Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 61

#1001 2018. 07. 12. - 14h20

Obszidián gárda
Szimszy
A gárda katonája
Szimszy
...
Üzenetek: 597

Ezen én is elmerengtem hogy jó lenne egy tanya. Mondjuk mi a zöldségeket igy is megtermeljük itthon magunknak.  De én sem tudnék levágni egy állatot talán a pipiket igen. pl egy bocit akit láttam felnőni etettem stb nem hiszem hogy megtudnám ölni.


https://i.imgur.com/RMGoc74.gif

Kijelentkezve

#1002 2018. 07. 12. - 15h19

Árnyék gárda
Sigrún
Jamon barátja
Sigrún
...
Üzenetek: 14 619

Lleyira írta:


Elég igazából azokra a beszámolókra figyelni, amelyek az ott dolgozóktól származnak. A barátnőm ismerőse pl. dolgozott mekibe és ott elvileg a kukába dobott kaját másnap valamilyen formában újradolgozták és más menükben adták el. Hm-hm. Mondjuk mindenevők vagyunk, nem igaz?


A mekiről el tudom képzelni, mert arról mindenki mindent mond, de azt a kő kemény egy hónapot, amit hajlandó voltam egy ilyen helyen ledolgozni, azaz gyorsétteremben (KFC) tekintem támpontnak, ahol semmi ehhez hasonló marhaság nem volt. Konkrétan szigorúan kellett vezetni az időt a melegítőnél, a különböző részeknek különböző lejárati idejük volt, ami nagyon kényesnél negyedóra volt sütés után, azt hiszem a legtovábbi pedig 20-30 perc. Utána pedig kuka. És az tényleg kuka volt, nem pedig "kuka". Minden reggel jött a kamion, hozta a friss bontatlan magyar csirkerészt és zöldségeket, amiket ott bontottunk ki helyben.
A KFC-vel kapcsolatban olyan finomságok születtek szintén, hogy "hiteles forrásból lehet tudni" (mert "ott dolgozó állította ezt" /static/img/forum/smilies/roll.png), hogy az ott kapható szószokat instant porból keverik ki éjjel az olajból, amit a krumpli kisütéséhez használnak.

És az ellenőrök tényleg meglepetésszerűen jönnek, és tényleg osztogatják a higiéniai piros- és sárga lapokat.


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/intermediary/f/21ee2420-2833-4e5d-9af5-8210ce91efda/dctdcbd-06067d91-8b22-4f1f-8dc9-4baab5edd458.png

Kijelentkezve

#1003 2018. 07. 12. - 15h43

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Rajtad kívül akkor nem igen van olyan ismerősöm, aki ott dolgozott. Hm, én mondjuk a KFC-kért sose voltam oda. Ne kérdezd, miért. Nem igen érdekelt az ottani kínálat. Mondjuk szerintem bizonyos szinten KFC és KFC, Meki és Meki közt is van/lehet különbség minimálisan. ha pedig igazán rossz ételeket akarok látni, akkor elég, ha felütöm a TeCsőt és elindítom Gordon Ramsay, A konyha ördögét. Viccen kívül a mai napig vissza-vissza nézem, mert nagyon intelligens és hozzáértő egy ember. Ráadásul tanulságos dolgokat mutat be külön videókban a csatornáján is.

Ha meg a kritikájáról és a stílusáról van szó, hát... itt-ott magamra ismerek benne. Irl sokkal ijesztőbb vagyok, mint írásban (pedig hány embertől is hallottam már vissza, hogy tartanak tőlem, vagy hogy hónapokon át azért nem kerestek, mert féltek).

