Fórum

Oldalak : 1 ... 24 25 26 27 28 ... 30

#626 2023. 04. 03. - 12h58

Absynthe gárda
Đoloria
Rookie
Đoloria
...
Üzenetek: 101

Madelline ~ Nekem még Lysander volt ilyen, hogy miután kiírták semmi motivációm nem volt folytatni a CsJ-t. Az Eldán még annyi reményem volt, hogy Nevra bent maradt, és mert vele vittem még a tűz előtt a történetet, így gondoltam maradok nála, de már az első epizódnál éreztem, hogy ez bizony naaaagyon rossz döntés volt. Utána próbálkoztam Lance-al, de az a route csak tovább rontott a helyzeten. Szóval, maradt Nevra, mint a legkisebb rossz :")
A piaccal én is szoktam próbálkozni, de sajnos a fekete/szürke darabokat mindenki megtatja magának, így jobb híján csak eladni járok föl x)
Szerintem beszélhetek a többiek nevében is, hogy szívesen meghallgatjuk (olvassuk) az agymanéseidet/ötleteidet ^^

ÁMEN a liba leszedésére! XD
(Sikrült megint félreérthetően fogalmaznom, cool XD)
Nem úgy érettem, hogy zavar a kisebbségi karakterek megjelenítése, hanem úgy, hogy hiába vannak ezek a rasszok reprezentálva, de mégsincsenek REPREZENTÁLVA. A kinézetükön kívül a legtöbbször nem képviselik megfelelően vagy leginkább sehogy a rasszt ahonnan származnak, csak oda vannak téve, hogy nesze, örülj. És a legszomorúbb, hogy ezeknek a karakterek a megjelenítése gyakran bántóan rasszista tud lenni, mint a "vicces feka haver", "komor orosz", meg úgy általában az ázsiaiak. Például ott van Priya és Hyun, hogy tessék itt egy koreai és egy indiai, de ennyi. Nincs velük (ahogy én tudom) semmi plusz, például a routejukba benne lehetnének a népi ünnepeik, de tudtommal semmi ilyesmi nincs (javítsatok ki, ha nem így van, egyikükkel sem játszottam), és itt is ez az amitől tartok, hogy négyből 3 karakter hiába képvisel más rasszt, ha ez a karakterühöz nem ad hozzá semmilyen plusz értéket. De pozitív és kedvenc példáim arra, hogy ha valaki akarja, akkor lehet ezt jól is csinálni, az a Fekete Páruc, Eternals és a Brooklyn 99 (azon belül is Holt kapitány).
Ha már felhoztad az Arieles példát, ott is csak arra mentek, hogy minél több pénzt hozzon nekik az, hogy Ariel afro amerikai lett (ami szerintem nem kifejezetten illik oda, mert, ha jól emlékszem a történet valahol Görögország környékén játszódik). De ott van az Aladdin élőszereplős remakeje, ami még jó is lehetne, megvan benne minden, ami csak kell a reprezentációhoz, de vannak benne olyan apró problémák, mint, hogy az esküvő keresztény módra volt megtartva, like wut? XD Nincs semmi baj azzal, ha reprezentációt csinálsz, de akkor legyen hiteles x)

Kitartást az érettségihez! <3


Lyah ~ Kitartást és sok sikert! <3

Madellinehez hasonlóan rajtam is rajtam van az érettségi pánik, vagyis inkább aaaa... nem tudom mi XD Igazából, ha közölnék velem, hogy holnap menjek be és írjam meg a vizsgákat, akkor azt örömmel megtenném. Csak hagy legyek már túl rajta! :") Csak a 3 "alap" vizsga van hátra (matek, magyar, töri), tavaly tavasszal letudtam a közép angolt és infót, idén októberben meg az emelt angolt is, szóval már szabadulnék, de nagyon! :")
A szóbeli tételek jó felével már megvagyok, szóval már azokból sincs sok. És szerencsére megkaptuk szünetre ezt a hetet, plusz a jövő hétből a hétfőt és keddet, szóval van időm megírni a maradékot XD Be akarom őket fejezni még az írásbelik előtt, hogy utána már csak tanulni kelljen őket. (Ritkán jön elő belőlem a maximalista, de az így néz ki XD)


Hazel ~ Sok sikert az álamvizsgához és a fogyókúrához is! <3

A Genshines részt nagyon átérzem. A dailyken kívül nem nagyon tudok mit csinálni. Alig várom a 3.6-ot, hogy két nap alatt kimaxolhassam az új area-t XD De legalább, végre valahára jön Baizhu, akire már legalább másfél éve várok :") (És már a leakek óta agresszívan farmolok neki és Kavehnek is XD)

A hetem pedig köszi, jól telt ^^ Kedden maradtam csak otthon, hogy kikúráljam a meghűlésem, de a 6 liter forró tea és négy töritétel megírása meglepően hatékonynak bizonyult XD

Utolsó módosítás: Đoloria (2023. 04. 04. - 09h36)


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/7209f748-9ff2-4ab9-b209-a10a64656280/dfh1ot7-f1c3533b-be26-47e7-b2a6-086a7c14fd8e.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzcyMDlmNzQ4LTlmZjItNGFiOS1iMjA5LWExMGE2NDY1NjI4MFwvZGZoMW90Ny1mMWMzNTMzYi1iZTI2LTQ3ZTctYjJhNi0wODZhN2MxNGZkOGUuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.x9s8zwpOkihhi0wqO3hG42XgudVeNAoGNp3wWJsh3wE

Kijelentkezve

#627 2023. 04. 03. - 13h21

Absynthe gárda
Hazel
Rookie
Hazel
...
Üzenetek: 75

Đoloria írta:


Madellinehez hasonlóan rajtam is rajtam van az érettségi pánik, vagyis inkább aaaa... nem tudom mi XD Igazából, ha közölnék velem, hogy holnap menjek be és írjam meg a vizsgákat, akkor azt örömmel megtenném. Csak hagy legyek már túl rajta! :") Csak a 3 "alap" vizsga van hátra (matek, magyar, töri), tavaly tavasszal letudtam a közép angolt és infót, idén októberben meg az emelt angolt is, szóval már szabadulnék, de nagyon! :")


Őszintén én is így vagyok az államvizsga írásbeli felével.
Sajnos nekünk kb 3 nap lesz az írásbeli meg a szóbeli között így az csak arra lesz jó, hogy rágjam magam, hogy most átmentem e vagy se.
Meg reménykedek, hogy nem jön rám egy olyan pánik roham mint annó érettségi alatt (nagyon izgulós vagyok, csak kétszer majdnem elájultam aznap xd), bár szerencsére feleslegesen izgultam, de ha újra kéne csinálnom nem tudnám ugyan azt a teljesítményt nyújtani.
Én négy tárgyból mentem 5 éve: irodalom, nyelvtan, töri (azon jegyet is sikerült javítanom) és hittan (az angol közepet 11. végén, az emeltet 12. első felében letettem). ^^;

Đoloria írta:

Hazel ~ Sok az álamvizsgához és a fogyókúrához is! <3

Köszönöm /static/img/forum/smilies/smile.png

Đoloria írta:

A Genshines részt nagyon átérzem. A dailyken kívül nem nagyon tudok mit csinálni. Alig várom a 3.6-ot, hogy két nap alatt kimaxolhassam az új area-t XD De legalább, végre valahára jön Baizhu, akire már legalább másfél éve várok :") (És már a leakek óta agresszívan farmolok neki és Kavehnek is XD)


Nekem Baizhu garantált, de így hogy a 2nd phase-ben jön vagy 1 hónap van mire előkerül. Addigra simán megleszek mindenével, a jelenleg elérhető dolgok már majdnem mind megvannak.
Kaveht szeretném, mert annó kijelentettem, hogy csak azért is kihúzom, hogy Haitham-ot bosszantsam, csak szivattak már meg 4* karakterek így nem merek rá farmonli.


