Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 ... 79 80 81

#2001 2020. 02. 21. - 13h52

Obszidián gárda
Ɓecca
Tündérek cinkosa
Ɓecca
...
Üzenetek: 985

https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/7ec5fbcf-dfd9-41d6-8075-d8f1bfe1f0a1/ddp6sin-b8e8c86a-6f04-4370-8317-6c264b13e576.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzdlYzVmYmNmLWRmZDktNDFkNi04MDc1LWQ4ZjFiZmUxZjBhMVwvZGRwNnNpbi1iOGU4Yzg2YS02ZjA0LTQzNzAtODMxNy02YzI2NGIxM2U1NzYucG5nIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.AA7lxxiEzw2IvIjqUp_qZcSlzTBgYzmjkhBYYX_vg7k


Heni jó hallani (olvasni), hogy  anyukáddal közelebb kerültetek egymáshoz! A szülőgyermek kapcsolat nem csak fiatal korban fontos, felnőttként ugyanúgy.
A testvéreddel minden rendben? /Tudom hogy a Valhalla Őreiben írtál róla még decemberben, de ott nem igazán van mozgás, így inkább itt érdeklődöm hogy rendben vagytok-e, ahol esélyesebb./

Nálam monotonabbak a februári hétköznapok. Van, amikor alig akar haladni egy-egy nap, aztán a hét többi része elröppen. A szokásos mókuskerékből sajnos nem nagyon törünk ki (kelés-kávé-munka-otthon főzés-kevés játék és/vagy közös filmezés-fekvés) mostanság. Hétvégén is inkább pihenünk, a kicsi társaságunkkal sem tudunk összeülni, hiszen egyikük érettségire készül (utólag, már van 1 szakmája, csak érettségi nem járt hozzá); egyikük 80 km-re van, a másik most költözött 60 km-el odébb, így enyhén nehéz összeegyeztetni, ki merre van, mikor ér rá, satöbbi.
A hatodik emberünk tavaly október környékén eléggé elvetette a sulykot és kidobtuk a chatből hogy gondolja át mit is írt, de természetesen bevette a sértődés-tablettát és azóta sem hajlandó reagálni. Egyszer beszéltem a fejével januárban hogyha akar valamit akkor írjon pár szót és beszéljék meg, de természetesen ez luxuscikk. Őszintén szólva nem az esik rosszul hogy nincs közöttünk, hanem hogy ennyire keveset számítottunk neki. De úgy vagyok vele, hogy ő vesztett vele, nem mi  /static/img/forum/smilies/roll.png
Ma meglepetésünkre a kollegina leendő férjecskéje reggel sport szelettel lepett meg mindannyiunkat, illetve kollegina meg ebéddel ajándékozott meg minket, mivel "magatoktól úgy látom nem indultok el enni".
Aranyos volt, jól esett ez a hirtelen jött ebéd és kedvesség mindkettőnknek /static/img/forum/smilies/smile.png

Kivel mi újság? Hogy telnek ezek a napos-borongós februári napok?

Utolsó módosítás: Ɓecca (2020. 02. 21. - 13h54)

Kijelentkezve

#2002 2020. 02. 23. - 21h47

Obszidián gárda
Fenreida
Legyőzte a kokatrixet
Fenreida
...
Üzenetek: 38 296

https://i.ibb.co/Tt2h4r9/Michael-Archangel.png


✧ Ez így igaz, #Név. Az életünk folyamán megannyi időszakon átmegyünk, s a szerepek a kötelékek között olykor átalakulnak kicsit. Gondolok itt például arra, hogy amíg a gyermek még igen fiatal korában teljes mértékben a szülői támogatásra szorul, s nem elvárható tőle a segítségnyújtás, hisz kiszolgáltatott, úgy egy bizonyos kor után egy szerető, felelősségteljes felnőtt gyermek már tud segíteni. Egymásnak tudnak támogatást adni ilyenkor már bármikor, s idővel megőszülnek a szülők is.
Ez persze korán sem jelenti azt, hogy jelentősen "belassulnak". Ej, a nagyimban lakozó szeretet felénk képes egész nap talpon tartani őt és sürgésre, forgásra buzdítani. Hihetetlen, mire képes ez az ősi érzés. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Bár engem is erősen motivál ez a mindennapi cselekedetek folyamán; s ez a szeretet teszi édesebbé ezt a munkával, dolgoskodással töltött időt.

Testvéremmel kapcsolatban 】Az orvosok nem tudták eldönteni, lyuk van-e a szívén vagy sem. Az egyik szerint nyilvánvaló a felvétel alapján, a másik pedig nem biztos benne. Így ez patt helyzet. A vérnyomása magasabb az átlagosnál, főleg kora reggel (ami önmagában nem jó jel, de ez megmagyarázza az ájulását is). Arra jutottak a dokik, hogy vérnyomáscsökkentőt szednie kell, ha pedig megint elájul, akkor újra ismétlik a teszteket s megpróbálnak pontos választ találni arra, van-e lyuk a szívén vagy nincs.
De a szívbillentyű műtétet nem kerülheti el, ez már biztos. Azt legfeljebb tolni tudja akkor, ha kerüli az olyan tevékenységeket, amik hirtelen emelik meg a pulzust. Sajnos pár napja szakítottak újra, ám látszólag végleg a barátnőjével, s elhatározta, hogy ismét rendszeresen edzőterembe jár; súlyt fog emelni. Na ez az, amit az orvos megtiltott.
Konkrétan most megint azt csinálja, amit nem kellene és tisztában is van vele. Nem lehet megtiltani neki, mert ha tiltással akarod, ignorálja, de ha meg szépen elmagyarázod, akkor... idő, mire elfogadja, csak kérdés, érdekli-e? Mert itt már inkább arról van szó, törődik-e egyáltalán az egészségével.

Nálam monotonabbak a februári hétköznapok. Van, amikor alig akar haladni egy-egy nap, aztán a hét többi része elröppen. A szokásos mókuskerékből sajnos nem nagyon törünk ki (kelés-kávé-munka-otthon főzés-kevés játék és/vagy közös filmezés-fekvés) mostanság. Hétvégén is inkább pihenünk, a kicsi társaságunkkal sem tudunk összeülni, hiszen egyikük érettségire készül (utólag, már van 1 szakmája, csak érettségi nem járt hozzá); egyikük 80 km-re van, a másik most költözött 60 km-el odébb, így enyhén nehéz összeegyeztetni, ki merre van, mikor ér rá, satöbbi.
✧ Biztos vagyok benne, hogy amint több szünetetek lesz, lesz időtök a társaságra is ill. arra, hogy kitörjetek a tettek monoton tengeréből. /static/img/forum/smilies/smile.png
Az ilyen téli időszakok nálunk is így zajlanak. Beszippant a mókuskerék, mert igazából sem az időjárás nem motivál senkit az összeröffenésre, s különben sincs annyi szabadidő, mint mondjuk tavasszal vagy nyáron, amikor is sokan eleve a szabadságuk kivételével foglalatoskodnak, ebből adódóan kiruccanás tervezéssel, megvalósítással.

Az ilyen sértődést egyébként sose értettem. Mármint de, hisz ez az érzelmek szüleménye, illetve az (hamis) egóé, viszont az én részemről a sértődés ilyen komoly formája sosem nyilvánult meg sőt, valójában ha érzem is, akkor is legfeljebb 'szórakozás' jellegű, ostobaságok miatt pár másodpercre (például amikor a barátnőm elhasznált Lolon egy teleportot + ultit azért, hogy ellopjon egy killt tőlem topon; de azon is nevettünk), azt kb. azonnal el is felejtem, meg nem hagy bennem voltaképp semmi rossz szájízt. Egyszerűen lekopnak rólam ezek.

