चढ़ी जवानी तेरी आँख मस्तानीमित्र दो दे कोई प्यार दी निशानि
Ahogy mondod. Mindenképpen belülről, és mélyebbről, mint pillanatnyi "elégedetlenség" az aktuális helyzetemmel, állapotommal. Sajnos az emberre jellemző, hogy belekezd valamibe és azonnal elvárja az eredményt. Természetesen egy adott célért csinálják de nyilvánvaló, hogy a cél nem olyan jellegű 'dolog', amit azonnal elérhetsz, vagy egyik pillanatról a másikra.
Az internetnek valóban van nagy előnye, sok hasznos dolgot lehet ott tanulni (rengeteg hiteles csatorna és weboldal áll a rendelkezésünkre), ugyanakkor hatalmas hátránya is. Nagy buktatók és manipulált hazugságok özönlik el az ember elméjét és szemét, amikor edzésről, mozgásról, alakformálásról stb. van szó (meg egyébként is). Nagyon, nagyon körültekintőnek kell lennünk, mit hiszünk el s mit nem, mert ez a mi felelősségünk. Nem szabad mindent másokra bízni, különösen nem a saját életünk, egészségünk és önbizalmunk. Ez energiát igényel, amit kutatásra fordítasz, de ha valóban elszánt az ember, akkor megérti, hogy a cél eléréséhez fontos a hiteles tudás.
Nagyon örülök, hogy segíthettem.

Ha tanulok valami újat és akad időm, szívesen posztolok több receptet és információt is majd a topikba. Mondjuk az Ayurvedában volt említve egy hatékony, természetes s egyszerű módszer a fogfehérítésre. Azt az egészséges, szépségápolásos témába akartam írni, de végül kiment a fejemből.
Én is szeretek finom, igényes és egészséges ételeket elkészíteni. A mindful eatingről már én is hallottam. Nálam egy kicsit más a helyzet, noha régen örömmel éreztem én is így.
Evés közben állandó tudatában vagyok azzal, amit a Védikus írások hangsúlyoznak a testről és lélekről. Ennek köszönhetően bármilyen helyzetbe is kerülök, nem merülök el az átmeneti örömben, s ezért nem rendít meg az sem, ha épp nincs egy különleges lakoma a hűtőben. Igyekszem az aranyközépúton maradni. Így épp olyan nagy örömmel fogyasztok el egy fenséges, vegetáriánus nagy lakomát, mint egy szelet kenyeret sajttal és sós vajjal. A boldogság, hálafaktor nem inog meg, így állandó egyensúlyban vagy érzelmileg, lelkileg bármi is ér - és ez természetesen csak az étkezés, de ezt az élet minden területére ki lehet s érdemes is vetíteni.
Egyébként ma nekem pont böjtnap van, úgyhogy gyümölcsökön kívül mást nem is igen fogok fogyasztani.Hozzád hasonlóan, általában én is unalmasnak tartottam a novembereket, de most nagyon más a helyzet.
Most rendkívül zsúfoltak a mindennapjaim, és egyre inkább szorul háttérbe nálam a közösségi oldalakra, vagy játékokra szánt idő (habár egy régi fórumfelületre visszatértem, de ott is csak néha-néha írok, de talán gyakrabban oda, mint ide). Egy céget most nyitott két barátom, s felkértek hogy csatlakozzak, egy másik a webshopját bízta rám, de hamarosan hirdetéseket és könyveket is szerkeszthetek, a harmadik pedig egy airsoftos applikáción dolgozik s esélyes, hogy alkalmaznának a designhoz és a kezelőfelülethez, üzenetek írásához.
És akkor ott a tanulás is, a szanszkrité, meg a Bhagavad-Gíta verseinek tanulása (szanszkritul s magyarul egyszerre), ill. a tanítások hallgatása, de könyveket is illő lenne beszereznem újonnan.
Szóval igen, eléggé el lettem havazva és ez nem igazán fog változni. Januárban ráadásul Krisna-völgyi utazásom tervezem egy tanítómesterrel, valószínűleg a barátnőm is velem tart. Nem tudom mikor indulunk, s meddig tartózkodunk majd ott. Én hetekben reménykedem, de lesz ahogy lesz.
Őszintén szólva, már így is félig csukott szemmel pötyögöm ezeket a sorokat, annyira lefáradtam ma, de ha már a beöltözős esemény miatt ide találtam, gondoltam jelt hagyok itt is. Remélem nem volt túl lélektelen a hozzászólásom. ^^
Utolsó módosítás: Shậnisha (2019. 11. 09. - 03h01)