Previously: Kuro_Hana

Kijelentkezve

#628 2023. 04. 03. - 20h11

Absynthe gárda
Madelline
Recrute
Madelline
...
Üzenetek: 44

♡ Đoloria: CsJ-n Priyában volt a reményem sokáig - aki mondjuk számomra sosem ért fel Arminhoz - de aztán eléggé megbántam a dolgokat, így maradtam a 2. kedvencemnél - Castielnél. Nath is egész érdekes volt még számomra routok terén, de a többi LI mai napig nem hoz lázba. :') Az ő eventes részeiket midig elskippelem, max a válaszokat nézem ki a ruhákért, de ennyi. Most az alternate life volt az, ahol végre éreztem a jó hangulatot újból CsJ-n - de hát az kevés az egész évados sztorikhoz képest.
(Btw ezt így off topicba megjegyzem úgy 2 mondat erejéig: ez a CsJ-s event olyan *cirip, cirip*. Megint gondozunk egy random cucclit, és olyan *érdekesek* a szettek. Jó, van 1-2 jó darab, de amúgy nekem most ez nem jön be. :'))
Eldán még 1x Leif is megfordult a fejemben, aztán rájöttem, hogy remete lett - no offense remeték - szóval őt is passzoltam. Ez alapján eléggé megszívtuk mindannyian. XD 
Na, ha 1x éppen ilyen agymenésem lesz, akkor kiírok néhány dolgot a főbb történetből. ^^

Jaj, bocsánat, azt hiszem én fogalmaztam rosszul. :') Az tiszta volt, hogy téged - meg szerintem egyetérthetünk, hogy senkit - nem zavar a kisebbségiek felvonultatása. Pontosan az a baj ezzel, amit leírtál. Hyunról én sem tudok 100%-ban nyilatkozni, de én csak annyira emlékszem, hogy voltak tesói és ennyi. Nulla szó a kultúrájáról. Priyánál bevallom nem emlékszem, hogy valaha is komolyabb említése lett volna az indiai származásának, pedig az ő routján végig mentem - vagy ha volt, ebből is látszik, hogy milyen gyorsan elfelejtettem. Bár lehet csak az agyam kitörölte az elrontott CsJ-s dolgokat - már az elkapkodott végkifejletekre is alig emlékszem. X'D
Szóval ja, engem is ez zavar itten.
Úristen, az Aladdinos példát ne is mondd. Konkrétan kiesett a számból a popcorn amikor realizáltam, hogy egy kvázi keresztény esküvőt akarnak nekünk eladni. Nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek. :')

Köszi, neked is! ^^


♡ Most 4 tárgyból fogok érettségizni - magyar, matek, emelt töri + választott tárgyként a német (csak biológiából, esetleg föciből érte volna meg nekem érettségizni még 5. tárgynak, de mivel nem kötelező az általam választott szakokra egyik sem, így úgy döntöttem nem szenvedek azzal, mert a nyelv sokkal jobban megy). 11. év végén egyből nekimentem az emelt angolnak, és egyébként tök jól sikerült, szóval örülök, hogy letudtam. Írásbeliben a matek, magyartól egyáltalán nem tartok. Oldogatom a feladat sorokat, azok mennek. Németből úgyszintén gyakorlok, aztán csak lesz valahogy, de eddig azok sem voltak tragikusak. Az emelt töriben pedig van segítségem, édesanyám személyében, aki többek között töri tanár is. /static/img/forum/smilies/lol.png Ebben mázlim van.
Igazából én is csak túl akarok lenni rajta. Szerencsére nem vagyok annyira izgulós, de általában bennem van egy ilyen "tudjuk már le" érzés. Mindig azt mondogatjuk a suliban, hogy lehetne már nyári szünet, csak akkor így mindent átugorva, de persze azért sikerüljön jól. xd Mondjuk úgy érzem 2 pislogok, és már az érettségin ülök, amilyen gyorsan telik mostanában az idő.


https://i.imgur.com/6NUXsvy.png

───────────────────────────────────
are we the creations, or are we the creators?
───────────────────────────────────

Kijelentkezve

#629 2023. 04. 06. - 14h02

Shadow gárda
Dead
Young Recrute
Dead
...
Üzenetek: 15

Đoloria írta:

Ahogy én látom, az eventek már régóta nem valami kidolgozottak, de szerintem ezt mindenki elnézte, mert legalább le volt fordítva és rendesen tájékoztatva voltunk, de most más szerverek kiírásit vagy az instát kell néznem, ha tudni akarok valamit a közelgő evnetekről.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy már nem érdekli őket a játék. Csinálják, mert jó pénzt hoz, de nem tesznek bele különösebb erőfeszjtést sem az eventek készítésébe, se a sztoriba. A történet tele van hibákkal és plot hole-okkal, az eventekben meg nincs semmi újdonság. Van 4-5 fajta séma és azokat váltogatják.


Pedig ez hatalmas nagy damage, emlékszem régen élvezet volt fent lenni a szerveren, jó kis közösség alakult ki a fórumon, több aktívitást lehetett észlelni más szekcióknál (itt gondolok a kártyás minijátékra) meg igazából a havi gárdás ajándékok is hoztak egy kis izgalmat a mindennapos játékba.

Hazel írta:

Én sajnos kimaradtam a korai időszakból, de így is érzékelem, hogy a ruhák minősége az eventek sztorija egyre jobban mély repülésben van és a kreativitiás is egy kiszáradó félben lévő kútra emlékeztet.

Én is így érzem igazából.. Úgy gondolom, ha nem hanyagolták volna el ennyire az egész játékot, szerintem egy bizonyos idő után valamennyire visszajött volna bizonyos játékos szám a mostanihoz képest.. De az a helyzet, hogy nem igazán erőlködtek visszacsalogatni a játékosokat. ( Egyértelműen nagy perpatvart és csalódást generált a tűzeset és a beleölt pénz kombó sok játékos számára, viszont ez a kiszáradó félben lévő kút effektus nem csak erről szól már sajnos...)

Ha most hozzánk vágnak egy húsvéti sellőt, erős késztetést fogok érezni, hogy beverjem a fejem a falba.

XDD De nézd, ha jól lenne kivitelezve, nem is nézne ki olyan borzalmasan, legalábbis én most elképzeltem magamnak egy ilyen szettet.:'D

Lyah írta:

A közelgő húsvéti eventtel kapcsolatban sincsenek nagy elvárásaim. Az a nyuszilány jelmez imo elég fantáziátlan; ha nagyon akarnék, más szettekből is simán összerakhatnék egy ilyesmi ruhát, nem igazán tesz hozzá sokat a gardróbhoz. És a fülek? Elmondhatatlanul műnek néz ki a karakter fején, mintha látványosan odaphotoshoppolták volna...

Húsvéti szetthez kötelező a nyuszifül, nem számít, hogy van már ezeregyszáz a gardróbban, csak a változatosság kedvéért más a textúrája. /static/img/forum/smilies/tongue.png

És úgy általában kivel mi újság?

Én is szintúgy vizsgák előtt állok, rosszul vagyok tőlük, sosem voltam a legjobb amikor vizsgákról volt szó, nem az erősségem viszont ez most nagyon fontos lenne, hogy sikerüljön.^^' A hét minden napjában többségben energiahiányban szenvedek, és fogalmam sincs mivel tudnám ezt kiküszöbölni, pedig figyelek az étrendemre, vitaminbevitelre stb.. Talán ami a legjobban bánt az a rossz közérzetem, eléggé befordulós típus vagyok, nagyon remélem nem depresszióhoz van köze ennek a mérhetetlen fáradtságérzetnek és kedvtelenségnek. Remélem nagyon sürgősen helyrejövök, mert most nem lenne szabad elhagynom magam a vizsgaidőszakban.^^'

Kitartást mindenkinek, remélem minden szuper lesz majd!!<3

Madelline írta:

Egyébként így a háttér hiányát nézve, rájöttem, hogy hiányzik a régi oldaldesign. :') Ott nég a nappal/éjszaka is változott. Az eléggé hasznos volt számomra

Tényleg, már arról meg is feledkeztem. Mindenesetre összegzésképp a háttér nagyon sokat hozzátesz a játék hangulatához..:')



https://i.pinimg.com/originals/60/da/02/60da026f37902417a88d3a1d919cddf5.gif

Kijelentkezve

#630 2023. 04. 06. - 15h16

Absynthe gárda
Đoloria
Rookie
Đoloria
...
Üzenetek: 101

Először is, Boldog Karácsonyt mindenkinek!
(Hatalmas pelyhekben esik a hó nálunk XD)


Hazel ~ Kitartást! Menni fog! Lehet még jó is, hogy nektek csak 3 nap van a kettő között. Nekem kb másfél hónap van az írásbeli és szóbeli között, de már most tudom, hogy bele fogok bolondulni :")

Nekem Haitham miatt elúszott az 50/50, de most per pillanat van kereken 100 wishem, és így, hogy second phase-be tették őket, így még össze tudok kaparni legalább 20at vagy 30at, és e mellé még van, ha jól emlékszem 35 pitym.
Én elkezdtem rájuk farmolni, mert az új karakterek first phase-esek szoktak lenni, ezért is volt fura, hogy most nem így csinálták. Egyébként, gyakorlatilag, csak a talent book-okat és a virágokat kell külön gyűjteni Kaveh-nek, mert neki és Baizhunak is a Fungi spore (asszem ez a neve) kell, meg igaz, hogy a boss is más, de szinte biztos vagyok benne, hogy az új boss nem fog dobni dendro kristályt(?), szóval vagy azt, vagy a csirkét kéne zaklatni érte, így igazából nem igazán plusz. Meg már a talent book-okkal is nagyjából megvagyok, így tudom majd farmolni az új artiact szettet. Már most érzem, hogy rémálom lesz :")