Ó, ne már! Pár napja kívánom a Sportszeletet. Ritka, mert eleve nem nagyon kívánok édességeket, sem sós rágcsálnivalót. Láttam, hogy van kókuszos belőle, azt szeretném majd megkóstolni. Volt már hozzá szerencséd? Vagy valaki másnak? /static/img/forum/smilies/big_smile.png
S egyébként az ilyen szemlátomást "apró" kedvességek azok, amik egy ember egész napját be tudják aranyozni, s később vissza-vissza is emlékeznek rá. Minden kedves pillanat számít; minden kedves pillanat érték. Annyira egyszerű megadni, mégis mennyien kikerülik.

✧ Az én napjaim érdekesen telnek. Pár nappal ezelőtt volt egy borzalmas éjszakám, amikor is alig tudtam aludni a furcsa felvillanó álmaimtól, illetve a kényelmetlen matracomtól. Ebből az lett, hogy reggel kerestünk is egyet anyával és megrendeltük, ami elvileg holnap kell, hogy megjöjjön, de annyira felborult az alvásrendem, hogy konkrétan úgy élem a napjaim, hogy ébren vagyok 19 órát, és alszok durva 5-öt maximum. Ma már ezt kitoltam 5 órával, s ma se aludtam többet ugyanennyinél. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Szóval káosz.
Illetve hajnalban ültem neki az adatlapomat is szerkesztgetni egy kicsit, mert az előbbit megelőzőt már untam, de amit akkor teremtettem oda, csak egy átmeneti volt. Most nem tudom, merre tovább. /static/img/forum/smilies/lol.png

https://i.ibb.co/yVBRGq2/Rose-MCSDLiner-301.png


https://media.discordapp.net/attachments/415638018116943894/705511984258482257/IamSeth-1-Fenreida.gif

Kijelentkezve

#2003 2020. 04. 04. - 20h34

Szikrázó gárda
LilyanaRed
Eel főbűvmestere
LilyanaRed
...
Üzenetek: 5 976

https://bit.ly/2UbJ4dx
Kicsit leült ez a téma :/
Az elmúlt 2,5 napot végre itthon tölthettem. Hihetetlen szinte...!
(jó, közben volt egy kis izgalom a gépszobámban, de tekintsünk el attól a kitüntetéstől, hogy valaki humorosnak hitte, ha bullyolni kezd)

Eseményektől egyébként nem volt mentes ez a 2,5 nap. Nézegettem, hogy sok fórum témánál hiányoznak fejlécek, mert a képhost-on voltak, vagy valamilyen okból kifolyólag törlődtek, úgyhogy most a karakteres kibeszélőhöz is megcsináltam -mindenkit-, meg az esemény kibeszélőhöz is készült új. (Ha valaki talál még olyan témát, ahol eltűnt a kép az tudna szólni? Ráröppenek majd ezekre a szépítészeti beavatkozásokra.)

Ki hogy viseli ezt az új helyzetet?
Pár embernél olvastam, hogy home office van -- nekem még be kell járnom (többet, mint korábban). Kis híján beosztottak utastájékoztatónak a hétvégére, de határozottan kiálltam, hogy engem nem fognak több tucat ember közé kitenni 12 órára...

(Egy időben sportszelettel doppingoltam magam munkahelyen :D most rámentem a waffelinire, meg az egész mogyorós fehér csokira :3)
https://bit.ly/2uRxjhI


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/49a5fe12-eff7-4359-b557-1e02a5a1e0b9/ddu4181-37e8e3a5-a8c0-46fa-bd5f-fbb172984ad7.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzQ5YTVmZTEyLWVmZjctNDM1OS1iNTU3LTFlMDJhNWExZTBiOVwvZGR1NDE4MS0zN2U4ZTNhNS1hOGMwLTQ2ZmEtYmQ1Zi1mYmIxNzI5ODRhZDcuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.NDOPB0SPPrBuVWAH8oY8nDGc4Mg82gSRckD3mhMSpQ0

Rózsaszín
Zöld

Kijelentkezve

#2004 2020. 04. 04. - 20h50

Obszidián gárda
Fenreida
Legyőzte a kokatrixet
Fenreida
...
Üzenetek: 38 296

https://i.ibb.co/Tt2h4r9/Michael-Archangel.png


Én az imgurt is kerülni szoktam személy szerint. Mintha úgy vettem volna észre, hogy bizonyos idő után onnan is törlődnek a képek, ám lehet ez a nem regisztrált felhasználók feltöltéseire vonatkoznak, s ez megmagyarázná a jelenséget, ami végül is elbizonytalanított a használatát illetően még úgy is, hogy amúgy regisztrálva vagyok és van tetoválás albumom az oldalon. Mindenesetre én az imgbb mellett tettem le a voksom, ill. próbálom rendszerezni a gépemen lévő tartalmat, ha ne adj Isten megszűnne.

A korona-krízist illetően, nos több öntetű nálunk a dolog. Mivel eddig sem jártam el otthonról ok nélkül az év jelentős hányadában, így aligha tűnik fel ez a fajta korlátozás, másfelől viszont mégis csak jobban érint, mivel édesanyám a fertőzött osztályon dolgozik (ironikus, hogy újévkor került át, s a régi munkahelyén a dolgozók most pangnak, mert ott nincs beteg), ott pedig borzasztóan nagy drámák mennek. Első kézből kapom így az információkat az ottani helyzetről, amik nem is kerülnek publikálásra, s sok nem is kerülhet. A helyzeten ront, hogy öcsém szívbeteg és dohányzik, arról pedig már volt információnk, hogy fiatal sportoló esett már áldozatául a vírusnak hasonló rendellenességgel. Igazából most megy a huza-vona, ki kellene-e "menekítenünk" itthonról, ahol 100%, hogy meg fog fordulni a koronavírus, mivel egy családtag célzottan érintkezik velük. A probléma ott kezdődik, hogy egyetlen hely van ahová mehet: mama. Ő viszont 70 éves már... hiába megy a kavarás a tesztekkel, minden nap, minden óra, sőt minden perc számít, amikor az ember fertőzöttekkel érintkezik, így a legnagyobb rémálom volna, ha amellett, hogy öcsi is koronás, mamának kiviszi...

Ennek ellenére egyelőre úgy tűnik, hogy kedden kiköltözik hónapokra, s csak remélni tudom, hogy egyiküknek sem lesz baja. Ez viszont az én dolgom is megnehezíti, mivel én is elég sok változtatást hoztam be az életembe. Anya 6 nap alatt durva 82 órát dolgozott, nekem pedig így még több dolgom marad, hisz az eddig megosztott házimunka s az állatok teljesen rám maradnak.

Ettől eltekintve, próbálok pozitív maradni (lehetőleg nem korona-pozitív /static/img/forum/smilies/lol.png), mert egyébként sem jó a destruktív hozzáállás, viszont ilyen krízisben pláne nem segít semmit. Az immunrendszerünk ellenálló képességére bizony hatással van a psziché is.

És Ti hogy bírjátok ezt az időszakot? /static/img/forum/smilies/smile.png

#Lily Hónapok óta le akarok csapni a kókuszos sportszeletre, a waffelinit meg ne is említsd! Párszor ettem csak, de oda vagyok érte meg vissza. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Nem is értem egyébként, hogy nem hozok magammal fel akárhányszor szembefutok vele bevásárlóközpontokban, pedig amúgy még nem is olyan drága. Talán ennyire alkalmi-édesszájú vagyok, hogy más esetben nem is triggerel, csak a látvány. :'D

https://i.ibb.co/yVBRGq2/Rose-MCSDLiner-301.png

Utolsó módosítás: Fenreida (2020. 04. 04. - 20h50)


https://media.discordapp.net/attachments/415638018116943894/705511984258482257/IamSeth-1-Fenreida.gif

Kijelentkezve

#2005 2020. 04. 04. - 21h53

Abszint gárda
Astøria
Legyőzte a Carcolhot
Astøria
...
Üzenetek: 9 666

https://i.imgur.com/02084oZ.png

Én személy szerint az imgur-t használom, regisztrálva is vagyok facebookkal, de eddig nem tapasztaltam törlődést a feltöltött képeknél, minden esetre elég érdekes.

