Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 ... 78 79 80

#1976 2019. 10. 31. - 22h08

Árnyék gárda
Aliz
Legyőzte a Dahut
Aliz
...
Üzenetek: 2 799

Oh, látom a testmozgás a téma, milyen testhez álló téma! (Jó jó, nem lesz több ilyen poén megint egy ideig, nyugi.)

Szóval én próbálkoztam jógázni ingyenes csoportos alkalmakon (Budapesten az eseményeket böngészve lehet ilyenekre bukkanni), de bevallom őszintén nekem azok annyira nem jöttek át. Az biztos, hogy a béke és átszellemülés nem csak a mozgás hatására történik. Nálam jobban mondva inkább fejben folyamatosan a gyakorlatok helyes elsajátítása és az ez általi erőlködés állt. Megmozgatta az izmaimat az nem kérdés, így hát hasznosnak mondható így is, nekem is.

Szóval ha mozgásról van szó, akkor nekem inkább a testépítés az irányom. A csapatsportok sosem érdekeltek, de saját magam fejlesztése az olyan időtöltés, ami sosem pazarlás.
Már 4+9=13 hete edzek. És látszik az eredménye és ez az ami nekem olyan boldogságot és elégedettséget okoz.
Valamint megjelent Nintendora a Ringfit Adventure nevű fitnessjáték, amivel plusz mozgásrutin került az életembe az alap edzésterven túl.
Az egyetemen pedig felvettem tesikurzusnak Gerinctréninget, ami kb nyújtás meg ilyen rövid kis gyakorlatok, semmi extra de talán lesz haszna.

Én voltam a világ leglustább embere kb, ezt talán már mondtam. Most viszont eléggé az ellentéte lettem annak, ami voltam. Egészséges étkezés és mozgás, régen pedig a chipsek és a "elfolyás a kanapén" volt.
Ezért is érdekelt te a történeted, Heni. Én is egy csodálatos és felemelő dologként éltem meg azt, hogy életmódot váltottam.


https://i.imgur.com/YdVMTxe.gif

Kijelentkezve

#1977 2019. 11. 01. - 16h50

Szikrázó gárda
Lyah
Moderátor & Eldarya fehér sárkánya
Lyah
...
Üzenetek: 8 873

https://i.imgur.com/MBOW0lv.png
Heni, nem vettem kötekedésnek, remélem, nem ez jött le a válaszomból. Csak én is kifejtettem az álláspontomat. /static/img/forum/smilies/smile.png

Becca, este érdemesebb is, akkor érnek valamit a mécsesek. Én is most beszéltem rá anyámat és nagynénémet, hogy a helyi temetőbe gyalog menjünk, nem kell most kocsival kavarni a városban... de a bicikli is remek megoldás. /static/img/forum/smilies/big_smile.png
(Ami a származást illeti - lehet, végső soron mindenkiben lakozik egy kis macska. /static/img/forum/smilies/lol.png )

Aliz, meg tudom érteni, akárhányszor elkezdtem sportolni, nekem is az elsődleges motivációm az erősödés volt (semmint a fogyás mondjuk). TRX edzésre jártam sokáig, egy ideje most szüneteltetem, de a jóga mellett azt is szívesen folytatnám. Csak időben nem egyszerű megoldani, de valahogy biztosan vissza tudom építeni a  mindennapjaimba.
Ez a játékos dolog jól hangzik, biztos izgalmasabbá teszi az edzéseket. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Jó tudni, hogy a lusták számára is van remény. Végső soron én is ebben a kórságban szenvedek... de mindenre van gyógyír, jó hallani, hogy te meglelted. /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Rövidesen reményeim szerint csatlakozom. /static/img/forum/smilies/lol.png
https://i.imgur.com/M35u7MR.png

Kijelentkezve

#1978 2019. 11. 03. - 19h36

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Shậnisha
...
Üzenetek: 36 449

https://i.ibb.co/BnYncpR/Shanisha-Krishna-Header.png
चढ़ी जवानी तेरी आँख मस्तानी
मित्र दो दे कोई प्यार दी निशानि
https://i.ibb.co/3d4Kttd/4646.png