Madelline ~ Én az egyetemesben sokáig nem tudtam kivel akarom vinni, de amikor megláttam a "gengszter" Nat-ot, úgy voltam vele, hogy ő lesz az én emberem (akkor eléggé bele voltam bukva az ilyen manhwákba), de nem tartott sokáig a lelkesedés. A LL-ban is vele maradtam, mert igazából egyik sem fogott meg, szóval nem nagyon volt miből válogatnom.
Az Alternate-re meg nagyon haragszom. Nem Lys miatt, az ő évada(?) cuki lett (Bár az az édeshármas nagyon fura volt), viszont Arminét nagyon elszúrták. Mind ő, mind Candy hisztis libák lettek, és olyan konfliktust kaptak, amit simán meg lehetett volna beszélni hajcibálás nélkül. Kentinéről még nem tudok nyilatkozni, az övét csak elkezdtem a szett miatt, de amint meglett ott abba is hagtam XD
Az event szerintem is rémes. Nem tudom miért erőltetik ennyire ezt a gondoskodós dolgot, amikor szinte mindenki utálja. A szettek első ránézésre tetszettek, de ahogy meglettek nyilvánvaló lett, hogy nem igazán tudom használni őket. (Ma volt azt a pillanat, amikor meguntam és kivittem AP-val)
A Nevrával való találkozás után én is elgondolkodtam Leifen, de nem. Naagyon nem! Nem akarom a depis monológjait hallgatni XD Szóval bölcsen fogalmaztál, mindannyian megszívtuk! :")

Semmi baj ^^ Ezek szerint kölcsönösen félreértettük egymást. Egyébként szégyeljük magunkat, hogy ilyeneket írunk, mert egy-egy ajánékkép erejéig népviseletben voltak XD Hyun valamelyik Halloweenin hwarang-nak (azt hiszem annak ^^") és Priya meg talán Valentin nap alkalmával volt hastáncos. Szóval szégyeljük magunkat XD Miután beszélgettem erről Kyarával, ő mondta, hogy a gimiban volt valami olyasmiről szó, hogy az indiai nők helyzete miatt akar ügyvéd lenni, de ennyiben is maradt a dolog. Meg talán az egyetem elején volt még említés erről, de ennyi. Hyun-ról meg téyleg annyit tudunk, hogy sok tesója van, ami azért nem olyan kultúrspecifikus dolog.
Az Aladdin meg valóban fájdalmas volt, és én azt pont kisgyerekekkel láttam (táboroztatás az 50 óra miatt) és egyszerűen fájt a tudat, hogy ilyen hülyeséget kell nézniük, amit nyilván elhisznek, mert mindenhol ezt látják, ezért azt hiszik, hogy ez a normális, és lehet a készítők is erre mentek, hogy ne kelljen sokat magyarázni, hogy az egy esküvő, hogy egyértelmű legyen, de attól még emotinal damage volt :")

Fu, sok sikert az emelt törihez! Én infóból emelteztem volna, de decemberben megbeszéltem a faktos tanárral, hogy inkább engedjük el :")


Dead ~ Igen, ez így igaz. De szerintem sokan már annak is örülnének, ha a régi topic-okat visszaállítanák, és lennének megint külön gárdás részek, játékok, stb. De, ahogy most a helyzet áll ez soha nem fog metörténni :")


Event ~ Őszintén mondom, hogy nem számítottam többre vagy jobbra. Az hagyján, hogy az ingyenes szett, konkrétan egy body néhány kiegészítővel, de jelen pillanatban a bankosat meg sem lehet venni, mert bugos, és állítólag rosszat ad. Amikor megláttam, hogy az ingyenes szett képe van ott a kitsunés nevével inkább el is klikkeltem az oldalról. Illetve akárhogy nézem egyik se valami Húsvéti. A nyuszilány az inkább Valnetin napi, a Piroska (főleg azzal a karddal) meg inkább Halloweeni.
A famikat nem is néztem, mert továbbra sem áll szándékomban lecserélni a jelenlegit.
Az event minijátéka (ha lehet annak nevezni) szörnyű. Egyedül annyi előnye van, hogy így legalább napi 40 maanányit biztos fogok haladni a NE-val XD
Az meg főleg nem szimpi, hogy térképes az event, mert elég gyakran elfelejtem elküldeni a famim :")
Összességében nagyon nem tetszik az event, a bankos szettet talán megveszem, ha jók lesznek a színvariáiói (és, ha végre megjavítják), de a térképes szettet passzolom. Ha hoz belőle valamit a famim, akkor meglesz, ha nem akkor nem. Nem igazán tudom sajnálni, mert elég sok hasonló darab van már a szekrényemben...


CsJ New Gen ~ Nem tudom láttátok e, de pár napja bejelentették a reménységemet! Valószínűleg Leif-hez hasonlóan rejtett partner lesz, de eddig esküszöm ő a legszimpibb, még úgy is, hogy ő a csúnya, gonosz CEO XD

Jason

Utolsó módosítás: Đoloria (2023. 04. 06. - 15h30)


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/7209f748-9ff2-4ab9-b209-a10a64656280/dfh1ot7-f1c3533b-be26-47e7-b2a6-086a7c14fd8e.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzcyMDlmNzQ4LTlmZjItNGFiOS1iMjA5LWExMGE2NDY1NjI4MFwvZGZoMW90Ny1mMWMzNTMzYi1iZTI2LTQ3ZTctYjJhNi0wODZhN2MxNGZkOGUuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.x9s8zwpOkihhi0wqO3hG42XgudVeNAoGNp3wWJsh3wE

Kijelentkezve

#631 2023. 04. 06. - 20h40

Obsidian gárda
Aikasha
Recrute
Aikasha
...
Üzenetek: 69

https://i.imgur.com/AzI0Vnm.png
~ Sziasztok!

~ Bocsi, hogy csak így bepofátlankodok a nagy témakifejtés közepett... :'D
Viszont valaki nem tudja esetleg, hogy a jelenlegi eventhez van e friss térkép, hogy mi hol található?
Magamnak elkezdtem kiírni,de sajnos csak 4 darabot sikerült eddig találnom a nyuszi szettből.


https://i.imgur.com/dpQsxPR.png


https://i.imgur.com/5Ke2WDR.png

Kijelentkezve

#632 2023. 04. 06. - 20h59

Absynthe gárda
Anneline
Rookie
Anneline
...
Üzenetek: 146

Aikasha írta:

~ Bocsi, hogy csak így bepofátlankodok a nagy témakifejtés közepett... :'D
Viszont valaki nem tudja esetleg, hogy a jelenlegi eventhez van e friss térkép, hogy mi hol található?
Magamnak elkezdtem kiírni,de sajnos csak 4 darabot sikerült eddig találnom a nyuszi szettből.


Szia!

Én ezt az oldalt szoktam nézni, mivel viszonylag hamar felkerülnek az új dolgok. Igaz, portugál, de google fordítóval simán használható.

link

Kijelentkezve

#633 2023. 04. 06. - 21h17

Shadow gárda
szentcyke
Young Recrute
szentcyke
...
Üzenetek: 26

Én is tudok két oldalt:

https://eldarya.fandom.com/wiki/Easter_2023_Event/Exploration_Items

Ezen rá is tudod egyesével adni a ruhadarabokat: http://eldaryafittings.free.fr/index.php?section=events

Amúgy csak szerintem gagyi most ez az event? /static/img/forum/smilies/hmm.png

Utolsó módosítás: szentcyke (2023. 04. 06. - 21h17)

Kijelentkezve

#634 2023. 04. 06. - 21h48

Absynthe gárda
Anneline
Rookie
Anneline
...
Üzenetek: 146

szentcyke írta:

Én is tudok két oldalt:

https://eldarya.fandom.com/wiki/Easter_2023_Event/Exploration_Items

Ezen rá is tudod egyesével adni a ruhadarabokat: http://eldaryafittings.free.fr/index.php?section=events

Amúgy csak szerintem gagyi most ez az event? /static/img/forum/smilies/hmm.png


Hát, nem a legjobbak egyike, az tény. Részemről abszolút semleges, néha-néha fel fogok nézni, a katicát még talán meg is próbálom majd elkapni, de ha nem sikerül, se fogok a kardomba dőlni. Ami egészen bájos ötlet, az az, hogy a kis csokiérméken rajta van a fiúk arcképe. Magamtól észre sem vettem volna, de szerencsére valaki kirakta tumblira c:

kép



(Az ilyeneket amúgy nagyon tudom értékelni, bár néha pont ez tud kontraproduktív lenni... főleg, mikor a lényegnél olyan érzése van az embernek, hogy nem töltöttek vele elég időt /static/img/forum/smilies/hmm.png )

Kijelentkezve

#635 2023. 04. 06. - 22h02

Shadow gárda
szentcyke
Young Recrute
szentcyke
...
Üzenetek: 26

Olyan kicsik, hogy fel sem tűnt /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Kijelentkezve

#636 2023. 04. 06. - 22h10

Obsidian gárda
Aikasha
Recrute
Aikasha
...
Üzenetek: 69

https://i.imgur.com/AzI0Vnm.png
~ Köszönöm szépen Szentcyke és Anneline a segítséget!
Megyek is elküldöm akkor a megfelelő helyekre a "kis" famim. ^^




