Fórum

Lezárt beszélgetés

Oldalak : 1

#1 2019. 02. 22. - 11h09

Szikrázó gárda
Eldarya
Orákulum
Eldarya
...
Üzenetek: 225

Sziasztok!

Csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy játékaink megfeleljenek a lehető legszigorúbb biztonsági követelményeknek. Erőfeszítéseink ellenére azonban 2019. február 20-án információs rendszerünkben biztonsági résre derült fény. Ennek következtében személyes adataitok közül néhányhoz illetéktelenek férhettek hozzá.


A személyes adatok közül a következők érintettek:
- e-mail;
- felhasználónév;
- születési dátum;
- ország és nyelv;
- nem.

Ezeket az adatokat rossz szándékú személyek arra használhatják, hogy kereskedelmi és egyéb haszonszerzési célú üzeneteket juttassanak el nektek, például spameket vagy adathalászatra alkalmas tartalmakat. Ez utóbbi további személyes adatok vagy akár banki adatok megszerzését is szolgálhatja.

Emiatt azt javasoljuk, hogy a gyanúsnak tűnő, ismeretlen feladótól érkező e-mailekkel bánjatok különös körültekintéssel. Az adathalászatra alkalmas tartalmakat a következőkről lehet felismerni:
- az üzenetben banki adatokat kérnek (tudni kell azonban, hogy ilyeneket bankok, kereskedők, webáruházak stb. semmilyen esetben sem kérnek közvetlenül e-mailben);
- az üzenetben sok a helyesírási hiba, a furcsa szórend és gyanúsan magyartalan;
- az üzenetben lévő hivatkozások nem a küldő hivatalos oldalára mutatnak;
- a levélben szereplő ajánlat fenyegető, vagy épp ellenkezőleg, túlságosan is kedvező (visszafizetés, könyvelési hiba a te javadra stb.).

Mindent megteszünk azért, hogy ilyen jellegű támadás a személyes adataitok ellen ne fordulhasson elő többet. Ennek érdekében több válaszlépést is eszközöltünk:

- Hálózatunk biztonsági rendszerét megerősítjük;
- Adatbázisunk jelszavát módosítottuk;
- Biztonsági másolatot készítettünk azokról a szerverekről, amelyeken betörést észleltünk;
- A rendőrségnél feljelentést tettünk;
- Egy informatikai rendszerek biztonsági megoldásaira és feltörési tesztekre specializálódott cég segítségét is igénybe vesszük.

Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért, és csapatunk a támadással kapcsolatos további információkért a következő e-mail címen áll a rendelkezésetekre: dpo@beemoov.com

A Beemoov csapata

Kijelentkezve

Lezárt beszélgetés

Oldalak : 1