@Aliz Nagyon örülök, hogy ilyen pozitív tapasztalatokat szereztél az edzéssel kapcsolatban, hogy ennyire kiállsz mellette s hogy még az egyetemen is megmutatkozik ily formában érdeklődésed a mozgás felé. Sokat számít, hogy milyen testben él az ember, mert az kihat a közérzetére is, viszont manapság sokan inkább elfogadják az egészségtelen életmódjukból fakadó túlsúlyt, mintsem hogy tegyenek azért, hogy egy olyan testben éljenek, ami ilyen szempontból rendben van. Tiszteletért, megértésért, elfogadásért prédikálnak sokan, s bár valóban fontos volna hogy elfogadjuk egymást, ők maguk képmutatóan ezek ellentétét követik el a testükkel szemben: nem tisztelik, elhanyagolják, s nem tartják szem előtt az igényeit.

Én az edzés kezdetekor s utána is nagy változásokat tapasztaltam, de igazán komoly, váratlan fogyás akkor jelent meg az életemben, amint elhagytam a húsevést, s vegetáriánus lettem. Már az első két hét alatt olyan jelentős volt az eredmény, hogy akkor döbbentem rá erre a fogyásra, amikor véletlenül megláttam magam a teljes alakos tükörben. Szó szerint, azon apró vonásaim is eltűntek, amik a komoly edzés ellenére megmaradtak, s zavartak engem (homokóra alkatról beszélünk).
Aki azt gondolja, hogy a fogyás a "koplalás" oka elárulom, hogy nem éhezem, és nem szenvedek hiányt semmiféle tápanyagból, fehérjéből, sem vitaminból, erre komolyan odafigyelek. Mégis, a hús elhagyása olyan eredményt hozott, amiért én órákat küzdöttem naponta a gépeken vagy súlyokkal, de makacsul megmaradtak.
Vannak böjtnapjaim is (ekadasinak hívjuk; a telő ill. fogyó hold 11. napján tartjuk), ilyenkor bizonyos típusú zöldséget kerülnöm kell, és a gabonát is, de gyümölcsöket fogyaszthatok. Másnap pedig, teljes napkelte előtt (tehát változóan kötött periódusban, de erre van naptárunk) kell megtörnöm a böjtöt bármilyen típusú gabonával. Roppant egészséges s fontos is az emberi szervezetnek.
Mindez szintén a gondolkodásom és életmódváltásom eredménye.

Meglepő, hogy sem az édes, sem a sós nassolásra, vagy az unalomevésre nem vagyok már hajlamos, nem is kívánom őket. Tényleg csak akkor eszek, amikor éhes vagyok (akkor is, kizárólag csak prasādat), de megfigyeltem, hogy az éhség sem üldöz annyira, mint régen, ráadásul korán sem vagyok olyan válogatós, mint egykor. /static/img/forum/smilies/smile.png

Egyéb: A helyzet pikantériája, hogy pont tegnap vagy tegnapelőtt mondtam barátnőmnek, hogy nem vágyok nassolásra (ő épp nagyban mívelte), erre ma kaptam ajándékba egy zacskó chipset. Ej... érzem, hogy Valaki "játszadozik" velem. /static/img/forum/smilies/lol.png

Edit: végül annyi idő után megírtam azt a beszámolót a "Nagy változásról". Aki kíváncsi rá, az nekigyürkőzhet. /static/img/forum/smilies/smile.png Igyekeztem javítani, amit lehet benne, de később még átnézem, most sajnos mennem kell tovább.

https://i.ibb.co/VNh2Mt4/cod-246423.png


https://cdn.discordapp.com/attachments/564018147741401099/648111658308468746/Yee_Naaldlooshii_BY_Shani.gif