~ Az eventtel kapcsolatban annyit, hogy kicsit gagyira sikeredett szerintem. A 2 szett elég kevés, valamint személy szerint nem tetszik, hogy nem kerülnek be a felfedező úton szerzett darabok a butikba, hogy meglehessen venni a kedvenc színben - bár ez már jó rég óta így van... - viszont teljesen olyan, mintha testvéroldalról áthozták volna az annó ott kapott nyuszi jelmezt csak tettek volna mellé még 2 kiegészítőt és ennyi.
Piroska meg nem húsvéti számomra...   :'D

https://i.imgur.com/dpQsxPR.png

Utolsó módosítás: Aikasha (2023. 04. 06. - 22h11)


https://i.imgur.com/5Ke2WDR.png

Kijelentkezve

#637 2023. 04. 07. - 01h14

Absynthe gárda
Madelline
Recrute
Madelline
...
Üzenetek: 44

♡ Đoloria: Jaj, a alternate life-os Lys-es édeshármasról ne beszéljünk. XD Gondoltam megnézegetem a képeket, mielőtt kijátszom az epit, és egy jumpscareként ért. Legit előjöttek belőlem azok az emlékek arról a bizonyos egyetemi életes epizódról, amikor behaluztunk valami hasonlót. Az egy dolog, hogy a kollégáddal (Hyun)/professzoroddal (Rayan) alakulgat valami a sztorid szerint, na de hogy mindkettővel, egyszerre összemelegedj? Hát, ha nem egy álom lett volna, Candy kissé kínos napok elé nézhetett volna. xd De legalább a másik way cuki volt vele. ^^
Arminnál én nagyon vártam, hogy megtudjam mi miatt szakítottak - i was all in for the drama -, aztán megtudtam, és így ültem, hogy "ez minden?". Kicsit olyan érzetem van nála, mintha kifogytak volna az ötletekből Lysanderrel és Kentinnel. XD Úgyhogy bedobtak egy komolyabb drámát, ami hát nem volt az? Azért a valóéletben megnéztem volna egy ilyen hatalmas szintű miscommunication trope-ot. Ezt már tanítani lehetne, egyszerűen művészi volt. Well, at least cukinak találtam utána őket a routon. Az meg úgy unblock tetszett mindhárom fiúnál, hogy nem az volt, hogy vagy nincs "sexy scene", és azzal együtt kép sem, vagy van "sexy scene" és egy ajándékkép, hanem mindkét esetben járt 1-1 (na, látod, pontosan ezt kellett volna beemoov, minden játékod minden routjába, nem pedig az arcunkba tolni a már kínossá váló erotikát khm).
Te jó sokáig bírtad AP nélkül. :o Én konkrétan az 1. nap 1. minijátékán már úgy felhúztam magam, hogy egyből kivittem az egészet AP-vel, "jóvan az úgy" mentalitással. Aztán rájöttem, hogy a szettek nem igazán jönnek be. Max. 2-3 cucc van, ami úgy tetszik is. Azzal nyugtatom a lelkem, hogy legalább az ajándékképek most cukik. Ezért megérte elkölteni több, mint 1000 AP-t. Hm, talán haladhatnék az epizódokkal, ahelyett, hogy ilyen hülyeségekre verem el az AP-t, got it.

Úristen, én most elszégyellem magam. Bedobták a legsztereótipikusabb dolgokat a kultúrájukból, eventek során, úgyhogy elnézést kérek mindenkitől, itt kérem van kultúra, jó? XD Nem tudom, lehet arról van szó, hogy nem értenek a különböző kultúrákhoz, és nem akarnak hülyeséget írni róluk - ami full oké -, de na. Azért utána lehet nézni. Sokszor csak szembejönnek random kis infók velem a világ legváltozatosabb helyeiről, és utána kb 2 kattintással megtalálom egy kultúra leírását, amiben hiába van esetleg sok elem, elég gyorsan át lehet nyálazni nagy vonalakban - majd esetleg szelektálni, hogy mit illesztesz be egy játékba (pl. ünnepek, viselet). Valószínűleg nincs kapacitása erre az íróknak, ami valahol kissé zavaró számomra.
Na, az a Priyás dolog rémlik a gimiből. Például egy olyan történetszál is felmerülhetett volna - ha már ennyire felnőttesebb hangvételűre próbáltak néhány epizódot csinálni -, hogy Priya segít egy indiai nőnek, aki próbál letelepedni az országban, mint menekült, ám jogi nehézségei is akadnak. Már sokkal érdekesebb lett volna a szála, meg úgymond "tanulság/ismeretterjesztés" is lett volna, bizonyos nehézségekről 1-1 ilyen helyzetben.

Köszi! XD Én kénytelen voltam/vagyok 2 emeltet tenni a plusz 100 pont érdekében, mert így is elég kétséges, hogy felvesznek e az 1. helyemre vagy sem, szóval maradt ez a lehetőség. Aztán majd lesz valahogy. :')

Egyébként annak a "főgonosznak" a szemei fullba olyanok, mint az itteni originsba Lance-nak voltak. Fényévekkel szimpatikusabb, mint kb bárki (jó, Amandát továbbra is prettynek tartom, de félek, hogy elrontják :'D), I'm sold. Végre meggyőzőtt valami a regisztrációra - bár pénzt erre már biztos nem költök. XD


♡ Event: Hajamba kenem a rágóm, mégis mi ez?! :')
A minijátékok - eh. Ma is elköltöttem 40 maanát, a semmire (bár ez az epizódos haladás nem hülyeség, csak előbb végig kéne kattintgatnom az elsőt xd), és megkerestem egy csodás random csokit, amiért természetesen bejártam minden oldalt 2x, mire megtaláltam. Nem baj, meglett mind3. Pacsi magamnak - és mindenkinek is, akinek szintén.
A szetteket én sem tudom hova rakni. A nyuszilány hagyjuk milyen bolt termékére emlékeztet. Legalább a részei külön-külön használhatók. A piroskás egyébként egészen tetszik - bár szintén nem tudom mit keres itt húsvét közepén, na mindegy - szóval arra majd talán befizetek. Mondjuk a fegyverét közelebbről megnézve, mintha az nem csak egyszerű kard lenne, hanem puska(? nem értek a lőfegyverekhez xd) is egyben. Javítsatok ki, ha nem így van, de ezzel az elképzeléssel szerintem legalább a fegyver menő. :D
A térkép már jó ideje az ellenségem - néha van, hogy 1 héten át nem is küldöm el a famimat felfedezőútra - szóval most ez kissé szenvedés nekem is. (Találjátok ki, ki költött el máris plusz rögöt az event 1. napján éjfél előtt 4 perccel, mert azért mégis sajnálná a kárba menő energiát egy eventen. Eskü nem én. Eskü.) Nem baj, legalább nincs fullon a térkép az összes eddigi évi cuccal, hogy még jobban elértéktelenedjenek, és még kevésbé tudjunk újabb darabokat találni a régiek helyett.

Az ajándékképekről... (a biztonság kedvéért spoilerbe teszem, habár senkivel kapcsolatban nem mondok konkrét dolgot, viszont az kitalálható lesz, milyen kaliberű a kép, szóval, ha abszolút semmit nem akarsz tudni róluk, ne kattints ide, danke <3)

Ja, a famik meg hidegen hagynak. Bár az a katica-cuccli igen érdekes... remélem ma kimarad az álmaimból. :')


https://i.imgur.com/6NUXsvy.png

───────────────────────────────────
are we the creations, or are we the creators?
───────────────────────────────────

Kijelentkezve

#638 2023. 04. 08. - 12h04

Shadow gárda
CherryChimChim
The Answer to Everything
CherryChimChim
...
Üzenetek: 42

https://64.media.tumblr.com/0f6a8063d20fa8a55d15c9fd7a74ab9c/tumblr_nsity8E5E71rcgo6oo3_400.gif
https://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gifhttps://i781.photobucket.com/albums/yy95/m3ssyd3struct1on/deviders/animated%20deviders/th_twinkle.gif



Az idei event... nem túl eseménydús.


A csokikat összeszedni - oké, nem nagy dolog, szerencsére a maanát is el lehet úgy költeni hogy epizódozol.

A képek - na, pont ez miatt nem érdekel még az sem hogy az epizódokkal lejátszam a napi 40 manát. Siralmas hogy nem tudnak olyan szép illukat összehozni mint pl CsJ-ben. Elegem van a folytonos szexi-time-ból, romantikát is szeretne látni néha az ember. Eléggé elkreatívtalanodtak az évek során a tervezők ami a képeket illeti. 

A szett(ek) - a nyuszis szett vagy inkább annak hiánya? Értem én, megint csak bagzó nyuszikat akartak a méhek összehozni, de a ruhadarabok nem pont a felhasználhatóak közé kerültek. Annyira nehéz lett volna valami ruhát is rávarázsolni, mint a régi szép időkben, pl sweet mourne-nál is? Habár lehet azzal csak tovább rontottak volna a helyzeten, szóval hallgatok. A feltöltős szett menő, azzal nincs bajom, csak annyi hogy valamiért tavaly augusztus óta nem bírok feltölteni pénzt az oldalra, szóval erről ennyit (érdeklődtem, a support azt mondta hogy a banknál van a baj, én pedig annyit válaszoltam hogy így bár nem fogok költeni pénzt szóval jól is jött).

