Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1

#1 2019. 02. 05. - 19h35

Szikrázó gárda
Eruhel
Moderátor
Eruhel
...
Üzenetek: 4 929

Kedves Őrzők!

Ebbe a topikba várjuk az oldal fejlesztésével kapcsolatos tippjeiteket.

- Kérünk titeket, hogy a játékkal kapcsolatos kérdéseiteket, panaszaitokat továbbra is a Támogatás topikba írjátok, amennyiben a Gyakran ismételt kérdések között nem találtok válaszra.

- A téma továbbra sem összekeverendő a Beszélgetések megnyitása topikkal, tehát nincs szükség X darab támogatásra, hogy továbbítsuk a javaslatokat, úgyhogy azokat a hozzászólásokat, melyek érdemben nem egészítik ki a javaslatokat, töröljük.

Köszönjük, hogy hasznos tippjeitekkel hozzájárultok az oldal fejlesztéséhez és ezzel építitek a közösséget! ❤


https://i.imgur.com/Se7dD6l.jpg

Kijelentkezve

#2 2019. 02. 05. - 22h43

Árnyék gárda
Noako
Újonc
Noako
...
Üzenetek: 65

Üdv!

Először is köszönet a topik megnyitásáért! ^^
Néhány hete elkezdett frusztrálni pár dolog a játékkal kapcsolatban, ezért elkezdtem írni egy listát. Megkönnyítenének pár dolgot az alábbi pontok a játékosok számára, illetve a játékélményt is növelnék (számomra legalábbis biztosan).

1. A familiáris oldalán elkélne egy fül, ami azokat a dolgokat mutatná időrendi sorrendben, amiket a familiáris a felfedezőútjairól hozott. Nem egyszer jártam úgy, hogy véletlenül elkattintottam a hozott tárgyról, és az agyamnak nem volt ideje felfogni mi is volt az. (És lássuk be pl a több 100 ruha között nem egyszerű kitalálni.)

2. A piacon a megszámozott oldalak mellé jól jönne 1-1 léptetőgomb, hogy egy kattintással tudjuk végig nézni a kínálatot.

3. A profilokon kijelezhetné ki hány ajándékképpel rendelkezik.

4. Ugyan ez igaz az "Online" jelzésre is. Ha valaki nem aktív a fórumon, nem tudni online van e az illető. Ez megkönnyítené a játékosok közti kereskedelmet is. (A társoldalon ez mindkét esetben így van, ezért gondolom nem lenne nehéz ide is megoldani.)

5. Ez nem tudom mennyire kivitelezhető, de jól jönne ha szín szerint lehetne magunknak ruhadarabokat választani. Ha valaki csak fekete vagy kék dolgokat szeretne venni vagy abba szeretne átöltözni, szelektálva kihozná őket a piacon is illetve a „Külsőm megváltoztatása” fülben.

6. A rangsornál lehetne egy kis lenyíló fülecske ahol mondjuk a top xy (pl 50 vagy 100) embert hozná ki (csak mondjuk kisebb betűkkel írva). Mindig is foglalkoztatott kik vannak a TOP 10en túl, melyik gárda mennyire aktivizálja magát az adott hónapban. És talán egy kicsit előtérbe kerülhetnének azok is, akik nem tudtak felkerülni a 10be.

7. Itt szeretnék kicsit azoknak a nevében beszélni, akik nem aktívak a fórumon ám minden erejükkel azon vannak, hogy a gárdájuknak megnyerjék a hónapvégi ajándékot. Sajnos csak a fórum hozzászólásért jár "gárda rang". Ez egy kicsit frusztráló azok számára, akik szintén aktívak csak nem a fórum szempontjából. Mondjuk 10.000 vagy 20.000 pontonként járhatna rang mindenkinek, ami megjelenne a játékosok adatlapján pl a nevük alatt. Ez ösztönzően is hatna az emberekre, többen próbálnának minél több pontot elérni a különböző rangok érdekében. (Ha ez több maana vásárlást is eredményezne, még a beemoov is jól járna.)

8. Továbbá kijelezhetné azt is, ki hányszor tartózkodott már a TOP 10ben. Nagyon sokan ügyködnek minden hónapban azon, hogy rajta legyenek a listán. (Saját tapasztalatból mondhatom, hogy kellemetlen, hogy semmi nyoma nincsen annak, hogy anno félévig rangsor első voltam.)