Kijelentkezve

#1979 2019. 11. 07. - 21h07

Árnyék gárda
Aliz
Legyőzte a Dahut
Aliz
...
Üzenetek: 2 799

Én azt gondolom, a mozgásra való motivációnak belülről kell fakadnia. Sokat instragrammozok és ott látom, hogy mindenféle anyukás edzésprogramokra fizetnek elő az emberek. Nyilván semmi közünk ahhoz, ki mire költi a pénzét, de azért elfog egy szekunder kellemetlenség érzet. Ha valaki neki akar állni edzeni, ahhoz egy forintot nem kell kicsengetnie, csak a saját akaraterejére van szüksége. Az internetnek hála, minden információ a rendelkezésünkre áll és megtalálható ahhoz, hogy elérjük a fitness céljainkat.
A táplálkozással és mozgással kapcsolatos tudásomat mindet az internetről tanultam meg. Sokat olvastam, és a fitness youtubecsatornáknak is sokat köszönhetek.

Minden szavaddal egyetértek Heni, szívemből szóltál. Így, hogy sokkal tudatosabb és informáltabb vagyok ezen a területen, mint évekkel ezelőtt, így ma már "nem tudom nem látni" a dolgokat. A fejemben rögtön analizálom az ételeket tápanyag szempontjából.És emiatt is valóban rossz látni azt a sok embert, akik tudatlanságukból fakadóan rossz döntéseket hoznak. És ahogy mondtad, a lustaság is nagy úr, de ezen azért nem szoktam felkapni a fejemben, mert ahogy mondtam, ha valakinek nem fakad belülről a motiváció, arra más személy sem tudja rábeszélni.
Örülök, hogy kifejtetted az étrended alapjait. Jó volt látni a különlegességeket a főzős topicban is. Engem nagyon érdekelnek a kultúrák, szóval köszönöm az új infókat.

Mondjuk éhes én sem vagyok, én inkább az ételek ízéért imádok enni. Megélem a pillanatot, tudatában vagyok annak, amit cselekszem, hogy finom ételt eszem. Ezt mindful eatingnek nevezik, hogy maga az evés egy fő cselekvés és arra koncentrálunk. Így kevésbé hajlamos aztán az ember nasizni. Mert nasi pont ennek az ellentéte, mikor az emberek a tévé előtt ülve betolják a chipset és hopp, mire feleszmélnek már üres is a zacskó.

Amint lesz rá időm, el is olvasom a blogposztodat!
Sajnos most elég sok dolog összejött, suliba olvasnivalók, házik... És úrrá lett rajtam ez a punnyadt őszi levertség, mintha folyamat fáradt lennék. Nagyon nem szeretem ezt, mert így az edzésekkor is erőtlenebb vagyok és nem megy úgy, ahogy szeretném.
Olyan unalmas ez a november. Elmúlt a HW, de karácsony is még messze van.


https://i.imgur.com/YdVMTxe.gif

Kijelentkezve

#1980 2019. 11. 09. - 02h58

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Shậnisha
...
Üzenetek: 36 449

https://i.ibb.co/BnYncpR/Shanisha-Krishna-Header.png
चढ़ी जवानी तेरी आँख मस्तानी
मित्र दो दे कोई प्यार दी निशानि
https://i.ibb.co/3d4Kttd/4646.png


Ahogy mondod. Mindenképpen belülről, és mélyebbről, mint pillanatnyi "elégedetlenség" az aktuális helyzetemmel, állapotommal. Sajnos az emberre jellemző, hogy belekezd valamibe és azonnal elvárja az eredményt. Természetesen egy adott célért csinálják de nyilvánvaló, hogy a cél nem olyan jellegű 'dolog', amit azonnal elérhetsz, vagy egyik pillanatról a másikra.
Az internetnek valóban van nagy előnye, sok hasznos dolgot lehet ott tanulni (rengeteg hiteles csatorna és weboldal áll a rendelkezésünkre), ugyanakkor hatalmas hátránya is. Nagy buktatók és manipulált hazugságok özönlik el az ember elméjét és szemét, amikor edzésről, mozgásról, alakformálásról stb. van szó (meg egyébként is). Nagyon, nagyon körültekintőnek kell lennünk, mit hiszünk el s mit nem, mert ez a mi felelősségünk. Nem szabad mindent másokra bízni, különösen nem a saját életünk, egészségünk és önbizalmunk. Ez energiát igényel, amit kutatásra fordítasz, de ha valóban elszánt az ember, akkor megérti, hogy a cél eléréséhez fontos a hiteles tudás.