A famik - katicaszöcske és nyúlfarkas történetei. Nincs bajom velük, igaz sosem gyűjtöttem őket. A nyúlfarkas valami furcsa aspektusból még tetszik is, de nem hiszem hogy ki fogom kelteni ha megszerezzük.

Röviden, tömören: mást vártam. jobbat. olyat amin játszik, hogy foglalkoztak is vele több mint egy órát.




╔ ——————————————————————— ╗
My blood, sweat, tears, and my last dance
Take it all away
╚ ——————————————————————— ╝


https://i.imgur.com/TudDts5.gif

Kijelentkezve

#639 2023. 04. 22. - 22h13

Obsidian gárda
Narvis
Young Recrute
Narvis
...
Üzenetek: 11

Szervusztok!

Nem igazán tudom miként csatlakozhatnék be a beszélgetésbe, de valahogy megteszem. /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Először is beszélek kicsit magamról, 17 éves diáklány vagyok, emelt biológián. Ezen a vonalon tervezek tovább menni majd egyetemre is. Úgy gondolom, hogy ez menni fog nekem. Alapvetően eléggé viharos vérmérsékletű ember vagyok, gyakran akadok ki engem érintő apróságokon, a nyugalmam általában egy jó vicc, zene, vagy érdekes könyv tudja visszahozni. Vagy esetleg egy-egy kedves személlyel eltöltött idő. A hajam barna, a szemeim pedig zöld színűek. Zenéből eléggé vegyesen válogatok, de szerintem a mostani kedvenceim a következők: Rammstein (német rock-metál banda), Elefánt (magyar banda), ByeAlex is egyik kedvencem, illetve még akit mostanában sokat hallgatok az Ozzy Osbourne. A fontosabb személyiségjegyeim valószínűleg kiderülnek majd, hogyha részt veszek az itteni csevegő életében.

A húsvéti eventre reagálva:
Vontatott, és borzalmas. Utálom mikor oldalakon kell, hogy megkeressek egy miniatűr akármit, főleg ha van, hogy bele is olvad a környezetébe. Aztán ha minden oldalt végignéztem ÉS MÉG MINDIG NINCS MEG...utána feladom, mert kiakadok. Hát nem is lett meg egyetlen kép sem, ráadásul két nappal később is kezdtem az eseményt szóval ezzel még jobban elvágtam magam a teljesítés lehetőségétől. Amit igazán adott ez a drága jó event. hogy elkezdtem epizni. Ha már költök akkor oda menjen, aztán már nem volt megállás. Pár nap alatt a 9.-től eljutottam a 13. epizódig. A kiválasztottam továbbra is Valkyon, illetve azt is tudtam értékelni, hogy Ezával voltam a 12. epizódban, mivel ő ilyen legjobb bari feeling. Korábban, még a leégés előtt Nevrás voltam, azóta meg a szöges ellentétje vonz. Hopp amúgy, kicsit térek el a témától, de remélem ez nem baj. Egyébként ennyit is tudok mondani az eventről, se többet se kevesebbet.


Mostanában, suli miatt kitöltöttem újra a személyiségtesztet, kiderült, hogy két év után, egy betű változással más a személyiség típusom. Nem tudom ki akarja-e valaki tölteni, de be rakom ide a linket /static/img/forum/smilies/big_smile.png https://www.16personalities.com/hu/ingyenes-szem%C3%A9lyis%C3%A9gteszt

Amennyiben valaki kitöltené, ossza meg velünk, kíváncsi vagyok, közelebb érzem magam így az emberekhez.


333-111 | Hét Tigris üzlet | 777
https://i.imgur.com/ecOFDLL.png
"Egy ezred évi szenvedés
Kér éltet vagy halált!"













https://i.imgur.com/ydg1BDa.png
https://imgur.com/8LV7m85

Kijelentkezve

#640 2023. 04. 23. - 12h22

Obsidian gárda
Säphlyn
Recrute
Säphlyn
...
Üzenetek: 43

https://i.imgur.com/7G4ttMF.jpg

Hellou Eldarya lakók, veteránok és újoncok!

Ahhoz képest hogy azt állítottam, erre az évre aktívabb leszek eme oldalon, ígéretem nem nagyon teljesült be, még négy hónap után sem. Na de sebaj, a lényeg az, hogy én is feltámadtam és most itt vagyok, igaz? (Igaz??)

Viccet félretéve, számomra ez a játék és egyben Fórumoldal eléggé a háttérbe szorult sok kis faktor miatt. Jelenleg a 11. osztályt taposom külföldön, gyúrva a felsőfokú érettségire mindenből. Sajnos a két-hetes váltakozó időszakok eléggé leszívják az embert, miközben mi nekünk ingyen kell dolgoznunk cégeknek, hogy betekintést nyerhessünk a munkás életbe, emellett pedig készüljünk sulira és a folyamatosan jövő dogákra. De már csak három hónapom van hátra ebből az osztályból és én is feltehetem a lábam és pihizhetek.  /static/img/forum/smilies/cool.png Ezek mellett a dolgok mellett pedig megküzdök az élet adta problémákkal, elsősorban ülve a gépemmel. /static/img/forum/smilies/lol.png Szegénykére már ráférne egy update, így tehát ő úgy gondolta, hogy most lenne rá a legjobb alkalom. Szépen sorjában dobja fel minden egyes alkatrész a papucsot egy-két hetes késleltetéssel (mai napjaimban ha valami elromlik csak találgatunk hogy mi ment gyatrára és ha kitaláltuk megjavítjuk.  /static/img/forum/smilies/cool.png)

Eldaryába ha nem felejtem el, belépek hogy a napi 50 maanát begyűjtsem, de ennél semmivel sincs több energiám ezzel a játékkal játszani, mert néha annyira fáradt vagyok - és motiválatlan. Az epizódokat ha ráveszem magam végigviszem, kattintom, szenvedem - unom - de azt is úgy, hogy a nagyrészét nem olvasom el, mikor például Erika nagy szívfájdalmon megy keresztül. A story még mindig érdekel, így szerintem ha befejeztem bejelentkezésem írását, neki is állok a következőnek.

Az eventeket ha úgy van és időm engedi, kiviszem. Most volt az első alkalom, hogy egy eventet teljesen ki kellett aranyrögözzek, mivel semmiféle affinitásom nem volt rá, az ajándékképek meg kellettek (mily röhejes). Továbbá annyi energiát fektetek beléjük, amennyit a cég szokott mostanában, ergo kiviszem, ha kiviszem, ha nem, hát nem.  /static/img/forum/smilies/lol.png

Narvis írta:

Mostanában, suli miatt kitöltöttem újra a személyiségtesztet, kiderült, hogy két év után, egy betű változással más a személyiség típusom. Nem tudom ki akarja-e valaki tölteni, de be rakom ide a linket *link*
Amennyiben valaki kitöltené, ossza meg velünk, kíváncsi vagyok, közelebb érzem magam így az emberekhez.

Én az MBTI 16 Personality Test-el úgy 9.-8. óta foglalatoskodom Narvis, eléggé meglepő eredményeket produkálva. ^^ Sokféle eredményt és típust kikaptam már, de ezt ráfogom arra a tényre, hogy még eléggé fiatal vagyok és fejlődő személyiség, így még a személyiségem nem tudott teljesen kiburjánzani. Az elején sokszor megkaptam a Mediátor (INFP-A) személyiségtípust, rövid időre a Virtuózt (ISTP-A) és most hosszú időn át folyamatosan a Tudóst (INTP-A)-t kapom meg, mikor félévente kitöltöm a tesztet, ahogyan az ajánlott. (Fun Fact: Gyakran mondják hogy a Tudós személyiségtípusok a korai fázisukban még INFP-A-k és egy kis idő elteltével változnak csak INTP-A-vá). Sokszor támad érzésem, hogy ezeket az eredményeket inkább cáfolnám mint sem alátámasztanám, de végtére is ez csak egy teszt, amely kb. megmutatja hogy milyen is lehet egy ember valójában, nem pedig 100 % biztosra leírja. Ha mélyebben érdeklődnél az efféle fajta tesztek iránt, ajánlom a cognitive functions-ket tanulmányozni, azt mondják, az a teszt már precízebb és jobban célra mutató, mint az MBTI. /static/img/forum/smilies/smile.png Na de visszakanyarodva az MBTI Testre és annak védelmében írva: Nagyvonalakban igazságot is mond, ezt a személyes érdeklődési köreimmel alátámasztva. Folyton folyvást kattog az agyam ötleteken, projekteken, megoldásokon, filozófián és miegymáson. Matematika és a dolgok működései vonzanak - ez abban is megmutatkozik hogy hosszú időn át fizikát, és napjainkban matematikát tervezek egyetemen választani - mélyen beleásva magam minden egyes dologba, ami érdekel és amíg meg nem tudom hogyan működik valami is miért. Továbbá borzalmasan utálom a határidőket - tudom, hogy ez univerzális dolog - mert én nálam ha valami meg van szabva hogy pontosan arra az időpontra legyen kész vagy adjam be, úgy tova száll a motivációm hozzá, mintha nem is lett volna (és mindezt úgy, hogy amúgy a valóságban nagyon sok kreatív ötletem volt hozzá hogy hogyan valósítsam meg). Összefoglalva az egész kócerájt, igen, vannak dolgok amik igazak ebben a tesztben, de nem ajánlatos teljesen támaszkodni rá, hanem érdemes más szemszögökből is tanulmányozni magunkat és nyitottak lenni másfelé is.

