rájönnének, hogy nem vagyok a munkatársuk, így rendőrként mutatkoztam be. Csak azzal nem számoltam, hogy a gondozók el akarnak majd vinni az óriásteknőshöz, hogy felvegyem a vallomását – márpedig a teknősök ki tudják szagolni a rendőröket, így rögtön lebuktatna.

Kitaláltam egy könnyed kis sztorit arról, hogy nemrég végeztem az akadémián, így én csak felmérem a terepet a kollégák megérkezéséig, ezzel békén is hagytak. Kivonult a rendőrség, épp készültem feltűnésmentesen elsunnyogni, mikor az egyik autóból kiszálló, szőke rendőrnő számonkérte, hogy én ki vagyok. A gondozók kisegítették, hogy nemrég végeztem az akadémián, mire a rendőrnő örömmel gratulált, és megkérdezte, melyik tárgy volt a kedvencem. Rövid hezitálás után rávágtam, hogy a tízesezés – ami valójában tőrdobálás, de náluk ez rá a szakkifejezés, és akartam, hogy lássa, tényleg elvégeztem azt a rendőriskolát. Ettől a rendőrnő még boldogabb lett, és megosztotta, hogy neki is a tízesezés volt a kedvence, és megkérdezte, ha lejár a műszakja, dobálnék-e vele párat. Belementem, de utána már tényleg igyekeztem felszívódni.

Beugrottam az Alexandrába, hogy beváltsam a rendőrként ledolgozott órák után járó kedvezményt, – a lopott egyenruhán volt egy vonalkódrendszer, amivel ezt vezették – majd fel is használtam helyben előrendelésre. Utána elkezdett szorítani az idő a rendőrnő műszakjának a lejárta miatt, így hát kifeküdtem hassal a tér közepére, ahol pár óra múlva a parádét tartották, mintha részeg lennék, és kiütődött, hátha akkor, ha lát is a rendőrnő, nem zargat. A terv bevált, viszont a menet vonalába feküdtem bele, így az összes felvonuló ember és az összes VIP vendégeket szállító elefánt is végiggyalogolt a kézfejemen.

Később, mikor hazaértem, akkor egy idegen öregasszonyt találtam a házban, aki dinamitokkal robbantgatott falakat, hogy hozzáférjen a rejtett padlásunk feljárójához, ahol azoknak a színészeknek a névsorát őrizték, akik Feketeszakállt játszották valamikor a moziban.

Kijelentkezve

Oldalak : 1 2