Utolsó módosítás: Lleyira (2018. 07. 12. - 15h44)

Kijelentkezve

#1004 2018. 07. 12. - 17h51

Obszidián gárda
Szimszy
A gárda katonája
Szimszy
...
Üzenetek: 597

Fhuu én is imádom Gordont. Azok a beszólások amiket néha mond /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Na meg a szakmai tudása HIHETETLEN ,lenyűgöz amiket csinálni szokott. Egyik ismerősöm találkozott vele személyesen /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Csak fele annyira szeretnék jól főzni. A stílusa passzol az enyémhez ahogy az adatlapomon is van 
Engem vagy szeretni lehet vagy utálni  , középút NINCS /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Általában kimondom amit gondolok és nem mindig fogalmazok hmm..hogy is mondjam...szépen valamikor elég bunkó vagyok vagyis elég gyakran /static/img/forum/smilies/big_smile.png


https://i.imgur.com/RMGoc74.gif

Kijelentkezve

#1005 2018. 07. 12. - 19h01

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Nincs is baj azzal, ha kimondod, amit gondolsz. Én is ilyen vagyok. Van aki piszkálódásnak, rosszindulatnak fogja fel (pedig igencsak meg lehet érezni azokat a szavakat, amiket direkt úgy szúrok be, hogy fájjon - el is lehet különíteni a kettőt), pedig a barátságok alapja is az szerintem, hogy elmondd, mit gondolsz, ezzel is segíts a barátodnak és egy (ha úgy van) másféle rálátást adj a dolgokra.

Aztán persze van, aki a kapott információkat betudja arroganciának, beképzeltségnek (vagy szimplán irigység, hogy XY mindenhez tud hozzáfűzni valamit érdemben) és ott a konfliktus.

Mondjuk van egy olyan tulajdonságom, hogy mivel nem fűzök túl sok érzelmet senkihez, ezért nem tudok haragudni se, vagy sértődöttséget érezni, így nem vagyok haragtartó sem. Ha valami szarkasztikus megjegyzést észlelek nem valószínű, hogy nem kapja vissza az illető, de ebben sincs érzelem, szimplán csak az hogy; kösz, vettem a lapot baba, remélem látszik.

Szerk.: Hogy ez mennyire igaz! :')

Spoiler (A megtekintéshez kattintson ide!)

Utolsó módosítás: Lleyira (2018. 07. 12. - 19h36)

Kijelentkezve

#1006 2018. 07. 12. - 20h01

Obszidián gárda
Szimszy
A gárda katonája
Szimszy
...
Üzenetek: 597

Én se engedek sok embert közel magamhoz. Kb 3 igaz barátom van abból az egyik fiú /static/img/forum/smilies/big_smile.pngD De sok "barátom" van de azokkal nem beszélek mély dologról, csak ilyen felszínes dolgokrol pl munka idő , suli stb. Nekem a humorom is néha sértő /static/img/forum/smilies/big_smile.png Én nem látom meg nem érzem annak de mások magukra tudják venni pedig nem sértésnek szánom..hm..vagy lehet csak ők a tul érzékenyek.
Nyilván vannak határok nálam is tehát nem mászok bele olyanba ami tudom hogy fáj még akkor se ha éppen veszekedés zajlik közöttünk. Érdekes személyiség vagyok..elég nehéz(érzelmileg nem anyagilag szerencsére) múlttal ... lehet ezért is vagyok olyan zárkozott . Érzelmeket én nem igazán mutatok kik (kivéve a lányom felé) elfolytom mint mindig.  Nem adok "támadási "felületet másoknak , nem adom meg a lehedtőséget hogy visszaéljenek újra a jó szívemmel . Amúgy jószívű vagyok ezek után nehéz elhinni mi ?/static/img/forum/smilies/big_smile.pngD M indenkinek segítek aki megkér valamire és tudom hogy képes vagyok teljesíteni :d Gondolom nehéz megérteni...néha magamat se érzem :DD


https://i.imgur.com/RMGoc74.gif

Kijelentkezve

#1007 2018. 07. 12. - 20h11

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

De sok "barátom" van de azokkal nem beszélek mély dologról, csak ilyen felszínes dolgokrol pl munka idő , suli stb.
Nekem sok ismerősöm van, aki a legmélyebb dolgait is elmondja nekem. Gondolom jó érzés nekik, hogy valaki meghallgatja őket, reagál is rá valamit, kifejti a véleményét, nem neveti ki őket és ha kérik, tanácsot is ad. Csak itt a csapda, mert bármilyen mély dologban is segítek nekik, nekem semmit nem fognak jelenteni. Ők viszont azt hiszik, így van.