*leaving this convo open for more opinions*


Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.
If I can not bend the will of Heaven, I shall move Hell.

Utolsó módosítás: Säphlyn (2023. 04. 23. - 13h16)


https://i.imgur.com/i8BAdCt.png[/center]

Kijelentkezve

#641 2023. 05. 07. - 18h55

Obsidian gárda
Narvis
Young Recrute
Narvis
...
Üzenetek: 11

Nos Szervusztok újra.


Ahogy látom nem túlzottan folyik itt az élet. Mióta utoljára írtam ide, azóta megszerkesztettem végre az adatlapomat, illetve nagyjából körvonalazódott bennem a karakterem származása. ( a története nagyon nem /static/img/forum/smilies/hmm.png )
Tehát most van egy adatlapom melyben van két elírás és az utolsó kép baromira pixeles, de mentségemre szóljon, hogy nagyon is kezdő vagyok még ebben, és igazából még azzal sem nagyon vagyok tisztában, hogy mik a lehetőségeim szerkesztés terén.  /static/img/forum/smilies/lol.png
De, büszke vagyok magamra és ami tőlem telt megtettem, habár nem túlzottam van időm most a suli és a barátom miatt, néha jó kicsit kikapcsolódni és csak ilyen apróságokra koncentrálni mint a játék. A héten elkezdtem megint olvasni, habár a könyv feléig sem jutottam el sajnos.. Nem azért mert rossz a könyv, szimplán jelenleg semmihez, de tényleg semmihez nincs kedvem. Órákig csak fekszem és akármibe kezdek bele megunom rövid időn belül. Nem tudom minek nevezik ezt, de úgy érzem, hogy kiégtem 17 évesen, ez pedig kicsit szánalmas.

De a jó hír, hogy vannak jobb és rosszabb időszakok, majd ezután jön egy jobb, provokatívabb időszak és helyre állnak a dolgok. Legalábbis ezzel nyugtatom magam. /static/img/forum/smilies/lol.png

Pénteken részt vettem életem első Kick box edzésén, és baromi jó volt elfáradni. Azt hiszem mostantól hetente egyszer rendszeresen járok majd, azon kívül pedig szoktam jógázni.


Säphlyn, teljesen egyetértek veled. Szerintem sem lehet amúgy teljes mértékig hinni ezeknek, hiszen olyan sokrétű az ember, ugyanilyen teszt aminek nem merek hinni azaz 5 szeretet nyelvvel kapcsolatos teszt. Nekem a teszt eredménye attól függött, hogy hány barátom volt akkor, és, hogy nekik miként tudtam kifejezni a szeretetemet. Ha most kitölteném akkor tuti nem ugyanazok az arányok jönnének ki.



333-111 | Hét Tigris üzlet | 777
https://i.imgur.com/ecOFDLL.png
"Egy ezred évi szenvedés
Kér éltet vagy halált!"













https://i.imgur.com/ydg1BDa.png
https://imgur.com/8LV7m85

Kijelentkezve

#642 2023. 05. 08. - 09h33

Obsidian gárda
Becca
Rookie
Becca
...
Üzenetek: 75

Sziasztok!

Az MBTI 16 Personality Test tényleg tud pontos (nyilván nem 100%) lenni, ha valaki kitölti. Én eddigi létem során kitöltöttem eddig azt hiszem 4x, ebből első két alkalom fiatalabb koromban, ekkor két eltérő eredményt kaptam (először azért mert nem voltam teljesen őszinte magammal se /static/img/forum/smilies/lol.png ), de a 2. eredmény nagyjából hiteles volt az akkori énemhez mérve.
Aztán mikor idősebb fejjel kitöltöttem, már megkaptam az INFP-t, illetve legutóbbi (pár hónapos) kitöltéskor is maradtam (Turbulent) Mediator.
Nyilván ahogy változik az ember személyisége (kamasz és kisfelnőttkorban is még igen aktív a személyiségfejlődés), úgy változis ez a betűsor is.

Én sem mondom hogy minden 100% amit leírtak, de pl ha elolvassa valaki az INFP-T leírását, akkor kap egy elég erős képet arról, hogy általánosságban milyen vagyok (a sajátos jegyeimtől eltekintve). /static/img/forum/smilies/big_smile.png

---

Felém munkadömping van, úgy néz ki kitanulok egy plusz programot, amire szükség lesz a munkámban, illetve ezzel be tudunk csalogatni egy új nagyobb ügyfelet, ha minden jól alakul.

Szerdán bekötik hozzánk a tv-t (eddig nem kértünk adásokat, Netflixeztünk, ShyShowTime-oztunk, Youtube-oztunk csak), de most már időszerű. Illetve emellé hozunk ki készüléket, így végre meglesz a várva várt és áhított eszközöm a rajzoláshoz és tervezéshez /static/img/forum/smilies/big_smile.png
A gép elé leülés és görnyedve rajzolás 8-10 óra gép előtt ülős munka után már nagyon-nagyon nem adta nekem, részben ezért sem alkotok már jó ideje. Így viszont bárhol fogok tudni rajzolni az iPad-del.
Már megannyi ötlet született a fejemben mivel fogok kezdeni (hogy beletanuljak az új programba /static/img/forum/smilies/lol.png ); van a listán pin-up modelles karaktersorozat, fanartok, chibik. Szeretnék majd virágkoszorús karaktersorozatot is rajzolni (portré olyan virágkoszorúval a karaktereken, amik illenek hozzájuk a virágok jelentését tekintve). Gondolkodtam hogy ezt a virágkoszorús témát Eldarya karakterekkel (is) megcsinálom majd, őket úgyis muris lenne lerajzolni a sokféle és különböző kinézetük miatt.

Kijelentkezve

#643 2023. 05. 14. - 07h10

Light gárda
LilyanaRed
Moderator
LilyanaRed
...
Üzenetek: 321

Én szeretem ezeket a horoszkópos dolgokat / 16os személyiségtesztet (nekem évek óta ugyanaz, gondolom nem véletlenül :D) a regényem karaktereire még jobban esik ráhúzni egy-egy ilyen dolgot, mert ha X dolog úgy van akkor segít Y dolog kitalálásában a karaktert illetően. (Már ha az embernek nincs konkrét elképzelése az OC-je életének minden szegmenséről, akkor ez egy egészen jó támaszt tud nyújtani)

_
Becca: én az elmúlt 2-3 évben ha egyszer eljutottam addig, hogy gépen rajzoljak valamit (nemrég. pár hónapja. van egy flat colored cucc az asztalomon, ami arra vár, hogy legyen belőle valami...), ha egy iPad segít abban, hogy többet tudj alkotni vagy ne legyél annyira helyhez kötve, az fantasztikus! Kíváncsian várom majd, hogy mit hozol ki a kütyüből.

A pin up / vintage dolgok mindig is közel álltak a szívemhez, a virágkoszorúsakat meg imádom :) ( ezt nagyon tudom ajánlani hozzá, vagy ha úgy van akkor ezt tavaly év végén beszereztem hasonló okokból

https://i.imgur.com/361lvWN.png

(karaktereim x virágok festéshez majd egyszer a jövőben, meg úgy átalában virág festéshez. Gyönyörű botanikai igényességű festett illusztrációk vannak benne. Szóval ha úgy van szívesen fotózok át belőle növényeket / leírásokat mert természetesen a viktoriánus kor virágnyelvét taglalja, SŐT :D
ha x növényt y-al raksz össze akkor úgy változik a virágok jelentése ÉS csokrokra, koszorúkra is kitér ez a kiadvány, úgyhogy ez a wikipédiás link mélyebb verziója szerintem.
Bocsi.
Megláttam, hogy virágokat említettél a hszben és elszálltam, mint a győzelmi zászló u.u)

//nagyon csini a tengeri lénynek öltöztetett karid :D


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/49a5fe12-eff7-4359-b557-1e02a5a1e0b9/dea28g2-65b6defe-5ddf-4d94-89ca-dd0139727ffc.gif?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzQ5YTVmZTEyLWVmZjctNDM1OS1iNTU3LTFlMDJhNWExZTBiOVwvZGVhMjhnMi02NWI2ZGVmZS01ZGRmLTRkOTQtODljYS1kZDAxMzk3MjdmZmMuZ2lmIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.iql8ihsa225rjfrtqxsENmijZhT7ALZYlj6Kpi-Iw-o

Kijelentkezve

#644 2023. 05. 14. - 13h16

Absynthe gárda
Miralys
Rookie
Miralys
...
Üzenetek: 85

Sziasztok!