Utolsó módosítás: Noako (2019. 02. 10. - 11h47)

Kijelentkezve

#3 2019. 02. 06. - 08h09

Abszint gárda
Laturi
Kristály-díler
Laturi
...
Üzenetek: 22 536

Ahhoi!

Végre egy topic, amit spammelhetek az ötleteimmel, elsőként egy olyasmit vetnék fel, amit már korábban, csak átgondolva és konkrétumokkal:

I) Bontsuk témákra mind az ötletelést, mind a problémabejelentést, a jobb átláthatósághoz.
Továbbá, mivel ennek a résznek 'Támogatás/Problémabejelentés' a neve, az ötletek meg egyik se, célszerű lenne az ehhez tartozó részleget 'Eldarya világa' részhez átrakni, ahol a többi fórumon is található.
a)Ötletek/javaslatok - témakörök
Karakterek - Hogy, mint kéne egyes karakterek személyiségén, megjelenésén változtatni, de úgy, hogy ne okozzon gondot a sztoriban. (Például Ezra ok nélkül bunkó velünk, lehetne kedvesebb is. Vagy Karennen jól mutatna egy fehér kabát, az öv se igazán passzol hozzá és egy napernyőt is kaphatna, nehogy vámpírként leégjen.)
Familiárisok - Új famik, jelenlegi működésük, hozzájuk kapcsolódó italok és egyéb itemek
Felfedezőutak/térkép - Hogyan lehetne a térképen fejleszteni
Fórum - ehhez hasonló, fórum fejlesztésével kapcsolatos ötletek, esetleg fórumrangok
Minijátékok - javítsunk azokon is, vagy újakat javasoljunk
Bank - Ne az árak csökkentését javasoljuk, hanem olyanokat, amivel könnyebben rá lehet venni valakit, hogy vegyen onnét. Pl. bundle.
Rangsor&Hónap ajándéka - Mi legyen a következő vagy valamikor később az animált tárgy és  hogyan lehetne jobb a rangsor
Piac&Butik - Adás-vétellel kapcsolatos javaslatok
Epizódok - Itt inkább a spin-offok, mit szeretnénk bennük látni
Szettek - Milyen szettek legyenek a jövőben
Ajándékképek - Kit és hogyan szeretnénk látni
Esemény - Itt sokkal inkább a lefolyása, amire lehetne javaslatot tenni, esetleg valamennyire a témakör
Versenyek - Milyen versenyt látnál szívesen az oldal keretein belül
Egyéb - Mert lehet valamit kifelejtettem, és menne oda is ötlet
b)Támogatás/problémabejelentés
Event - az aktuális eseménnyel kapcsolatos hibák, időszakosan lenne csak nyitva
Bank - nem kaptam meg a dolgokat, stb.
Rangsor & Havi ajándék - havi ajándék megszerezhetőségével, működésével kapcsolatos problémák
Fórum - Bármilyen itt felmerült hiba, pl. bbcode nem működik
Minijátékok - Nem működik, laggol, nem kaptam meg a manát, szóval amik itt felmerülhetnek
Fordítás - Elírások, félrefordítások, esztétikai jellegű hibák, le nem fordított nevek, nincs elnevezés
Fordítás (SPOILER) - Ugyanaz, mint a fenti, csak a legfrissebb epizódhoz, így nehezebb spoilert kapni, ha valami mást szeretne jelezni a játékos
Epizód - Elakadás, meg nem adott képek, stb. Itt célszerű lehet minden epizódhoz külön topic, hogy ne keveredjenek és mert spoilers.
Piac & Butik - Az itt felmerülő hibák
Familiáris & Felfedezőutak - Nem lehet etetni/elküldeni utakra, nem hoz semmit se, stb.
Batyuk & Alkímia - Itt célszerűnek tartanám külön venni a minijátékoktól, mivel sokkal nagyobb a hibalehetőség a működésükből adódóan.
Fiók - Belépési gondok, szabadság mód, karakterrel és fami elhelyezéssel kapcsolatos gondok, szintlépés

Itt a megválaszolt kérdéseknek is ugyanúgy kellene felépülniük és a megfelelő topicok között legyen linkelés, hogy először nézzen be a megválaszoltba a játékos, ott se kelljen keresgélnie, majd ha nem találja, tudja feltenni a kérdését.
Illetve a támogatásnál azt is javasolnám, hogy ne az legyen, hogy minden modi mindegyik témakörhöz, mert ahogy észrevettem, mindenki kicsit jobb valamiben, azaz odaírni, hogy itt Anne és Beth válaszol, egy másikban meg mondjuk Charlotte vagy Diane, Erika és Frederica segít a játékosnak. (Ez az esetlegesen kevésbé motivált szikrázó tagok szűrésére is alkalmas tudna lenni, hisz könnyebben szemet szúr, ha valahová nem érkezik válasz.)
A fordítás/elírás topicokat is szét lehet szedni epizódonként+nem epizód, viszont az már túl sok lenne topicszámra, amivel pont az ellentétes hatást érnénk el, mint szeretnénk.