Ó, nem feltételeztem, hogy ne lennél jószívű. Az hogy az érzelmeid elzárod, nem egyenlő a szívtelenséggel sőt... ellenkezőleg. Sok esetben pont a legérzékenyebb emberek rejtik el az érzelmeiket, mert tudják hogy meg lehet fogni őket azokon keresztül. Támadófelületet jelentenek azok, tudják jól, ezért véka alá rejtjük.

Egy időben, még nagyon régen nekem is voltak érzelmeim, ami alapján lehetett rám hatni, de azóta több mint fél évtized eltelt, és momentán nem azon kell ügyködnöm, hogy elrejtsek bármit is (ami nincs, azt nem lehet) hanem ellenkezőleg, hogy visszaadjam az érzelmeket hitelesen. Nagy ritkán még fel-felbuggyan, hogy kiesek a szerepből, de már tényleg csak minimálisan, 1000 esetből legfeljebb 2-3-szor.

Szóval én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem vagy ijesztő, vagy gonosz, esetleg szívtelen. Az ellenkezője inkább. :) Persze sokan pont hogy a creepy-sideot akarják kivetíteni, mert azzal remény szerint el lehet űzni sok idegesítő, negatív, nemkívánatos személyt.

Kijelentkezve

#1008 2018. 07. 12. - 20h23

Obszidián gárda
Szimszy
A gárda katonája
Szimszy
...
Üzenetek: 597

A baráti körünkbe mindig én vagyok a lelkik tanácsadó ha valaki szakít hozzám jön ha megcsalják hozzám jön vagy ha csak bármi baja van. Én segítek tanácsot adok addig se a saját problémáimmal foglalkozok /static/img/forum/smilies/big_smile.png Én átérzem mások fájdalmát ha valaki izgul én is azt teszem ha valaki szomorú én is az vagyok belül.. kívülre már csak akkor jut el az érzelem ha már régóta nyomaszt a dolog. a düh is igy van nálam gyűlik gyűlik ...aztán néha kitör de akkor aki kapja annak feklekk kötni a gatyóját mert az tényleg nagyot szól.


https://i.imgur.com/RMGoc74.gif

Kijelentkezve

#1009 2018. 07. 14. - 13h33

Árnyék gárda
Zirailah
A gárda gyalogosa
Zirailah
...
Üzenetek: 1 821

Én inkább a vigasztalásban vagyok jó. A tanácsadásban annyira nem. Érzelmileg tudok jobbára kibontakozni. Meg állítólag jó hallgatóság vagyok. Ami közös bennem és anyukámban. Szóval lelki szemetesládának pont jók vagyunk mi is. ^^ De igazából mindenkinek szükséhe van valakire akire támaszkodhat. Legyen az a párja, barátok, vagy a szülő/szülők. /static/img/forum/smilies/smile.png


https://i.imgur.com/Q3g6Nxi.gif

Kijelentkezve

#1010 2018. 07. 14. - 15h33

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Tegnap kijött a Dark Star Cho'gat és meg kell mondjam, teljesen elaléltam tőle. Fantasztikus lett. Ami ráadásul az egész hypeom megnöveli az... hát mondjuk ki, a Ritonak piszok jó ízlése van és érzéke, emberei ahhoz, hogy ilyen remek zenéket készítsenek:Annyira groteszk, fura érzés gomolyog a gyomromban miközben a képet nézem, felvillan bennem a galaxis, és utána az ott ólálkodó rettenetes lények tudata, mint pl. Cho. Imádom!

Ha nem lennék a most csengő zeném hatása alatt az adatlapomon, ez máris cserés lenne vele.

Kijelentkezve

#1011 2018. 07. 14. - 18h09

Obszidián gárda
MissKim
Unikornisok cinkosa
MissKim
...
Üzenetek: 432

Sziasztok!