Nagyon örülök, hogy segíthettem. /static/img/forum/smilies/smile.png Ha tanulok valami újat és akad időm, szívesen posztolok több receptet és információt is majd a topikba. Mondjuk az Ayurvedában volt említve egy hatékony, természetes s egyszerű módszer a fogfehérítésre. Azt az egészséges, szépségápolásos témába akartam írni, de végül kiment a fejemből.

Én is szeretek finom, igényes és egészséges ételeket elkészíteni. A mindful eatingről már én is hallottam. Nálam egy kicsit más a helyzet, noha régen örömmel éreztem én is így.
Evés közben állandó tudatában vagyok azzal, amit a Védikus írások hangsúlyoznak a testről és lélekről. Ennek köszönhetően bármilyen helyzetbe is kerülök, nem merülök el az átmeneti örömben, s ezért nem rendít meg az sem, ha épp nincs egy különleges lakoma a hűtőben. Igyekszem az aranyközépúton maradni. Így épp olyan nagy örömmel fogyasztok el egy fenséges, vegetáriánus nagy lakomát, mint egy szelet kenyeret sajttal és sós vajjal. A boldogság, hálafaktor nem inog meg, így állandó egyensúlyban vagy érzelmileg, lelkileg bármi is ér - és ez természetesen csak az étkezés, de ezt az élet minden területére ki lehet s érdemes is vetíteni.
Egyébként ma nekem pont böjtnap van, úgyhogy gyümölcsökön kívül mást nem is igen fogok fogyasztani.

Hozzád hasonlóan, általában én is unalmasnak tartottam a novembereket, de most nagyon más a helyzet.
Most rendkívül zsúfoltak a mindennapjaim, és egyre inkább szorul háttérbe nálam a közösségi oldalakra, vagy játékokra szánt idő (habár egy régi fórumfelületre visszatértem, de ott is csak néha-néha írok, de talán gyakrabban oda, mint ide). Egy céget most nyitott két barátom, s felkértek hogy csatlakozzak, egy másik a webshopját bízta rám, de hamarosan hirdetéseket és könyveket is szerkeszthetek, a harmadik pedig egy airsoftos applikáción dolgozik s esélyes, hogy alkalmaznának a designhoz és a kezelőfelülethez, üzenetek írásához.
És akkor ott a tanulás is, a szanszkrité, meg a Bhagavad-Gíta verseinek tanulása (szanszkritul s magyarul egyszerre), ill. a tanítások hallgatása, de könyveket is illő lenne beszereznem újonnan.

Szóval igen, eléggé el lettem havazva és ez nem igazán fog változni. Januárban ráadásul Krisna-völgyi utazásom tervezem egy tanítómesterrel, valószínűleg a barátnőm is velem tart. Nem tudom mikor indulunk, s meddig tartózkodunk majd ott. Én hetekben reménykedem, de lesz ahogy lesz.
Őszintén szólva, már így is félig csukott szemmel pötyögöm ezeket a sorokat, annyira lefáradtam ma, de ha már a beöltözős esemény miatt ide találtam, gondoltam jelt hagyok itt is. Remélem nem volt túl lélektelen a hozzászólásom. ^^

https://i.ibb.co/VNh2Mt4/cod-246423.png

Utolsó módosítás: Shậnisha (2019. 11. 09. - 03h01)


https://cdn.discordapp.com/attachments/564018147741401099/648111658308468746/Yee_Naaldlooshii_BY_Shani.gif

Kijelentkezve

#1981 2019. 11. 13. - 08h37

Obszidián gárda
Ɓecca
Unikornisok cinkosa
BeccaCrosswood
...
Üzenetek: 374

https://1.bp.blogspot.com/-CgFMHhJQ_aY/XbaihPZMQII/AAAAAAAACiM/zZcyBXQHZycNMwg7HEve4Supaxr8TavwACLcBGAsYHQ/s1600/61435412f04547e63d4bff022eee185e.png