A javaslatoknál a játékosoknak amikor nem ruhát, vagy hasonlót vetnek fel, meg kéne indokolniuk, hogy miért is lenne hasznos, mert hiába a jó ötlet, ha nem lehet látni, hogy miért is az.

Lehet, elsőre sok munkának tűnik, az is, viszont hosszútávon jobban megéri, mivel így a játékosok is látják, hogy másnak is volt ilyen problémája korábban, arra ezt a választ kapta, így tudja, hogy neki is ezt kellene tennie. Meg így nehezebben fordul az elő, hogy esetlegesen valakinek elveszne a sok post között a sajátja. Azaz hosszútávon sokkal hatékonyabb, mint a mostani felállás. (Csak egyszeri munkabefektetés, kb. 1 délután alatt össze lehet rakni.)

II)További javaslataim
a) Az alkímista minijátékban jelenlen meg oldalt az őrzőnk és a butikhoz/piachoz hasonlóan lássuk, hogyan is mutatna, nem csak az után, hogy elpazaroltunk egy halom manát és alapanyagot valamire, ami még csak nem is passzol a ruhatárunkhoz
b)Az adatlapon legyen lehetőség arra is, hogy HTML/PHP/CSS-t használjuk, persze valamilyen korlátozott módon, hogy sokkal fancybb adatlapokat is lehessen készíteni, gombokkal, felugró ablakokkal, stb, de úgy, hogy ne lehessen visszaélni vele, az oldalban kárt tenni. (Azaz bizonyos parancsokat letiltani, a kódot kielemeztetni, hogy ne lehessen az engedett dolgokkal se olyat csinálni, ami kárt tehet valamiben. (Itt nem a tartalomra gondolok.)) Mert a jelenlegi BBCode még a képes spoilert se tudja, így meg nehéz bármit is csinálni.
c)Jó lenne valahol egy topic/részleg, ahol a beemoov közösségi oldalakon kirakott, eldával kapcsolatos dolgai lennének kirakva, hogy azok is láthassák ezeket, akik nincsenek fenn ilyen oldalakon

Utolsó módosítás: Laturi (2019. 02. 06. - 12h21)

Bejelentkezve

#4 2019. 02. 06. - 08h19

Árnyék gárda
Syalrën
Jamon barátja
Syalrën
...
Üzenetek: 15 263

Üdv!

Én mindössze egy apró "ötlettel" házalnék, ami már sokszor felmerült játékosok körében, mint hiányosság. Főleg az ilyen beöltözős versenyeket segítené meg, esetlegesen öltöztetős játékokat, ahol úgy is kell maradni. A lényeg, hogy el lehessen menteni pár öltözetet, amit összeállítunk. Például lenne három fül oldalt és kiválaszthatjuk melyiket akarjuk szerkeszteni.

Illetve akár lehetne egy olyan gomb, amire ha rányomunk, akkor lementi nekünk a kész szettet háttér nélküli PNG verzióban. Ez a telefonosok dolgát pl. megkönnyítené, illetve volt már olyan böngészővel dolgom, ahol a főoldalról lementést nem engedélyezte - lehet egyedi eset volt, nem emlékszem rá.


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/intermediary/f/21ee2420-2833-4e5d-9af5-8210ce91efda/dcznsv9-ec558c72-caca-4439-9cdc-a66c8bf73909.png

Bejelentkezve

#5 2019. 02. 06. - 18h06

Obszidián gárda
Dori-chan
Újonc
Dori-chan
...
Üzenetek: 32

Az online-os és a szín szerinti kiválasztós dolgot én is támogatnám. Esetleg az is bekerülhetne, hogy egy játéos mikor jelentkezett be utoljára, esetleg a készleten belül a familiáris tojás részlegen lehetnének úgy a tojások, mint a többi cucc, mert ha van például minden elkapható familiárisból 3, akkor nehéz átnézni.