Megtudjátok mondani,hogy honnan van az úszógumi, amit sokan viselnek és szörfdeszkák?


 
 
https://cdn.suwalls.com/wallpapers/flowers/colorful-roses-in-the-bouquet-53956-1920x1200.jpg

Kijelentkezve

#1012 2018. 07. 14. - 18h14

Obszidián gárda
Signe
A familiárisok barátja
Signe
...
Üzenetek: 3 389

MissKim írta:

Sziasztok!

Megtudjátok mondani,hogy honnan van az úszógumi, amit sokan viselnek és szörfdeszkák?


A tavalyi nyári event alatt lehetett venni a butikban ha jól tudom!^^https://i.imgur.com/4aae0K4.gif

Kijelentkezve

#1013 2018. 07. 14. - 18h18

Obszidián gárda
MissKim
Unikornisok cinkosa
MissKim
...
Üzenetek: 432

Signe írta:

MissKim írta:

Sziasztok!

Megtudjátok mondani,hogy honnan van az úszógumi, amit sokan viselnek és szörfdeszkák?


A tavalyi nyári event alatt lehetett venni a butikban ha jól tudom!^^


Köszi .


 
 
https://cdn.suwalls.com/wallpapers/flowers/colorful-roses-in-the-bouquet-53956-1920x1200.jpg

Kijelentkezve

#1014 2018. 07. 14. - 22h20

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

[ Civil tiltakozás indul a kémiai szúnyogirtás ellen ]

Nem is igazán értem, hogy mi a francért kell minden megoldást a vegyszerekben keresni. Konkrét emlékeim szerint hosszú-hosszú évekkel ezelőtt nyáron sem kellett szenvedni a retek sok szúnyogtól, mert ha volt a vizekben élőlények, azaz pl. békák, halak és olyan rovarok, amik pusztítják a szúnyoglárvákat, akkor nem volt túlszaporodás.

Most pedig ott tartunk, hogy sok helyre már ezeket se tudjuk visszatelepíteni a sok vegyszer miatt.

Utolsó módosítás: Lleyira (2018. 07. 14. - 22h21)

Kijelentkezve

#1015 2018. 07. 14. - 22h31

Árnyék gárda
Zirailah
A gárda gyalogosa
Zirailah
...
Üzenetek: 1 821

Vegyszerek vegyszerek hátán. Hehh. Például a bio cuccok is tele vannak velük. Vagy tévednék? Ezzel egyet értek, hogy nem kellene teletömni. .--. Lassan az lesz az egészségtelen.

Utolsó módosítás: Zirailah (2018. 07. 14. - 22h32)


https://i.imgur.com/Q3g6Nxi.gif

Kijelentkezve

#1016 2018. 07. 15. - 03h51

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Az a baj, hogy nincs olyan, hogy 100% egészséges, "bio". Mivel akárhogy nézzük, minden szennyezett. Persze ahogy fentebb említettük, ha legalább te neveled a később asztalra kerülő állatokat, vagy a növényeket, akkor tudod, hogy TE magad mit tettél vele. Ettől még persze nem úszod meg, hogy ne szennyeződjön, de abban is biztos lehetsz, hogy más nem "turbózza" fel még valamivel.

Aztán persze a különféle mellékhatások millióiból majd a gyógyszeripar ismét újat húz. Tehát adott a kérdés; miért akarjanak ezen változtatni? Ja, hogy amíg fenn tudjuk tartani a "pénz érték" illúzióját, addig legalább "mi jól járunk" (nyilván nem, azok főleg nem, akik a nagy változás időpontjában még életben lesznek)? Akkor csináljuk még.

Sajnos az emberi faj eleve nem olyan egységes, mint amilyennek hiszi magát. Így képtelen nagyobb, globális problémákat megoldani.

Különben épp feküdni készültem, de ezt a kis idézetet itt hagyom azoknak, akik az elmúlt időszakban sok idiótával futottak össze hozzám hasonlóan munka során, vagy kikapcsolódás alkalmával:

Egy új kutatás szerint, a stressz segít karbantartani az agyat.
Naaa, én meg azt hittem, hogy mennyi balf*sz van, azt kiderül, hogy személyi edzők.