【 Ó jaj. 】 
Tegnap végre ideértek hozzánk a vizesek, bő egy hónappal a beköltözés után, nem is rossz. Villámsebességgel kellett a munkahelyről hazatekernm biciklivel és beengedni őket, majd felkötötték a vízórát és leléptek, én meg visszasiettem a munkába. Ezzel nem volt gond, este mikor beraktam a mosógépbe a mosnivalókat vettem észre -a mosógép mögött van a vízóra -, hogy ez a kis csoda visszafelé pörög.. /static/img/forum/smilies/smile.png
Mivel késő este már nem akartam a vizest zargatni, így reggel hívtam fel őket, hogy mizu, mert ez így nem tuti.
Elcsodálkoztak és "mindjárt megbeszélik a társával mikor tudnak kiönni és mindjárt visszahív" - mondta reggel 8 órakor, azóta vártam 20 percet otthon hátha, de se hívás, se személyes megjelenés, így eljöttem dolgozni.
Nincs alapesetben problémám azzal, ha valami félresikerül, benne volt a pakliban hogy visszafelé fog pörögni (bár elég kicsi volt rá az esély). De ha például kipróbálták volna mielőtt lelépnek, akkor eleve kiderült volna. Ehhez csak meg kellett volna engedni a csapot vagy lehúzni a wc-t. /static/img/forum/smilies/smile.png
Régebben is tapasztaltuk a magánéletben és a munkahelyen is, hogy nagyon sok ember és cég nem azt keresi hogyan lehet megoldani valamit, hanem kapásból azt szajkózzák, hogyan nem lehet.
"- Kész van? - Kész. - Jó? - Nem. - De kész van? - Kész."
Ezt és ehhez hasonló beszélgetéseket sajnos komolyan lefolytattunk már emberekkel és ők úgy gondolták, ez teljesen rendben van.
Nem tudom, csak minket zavar-e ennyire ez a fajta hozzáállás, vagy ez csak Bács-Kiskun alsóbb részén ennyire rossz?


Az Eldarya-fanficc nemsokára megnyitja kapuit!
https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/3fd8e9ed-4b00-4e26-95ed-d69014253ff0/dd73cni-8847eff3-d099-4ec4-8acc-137be01f1a87.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzNmZDhlOWVkLTRiMDAtNGUyNi05NWVkLWQ2OTAxNDI1M2ZmMFwvZGQ3M2NuaS04ODQ3ZWZmMy1kMDk5LTRlYzQtOGFjYy0xMzdiZTAxZjFhODcuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.MPHGd9kQksB6fc5zJzRMdBh08EQw8ZHzWmj3BA4fiUI

Kijelentkezve

#1982 2019. 11. 18. - 13h04

Árnyék gárda
Zirailah
Legyőzte a Dahut
Zirailah
...
Üzenetek: 2 826

Sziasztok! ^^

Csak hogy én is hagyjak itt valamit a hétköznapokból mielőtt beüt az éjszakás crack. /static/img/forum/smilies/lol.png

Szóval pénteken meg volt a céges bulink. Amin nem voltunk túlzottan sokan, pedig 4 műszakból(!) mentünk. De a keménymag ment, és hát na. A hangulat meg lett szerencsére. Még a piálás sem tudta elrontani, kettő embernek sikerült össz-vissz túlzásba vinni, de az mellékes egy ilyen bulin. xdd A magam részéről három korty pezsgővel beértem, próbáltak rávenni az ivásra, rendre sikertelenül. /static/img/forum/smilies/roll.png Mivel anyummal együtt mentünk ráfogták, hogy biztos miatta vagyok visszafogott. Hogyne. A nagy fenéket. Csak a józan eszemet szeretném megtartani lehetőség szerint. XDD Meg emlékezni az estére. /static/img/forum/smilies/tongue.png Különben meg az a jó, ha az ember lánya ital nélkül tudja jól érezni magát, az nekem meg megy. /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Becca: Erre sajnos azt kell mondjam, hogy mindenhol vannak ilyenek. Kevés a jó szakember és a cégek, akikkel normálisan lehet dolgoztatni. /static/img/forum/smilies/neutral.png Illetve pontosítok, egyre kevesebb. Mindenki másban keresi a lehetőségeket. A Dunántúlon még egészen tűrhető helyzetek uralkodnak, legalább is Komárom-Esztergom megyében még aránylag. Nehéz, mert ha valaki fűtésrendszert szeretne variálni, mint mi is a lakáson belül, akkor kell vakarózni, ugyanez a többinél, de még valahogyan boldogulunk vele. Elég ördögi a kör, vagy külföldre mennek az emberek, vagy nincs a szakmákban utánpótlás. /static/img/forum/smilies/lol.png