Jesszus, mióta nem néztem fel ide... :"D

Én a csj-t Kentinnel viszem, gyerekkori crushom szóval nem fogom sosem elengedni xD Ott is volt kicsit megkérdőjelezhető cselekedete a karakterünknek, de úgy általánosságban véve szerintem aranyosak az epizódok az alternate lifeban. Bár könnyen előfordulhat, hogy elfogultan alkotok véleményt róla xD
Én Armin epizódjait kezdtem el a ruhák miatt, de nekem is az égbe szökött egy párszor a szemöldököm játék közben. De jól látom az esküvő Disneylandben lett végül tartva? /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Az egyetemet én is Nathaniellel vittem ki, de a harmadik évadba már nem kezdtem bele. Ő csak pótlék volt Kentinhez xD

Itt Eldán Leiftanos vagyok, de az originsben sokkal jobb volt a route vele (bár ezt valószínűleg már sokszor elpanaszoltam). Már eljutottam arra a szintre, hogy bár kiviszem az új epizódokat, megalkottam Miralynn saját sztoriját, és igazából már csak ez érdekel az Eldán belül. Még saját love interestet is csináltam elkeseredetségemben, mert siralmas helyzetek uralkodnak a New Erában. (Volt is egy kis kiakadásom a tervezésnél, mélytengeri sellőt készítettem, de csak később jöttem rá, hogy nekik kékes-zöldes a bőrük... ne hívjatok rasszistának a mélytengeri sellőkkel szemben, de én akkor is meg akarom tartani a barna bőrét a karakternek, nem tetszik kék színnel xD)

Nagyon utólag szólok hozzá a húsvéti eventhez, de csak erősítem a csalódottak táborát. A ruha förtelmes, a képek förtelmesek, csak azért gyűjtöttem be mindent, mert zavar ha valami hiányos /static/img/forum/smilies/lol.png De ezeket sem fogom nézegetni a könyvtáramban. Végig szekunder szégyenérzetem volt az eventen belüli beszélgetésektől.
Ez egy macskarúgta fantasy világ, miért olyan nehéz valami érdekeset kitalálni? A határ konkrétan a csillagos ég, nekem ne mondják, hogy korlátozva vannak a történetépítésben...


Húha, egyébként én nagyon borzalmas állapotban voltam az érettségi előtti héten. Nem is az írásbelik miatt, hanem mert május 4-ére le kellett adni a portfóliómat, én meg jól elcsúsztam. Egyik nap még hamarabb is haza kellett mennem, mert borzasztóan fájt/szúrt a hasam, és már azon gondolkodtam hova forduljak ha hirtelen hánynom kéne. Itthon már azon aggódtunk mi van ha ügyeletre kell velem menni, én meg csak azon idegeskedtem, hogy basszus akkor fix, hogy nem tudom időben leadni azt a nyomorult portfóliót. De a történet jól végződik, 2 nappal később már egyáltalán nem fájt a hasam, és a portfóliót is le tudtam adni a határidő előtt egy nappal. És még az új Scream filmet is volt időm megnézni, amíg betegeskedtem  /static/img/forum/smilies/lol.png

Nekem is októberben kellett volna megcsinálnom az emelt angolt, ez siralmas volt /static/img/forum/smilies/lol.png A szövegértés olyan könnyű volt, hogy 70 percből 40-et aludtam rajta, de a nyelvtant meglátva gyorsan visszavettem az arcomból :') Mindig kb 30 pontot szereztem amikor régebbieket írtam meg gyakorlásként, ezt viszont meg se merem nézni mennyi lett. Még a végén elsírnám magam :")
Töriből, magyarból mehetek szóbelizni, matekból pedig nem kell, szóval nagyon jó vagyok xD Továbbtanulni nem tervezek, szóval csak a kettes legyen meg alapon írtam őket. Már csak szerdán lesz a szakmai írásbelim, és szabad vagyok a szóbelikig.


Becca, ez a virágkoszorús ötlet nagyon szuper <3 Ha végül megcsinálod az Elda karaktereket, és szívesen megosztanád velünk, engem mindenképpen érdekelnek <3


https://i.imgur.com/xZDqGUw.gif

Kijelentkezve

#645 2023. 05. 15. - 10h18

Obsidian gárda
Becca
Rookie
Becca
...
Üzenetek: 75

LilyanaRed írta:


Becca: én az elmúlt 2-3 évben ha egyszer eljutottam addig, hogy gépen rajzoljak valamit (nemrég. pár hónapja. van egy flat colored cucc az asztalomon, ami arra vár, hogy legyen belőle valami...), ha egy iPad segít abban, hogy többet tudj alkotni vagy ne legyél annyira helyhez kötve, az fantasztikus! Kíváncsian várom majd, hogy mit hozol ki a kütyüből.

//nagyon csini a tengeri lénynek öltöztetett karid /static/img/forum/smilies/big_smile.png


A "segített" egyelőre enyhe kifejezés, mióta megérkezett (múlt hét csütörtök) azóta elkezdtem és befejeztem 5 képet, 1 collabrészt és elkezdtem még egy páros rajzot :'D Kezdem érteni miért istenítik ennyire a Procreate-et meg a tabletes rajzolást. Ismét érzem azt a régi érzést rajzolás közben, azt a megnyugvást, örömöt, izgatottságot hogy hogy fog alakulni a kép. /static/img/forum/smilies/big_smile.png És baromi jó, hogy végre tudok a kanapén, az ágyban rajzolni, vagy hogy szombaton a melóban (amikor csak 6 órát ügyelek és meló nem igazán van) akkor is tudok majd rajzolni.
Találtam egy brush-t ami egyelőre jó mindenre, még felfedezőben vagyok az alkalmazással, szóval ez biztosan alakul még idővel, hogy mihez milyen ecsetet találok vagy csinálok.

Rajzok, alkotói sarok hiányában bedobom ide



A linket és a könyvet köszi, már keresgéltem hasonló után! :3

Köszi /static/img/forum/smilies/big_smile.png Fel akartam végre használni ezt a skin-t.
---
Miralys, mindenképp megosztom, ha elkészültek! Egyelőre a saját One Piece és BNHA karaktereimet rajzolgatom, de szeretném elkezdeni ezt a virágkoszorús témát is /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Utolsó módosítás: Becca (2023. 05. 15. - 10h25)

Kijelentkezve

#646 2023. 05. 15. - 17h14

Absynthe gárda
Miralys
Rookie
Miralys
...
Üzenetek: 85

Tök jó, hogy jól érzed magad rajzolás közben /static/img/forum/smilies/big_smile.png Bevallom, amikor én megkaptam életem első rajztábláját (kicsit több mint 2 éve), akkor megpróbáltam váltani egy másik programra, de két perc után fel is adtam /static/img/forum/smilies/lol.png Bennem nem volt meg ez a lelkesedés. Azóta is azt használom, amit még a tábla előtt szoktam meg. Azt viszont sajnálom, hogy nem találok hozzá olyan brushokat, amiket szívesen kipróbálnék.

Amíg működik a mostani táblám nem veszek újat, de egyre jobban látom én is, hogy egy tablet sok szempontból kényelmesebb (azon kívül, hogy azt azért néha nem árt töltőre tenni). Csak gépen szeretek dolgozni, de ha ötödéven is be kell majd vinnem a saját cuccaimat hogy haladni tudjak, egy géphez kötött 4 csatlakozós tábla nem a legideálisabb :"). És a gépem is asztali, szóval még laptopot sem tudok cipelgetni magammal, amin rajta van az összes program, ami kell - és bármikor le tudok tölteni rá bármit, anélkül, hogy kérnem kéne hozzá a rendszergazda segítségét. Szóval itthon nagyon jó dolgoznom, de a portfóliómmal is azért csúsztam el, mert az iskolában csak ülni tudtam és nézni ki a fejemből 4 órán keresztül, mert bent lenni azért kötelező volt.
Szóval igen, azt hiszem teljes mértékben megértem miért ilyen jó az új tableted /static/img/forum/smilies/lol.png Fene gondolta volna még 2 éve, hogy okosabb lenne nekem is valami hordozhatót választani.


https://i.imgur.com/xZDqGUw.gif

Kijelentkezve

#647 2023. 05. 29. - 11h00

Obsidian gárda
Becca
Rookie
Becca
...
Üzenetek: 75

Miralys írta:

Bevallom, amikor én megkaptam életem első rajztábláját (kicsit több mint 2 éve), akkor megpróbáltam váltani egy másik programra, de két perc után fel is adtam /static/img/forum/smilies/lol.png
[...]
Csak gépen szeretek dolgozni, de ha ötödéven is be kell majd vinnem a saját cuccaimat hogy haladni tudjak, egy géphez kötött 4 csatlakozós tábla nem a legideálisabb :"). És a gépem is asztali, szóval még laptopot sem tudok cipelgetni magammal, amin rajta van az összes program, ami kell - és bármikor le tudok tölteni rá bármit, anélkül, hogy kérnem kéne hozzá a rendszergazda segítségét. Szóval itthon nagyon jó dolgoznom, de a portfóliómmal is azért csúsztam el, mert az iskolában csak ülni tudtam és nézni ki a fejemből 4 órán keresztül, mert bent lenni azért kötelező volt.