Készülnöm is kell a holnapi napra (hétfő), mert jön a barátnőm, és szeretnénk Outlast 2 ill. Witcher 3-mazni közösen. Főzögetni és sütögetni szintén, valamint boszorkánykodni kicsit. :D

Utolsó módosítás: Lleyira (2018. 07. 15. - 03h54)

Kijelentkezve

#1017 2018. 07. 15. - 11h23

Árnyék gárda
Zirailah
A gárda gyalogosa
Zirailah
...
Üzenetek: 1 821

Lleyira írta:

Az a baj, hogy nincs olyan, hogy 100% egészséges, "bio". Mivel akárhogy nézzük, minden szennyezett. Persze ahogy fentebb említettük, ha legalább te neveled a később asztalra kerülő állatokat, vagy a növényeket, akkor tudod, hogy TE magad mit tettél vele. Ettől még persze nem úszod meg, hogy ne szennyeződjön, de abban is biztos lehetsz, hogy más nem "turbózza" fel még valamivel.

Aztán persze a különféle mellékhatások millióiból majd a gyógyszeripar ismét újat húz. Tehát adott a kérdés; miért akarjanak ezen változtatni? Ja, hogy amíg fenn tudjuk tartani a "pénz érték" illúzióját, addig legalább "mi jól járunk" (nyilván nem, azok főleg nem, akik a nagy változás időpontjában még életben lesznek)? Akkor csináljuk még.

Sajnos az emberi faj eleve nem olyan egységes, mint amilyennek hiszi magát. Így képtelen nagyobb, globális problémákat megoldani.

Különben épp feküdni készültem, de ezt a kis idézetet itt hagyom azoknak, akik az elmúlt időszakban sok idiótával futottak össze hozzám hasonlóan munka során, vagy kikapcsolódás alkalmával:
Egy új kutatás szerint, a stressz segít karbantartani az agyat.
Naaa, én meg azt hittem, hogy mennyi balf*sz van, azt kiderül, hogy személyi edzők.

Készülnöm is kell a holnapi napra (hétfő), mert jön a barátnőm, és szeretnénk Outlast 2 ill. Witcher 3-mazni közösen. Főzögetni és sütögetni szintén, valamint boszorkánykodni kicsit. /static/img/forum/smilies/big_smile.png


Igen ez igaz. Csak nem mindenki tudja/akarja saját maga nevelni. Rászorul a boltra és ugyanott van.

Ehhm. Nem csak a gyógyszeripar. Az orvosok is írnak mindenféle gyógyszereket, aztán rosszat írnak fel és már megtizedelték a falu/város lakosságát. Finoman fogalmazva. És ez csak egy példa. Mire fel? Rendes vizsgálatokkal, utána járással lehet elkerülhető lenne jó néhány dolog.

A környezetszennyezés, a globális felmelegedés stb - stb. mind a nyakunkon liheg. Vannak próbálkozások, de az még édes kevés ide. Amúgy igaz. Nem az összetartás felé haladunk, a teljes széjjelhúzás az megy. -.-

Uggh. Ez arcul vágott egy kicsit. :'DDD

Akkor jó szórakozást nektek! ^^


https://i.imgur.com/Q3g6Nxi.gif

Kijelentkezve

#1018 2018. 07. 15. - 14h57

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Pont tegnap hallgattam a Youtubeon néhány "Riasztás" hírből felelőtlen dokikról, akik miatt emberek haltak meg, s még csak el se tiltották őket a munkájuktól. Próbálom az ő szemszögükből nézni a helyzetet; lehet tévedni. Csakhogy ott voltak a tények, miszerint kötelező vizsgálatokat sem folytattak, nem hívtak össze konzíliumot, felelőtlenül szúrták tele a pácienst minden vacakkal.