Shani: Úgy látom azok alapján amiket leírtál, hogy nagyon flottul rendbe jött az életed, bár az ember elfárad, de nem unalmasak a mindennapok. /static/img/forum/smilies/smile.png A társasági élet remek dolog, ha megfelelően vannak beosztva az események. ^^ Szerintem.


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/3fd8e9ed-4b00-4e26-95ed-d69014253ff0/dd5w41i-8ebb8e28-12a6-485e-abd3-69ce4b40df40.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzNmZDhlOWVkLTRiMDAtNGUyNi05NWVkLWQ2OTAxNDI1M2ZmMFwvZGQ1dzQxaS04ZWJiOGUyOC0xMmE2LTQ4NWUtYWJkMy02OWNlNGI0MGRmNDAuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.JAhcOMHgQ7qDKDHCcyVt5bb22RId5GIin3NGkqOGea0

Kijelentkezve

#1983 2019. 11. 21. - 11h52

Obszidián gárda
Ɓecca
Unikornisok cinkosa
BeccaCrosswood
...
Üzenetek: 374

https://1.bp.blogspot.com/-CgFMHhJQ_aY/XbaihPZMQII/AAAAAAAACiM/zZcyBXQHZycNMwg7HEve4Supaxr8TavwACLcBGAsYHQ/s1600/61435412f04547e63d4bff022eee185e.png

【 Úgy látom mostanság nagyon nagy a csend a fórumon. 】 
De nem csupán itt, CsJ-n is hasonló a helyzet.  /static/img/forum/smilies/hmm.png


Zirailah, a szerelők egyébként azóta se jelentkeztek, ahogy az várható volt sajnos.
Azóta megjártam a szemészetet a héten (erről CsJ-n írtam bővebben a fórumon).
Nálunk eléggé punnyadós ez a hét, akadnak dolgaink, de semmi sem háborgatja annyira meg az állóvizet, hogy kapálóznánk.
3 nap alatt 2 dolog tört el, kedden egy pohár, szerdán egy tányér.
Kíváncsi leszek, mi a következő áldozat. /static/img/forum/smilies/yikes.png

Párommal hétvégén bevásároltunk a hűtőbe és a kamrába, kínosan ügyelve rá, hogy semmi olyasmit ne vegyünk, ami megkísértene miket. Már egy ideje terveztük, hogy átalakítjuk az étkezésünket és az életmódunkat, de a házavatót még meg akartuk várni, utána pedig még volt egy hét, amikor terveztünk, hogy ne egyik napról a másikra történjen minden.
Ő először a koplalós diétája mellett érvelt, de nagy nehezen sikerült lebeszélnem róla és kitaláltunk egy köztes megoldást.
Mindketten tudjuk hogy többet ettünk a kelleténél, így egyrészt a mennyiséget is csökkentettük egészséges adagokra, illetve megszabadultunk az egészségtelen kajáktól és társaiktól. Úgy gondoltuk inkább a minőség mint a mennyiség, illetve természetesen mellette a mozgás.
Párom a fémiparban mozog elég sokat és emel elég komoly súlyokat, így neki egyenlőre első lépésnek a kevesebb kaja is működőképesnek tűnik, nekem viszont a kajacsökkentés mellett sportolnom is kell az ülőmunkám mellé.
Az úszást választottam (volna), viszont a hozzánk közeli uszodában a reggeli bérlet csak 10 alkalmas és azért kicsit sokallok 10.000,- forintot  /static/img/forum/smilies/hmm.png
Úgyhogy egyenlőre maradok a házi edzésnél egy appon keresztül. Később még megfontolom újra a bérletet, de nem biztos hogy ezt a reggelit, mert egy sima 10 alkalmas felnőtt bérlet csak 8.800,- ha meg zárás előtt 2 órás 10 alkalmas bérletet vennék, az csak 6.500,- lenne.
A reggelinek annyi előnye lenne, hogy reggel 6-8 között mehetnék munka előtt és nem délután kellene mennem amikor nem is biztos, hogy lesz helyem, mert nem valami nagy az uszodánk, illetve reggel még frissebb lennék hozzá.