Ami a helyzetet illeti:
Konkrétan 5 nappal az iskolák bezárása után felköltöztem a barátomhoz (úgy, hogy előtte egy Isten háta mögötti borsodi kisvárosban éltem), a fővárosba. Más ember a helyemben messziről elkerülné én pedig itt vagyok mindennek a közepében. Alapvetően nem sokat járunk el a lakásból, naponta 1x megyünk párommal boltba megvenni a szükséges dolgokat (élelmiszer, tisztálkodási szerek...stb.).
Tanulni innen is ugyanúgy tudok, szóval nem láttam akadályát, hogy egy időre feljöjjek. Ősszel egyébként is terveztünk összeköltözni és így legalább belekóstolok egy kicsit az együttélésbe.
A kijárkálás viszont egy kicsit hiányzik, mivel korábban gyakran mentünk koncertekre (párra már volt is fix jegyünk a tavasz folyamán), haverokhoz és egyéb helyekre.

Visszatérve kicsit a sulira:
Kicsit érdekes a helyzet, mert végzős vagyok OKJ-n és május-júniusban lennének megtartva a szakmai vizsgák, szóval fogalmam sincs ezt hogyan fogják megoldani és kivitelezni. A "digitális oktatás" nem éppen zökkenőmentes a mi esetünkben, mivel gyakran összetűzésbe kerülünk a tanárokkal. Rengeteg beadandót kell elkészíteni és így sokszor ki sem látok belőlük.
A gyorsírás órát pedig rendesen meg se tudja tartani az osztályfőnök. Annyit csinálunk, hogy classroom-on leírja az óra anyagát, illetve miket kell gyakorolni, aztán felad egy szöveget, amit át kell írnunk gyorsírásba, majd ezt kell lefényképezni és visszaküldeni. Sokan az osztályból az alapokkal nincsenek tisztában (bár ez részben az ő hibájuk, mert nem figyeltek oda korábban), így nekik gőzük sincs arról, mit írtak helyesen és mit nem.
Tudnám még ragozni a dolgokat, de inkább nem teszem, mert nem szeretnék kifakadni magamból.

Összességében remélem, hogy mihamarabb javulásnak indul a helyzet.

https://i.imgur.com/A2bM25U.png


https://i.imgur.com/SahHeVb.png

Kijelentkezve

#2006 2020. 04. 05. - 02h31

Árnyék gárda
Polluxia
Az éjszaka királynője
Polluxia
...
Üzenetek: 5 005

https://kepkuldes.com/images/61435412f04547e63d4bff022eee185e.jpg


>> A jelenlegi helyzethez:
Én azt hiszem próbálok minden lehetséges "eseményt" megfogni virtuálisan és a valóságban is, hogy valamennyivel jobban viseljem ezt az egészet.
Sosem voltam introvertált személy, és már most rengeteg programom, vagy csak spontán kikapcsolódásom ment füstbe a vírus miatt. Nem tudok találkozni a barátaimmal, az unokaöcsémmel se tudtam elmenni szórakozni, pedig már régóta tervezzük... unokanővéremék nem tudtak hazajönni Angliából, és még csak egy rendes házibulit/kertipartit sem tudunk tartani.
Na persze, én tökre megértem ezt a jelenlegi helyzetet, meg hogy fontos az elővigyázatosság, csak az a baj, hogy a pszichém ezen része nem éppen a legerősebb.
Alapból hipochonder vagyok - vagy betegfóbiás, a kettő valamilyen szinten különbözik, bár eléggé hasonló is -, ami már önmagában rátesz egy jó nagy lapáttal erre az egész helyzetre, voltak már pánikhelyzeteim is miatta (nem most, még régebben a hipochondria miatt) és most így, hogy ez a járvány bejött, eléggé megviseli a mentális stabilitásomat. Ugyanakkor mindig is képes voltam a tudatos gondolkodásra, szóval próbálom a pánikkeltő, a lehető legkevésbé sem komolyan vehető híreket kiaknázni, meg úgy nagyjából az összes hírt, ami elkerülhető. Aggódom is persze, mert tesóm és az egyik unokanővérem is állapotos, a sógorom mamája, aki egy tünemény 81 éves, és azért vannak egészségügyi problémái is már... nyilván aggódom a szüleim miatt és magam miatt is. Szóval... várom, hogy végre lecsengjen ez az egész, hogy végre "szabad" legyek újra, mert én a mentális sötét foltjaimat mindig is programokkal meg társasággal kezeltem, de amióta karantén van gyakorlatilag tengernyi időm van a pszichés marhaságokon kattogni.

Egy mondatban úgy tudnám megfogalmazni, hogy jelenleg egy komoly háborút vívok a saját fejemben. XD Még nem borultam ki, és őszintén remélem nem is fogok.
Amint vége lesz ennek az egésznek, akkora bulit fogok csapni, hogy még más kontinensen is azt fogják hallgatni...

Szerencsére egyébként a körülöttem lévő emberek mind próbálnak az elővigyázatosság mellett mentálisan pozitívak maradni, meg sokat nevetgélünk stb. szóval remélem, hogy immun ügyileg ez az egész annyira nem ütközik ki rajtam, meg az egyik barátnőmön, aki szintén nehezen viseli a jelenlegi helyzetet, és még asztmás is ráadásul. Őt is nagyon féltem.
Egyébként engem roppantul érdekelne, hogy hivatalosan(!), és ténylegesen(!!!) milyen időponttól van jelen a vírus az országban. Mert az addig oké, hogy a két iráni srác tesztjei voltak az első pozitív tesztek az országban, de ki tudja, hogy korábban hányan mentek keresztül ezen az egészen úgy, hogy nem is vették észre. Én pl. februárban voltam elég cifrán beteg, három hétig köhögtem, fejfájás, influenzás tünetek sokasága... mamám még a mentőt is rám akarta hívni, mert fulladva ébredtem. Az egész család beteg volt akkoriban, pedig az influenzán egy hét alatt át szoktunk menni.>> A képfeltöltéshez:
Én is az imgurt használom, nekem bevált, de csak miután regisztráltam. Amúgy törlődtek a képeim, amiket oda tettem fel. Szóval lehet, hogy van valami abban, amit mondasz Henim, és ténylegesen a nem regisztrált tagok képei úsznak el.
Kicsiben itt még megjegyzem, hogy én személy szerint nagyon nem csípem a kókuszt, és semmilyen kókuszos csodát, de a kókuszos sportszelet még engem is meggyőzött. Isteni. :D
https://kepkuldes.com/images/a252cc21ecb99bfbabc17314da7857ac.png


https://i.imgur.com/u61fheM.jpg

Kijelentkezve

#2007 2020. 04. 08. - 09h59

Obszidián gárda
Ɓecca
Tündérek cinkosa
Ɓecca
...
Üzenetek: 985

Képfeltöltéshez kapcsolódóan, én általában a deviantartom sta.sh-át használom a főbb, állandó dolgaimhoz, de az ilyen egyszeri cuccaimat egyszerűen imgur-ra teszem fel. Ugyan regisztrálva (még) nem vagyok, de amiket eddig feltettem sem tűntek el onnan legjobb tudomásom és észrevételeim szerint.

