Fórum

Oldalak : 1 ... 4 5 6

#126 2021. 11. 23. - 11h17

Shadow gárda
Fensygencess
Just Arrived
Fensygencess
...
Üzenetek: 9


https://i.ibb.co/xmbQqkd/fejlec-v6.png

⊰Szép napot!⊱

Érdekes dolog az önismeret. Lélekállat témában nem vagyok otthon, de külsőleg sokan hasonlítottak már engem a sólyomhoz. Illetve volt egy misztikusabb benyomásom is a madárról, amikor a szabadban voltam... Érdekes, mennyire sokszor előfordul, ha magányosan Isten mögötti természetben jársz és eszméletlenül rosszul érzed magad lélekben, akkor történnek veled a legváratlanabb dolgok. :)
Mellesleg nekem róla a Tanulom Magam yt. csatorna jut eszembe, s azon belül az érzelmi intelligenciára asszociálok sokszor. Ott is sok jó szokott elhangozni. Vagy még a pszichológusom, akihez jártam régebben. Ő mondott jó dolgokat, bár van, ami már ismerős volt, vagyis már régen csináltam. A napló az egy jó (klasszikus) dolog! :) Vagy ami van még, Gondolat napló: amikor bizonyos táblázatszerű felvezetést adsz az egész szituációnak -> Helyzet (ami generálja benned az érzést), Automatikus gondolatok (felsorolod és elemzed, mennyire mélyenható), Érzelmek (pontosítod ezeket), Torzítás (ez röviden talán annyi lenne, hogy a te szemléletedben/igazságérzetedben, ahogy azt megélted, leírod), Alternatív reagálás (ahogyan ésszerübb lett volna), Kimenetel (újrabecslés, és az esemény következetes megfontolása). Én még azt csinálom sokszor, ha el vagyok akadva valamiben, hogy amit magamnak nem tudok megválaszolni, elképzelek egy olyan embert, akiben bízom/bíztam vagy a gyerek énemet, és tőle kérdezem meg ugyanazt. De az olvasás is fejleszti az önismeretet. Sokszínben is, mert például ott van az a tény, hogy amit olvasunk, az némileg emlékként raktározódik el az agyunkban, mintha mi élnénk meg azt a történetet. Erre a legajánlottabbak a lélektanok, legalábbis én a régieket mondanám, főleg oroszt. (De ez csak az én véleményem.) Vagy ami pont a napokban történt és még érdekes lehet: Lovecraftot olvastam, és olvasás alatt kívülszemléletben elemeztem magam, mitől érződik a mű és melyik pontjától fogva nyomasztónak, ijesztőnek.

Új kérdés: le szoktátok írni, mi mindent szeretnétek jelenleg megvalósítani, s ehhez mit kell tenni? Ha kíváncsiskodhatok.
Hogy elsőnek válaszoljak, nekem most sok minden összejött, és ettől folyamatosan idegeskedem, kattogok, hogy az időmet is be tudjam osztani. Még papírra is nyomtattam a terveimet. :D Mivel grafikusként végeztem, de olyan iskolában, ahol nem tanítanak jól, ezért új portfóliót szeretnék összedobni. Össze is írtam (sokat)... Minden nap szeretnék legalább egy darabkájával kész lenni, de első sorban regényhez való vázlatokat kell megrajzolnom.
Aztán az olvasás: amit csak látok a szekrényemen (most pakoltam úrja). Jelenleg egy 600+ oldalas várat, mindennap olvasok belőle, ha sokat nem is tudok.
Tovább tanulni azt a néhány kétkezes dalt zongorán. Jelenleg ez megy a leglassabban. S csak az egyiket választottam ki erre az esetre, hogy végigtanuljam. Mindennap egy kicsit kellene csak... talán ma.
Angolt tanulni. Erre két eszközöm van, ami a leghatásosabb, meg egy mellékes harmadik. Egy szótárfüzet és egy angol nyelvű szépirodalmi regény. Ebből olvasni minden nap valamennyit. A harmadik az lenne, hogy csakis angol nyelvű filmeket nézek, feliratosan.
Két pályázatra munkát nyújtani. Mindkettő december végén jár le, de megtanultam már, hogy nem jó az utolsó pillanatra hagyni. Tehát írnom kell amellett is, hogy egy egyébként is igen összetett regényt írok. xD
És nem utolsó sorban regényemmel foglalkozni. Természetesen... ha nem lennék jelenleg elakadva egy történeti szálával. >< Úgyhogy marad az olvasás és a vázlatos gondolatmenet hozzá, amíg folytatni nem tudom.
Ja és az alap: itthoni edzés. Úgyhogy mindent elosztogattam egy hétre, hogyan és milyen mértékben...