De például úgy hallottam, hogy a rákos emberek egy részének sem fognak segíteni hamarosan - legalábbis sokkal szembetűnőbb lesz ez majd. Már a barátnőm rokonát is azonnal az elfekvőbe vágták, esze águkban se volt a dokiknak akár csak megpróbálni kezelni, pedig menthető lett volna. Most már ezt sokkal komolyabban be fogják vezetni. Gondolom olcsóbb....

Én valahol örülök annak, hogy ez így alakul. Mármint: a minden. A tett -> következmény dolog. Az ember meg azt kapja, amit megérdemel. Túlságosan beképzelt ahhoz, hogy azt higgye, megmenekül, kivételes ebben a rendszerben, pedig nem. Megszámlálhatatlan civilizáció tűnt le kozmikus szinten, mi se vagyunk különbek, különlegesebbek, ha nem vagyunk képesek együtt élni, akkor a rendszer széthull. Ha pedig még az élőhelyünket is pusztítjuk, az tagadatlanul és elkerülhetetlenül üt ránk vissza. És megérdemeljük.

Köszönjük! Lesz mivel foglalatoskodni, de addig még téblábolhatok a fórumon. Neked nincs semmi programod a jövőhétre? Na és a többieknek? Mindenki csak ül otthon a melegben? Nem hiszem (igen, a munka).

Kijelentkezve

#1019 2018. 07. 15. - 15h04

Árnyék gárda
Inveth
A gárda védelmezője
Inveth
...
Üzenetek: 12 279

Én jelenleg az íróasztalom takarításához készülök /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Itt annyira nagyon mmeleg már nincsen,mert esett az eső,megint. T^T
De ma már végre elértük a 30 fokot /static/img/forum/smilies/smile.pnghttps://kepkuldes.com/images/238e5b3368709059db166934da641757.gif

Kijelentkezve

#1020 2018. 07. 15. - 15h08

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Íróasztal takarítás. Az egyetlen olyan "pontja" a lakásnak, aminek a takarítását nem én akarom elvállalni, és biztos, hogy nem is fogom! :') Főleg azt a részét, ami a fiókban van, meg a klaviatúratartón. Pedig egyszer ki kéne vakarni mindent innen. Csak pl. injekciós tűkkel is tele van a fiókom, meg borotvapengékkel. Meg van egy szögecses drótból font karkötő is. Csupa jó dolog. :'D
Nálunk errefelé pont jégeső volt. Mondjuk nem mondhatom azt, hogy komolyan lehűlt a levegő, mert még így is elég meleg van. Bár lehet, hogy csak a szobámban.
Sebaj, délutánra úgyis mind a 4 ablakomon át fog pirítani a nap, úgyhogy emiatt nem aggódom.

Kijelentkezve

#1021 2018. 07. 15. - 15h28

Árnyék gárda
Zirailah
A gárda gyalogosa
Zirailah
...
Üzenetek: 1 821

Lleyira írta:

Pont tegnap hallgattam a Youtubeon néhány "Riasztás" hírből felelőtlen dokikról, akik miatt emberek haltak meg, s még csak el se tiltották őket a munkájuktól. Próbálom az ő szemszögükből nézni a helyzetet; lehet tévedni. Csakhogy ott voltak a tények, miszerint kötelező vizsgálatokat sem folytattak, nem hívtak össze konzíliumot, felelőtlenül szúrták tele a pácienst minden vacakkal.

De például úgy hallottam, hogy a rákos emberek egy részének sem fognak segíteni hamarosan - legalábbis sokkal szembetűnőbb lesz ez majd. Már a barátnőm rokonát is azonnal az elfekvőbe vágták, esze águkban se volt a dokiknak akár csak megpróbálni kezelni, pedig menthető lett volna. Most már ezt sokkal komolyabban be fogják vezetni. Gondolom olcsóbb....