Kijelentkezve

#6 2019. 02. 07. - 09h50

Obszidián gárda
Kyukitsu
A gárda védelmezője
Kyukitsu
...
Üzenetek: 12 448

Napot' !

Az eddigiek mellé egy dolgot tudnék csak javasolni:

1. Kereső funkció
   mind a Piacon belül a Tárgyaim kategóriába
   mind a Gardróbba
Minél több ruhadarab és egyéb tárgy halmozódik fel a készletemben, annál több időbe telik, mire a ténylegesen eladni, vagy karakteremre adni kívánt darabokat kikeresem a rengetegből. Könnyítés lenne, ha legalább a tárgyak nevére rá lehetne keresni, ez által szűkíteni a "listát".


https://78.media.tumblr.com/e4dcb501957cfbf355207d8fe035e4e4/tumblr_p8yrl4sglL1x1g694o1_1280.gif

Kijelentkezve

#7 2019. 02. 10. - 07h43

Abszint gárda
Laturi
Kristály-díler
Laturi
...
Üzenetek: 22 536

Ahhoi!

Támadt egy újabb ötletem, ezúttal a bankhoz:
Bundle. Azaz lennének olyan csomagok, amik nem elérhetőek mindig, csak időnként, viszont kicsit jobbak, mint ha simán rögöt vagy manát venne valaki, ebben van mindkettő, meg valami plusz bónusz, mondjuk eseményen ruhadarab, vagy valami exclusive tartalom. Vagy esetleg egy adott listáról választhatsz hozzá egy régebbi darabot, vagy famit. Ezeknek sokkal nagyobb a vásárlóereje, mint az alap lehetőségeknek, többen vesznek ilyesmit, mint magában a különböző dolgokat. (Ezt a különböző micro transaction-t használó játékok már igazolták, ebből könnyebb pénzt szerezni és a játékosok is boldogabbak lesznek egy kicsivel.)
Illetve gift card, vagyis nem teljesen az, hanem legyen lehetőség arra, hogy ajándékozhassunk másoknak rögöt vagy manát, a rendszer egyszerű lenne: beírod a felhasználónevet, fizetsz és máris megkapta a másik. (Itt a telefonos verziót nem engedném használni.)(Persze visszaélések lehetnek ezzel is, viszont sokkal könnyebb ellenőrizni, mint a régi rendszert.)

Bejelentkezve

#8 2019. 02. 10. - 23h17

Obszidián gárda
Elyroze
A vízi nimfák cinkosa
Elyroze
...
Üzenetek: 31 292

Szép estét!

A minap este eszembe jutott valami, ami a topik aktivitásával kapcsolatos. Ez a mai napra teljesen kihullott a fejemből, most viszont ismét bevillant, nem tolom hát tovább.

Eme változtatás lényege, hogy az utolsó hozzászólás módosítása esetén, ha maga a topik nem is ugrik fel a lista tetejére, de ismét olvasatlanként jelenik meg a fórumozók számára. Így az esetlegesen mérvadó változás nem marad figyelmen kívül, viszont arra se kell vetemedni, hogy kitöröljék az elsőt, majd újat írjanak.

Persze lehet ezt még kicsit pontosítani, elvégre nem egyszer fordult elő, hogy valamivel korábbi hozzászólás ment át némi módosuláson a hozzászóló által. Be lehetne ezt az "értesítés formát" úgy is határolni, hogy az utolsó 1-2 oldalon szereplő kommentek módosítására jelezne be a rendszer.

Személyes indok.: Az általam rendezett utóbbi Versenyem leírásában kértem mindenkit, hogy jelezze a már leadott szettjének változtatását PM-ben, vagy új hozzászólás formájában, mert ha csak a hozzászólását szerkeszti, nem valószínű, hogy látni fogom, mivel maga a rendszer nem hívja fel a változásra a figyelmet. Egy oldalon 25 hozzászólás lehet, mondanom sem kell, milyen könnyen eltűnhet egy apró módosítás (főleg ha teszem azt, még spoiler ablakban van). Pedig felhívás ide vagy oda, ebből mégis adódtak végül kellemetlenségek.

Több fórumon jártam már. Akadtak, amelyeken ez életben volt, akadtak, ahol nem, de érdeklődtek afelől, hogy lehetne-e, máshol pedig nyilván nem feltétlenül volt ez mérvadó az aktivitás végett.


https://orig00.deviantart.net/cbc9/f/2019/011/5/d/ruvik____signature_by_elyroze_by_outl4st-dcwu1ar.gif

Kijelentkezve

Oldalak : 1