UI: Még eszembe jutott valami. Amit én jó módszernek találok az önismeretre, az két dolog. Szeretném veletek is megosztani, hátha tud még hozzátenni valamit a tudásotokhoz s nem bánjátok. Az egyik a gondolatmenet visszavezetése. "Miről jutott eszembe, mit gondoltam aztán, és arra, hogy végül ehhez a gondolathoz jutottam el?" A másik dolog, hogy valamit tudatosítsunk magunkról, ne csak ostorozzuk magunkat érte. Én ki szoktam indulni egy alapgondolatból, amit le is szoktam írni. Pl. "Tudom, hogy én ez vagyok. De mit teszek ellene?" - Ebből jöhetnek olyan "fényesebb" gondolatok is, amik szembesítenek minket azzal a ténnyel, hogy emiatt valamit megvonunk magunktól vagy erőltetjük. Abból következhet a következő, amit fentebb is említettem: az Alternatív reagálás. Nem tudom, ez utóbbi érthető-e.

Utolsó módosítás: Fensygencess (2021. 11. 23. - 11h57)


https://i.ibb.co/BzM8Wrs/WJ-Banner6.gif

Kijelentkezve

#127 2021. 11. 26. - 17h29

Obsidian gárda
CristalFleur
Young Recrute
CristalFleur
...
Üzenetek: 28

Önismereti kérdésekbe nem igazán szeretnék bele menni, mert talán még nincs is itt az ideje /static/img/forum/smilies/big_smile.png. Viszont a mit terveztek" kérdés tetszett.
Megmondom az őszintét, nekem most a tanulás lenne a legfontosabb, viszont valahogy elment a motivációm, és ez nagyon zavar. A mai napom is elég borzalmas volt, amit csak le húz a sok tanulni való, szóval válaszolva a kérdésedre, a terveimben a szorgalom áll /static/img/forum/smilies/smile.png. Illetve néha egy nagyon sokat beszélő egyén vagyok, egyszer pedig egy kifejezetten zárkózott, szóval mindenképpen szeretném a beszélőkémet fejleszteni, és többet járatni a számat, mert néha tényleg olyan vagyok, mint egy rossz asszociális xDDD. Tudom nem valami izgalmas, de nem vagyok egy nagyon előre tervező ember. Mindenesetre azt jó látni, hogy neked ennyi terved van. Azt még had jegyezzem meg, hogy én is szeretnék itthon edzeni, viszont valahogy mindig elmegy tőle a kedvem. Esetleg valami jó ösztönzést tudsz mondani? Téged mi motivál rá? Persze az alkat változás és az egészségen túl.(Bár igazából mindenki ezekért csinálja, én is ezért csinálnám, mégis mindig pár edzés után elvész a kedvem /static/img/forum/smilies/hmm.png /static/img/forum/smilies/big_smile.png.)


https://64.media.tumblr.com/5c41721421ffaae90921d50e854a4c74/7c82ea8d1dd4c205-f0/s500x750/2be8e44672da85f36776c2002113be68027d64c6.gifv

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 4 5 6