A jelenlegi koronás helyzet nálunk itt Bács-Kiskun közepén annyira még nem nyomasztó. Ugyan itt is terjednek hírek hogy a szomszédos településeken itt-ott már van fertőzött, illetve itt is van házi karanténban pár kamionsofőr, de tudtommal hivatalosan még nincs nálunk gond.
Mi ettől függetlenül is már jó ideje óvatosak vagyunk, nem járunk sehova maszk nélkül, mindig a hátizsákban vagy a zsebben van 1 mindkettőnknek.
A boltokban elég nagy káosz volt, hetekig nem tudtam például húst szerezni, annyira lefosztogatták, mielőtt bevezették volna a korlátozást a boltok.
A helyi Tesco nálam kicsit kihúzta a gyufát. Se maszk, se kesztyű sem az eladón, sem a pultok mögött lévőkön. SEMMILYEN óvintézkedés.
Ezzel szemben a tőlünk 2 percre lévő sarki kisboltban mindenkin maszk, kesztyű több mint egy másfél hónapja, naponta több órát szellőztetnek és óránként lefertőtlenítik a kosarakat és minden mást is.
Csalódás, hogy a Tesco-t ennyire nem érdekli az emberek biztonsága /static/img/forum/smilies/smile.png

Mi más több hete elvileg otthonról dolgozunk, viszont én hétfő-kedd-szerdán sajnos kénytelen vagyok bejárni, mivel az újságot csak ott tudom megszerkeszteni.. viszont legalább csütörtök-pénteken itthonról dolgozhatok, ami azért jó dolog.
Az utóbbi hetekben így több időm is van itthon takarítani és mást is csinálni, mint amúgy munka utáni hétköznapokon volt, viszont rettenetesen egybe olvadnak a heteim. Ha nem lenne külön ébresztőm a hét első három napjára, akkor tuti nem tudnám mikor milyen nap van /static/img/forum/smilies/hmm.png

A bezártság nálam úgymond nem gáz, mivel sose voltam kijárós fajta, én inkább beültem egy könyvvel a sarokba minthogy kimentem volna bulizni, vagy inkább leültem a gép elé játszani régen is, így most se aggaszt vagy bánt, hogy nem mehetek ki.
Az erkélyre ki szoktam állni nap közben levegőt meg napsütést szívni, délután ha kell, a boltba is leugrom pár ebédhez valóért, de amúgy nem hiányzik a kint császkálás.
Nagyon baráti társaságunk nincs, így -sajnos- nem hiányzik az sem. Aki igen, annak ott a Discord, tudunk beszélgetni.

Tegnap szerencsére befejeztem az újságot hamarabb, így ma már home office van, de mivel az ügyfeleink is hasonlóan tettek, így nagyon csinálni valóm sincs. (Ami jó is meg rossz is.)
A fürdőt most mostam fel, a mosás a gépben van, most jön majd a konyha és az előszoba, utána meg a nappali/háló és a teregetés, ha kész lesz a mosás.
Addig reményeim szerint kijön CsJ-n is az event, így arra is rá fogok tudni lesni.
Ha ezekkel megvagyok és még nincs dél, akkor nekiugrok befejezni a társoldalon még félig kész csoportképet amivel lógok, illetve írok pár sort a ficceimhez. Hiába haladok jól az egyikkel, a másik nagyon háttérbe szorult, úgyhogy azzal is foglalkoznom kellene lassan   /static/img/forum/smilies/lol.png

Kijelentkezve

#2008 2020. 04. 08. - 10h33

Árnyék gárda
TKamilla
Manók cinkosa
TKamilla
...
Üzenetek: 7 249

Most már én is kicsit parásabb vagyok mint eddig, mivel a mi megyénk a második legfertőzöttebb az országban. Szerencsére nekünk semmi bajunk, és amennyire lehet vigyázunk is. A férjem home office-ban dolgozik lassan 1 hónapja, és így is marad júniusig biztos. Aztán majd kiderül mi lesz, hogyan tovább. Ami kicsi aggaszt, hogy Budapestre költözünk május 15 után, ami most nem a legszerencsésebb.
Anyukám meg házi karanténban van, mert az egyik kollégája elkapta, és ő is dolgozott vele. De úgy tűnik neki nincs baja. Már a 10. nap van, és eddig 2 negatív teszttel rendelkezik. Vasárnap lesz az utolsó teszt. Hát szörnyű ez az egész helyzet... /static/img/forum/smilies/roll.png


https://orig00.deviantart.net/ae8e/f/2019/033/a/2/001_by_chykai-dcyo9dl.gif

Kijelentkezve

#2009 2020. 04. 08. - 14h05

Árnyék gárda
Zirailah
A familiárisok barátja
Zirailah
...
Üzenetek: 3 051

https://i.imgur.com/GPwtG1d.png


Mit is mondhatnék? Erre felé vidéken nagyon nagy a kihaltság. Mondjuk eddig is ilyesmi helyzetek uralkodtak mivel a dolgozó emberek nyilván dolgoztak, a gyerekek meg vagy óvodában vagy iskolában tartózkodtak. Ugye az időseket most eleve nem nagyon lehet kint látni, a többiek meg szökő évente ha járnak az utcán. Persze itt is bőven vannak, akik még dolgoznak főleg gyári munkások. Anya még 2 napot kb. volt dolgozni amikor én már itthon voltam, de most már ő is lassan a harmadik hetét tölti itthon, én meg már több, mint három hete mást sem csinálok. Nagyon úgy néz ki április 20-nál hamarabb semmi esély rá, hogy újra beinduljon nálunk a termelés. Ráadásul úgy, hogy Románia az egyik, Spanyolország meg a másik vevőnk. Spanyoloknál meg gondolom mindenki tudja milyen helyzetek uralkodnak mostanság. /static/img/forum/smilies/neutral.png Egyébként annak idején szerettem volna, ha többet tudok társaságba lenni legalább egy valakit, akivel kimozdulhatok. Szerencsére ahogy ezt már régebben kifejtettem egy ilyen személy van az életemben és őszintén vele eljárok moziba, megyünk Fehérvárra. Sokkal jobb, mint a bulizás. Ugye ez most megszűnt a karantén miatt, ahogy a személyes találkozásaink is. Ő most segédkezik szájmaszkokat varrni így két naponta Messengeren keresztül tartjuk a kapcsolatot. ^^ Ő úgy veszem észre nehezebben viseli ezt a karanténosdit, mint én. Bár inkább kényszerszabadságnak kellene nevezni, mert ha a legalább a románok dolgoznának minket is hívnának dolgozni. Egyébként nekem is hiányzik a munkás élet imádom a kollégáimat valamint ugyanúgy társaságban vagyunk legalább még ha nyilván mindenki csinálja a dolgát. De a szünetekben rengeteg a nevetés, meg jó a hangulat a kajáldában. Ezt nem nagyon tudja semmi pótolni. Itthon az ilyen alap dolgok, mint a takarítás megosztással mennek nagymamám, anya meg köztem. Ezen kívül nagymamám a tévét nézi, nem nagyon mozdul ki, de nagyon jó egészségnek örved ahhoz képest, hogy 82 éves és veszélyeztetett. Anya megy tőlünk a legtöbbször vásárolni. Érdekes itt annyira az emberek még nem veszik fel a maszkokat. Nekünk van és mi is visszük. A boltba csak úgy engednek be. Szerencsére az önkormányzatunk varratott maszkokat.

Így nagyjából telnek a napok. Mikor mihez van kedvem éppen. Vagy olvasok, vagy haladok a történeteimmel, vagy éppen a telefonomon ügyködök valamit, (AFK Arena, Breaking Balls, meg a két Transformers témájú játék) a napokban jobban rákaptam a Tumblr használatára, kimegyek a levegőre ugrálókötelezni, vagy szimplán a levegőre amikor biztosan játszom is a kutyámmal, vagy ha éppen itt vannak a macskák akkor velük foglalatoskodom. Ha már event akkor az itteni köröket aránylag hamar le tudom, a CsJ-n is viszem nagyjából aztán úgy ennyi.

