Elnézést a késői válaszért, eléggé zsúfolt és eseménydús az elmúlt időszak, aztán akárhányszor megkörnyékeztem a "
Válasz küldése" gombot, mindig félbeszakított valami.
Syläise írta:
Ne is mondd, néha többnek tűnik a sok felesleges dráma végett, néha meg csak úgy... Eh, már négy éve? Hmh. Emlékszem, hogy a gárda topikunkban kb 4 oldalról maradtál le, ha csak elmentél pisilni. Olyan mennyiségű üzenetek jöttek be másodpercek alatt, fuh.
Őszintén szólva, nekem pont a sok felesleges drámia miatt tűnik kevesebbnek. Mármint, konkrétan mindig volt valami dráma és hát ha pörög az élet, olyan gyorsan telik az idő.

Igazából én a jelen perspektívámból már abszolút nem bánom a sok drámát, tapasztalatnak jó volt és saját magam tesztelésének, önfejlesztésének is. Aztán remélhetőleg mindenki leszűrte azt a tapasztalatot belőle, ami a saját fejlődéséhez szükséges belőle. Aki nem, az meg lemaradt pár értékes leckéről. Whatever, huh?
Egyébként én is emlékszem még azokra az időkre, amikor konkrétan oda kellett tapadnod a klaviatúrádhoz, telefonodhoz és képernyőhöz, hogy ne kelljen oldalakon át lapoznod s kiderítened, hogy amúgy hol is tartottál. Manapság meg tényleg az ellenkezőjét látni. Úgy érződik, mintha sokan már elvesztették volna a motivációjukat a kommunikációhoz és ahhoz, hogy diskurzusba elegyedjenek olyan játékosokkal, akiket már a 4 év alatt kiismertek, vagy azt hiszik, és inkább a játékra fókuszálnak (
persze ez nem jelenti azt, hogy nem születik komment itt, vagy más beszélgetős topikokban, de aki azt állítja hogy aktív annyira ez a típusú csevelycsárda, mint régen, az valamire nagyon másképp emlékszik).
Én is élem a sok ruhát, de azért valahol hiányzik az az érzés, mikor még annyira új volt minden. Hogy az alapkarakter ruháit próbálta az ember variálni, majd jött egy fehérnemű és így odáig, meg vissza volt az ember, hogy mije van neki! Nyeh, de hát ennyit a nosztalgiáról, így is túl sok jut/fő.
Kár volna tagadnom, hogy éltem azt az időszakot még én is, aki megszállottan imád akár több kosztümrészletből kialakítani egy teljesen új stílusú darabot összehozni, aztán tovább költeni a végeredményt, viszont az igazat megvallva, az egyértelműen csak egy átmeneti időszak lett volna, hisz ha továbbra is ennyire szűkös maradt volna a ruhatárunk, akkor sokaknak kevesebb motivációja lett volna az oldalon tartózkodni s kitartóan teljesíteni az eseményeken. Szép emlékek, de ha jobban belegondolok, számomra csak
azok és talán... taláááán nem is kívánnám vissza, újratapasztalás erejéig.
Nekem nincs semmilyen, a New Erához fűzött reményem, mert igazából ez ott el van kaszálva, hogy a főhős semmilyen pozitív jellemfejlődésen nem fog átmenni szerintem, ami ne tenné könnyebben elviselhetővé, fogamra való karakter meg jelenleg nincs, még ha egyébként a kezdetektől fogva Leiftan párti is voltam, még ha most van is legalább egy normális ruha rajta...
#yikesAyani írta:
Ez a sok szett szerintem annyiban jó, hogy egyre nagyobb eséllyel egyedi a kinézetünk. De ha még pár évig folytatódik a játék, akkor már csak katyvasz lesz [...] Úgy értem hogy a rengeteg ruha meg kiegészítő egy idő után túl sok.
Lehet csak én vagyok így vele, de ha tényleg ennyi ruhám lenne mint a játékban, focipálya méretű gardrób kellene. (Bár Eldaryában lehet hogy Narnia típusú szekrények vannak)
Én @
Syläise-hez hasonlóan teljes bizonyossággal kijelenthetem, hogy közelebb vagyok az 1000 oldalnyi ruha felé (s itt most csak az eladhatókról beszélünk), mint a 0 felé, ennek ellenére mégsem érzem azt, hogy túl sok lenne. Ellenkezőleg, egy idő után kevésnek is érzem és nagyon feldob, ha új finomságokkal tölthetem meg a tárat, mert ez azt jelenti, hogy sokkal több darab áll a rendelkezésemre, amellyel megvalósíthatom a fejemben létező elképzelést. Szerény véleményem szerint, s számomra nem a mennyiség a probléma, sokkal inkább az, hogy mennyire van okosan, kényelmesen átláthatón szedve az összes, hogy ne vessz el a ruhatömegben, hanem élmény legyen egy ízlésesen kategorizált listán végigszörfölnöd.
Aki eleget öltözteti a karakterét, az alighanem fejből tudta már a több tízezer kiegészítő ellenére is, hogy mi hol van a kategóriákon belül is, s már céltudatosan, komolyabb probléma nélkül előhalászta, amire szüksége volt, típus és szín szerint is, de bevallom ez az új Gardrób a mai napig nem jött be, és nem vagyok hajlandó vele megbarátkozni sem.