Én valahol örülök annak, hogy ez így alakul. Mármint: a minden. A tett -> következmény dolog. Az ember meg azt kapja, amit megérdemel. Túlságosan beképzelt ahhoz, hogy azt higgye, megmenekül, kivételes ebben a rendszerben, pedig nem. Megszámlálhatatlan civilizáció tűnt le kozmikus szinten, mi se vagyunk különbek, különlegesebbek, ha nem vagyunk képesek együtt élni, akkor a rendszer széthull. Ha pedig még az élőhelyünket is pusztítjuk, az tagadatlanul és elkerülhetetlenül üt ránk vissza. És megérdemeljük.

Köszönjük! Lesz mivel foglalatoskodni, de addig még téblábolhatok a fórumon. Neked nincs semmi programod a jövőhétre? Na és a többieknek? Mindenki csak ül otthon a melegben? Nem hiszem (igen, a munka).


Ez a baj. /static/img/forum/smilies/hmm.png Nem is csak maga az a tény, hogy itt Magyarországon ramaty az egészség - és az oktatásügy is. Nem csoda ha valaki teheti az menekül innen.

A rák pont az a betegség, amire komolyan oda kellene figyelni. Látszik mennyire becsülik/jük meg az életet. .__. Persze a természetes elhullás szükséges, de meg akkor még rásegítés ez is. Ahh.

Ez igaz. Csak valamilyen szinten azért elgondolkodtató, hogy ha mi már nem leszünk akkor vajon milyen ráhatással lesz a mi életvitelünk a nem is az unokák, hanem akár a dédunokák életére. D:

Nem sokára megyek hajat mosni és kimegyek, hogy a Nap és a meleg megszárítsa a hajamat. Este 8-tól Csetényben Lord koncert lesz és arra megyünk majd. Jövő héten még fogalmam sincs mit csinálunk mit sem. ^^" Ha jön valami akkor az hirtelen program. Amúgy is reggeles leszek, a délutánok szabadok. :3

Erre felé tegnapelőtt esett az eső. És nem tele volt meztelen csigákkal az út? Dehogynem. >< Viszont most jó az idő. /static/img/forum/smilies/smile.png

Utolsó módosítás: Zirailah (2018. 07. 15. - 15h29)


https://i.imgur.com/Q3g6Nxi.gif

Kijelentkezve

#1022 2018. 07. 15. - 15h48

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Igen, bár elvileg sokak helyét átveszik külföldről beutazók. Egyébként érdekes, mert itt ugye Magyarországon könyörögnek azért, hogy szüljenek a nők, de vizsgáljuk csak meg kicsit jobban azt a népsűrűséget:

Magyarország népsűrűség: 106 fő/km²
Németország népsűrűség: 231 fő/km²
Európai unió népsűrűség: 115 fő/km²
USA népsűrűség: 30 fő/km²
Kanada népsűrűség: 3 fő/km²

Japán népsűrűség: 337 fő/km²

Miért kéne benépesíteni a föld egyik legsűrűbben lakott országát? Gondolom azért, mert az itthon lakók döntő százaléka segélyből él, nincs elég munkaerő, de hirtelen munkahely se akad mindenhol. Akkor mi van?

Ez igaz. Csak valamilyen szinten azért elgondolkodtató, hogy ha mi már nem leszünk akkor vajon milyen ráhatással lesz a mi életvitelünk a nem is az unokák, hanem akár a dédunokák életére. D:
Na ez az a kérdés, amire napjainkban senki nem kíváncsi, az ok pedig egyszerű: hogy az illetők már nem élik meg, nem nekik kell szenvedniük miatta. Hail a felelősségteljes életnek!

Na, akkor neked is megvan a programod, jó szórakozást! ^^

Kijelentkezve

#1023 2018. 07. 15. - 16h03

Árnyék gárda
Zirailah
A gárda gyalogosa
Zirailah
...
Üzenetek: 1 821

Lleyira írta:

Igen, bár elvileg sokak helyét átveszik külföldről beutazók. Egyébként érdekes, mert itt ugye Magyarországon könyörögnek azért, hogy szüljenek a nők, de vizsgáljuk csak meg kicsit jobban azt a népsűrűséget:

Magyarország népsűrűség: 106 fő/km²
Németország népsűrűség: 231 fő/km²
Európai unió népsűrűség: 115 fő/km²
USA népsűrűség: 30 fő/km²
Kanada népsűrűség: 3 fő/km²

Japán népsűrűség: 337 fő/km²

Miért kéne benépesíteni a föld egyik legsűrűbben lakott országát? Gondolom azért, mert az itthon lakók döntő százaléka segélyből él, nincs elég munkaerő, de hirtelen munkahely se akad mindenhol. Akkor mi van?