Deviantartom nincsen szóval marad az Imgur. Még nekem sem töröltek képet bár regisztrálva vagyok én is szóval gondolom tényleg ez játszhat közre.

Azért ahogy látom akkor mindenki ügyesen feltalálja magát tudja mit kezdjen ezzel a hirtelen megsokszorozódott szabadidejével ezt azért jó olvasni. /static/img/forum/smilies/roll.png


https://i.imgur.com/4fr3fV0.png


https://imgur.com/Wm0vUNg.gif

Kijelentkezve

#2010 2020. 04. 10. - 11h30

Obszidián gárda
Sakuya
A gárda tüzére
Sakuya
...
Üzenetek: 3 927

Sziasztok! /static/img/forum/smilies/smile.png

Nálunk, nem nagyon tapasztalom, hogy lenne bármi változás, elég aktívak az emberek, mennek biciklizni a családdal, sétálgatnak, vásárolnak, a nagyobb üzletek parkolója tele van stb.Elvileg a Balaton-partot le is fogják zárni, hogy a kirándulgatást kicsit vissza szorítsák, meg hogy ne jöjjenek ide a nagyobb városokból.Én megpróbálom csak akkor elhagyni a házat, ha indokolt.Mivel inkább introvertált vagyok, így nem visel meg, hogy nem lehet annyit kimozdulni.Előtte se jártam moziba, étterembe vagy kávézókba.Itthon is lehet sok mindent csinálni. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Mostanában pl. elkezdtem festegetni, jól kikapcsol.Munkába viszont mennem kell, de hetente egyszer bevásárolok, szóval boltba nem mászkálok mindennap.Sajnos úgy adódott, hogy a cicámat vinnem kellett állatorvoshoz, viszont időpontos lett, így nem kellett  több emberrel nyomorogni a váróteremben.A teknősöm meg megint elkezdett nőni, így muszáj voltam venni egy nagyobb akváriumot.Meg akkor már kapott műnövényeket is, azokat szereti.Már csak egy háttér hiányzik hozzá, de majd azt is beszerzem neki.Ebben a hónapban annyit költöttem az állataimra, hogy nem is merem összeszámolni. /static/img/forum/smilies/lol.png
De legalább boldogok.


https://78.media.tumblr.com/dad4fd0442c833d94cad480a10011cbb/tumblr_p8u1n8kvrp1tvnwqso1_1280.gif

Kijelentkezve

#2011 2020. 04. 13. - 00h34

Obszidián gárda
Fenreida
Legyőzte a kokatrixet
Fenreida
...
Üzenetek: 38 296

https://i.ibb.co/Tt2h4r9/Michael-Archangel.png


A legutóbbi, éjszakába nyúló kutyasétáltatásom elég "meglepően" alakult. Vagy nevezzem inkább egy kicsit, hátborzongatónak?

Hajnal három óra múlt, amikor kiléptem Dodival a lakásból. Nem volt világítás a környéken, a legközelebbi lámpák nagyon messze voltak, így csak az ezüstösen ragyogó Hold nyújtott nekünk némi fényt. Néma csend uralkodott a környéken a sötétséggel karöltve (amit elsősorban néhány rendkívül távolról jövő kismadár zaja tört meg, kicsiny lázadóké csupán); egy szokásos éjszakai séta. A környék sok-sok fával tarkított, s az útvonal amin mi járni szoktunk körbeölel egy nagy részt, amely kicsiny "rétként" terül el a farengeteg közepén. Az út túloldalán ismét fák vannak, a másik végében pedig (amely mellett el szoktunk haladni) egy lefelé vezető lépcső, ami egy még sűrűbb parkos rész felé vezet minket.
Nem volt olyan hideg, viszonylag kellemes idő volt. Amíg a kutyus a dolgát végezte s sétálgatott, én a Holdat és az eget bámultam, ám egyszer valami megtörte az éjszaka csendjét.
Egy kutya ugatása. Nem olyan ugatás volt, mint amit általában megszoktam a környéken. Mintha egy roppant dühös kutyáét hallanám, aki épp harcol valamivel, de ennek fejébe, maga a kutya hangja is igen... szokatlan volt. Nem tudnám megfogalmazni, miért éreztem így, pedig igen sok kutyát hallottam már s hallok rendszeresen a környéken. A hangon való meditálásról jobban elvonta aztán a gondolatom a tény és felismerés, hogy ez a hang nem is túl távolról jött, ezért jobb, rajta tartom a szemem azon a területen, ha netán kilépne a fák közül az állat, s netalán megtámadná a kutyám. Rajtunk kívül senki nincs kint ilyenkor, bármilyen állat is kóborol hát a környéken, viszonylag könnyen felfigyelhet ránk. Néhányszor hallottam még, majd egyszeriben megszűnt.

Ismét csend lett. S ahogy haladtam előre a sötét, parkos rész felé két dolog is feltűnt.
Az egyik, hogy az ott megszokott világítás minden létező aspektusa most teljesen eltűnt, s a vak sötétség tátong felénk (ami azon a területen azért ritka, mivel a parkban égve hagynak lámpákat, s most még ezek is kialudtak), a másik pedig, hogy minden létező hang megszűnt körülöttünk.
Szó szerint, megszűnt. Mintha együtt sétáltam volna a kutyámmal a néma ürességben, mellé pedig egy fura érzés társult. Nem hallottam még a messzi távolról csicsergő madarakat sem, vagy bármilyen más zajt, ami közelről vagy távolról esetleg elérhetne minket. Egyszerűen kellemetlen, idegtépő csend vett körbe minket, ami úgy tűnt, hogy a kutyára is hatással volt. Talán nem is a csend, ám valamit én magam is éreztem. Volt egy olyan érzésem, hogy talán nem kellene tovább menni. A megérzésem mindig helyesek voltak ez idáig, s a nyolc év alatt elég éjszakai kutyasétáltatást "vezényeltem" le hogy az alaposabbnál is alaposabban kiismerjem nemcsak a környéket, de a kutyám minden apró reakcióját. Nagyon figyelt valamit a sötétben. Valamit, amit én nem láttam, csak éreztem. Egy nagy, letört lombhalom takarta el a kilátást a sötét parkba vezető útról, amelyen el kellett volna haladnunk, ha tartani akartuk volna az irányt. Valamiért nem voltam lelkes az ötletért, de a kutyára bíztam magam.

Ekkor egy újabb hang tört elő a sötétből. Egy rendkívül fura hang. Nem emberi volt, sokkal inkább egy... madáréhoz hasonlított, de ilyen hangot madártól még nem hallottam. Nem "jellegzetes" madárhang volt, távol állt attól. Ráadásul, a hang szinte már tapinthatóan olyan szintről jött, mintha egy legfeljebb 180 centi magas területen állomásozna a forrása, más szóval egyáltalán nem a magas fák lombjából tört elő (ahol egy, a hang alapján termetesebb madárnak egyáltalán esélye lenne megkapaszkodni), s ami még inkább fokozta az érzést bennem az, hogy közel volt hozzánk. Épp onnan jött, ahová általában tartunk Dodival.
A hang újra és újra ismétlődött, mindig egy kicsit másképp és másabb lett, s mindig egy kicsit torzabb is. A hang forrása jól hallhatóan nem mozgott, de az érzés, ami azt súgta, "figyelnek", még erősebbé vált. Ez a hang, vegyítve a ránk nehezedő teljes némasággal és a felénk tátongó sötétséggel nyugtalanná tett. A kutya pedig szintén nézett abba az irányba, ahonnan a hang jött. Nyugtalan volt, ideges és úgy láttam, félt. Mintha többet látna, mint én. S ekkor meglépte azt, amit 8 év alatt egyszer sem tett meg: azonnal hátrafordult, és visszarohant a lakáshoz minden jellegű tétovázás nélkül úgy, hogy a sétát még szinte el se kezdtük. Erre a 8 év alatt soha nem volt még példa. Rengeteg állattal és emberrel találkozott már, soha semmitől nem félt az utcán, s most ő maga döntött úgy, hogy "kösz, ebből nem kérek".