Az első táblámnál (2011-'12 környéke) én sem tudtam programot váltani (Paint Tool Sai 1.0 volt akkor az álomprogram), illetve ez sok évig így is maradt. Hiába tanítottak a sulimban Photoshop-ot, a legtöbb rajzos cuccom akkor is Sai-ben készült /static/img/forum/smilies/lol.png Egy pár éve tértem át a Sai 2.0-ás verziójára, meg közben kipróbálgattam a Krita-t, a Clip Studio-t, de mindegyik szokatlan volt és maradtam a megszokottnál /static/img/forum/smilies/lol.png

Ehhh, teljesen megértem. Nálunk is középsuliban inkább vittem a saját ütött-kopott laptopom géptermi grafikára, mert azon tudtam haladni ott is és otthon is. A benti gépek nem voltak kedvenceim :') Ilyen szempontból jó a laptop és egy kicsi tábla kombó, nekem egy kicsi Wacom Intuos Manga-m volt, amit tudtam cipelni a laptoptatyóban, mert csak egy zsinórja volt. Nyilván hátránya volt hogy nem volt kijelzős, az osztálytársaim nem is értették hogy tudok így rajzolni hogy a képernyőn nézem mit rajzolok /static/img/forum/smilies/lol.png De sok évnyi trace-elés (rpc-zés, ha valaki így ismeri?) után nekem teljesen természetes volt így rajzolni. /static/img/forum/smilies/smile.png
Most azért tényleg belátom, hogy így kijelzős dolgon sokkal könnyebb, gyorsabb a dolog, illetve a Procreate könnyen megszokható volt. A rétegkezelés is remek, rengeteg maszkolási mód van (az Alpha lock a favorit eddig), a letölthető brush-ok tárháza végtelen, én is tudok customizálni és készíteni brush-t és stamp-eket. Rengeteg módosítási opció van (liquify, szimmetria, chromatic aberration, blur, noise, push, expand, stb.), amiket nagyon hiányoltam a Sai-ből pl. Egy időben épp ezért utó-szerkesztettem Photoshop-ban, mert ott tudtam módosítgatni dolgokat rétegestül, mert Sai-ből lehetett PS-fájlba menteni.
Nagyon sok általam követett rajzosnál láttam instán bizonyos dolgokat, amiket sose értettem hogy csináltak (pl ezt a chromatic aberration-t) ilyen perfect módon, én hiába csináltam PS-ben, az messze nem volt olyan végeredményben sok időnyi kínlódás után sem, itt meg két mozdulat /static/img/forum/smilies/lol.png

Kijelentkezve

#648 2023. 05. 29. - 19h22

Absynthe gárda
Miralys
Rookie
Miralys
...
Üzenetek: 85

Ááá, a Sai, emlékszem mennyire meg voltunk bolondulva, amikor az akkori szintén rajzos barátnőm beszerzett egy kalóz verziót belőle xd Bár be kell vallani, hogy akkoriban lényeges előrelépés volt a Paintnél, de mai fejjel már nem vagyok annyira elszállva tőle :')

Valamennyire én is tudom kezelni a Photoshopot, de az Illustratorhoz még mindig jobban értek xd Rajzolni soha nem rajzoltam Photoshopban, ott mindig csak a retusálást, háttértelenítést, a mockupokat csináltam. Ha valami komolyabb rajzot akartam, akkor előkaptam a kis ingyenes FireAlpacámat, ott megcsináltam. Ahhoz képest, hogy teljesen ingyenes, nekem tényleg csak a brush választék hiányossága az egyetlen problémám vele. Abszolút mindent meg tudok csinálni amit szeretnék, szóval nem is érzem szükségét, hogy sürgősen váltsak. Én nem nagyon használok ilyesmi effekteket a rajzaimon, szóval nincs hiányérzetem miattuk.
Viszont akkor megjegyzem, hogy ha valamikor úgy adódik a jövőben, akkor érdemes nekem is  ránéznem majd a Procreatere, csak hát életemben nem használtam még egy Apple terméket sem, szóval nem csak a program lenne idegen :")

A nyílt napon az okj-sek megnyugtattak minket, hogy azért az ottani gépek jobbak, mint a középiskolában, de nem reménykedek, hogy nem lesz egy gép sem, ami befagy minden második mozdulatnál :") Olyan, de olyan sok munka veszett el az osztálytársaim kezei alatt, csak mert nem tudnak rendes gépeket biztosítani. Befagy, kidob, nem ment, és általánosságban borzalmasak. Valamelyik évben lett egy csomó új gép, de természetesen azok informatikán lettek használva, mi grafikán maradtunk a régiekkel, amiken nem lehetett kifejezetten gyorsan és jól dolgozni. Mintha feltétlen szükség lenne arra, hogy az Excel gyönyörűen fusson, de tényleg /static/img/forum/smilies/lol.png


https://i.imgur.com/xZDqGUw.gif

Kijelentkezve

#649 2023. 06. 03. - 10h57

Obsidian gárda
Becca
Rookie
Becca
...
Üzenetek: 75

Áá, a drága Illustrator! A mai napig rémálmaim vannak tőle, amikor valaki bejön az irodába hogy logó kell neki /static/img/forum/smilies/lol.png Nekem sajnos az örök ellenségem, inkább az InDesign a barátom, mivel évekig szerkesztettem újságot, így ahhoz igencsak hozzá vagyok szokva /static/img/forum/smilies/big_smile.png Meg hát a PS-hez is, lassan több mint 6 éve dolgozok vele munka szinten.

Mielőtt a munkahelyemre kerültem én se használtam semmilyen almás terméket, de itt brá lettem kényszerítve a napi szintű használatra, mert csak iMac van az irodában, amin tudok dolgozni. Nekem a billentyűzet megszokása tartott csak időbe, midnen más könnyen megszokható, meg nem sokban másabb, mint egy Win-es gép (azokban a tekintetekben amikre én használom, nyilván aki másra hadználja az lehet hogy nagyobb különbségeket észlel).

Omg, de rég hallottam a nyílt nap kifejezést /static/img/forum/smilies/lol.png 2011-ben voltam középsulis nyílt napon, meg két helyen felvételin. A bajai nyílt nap nekem egy tragédia volt, pedig ha oda jártam volna akkor haza tudtam volna utazni naponta xd helyette Kecskemétre mentem, mert ott értelmesnek tűnt a hely /static/img/forum/smilies/lol.png Más kérdés hogy sajnos abból keveset tanítottak, amit a valódi életben használok grafikusként, de legalább vannak jó élményeim a suliból.
Haha, nekünk is volt egy infós és egy gimis osztály az évfolyamban /static/img/forum/smilies/big_smile.png Azt nem tudom náluk milyen gépek voltak, sose merészkedtünk az ő termeikbe, mert nem szerettük őket xd

Kijelentkezve

#650 2023. 06. 06. - 16h09

Absynthe gárda
Miralys
Rookie
Miralys
...
Üzenetek: 85

Hú, hát mi hanyatt vágódtunk, mikor a portfóliónkat InDesignban kellett összeállítani /static/img/forum/smilies/lol.png Odáig még eljutottunk hogyan rakjuk be a kis képeinket, de itt véget is ért a szaktudás. 3 évből (amiből egyet szinte teljesen ki is üthetünk a karantén miatt) kettőt végig csak Illustratorral foglalkoztunk, most a portfólió miatt kezdtünk el leginkább a másik kettővel is foglalkozni. Igen, szeretem a művészetet, szeretek ezzel foglalkozni, mondhatjuk, hogy nem bántam meg hogy olyat tanultam amit szeretek, de azért a tudásom nagyrészét nem is az iskolából nyertem.

De most örülök, mert a képző- és iparműveszeti érettségin a portrémra 70 pontból megszereztem 63-at <3 Tegnap néztem meg az eredményeimet, minden tantárgyra amiből érettségizek megvan legalább 80 pont (kivéve a töri ami 68 hehe, nem vagyok kifejezetten nagy töris). Angol emeltem is 103 lett a 120-ból, már csak a holnapi szóbeli miatt stresszelek. Átnézem a szavakat meg minden, de így is félek, hogy olyan témát kapok amihez még magyarul se tudnék hozzászólni :") Majd valamit csak elmakogok.
Remélem fel tudok majd kelni hajnali fél hatkor, mert erős váltás lesz itt a hetekig tartó elkényelmesedett éjfélkor fekvés, kilenckor kelés után /static/img/forum/smilies/lol.png

Tudtommal szakmain már almás gépek is vannak, de fogalmam sincs azokat kik szokták használni. Elmondták amikor kérdeztük, de én meg a memória... /static/img/forum/smilies/lol.png Mindegy is, időbe telik, de viszonylag könnyen alkalmazkodom mindenhez.


https://i.imgur.com/xZDqGUw.gif

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 24 25 26 27 28 ... 30