Ez igaz. Csak valamilyen szinten azért elgondolkodtató, hogy ha mi már nem leszünk akkor vajon milyen ráhatással lesz a mi életvitelünk a nem is az unokák, hanem akár a dédunokák életére. D:
Na ez az a kérdés, amire napjainkban senki nem kíváncsi, az ok pedig egyszerű: hogy az illetők már nem élik meg, nem nekik kell szenvedniük miatta. Hail a felelősségteljes életnek!

Na, akkor neked is megvan a programod, jó szórakozást! ^^


Vegyes a nemzetiségi felhozatal. Az meg a másik, hogy mostanában munkaerő nincsen tényleg, munkahely van. Igaz az én esetem például elég csúnya, mivel gyárban dolgozom. És vannak nehezebb helyek ott, tény. De például, mint 20 éves fiatal lányra tekintettel vannak rám. Tehát egy lány/nő is tud ott dolgozni. Viszont emberhiányban szenved a sorunk szinte folyamatosan. De ugyan úgy tudnám mondani a szomszéd sorokat, vagy a szomszéd munkaterületet. Mindenki a gyáraktól óvja a gyereket, akinek van, pedig valakinek azt is kell ugye csinálnia, másfelől meg azért túl lehet élni. Dolgozni meg minden munkahelyen kell. /static/img/forum/smilies/neutral.png

Persze, a felelősségteljesség a másik dolog. Mindenkinek csak a saját élete számít. Meg mindenki oldja meg ahogy tudja. Hogyne. .__. Meg hát ők úgy is abba a világba nőnek fel, majd azt szokják meg. Vagy mielőtt felnőhetnének jön valami harmadik világháború vagy akármi ilyen.

Köszi, meg lesz! ^^


https://i.imgur.com/Q3g6Nxi.gif

Kijelentkezve

#1024 2018. 07. 15. - 16h13

Obszidián gárda
Jezebel
A vízi nimfák cinkosa
Lleyira
...
Üzenetek: 29 926

Az emberek nem elégednek meg akármilyen munkával. Keresik a könnyebbeket, vagy egyszerűen azokat, amiket ők álmodtak meg maguknak (valahol igazuk is van, lehet úgy is pénzt keresni, hogy élvezed, szereted amit csinálsz - így lehet teljesebb az életed). Ezzel nincs baj, de gondoljunk bele, mennyivel többen lennének a gyárakban, ha azok mondjuk megfelelően kifizetnék az alkalmazottjaikat? Biztos vagyok benne, hogy többen látogatnának el akkor oda, de ha más nem alkalmi munkára, ami még így is pozitív lenne, mert mindig lenne megfelelő összegért, aki átvegye a távozók helyét.

Mondjuk Magyarországon nem az megy, hogy nagyobb összegek fejében megtartsák a jó munkaerőket, a minőségieket, hanem az, hogy inkább azokra cserélik őket vagy azokat alkalmazzák, akik a legolcsóbban dolgoznak. Ez megint sokat ront a helyzeten.

Kijelentkezve

#1025 2018. 07. 15. - 16h15

Szikrázó gárda
Eruhel
Moderátor
Eruhel
...
Üzenetek: 4 797

Amennyire én tudom, néhány gyárban jobban keresnek az emberek, mint néhány iskolában a pedagógusok, pedig ők 5-7 éveket járnak egyetemre, hogy taníthassanak, a gyárba meg bemész, hogy "helló, jöttem betanított munkásnak" /static/img/forum/smilies/hmm.png


https://i.imgur.com/Se7dD6l.jpg

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 61