Az Eldarya-fanficc nemsokára megnyitja kapuit!
https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/3fd8e9ed-4b00-4e26-95ed-d69014253ff0/dd73cni-8847eff3-d099-4ec4-8acc-137be01f1a87.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzNmZDhlOWVkLTRiMDAtNGUyNi05NWVkLWQ2OTAxNDI1M2ZmMFwvZGQ3M2NuaS04ODQ3ZWZmMy1kMDk5LTRlYzQtOGFjYy0xMzdiZTAxZjFhODcuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.MPHGd9kQksB6fc5zJzRMdBh08EQw8ZHzWmj3BA4fiUI

Kijelentkezve

#1984 2019. 11. 22. - 21h41

Abszint gárda
SilverCrow
Manók cinkosa
SilverCrow
...
Üzenetek: 7 548

https://i.imgur.com/02084oZ.png

Sziasztok!

Egy kicsit el voltam tűnve mostanában betegség, illetve személyes okok miatt, viszont igyekszem visszatérni a fórumra.
Mesélnék én is egy kicsit az elmúlt hét történéseiről:

Múlt hét szombaton torokfájással keltem és nem sokára jött is a megfázás többi tünete (amit persze az iskolának és az osztályfőnökömnek köszönhetek) szóval hétfőn mentem is az orvoshoz, aki erre a hétre ki is írt. Kaptam egy elég erős antibiotikumot, aminek nyögöm a mellékhatásait. Mit is mondjak, nem örültem a betegségnek, viszont ez valamennyire kapóra jött, mivel szerdára volt időpontom tetováltatni, így nem kellett felhasználnom a megmaradt 2 szülőit (kicsit gáz, hogy OKJ-n is így nevezik, hiszen azokat a napokat magamnak igazolhatom/igazolom, mivel egy ideje elmúltam 18).

Kedden este utaztam is Budapestre, ahol 3 hét után végre találkozhattam a barátommal. Elég nagy kínzás volt, hiszen mióta ott kapott állást nagyon ritkán tudunk találkozni a munkarendje miatt, illetve az a 220 km, ami alap esetben közöttünk van sem számít kis távolságnak. Korábban jobbára napi szinten találkoztunk, szóval elég nehéz így, de mindig megoldjuk valahogy.

Másnap délelőtt egy kis késéssel ugyan, de megérkeztünk a tetoválószalonba, ahol egy kis idő után neki is kezdett a srác a tetoválásnak. Őszintén szólva nem számítottam ilyen szintű fájdalomra, azt hittem nem lesz ennyire vészes. Összesen 6 órát töltöttem ott (lehet még többet is) és szórakoztattam a tetováló srácot. A végeredmény magáért beszél:

Ghost OwlAhogy a képen is látszik nagynak mondható, viszont ennek ellenére senkitől nem kaptam cs*szegetést, hogy "elsőre miért ilyen nagyot csináltattam?", sőt... A fájdalmak ellenére a jövőben terveztem több tetoválást is varratni, de egyelőre megelégszem ennyivel.