Egyrészt örültem, hogy nem sétáltunk le oda, másrészt viszont szomorú is voltam, mert rendkívül kíváncsi vagyok arra, vajon mi lehetett az? S mi válthatta ki ezeket a fura érzéseket és jelenségeket bennünk és körülöttünk, amire még a kutya is meneküléssel reagált? Kutatgattam egy kicsit, s a hang ami 'színben' leginkább hasonlított rá, egy holló hangja. Azonban a hollók roppant ritkák és a varjakhoz hasonlóan ők sem éjszakai állatok. Ez még inkább kíváncsivá tesz. Nem mellesleg mostanában ismét elég furcsa dolgok kezdtek zajlani körülöttem így hát ez bármi is volt, csak korona a helyzetre.

https://i.ibb.co/0hV09g2/tgjdjdjd.gif

Természetesen pár ismerősömnek is elmeséltem ezt az egészet és beszélgettünk róla egy darabig. Szerencsére néhány udvari bolond barátom hozzáfűzött némi humorral tarkított megjegyzést is, amin azért jót nevettünk. Például:
-  "Thor figyel téged." /static/img/forum/smilies/lol.png
Egy másik ismerősöm pedig a The Crow c. filmmel hozakodott elő mondván:
- "nézd meg a The Crow című filmet
valószínű valami hasonló történhetett mint a filmben xD
"

Persze voltak, akikkel komolyabban próbáltuk átbeszélni az eseményt, és jó ideig biztosan nem felejtem el. Legközelebb szerda hajnalba leszek soros egy ilyen sétára ha más nem jön közbe.

Sakuya írta:

Nálunk, nem nagyon tapasztalom, hogy lenne bármi változás, elég aktívak az emberek, mennek biciklizni a családdal, sétálgatnak, vásárolnak, a nagyobb üzletek parkolója tele van stb.Elvileg a Balaton-partot le is fogják zárni, hogy a kirándulgatást kicsit vissza szorítsák, meg hogy ne jöjjenek ide a nagyobb városokból.
Sok baj van ezzel, többek között a helyzet semmibe vétele, mások életének és egészségének teljes ignorálása (amíg nem az ő rokonuk kerül majd kórházba of course), viszont azt sem fogják fel, hogy a vírus terjedésének lassítása azért fontos, mert ha semmilyen módon nincs moderálva az amúgy is pocsék egészségügyi intézmények túl lennének terhelve, s emiatt halnának meg azok, akikre ez valóban veszélyes s akiknek feltétlenül szükség lenne orvosi kezelésre, mivel alapjáraton maga a vírus nem veszélyes egy egészséges szervezet számára. Olyannyira nem, hogy a hordozók jelentős százaléka sose fogja megtudni, hogy a szervezetében Covid volt (az meg nyilvánvaló, hogy sokkal több a fertőzött, mint amennyi teszt elkészül, s a többség úgysem fog kiderülni).

https://i.ibb.co/yVBRGq2/Rose-MCSDLiner-301.png

Utolsó módosítás: Fenreida (2020. 04. 13. - 00h41)


https://media.discordapp.net/attachments/415638018116943894/705511984258482257/IamSeth-1-Fenreida.gif

Kijelentkezve

#2012 2020. 04. 13. - 15h01

Árnyék gárda
Zirailah
A familiárisok barátja
Zirailah
...
Üzenetek: 3 051

https://i.imgur.com/GPwtG1d.png


Ahogy olvastam a beszámolódat Heni majdnem kirázott a hideg. /static/img/forum/smilies/yikes.png Tudom, hogy szavahihető vagy és mivel te írtad le ezeket elhiszem egyébként elég szkeptikus lennék ezt illetően. De érdekes volt a sok apró részletével együtt. Lehet vele humorizálni meg az embernek könnyebb vele, de mindennek van oka és néha nem árt komolyan végig gondolni mit lát meg hall az ember, s hogyan kezelje azt. ^^'

Több sebből vérzik ez az egész covid sztori. Egy az persze, nyilván veszélyes dolog meg vegyük komolyan. De például a tényeket, az adatokat alap hangon hibásan közli le a média, inkább félelmet kelt az emberekben, mint hogy segítsen a népesség túlélésében. Plusz az ember megérti igen kell a korlátozás, mert vírus. De pont a krónikus betegekkel van a leginkább kitolva a műtétek eltolásával meg a "Maradj otthon szinte minden áron!" szlogennel. Őszintén szólva belőlem rettegés, pánikolás helyett inkább a tájékozódást, olvasási vágyat, utánanézést váltotta ki. Néztem videókat a témában, hát voltak bennük érdekes dolgok. Például az olaszoknál is sok az elhalálozott. Ha jobban megnézzük voltak szív - és érrendszeri betegségeik, vagy amúgy is idősebbek voltak, akiknél tudjuk bármikor eljöhet az idejük. Bennük volt a vírus, mert pozitívak lett a tesztjük, de messze nem biztos, hogy a vírus vitte el őket. Lehetett akár a krónikus betegségük következménye. Ugyanez igaz a magyaroknál. Az ember pszichéje rengeteget befolyásol. A kórnikus betegek pedig lehet pont azért esnek áldozatul, mert a műtétjüket elhalasztják emiatt pedig súlyosbodik az állapotuk. Azt hiszem ez egy ördögi mókuskerék. Plusz fun fact: állítólag mindenkinek van covid a szervezetében, valamilyen immunrendszerért felelős baktérium csak nem ez a típusú, mint ami miatt járvány van.

Elnézést kérek amiért ezt így felhoztam! Tudom így is elég nyomasztó a helyzet, de elgondolkodtatóak szerintem ezek a dolgok és úgy voltam vele itt nyugodt szívvel kiírhatom magamból elvégre értelmes, érveléssel alátámasztható beszélgetések, eszmecserék szoktak futni. Sajnos nagyon aktuális. Kikerülni nem lehet teljesen. /static/img/forum/smilies/hmm.png


https://i.imgur.com/4fr3fV0.png


https://imgur.com/Wm0vUNg.gif

Kijelentkezve

#2013 2020. 04. 14. - 03h57

Obszidián gárda
Fenreida
Legyőzte a kokatrixet
Fenreida
...
Üzenetek: 38 296

https://i.ibb.co/Tt2h4r9/Michael-Archangel.png


Nos igen, bár nem okoz gondot hogyha néhányan a humorosabb oldalát próbálják vizsgálni a dolognak, mert ez bizonyos mértékben a rám nehezedő nyomást is enyhíti (a nevetés mindenek felett), de ez cseppet sem vonja el a figyelmem a lényegről (meg aztán, amint megszűnik a beszélgetés másokkal a témáról vagy bármiről, úgyis visszacsöppenek ebbe az egészbe). Habár amilyen izgalmas annyira fárasztó, hogy mindig történik valami új, valami olyan, amire nem számítok. A megfelelő helyre tenni a szálakat meg nem egyszerű, mert könnyű rossz irányba elindulni aztán olyasvalamibe esni, amiről talán szó sem volt.

Én is úgy gondolom, hogy a vírus veszélyessége egyszerűen túl van nagyítva. Nem csak a hasonlóan gondolkodók, én, de megannyi orvos is azt próbálja eljuttatni a tömegek felé, hogy járjanak a talajon és próbálják megérteni, mi is zajlik most, s ehhez nem az a kulcs, hogy az információkat torzító médiára hallgatnak (sajnos még ide is belekeverik a politikát, de erről csak ennyit).
Egy egészséges szervezet az esetek jelentős hányadában észre sem veszi, hogy vírushordozóvá vált, megint mások legfeljebb enyhe tüneteket észlelnek, ám olyannyira enyhéket, hogy egy egyszerű megfázásra gyanakodnak s soha nem mennek kivizsgáltatni maguk emiatt. Ez a két tábor, amely jelzem, hogy a legnagyobb részét teszi ki a vírussztorinak soha nem lesz lejegyezve, mint fertőzött, épp ezért a különböző arányok abszolút hiteltelenek, mert a kiadott tesztek alapján számolnak, holott sokkal több a fertőzött. Ennek tudatában még az sem kijelenthető, hogy sok a halott. Mert nem, nem sok! Közvetlenül roppant kevés az áldozat, közvetetten már annál több (de ez inkább a gazdasági és megélhetési része a dolognak).
Továbbá amit te is említettél #Zira, csupán azért, mert valamennyi elhunyt pozitív volt a COVID-19 vírusra még nem jelenti azt, hogy emiatt halt meg. Egy olasz orvos elmondta hogy 10 covid pozitív halott esetében átlagosan 8 nem a vírus miatt halt meg, vagy annak bárminemű behatása miatt, s akkor még így sem kerek a halálozási ráta, mivel nem tudjuk pontosan, mennyi a hordozó (de sokkal-sokkal több, mint a regisztrált). És akkor ott vannak az ilyen hatásvadász szennyoldalak, amik pánikkeltő címekkel robbannak be a közösségi oldalakra. Az egyik felelős a káoszért az a réteg, ami kihasználja a helyzetet a másik pedig az ostoba, naiv ember aki felelőtlenül elhisz mindent, vagy meg sem nyitja a cikket, mert számára a poszt címe önmagában elég információ; sajnos ebből iszonyú sok van.
Példának okáért nemrég olvastam egy cikket, hogy egy újabb koronavírus fertőzött halt meg aki fiatal és egészséges volt, de amikor megnyitottam a cikket írták, hogy motorbalesetben. Belegondolni is rossz, hogy hány olyan idióta lesz, aki meg sem fogja nyitni ezt az undorító írást, hanem rögtön adja tovább a címet.
Persze, hogy hányan halnak meg az sok mindentől függ. Olaszországban pl. eleve nagyon sok az idős (és itt sincs másképp), az egészségügyi ellátásban is számos hibát követnek el ill. alkalmaznak egy helytelen kezelési módszert is és valljuk be, hanyagul ignorálták a vírust, ennek pedig az lett a következménye, hogy a kórházakban nincs hely, nincs megfelelő mennyiségű gép. Ezért kellett volna LASSÍTANI azt a vírust és nem afelett okoskodni, hogy "úgyis mindenki elkapja nem mindegy?". Ez a kollektív karma.
Ha pedig ez az emberiség által felépített rendszer jól működne... akkor nem okozna problémát az sem, hogy megoldják, hogy mindenkinek legyen elég pénze a megélhetésre, legyen lehetőség ellátni a rászorulókat stb. Itt is megbukott az emberiség, mert a pénzt teljesen másra fordítja, mint amire valóban (lét)szükség(let) lenne. De talán ebben sem szabadna mélyebben belemenni, mert ez már részben a politika oldal, még ha tagadhatatlanul hatással van ránk.

Itt tehát nem arról van szó, hogy mindenki, így akár az egészséges emberek is veszélyben vannak. Épp emiatt akadnak olyanok, akik gond nélkül flangálnak most is az utcákon minden ostobaságokért megfeledkezve arról, hogy (egyébként sem ők, sem) mások nem halhatatlanok. Sokakra valóban nincs hatással, azonban vannak, akik kiszolgáltatottabbak. Magas vérnyomással rendelkezők, dohányosok vagy egyéb tüdőbetegségekkel rendelkezők, szívbetegek (öcsém sajnos ebből mindhárom + az immunrendszere is harmatgyenge), krónikus betegek, gyenge immunrendszerrel rendelkezők stb. Értük kell otthon maradni és részt venni a vírus lassításában, hogy HA majd ők is elkapják és ne adj Isten komoly veszélybe kerülnek, legyen hely nekik.
Anya roppant sokat mesélt arról, milyen idióta emberek fordultak meg még a klinikán is a fertőzött osztályon gyerekkel, időssel akiknek kb. semmi baja nem volt, csak "unatkoztak", vagy más baromságokra hivatkozva bezúgtak a fertőző betegek közé. Az ilyen józan paraszti ésszel simán elkerülhető helyzetek is csak gyorsítják a folyamatot.

A másik jó pont ami említve lett az a psziché. Ez jelentős szerepet játszik az immunrendszer hatékonyságában. Tehát nem csak lelki, de fizikai/biológiai értelemben is. Ha pedig egy megrettent, pánikoló tömeg közé kerül a vírus, akkor még azoknak is kellemetlenebb lehet, akik normális állapotban fel se fogták volna (sőt, még vírus se kell neki, hogy megbetegítse saját magát), hogy rövid ideig hordozókká lettek. Ill. még a rákos megbetegedések esetében is bizonyítható, hogy bizony a psziché nagyon sokat ronthat vagy javíthat a helyzeten. Miért volna ez másképp egy ilyen viszonylag egyszerű vírus esetében?

Igen, több változata van a Covid vírusoknak, de voltaképp minden vírus hajlamos a mutálódásra, így ez is, meg bármelyik másik, s inkább ez a képességük az, ami újra és újra problémát okoz.

Szerintem erről a fiatalabbak is hallanak bőven a szüleiktől éppúgy, mint az interneten vagy a tévében. Ezt igazából nem lehet kikerülni és pont az a fontos, hogy a pánikrohamot elkerüljük, mert az ostobaság gyorsabban terjed a koronavírusnál és veszélyesebb is.

https://i.ibb.co/yVBRGq2/Rose-MCSDLiner-301.png

Utolsó módosítás: Fenreida (2020. 04. 14. - 04h06)


https://media.discordapp.net/attachments/415638018116943894/705511984258482257/IamSeth-1-Fenreida.gif

Kijelentkezve

#2014 2020. 04. 14. - 13h45

Árnyék gárda
Zirailah
A familiárisok barátja
Zirailah
...
Üzenetek: 3 051

https://i.imgur.com/GPwtG1d.png


A humor jó dolog és egy mértékig érthető is, elvégre vannak olyanok, akik tényleg meg tudják fogni a lényeget. És persze ez természetes, mivel fogod meg a másikat? A humoros oldaladdal. /static/img/forum/smilies/smile.png Abszolút egyetértek a véleményeddel. Jól esik, de ettől függetlenül mindannyian tisztában vagyunk a helyzettel.

A legtöbb esetben azt kell mondjam néha nagyon elkeserítő mennyire intelligensnek tartja magát az emberiség, közben meg annyi nincs egyes egyedekben, hogy valaminek utána olvassanak, tájékozódjanak vagy szimplán a közmédiának nevezett szennyen kívül lássanak mást is. Vannak a maguk kis elvont világukban és ennyi. /static/img/forum/smilies/hmm.png De hogy pozitívumot említsek legalább az emberek egy része most összefogóbb, mint valaha és azt kell mondjam még ha drasztikus, de ilyenkor látszik meg kibe szorult némi tisztelet, becsület és szeretet. Pontosan. És akkor itt utalnék vissza arra, amit fentebb megfogalmaztam mennyire sekélyesen, felszínesen tudják megítélni egyesek a helyzeteket csupán amiatt, mert mindent elhisznek, amit a média leközöl holott csak tájékozódni kellene, vagy értelmesen gondolkodni. És igen az olaszoknál sem kezelték túl jól a helyzetet.