Kihasználva a szabad hetemet a pároméknál töltöttem az időmet egészen ma délutánig. A megfázás persze nem kedvezett a külső programoknak, de legalább kettesben lehettünk egy kicsit.

https://i.imgur.com/A2bM25U.png


https://i.imgur.com/TKxWXDL.gif

Kijelentkezve

#1985 2019. 11. 24. - 13h43

Obszidián gárda
Shậnisha
A gárda kapitánya
Shậnisha
...
Üzenetek: 36 449

https://i.ibb.co/bK4565N/9491d456cb0409f60773bf01f4230d8d-12.png

«〈 Shani'Sha 〉»


SilverCrow Sok mindenről biztosan nem maradhattál le ez idő alatt. A fórum mostanában egyébként is pang. Én sem járok fel túl sűrűn, bár még kíváncsiságból a játék részleget megnyitom ha eszembe jut az oldal de már arra rápillantva is észrevehető, hogy alábbhagyott a játékosok érdeklődése a fórum felülete felé, érthető okokból.

Gratulálok a tetoválásodhoz! Nagyon mutatósra sikerült. Ahová varrattad egyébként egy kifejezetten érzékeny terület, tehát nem meglepő, hogy a vártnál kellemetlenebb volt. Újabban én is gondolkodom még tetováláson, ám előbb azt kéne eldöntenem, milyen témában szeretném készíteni. Már mellékeltem képet a kígyóról, szimbólumokról és az 'Om' hangról, ugyanakkor a Navajo kultúra, szarvas, farkasminták is régóta érdekelnek, tehát lényegében egy sok éves 'érdeklődés' ébredt fel bennem újra, ami időről-időre elragadott magával. Természetesen ez korán sem változtatja meg a napi rutinom, gyakorlataim, a szanszkrit tanulását és a Védikus írásokét. Magyarán csak zsúfoltabb lettem.

Zirailah Így van. Ahogy mondani szoktam, inkább legyek 'elégedett fáradt', mint 'elégedetlen fáradt'. A nap végén úgyis fáradtan zuhan ágyba az ember. Akkor legalább legyen értelme is annak, amivel eltöltötte az idejét. :)

Én az elmúlt időszakom lektorálással, applikáció teszteléssel, dokumentálással és szerkesztéssel töltöttem. Körülbelül hajnalban keltem, azonnal nekifogtam a munkának és ezzel párhuzamosan haladtam a házimunkával is. Néha fel-felváltva, hogy időben is sikerüljön kijönni. Hamarosan lejár a határidő és ha sikerül leadni a projektet, akkor a kezdeti 5,5 millió forint mellé az általunk alapított cég a 15 milliós grátiszt is bezsebelheti. Viszont nincs megállás, mert már elcsepegtették az információt nekem arról, hogy körülbelül négy fejlesztés sorakozik, amiknek neki kellene ugorni. A barátom hajnal ötkor jutott ágyba, ami konkrétan megijesztett, mert általában éjfélkor végez a munkával. Ebből is látszik, mennyire el lett havazva mindenki.

Látom, hogy a Black Friday szele hamarosan Eldarya oldalát is eléri. Annyira mondjuk nem érdekel, az exkluzív szett is kérdéses, be lesz-e szerezve, viszont alapvetően ez az esemény szerencsére (vagy szerencsétlenségemre?) mégsem hagy teljesen hidegen, ugyanis az általam olyannyira követett【 Skull Bliss 】is nagyszerű akciókkal ajándékozza meg a vásárlóit, 100 dollár spórolás pedig igazán nem kevés. Régebben terveztem beszerezni termékeket az oldaltól, de akkor gyorsan elterelte más a figyelmem. Nagyon-nagyon vacillálok most azon, hogy éljek-e a lehetőséggel vagy sem. Gyönyörűek ezek a faragások, a nyakláncok és karkötők!

https://i.ibb.co/ngSqCrV/tumblr-inline-o49bdeb-WHr1tde34j-540.png

Utolsó módosítás: Shậnisha (2019. 11. 24. - 20h03)


https://cdn.discordapp.com/attachments/564018147741401099/648111658308468746/Yee_Naaldlooshii_BY_Shani.gif

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 78 79 80