Szerencsére itt a magyaroknál a polgármesterek próbálnak tenni az alap emberi butaság ellen. Azt kell mondjam határozottan fellépnek. Tatabányán lezárás a kiránduló helyeken, Székesfehérvárnál is van valamilyen korlátozás, végre a Fertő-tónál sem tudnak csak úgy jönni-menni az emberek és erre szükség volt. Persze az ő egészségük nincs veszélyben, mert meg sem érzik a tüneteket. De mivel ők nem tudnak róla, hogy esetleg hordozók simán átadhatják egy kórnikus betegnek, vagy egy gyengébb immunrendszerű társuknak, aki meg bele halhat és ezzel ha nem is közvetlenül, de valaki halálát okozhatják. Na ez a teljes felelőtlenség. És azt kell mondjam nekem is volt olyan, aki találkozni akart velem. Nem régóta ismerem, a szomszéd kisvárosban lakik, de nem is ez a lényeg. Én meg még anyával is csak akkor megyek bárhová, ha nagyon muszáj mondván, ha ketten vagyunk még nagyobb eséllyel hozhatunk haza bármit, mint ha ő megy egyedül. Én meg mondtam az illetőnek, hogy itt van a nagymamám, aki 82 éves idős ember, magas vérnyomásra gyógyszert szed. Kizárt dolog, hogy egy kvázi idegen miatt kitegyem ekkora veszélynek a családtagomat.

Őszintén szólva lehet butaság, de tényleg könnyebb egy betegnek felépülni, ha mondjuk nem vesz tudomást a betegségéről, vagy csak nagyon kevés mértékben. Vagy, hogy nincs baja és felépül.

Ha már ez így felmerült elég egy érdekesnek témának tartom ezt a szülő kontra gyerek témát. Tüzetesen apró cafatokra menően lehetne elemezni. De nyilván ez nem a mi dolgunk vannak szakemberek, akik jobban erre szakosodnak. Amire célozni szerettem volna. Nagy befolyással tud hatni egy szülő tájékozottsága, olvasottsága a nevelési módszereire is. Ha egy anyuka olvasottabb és kvázi okos a gyereknek példát mutat ezzel. Igen is tud. Mert ezzel azt súlykolja, hogy a gyerek igen is bővítse a tudástárát, fejlődjön. Ezzel inkább csak serkenti a fejlődése mértékét, semmmiképpen sem hátráltatja. És nem feltétlenül csak az iskolai tanulmányokra értem mindezt, hanem például a mostani helyzetben az intenzívebb utánajárást a dolgoknak.


https://i.imgur.com/4fr3fV0.png

Utolsó módosítás: Zirailah (2020. 04. 14. - 13h46)


https://imgur.com/Wm0vUNg.gif

Kijelentkezve

#2015 2020. 05. 07. - 01h16

Obszidián gárda
Fenreida
Legyőzte a kokatrixet
Fenreida
...
Üzenetek: 38 296

https://i.ibb.co/Tt2h4r9/Michael-Archangel.png


Mostanában nap közben fekszem le, mert annyira kicsúszott az alvásrendem (jó lenne visszatérni a hajnal 5 fekvéshez, majd 10-kor keléshez, de ez még pár napos projekt). Na de, ez idő alatt lemaradtam valamiről, és most nem győzöm kivárni, hogy végül beszélhessek a többiekkel miután felkelnek.

Volt lent sétálni Dodival a testvérem (kisebbik kutyusunkkal), de rá egy kb. órára teljesen felpuffadt az egész kutyus és hányt, ment a hasa, járni pedig alig bírt. Anyáék épp akkor értek haza a vásárlásból, és próbáltak csinálni vele valamit. Bármit is találtak ki, attól jobban lett, s jóban reménykedve levitték picit a friss levegőre, hátha segít. Ekkor ugyanígy összeomlott.
Rohantak vele az állatorvoshoz. Kicsit később öcsi utánuk telefonált mi van, de mivel épp akkor hívták be őket, nem tudott meg semmi újat. Sajnos azóta nem futottak össze (én pedig pláne nem), mert a testvéremnek is dolga lett, neki is el kellett mennie kis időre.
Kíváncsi vagyok, mi történt, de valamiért nagyon arra gyanakodok, hogy mérgezés. Az itteni közösségtől kitelne, de nem tudom, hogy ha olyan dolgot eszik fel egy kutya, akkor mennyi idő mire kijön a hatás (talán méregtípus és mennyiség függő, de kistestű kutya tehát sokkal gyorsabban lefuthat a szervezetében bármi is kerül be). Kérdeztem, de elvileg nem evett fel semmit amíg lent volt (nos ez meg olyas valami, amit főleg a nagyobb fűben nehéz megállapítani egy ilyen kis padlócirkálónál).

Remélem, hogy jobban van, borzasztóan kíváncsi vagyok, mi lett vele de remélhetőleg túl van rajta.

https://i.ibb.co/FJtfRgq/93958662-363833761201072-6298771480356323328-n.png

https://i.ibb.co/yVBRGq2/Rose-MCSDLiner-301.png


https://media.discordapp.net/attachments/415638018116943894/705511984258482257/IamSeth-1-Fenreida.gif

Kijelentkezve

#2016 2020. 05. 07. - 19h03

Árnyék gárda
Zirailah
A familiárisok barátja
Zirailah
...
Üzenetek: 3 051

https://i.imgur.com/GPwtG1d.png


Jaj szegénykém. /static/img/forum/smilies/yikes.png Olyan aranyos kis jószág remélem pozitív híreket kapsz/kaptál azóta esetleg Heni! Az a baj, hogy sokszor lehet olyanokat olvasni amikor valaki eldob ételt és direkt elrejt bele szögektől kezdve mindenféléket. /static/img/forum/smilies/neutral.png De ne legyen igaz azt kívánom teljes szívemből.

Nálunk most ahogy nagyjából vidéken visszaállt az élet május 4-től úgy megkezdődött a "rendes" munkásélet is. Igaz össze-vissza járunk dolgozni, úgyhogy izgalmas lesz a dolog. Mondtam a csoportvezetőmnek, hogy ha véletlenül bele keveredem hogyan megyek dolgozni ne haragudjon meg. Tuti biztosan nem fogom tudni elsőre mikor merre hány méter. /static/img/forum/smilies/lol.png De ők se nagyon vannak képben. Egy nap alatt háromszor variálódik meg az operátoroknál a heti menetrend. Ezen a héten elvileg tegnap például kiírtak állásidőre. A csoportvezetőm mondta mikorra nem kell mennem dolgozni. Erre rá egy nem tudom mennyi idővel hív. Több csarnok van ugye a cégen belül és sokszor kell közlekednie az operátoroknak a csarnokok között hiába tartoznak a másikhoz. Szóval felhív, hogy változott a menetrend és kellene mennem szerdára is. Mondom hű de jó. Így most jelenleg úgy néz ki jövő héten például csak kedden és csütörtökön dolgozom. A péntek, szombat, vasárnap és hétfőm plusz tulajdonképpen az egész keddem szabad. /static/img/forum/smilies/roll.png Az más kérdés, hogy kb. így előre nem nagyon szoktam megtervezni mikor mit szeretnék csinálni. Ez valószínűleg most sem lesz másképpen. Majd kialakul. Ez jelenleg egy darabig biztosan így lesz. Aztán meglátjuk még a jövő. De mondtam a kollégáimnak jelenleg mondhatni hétről hétre élünk sajnos tudni kell lenyelni ezt a békát, ha tetszik, ha nem.


https://i.imgur.com/4fr3fV0.png


https://imgur.com/Wm0vUNg.gif

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 79 80 81