Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1

#1 2017. 11. 12. - 21h51

Árnyék gárda
Yukiko-chan
Legyőzött egy tyúkot
Yukiko-chan
...
Üzenetek: 915

https://i.imgur.com/RkNAmXK.png
„ Te, kinek lelke zaklatott! Mesélj, Te még nem jártál ott? Nem leltél a helyre, mire én?
Nem voltál a nyugalom szigetén? Ahol hallani a csend hangját, Ahol hallani a Nap szavát?
Ahol éjszaka a hold táncol, S te a csillagokkal játszol? A szellő édesen simogat,
A tenger szelíden hívogat? Ahol nincs magány és fájdalom, Ahol csend honol és nyugalom?
Ahol tovaszálltak a felhők, Eltűntek a hatalmas erők? Ahol tengernyi a jóság,
Ahol megszűnt a gonoszság? Te, kinek lelke zaklatott! Mesélj, Te nem jártál ott?
Vagy tán nem tudod a helyet, Ahol mindezt meglelheted? Ülj csendben s hallgasd némán,
Onnan belülről, hogy kiállt! Mindez megvan szíved mélyén, Bátran keresd ott, a helyén! „
(József Attila - A nyugalom szigetén)


https://i.imgur.com/n49ERzo.png
Kedves Rokonlélek!

Ha ebben a topikban jársz valószínűleg már téged is elkapott néhányszor a mindent elsöprő utazás utáni láz. Az idegen tájak megismerésének vágya, amikor semmi más nem számít, csak, hogy magad mögött tudhasd a szürke hétköznapok megszokott monotonitását egy kis nyugalom, csend, és új élményért cserébe. Amikor a négy fal egyre közelebb ér a szobádban, amikor már megfojt a város lelketlen tömegnyomora, amikor a buszon nyomorgás után egy kis levegőért muszáj útra kelni. Hiszen várnak a sosem látott emberek, a csak néhány másodpercre, vonatablakból látott idegen falvak, városok, a ködbe burkolózó hegycsúcsok, a falevélszőnyeggel borított őszi erdő, amelyből pár óra alatt fehér mesevilágot varázsol az ellentmondás nélkül érkező, zord tél. A természet a túrázóknak, ugyanis sosem okoz csalódást, mindig ugyanazt nyújtja, hiszen a virágzó tavasz, jövőre is eljön majd, akárhogy is bánik vele az ember, akit bármikor szívesen lát, féltve őrzött otthonában az erdő.
https://i.imgur.com/n49ERzo.png
A következő topik elsősorban a túrázóknak, a természet szerelmeseinek, örök utazóknak, illetve olyanoknak nyílt, akiknek a fentiek jelentenek valamit, és tisztelni tudják azt. Kis, és nagy túra között nincs különbség. Legyen az a Balaton, a Gellért-hegy, vagy az Alpok, bármilyen élménybeszámolót, képet, túraötletet szívesen látunk. Helyszín pedig van bőven, hiszen akár kis hazánk bejárására is rámehet egy emberöltő. Csak ki kell nyitnod a térképet, és indulni, az erdőben ugyanis nincs nyitva tartási idő, csak lámpaoltás.

Jó túrázást mindenkinek!


https://image.noelshack.com/fichiers/2016/08/1456242164-eejl.png

Szabályok
✢ Fontos tudni, ez nem csevegő, hanem kötött beszélgetés!
✢ Az ide nem illő hozzászólásokat töröljük, és a rájuk történő reakciókat is. Halmozásukkal figyelmeztetések zsebelhetők be, majd súlyosabb büntetés.
✢ Az Őrzőtársak kölcsönösen tisztelik egymást! Az egymással szembeni tiszteletlenséget nem toleráljuk ebben a témában.
A Fórum Szabályzata, valamint a Spoilerre vonatkozó szabályok itt is érvényesek! Kérjük, hogy tartsátok be azokat!


https://image.noelshack.com/fichiers/2016/08/1456242164-eejl.png

Kijelentkezve

#2 2017. 11. 13. - 19h31

Obszidián gárda
Hela
A gárda védelmezője
Hela
...
Üzenetek: 13 877

Nagyon szépen köszönöm a topik megnyitását. A kezdő posztot átadom Andinak, mert én csak hétvégén tudnék írni, ő meg már nagyon várja, hogy írhasson ide. :D Várom a sztorit! :)

Kijelentkezve

#3 2017. 11. 13. - 22h51

A familiárisok barátja
Andicsi88
...
Üzenetek: 3 770

Nagyon örülök a topik megnyitásának, köszönjük szépen! ^^
Köszi, Hela! /static/img/forum/smilies/big_smile.png Te már ismered ezt az utunkat, de képeket még nem láttál róla. /static/img/forum/smilies/wink.png

Legutóbbi túránk alkalmával a Budai-hegységben jártunk onnan néztünk szét a környező tájra és Budapestre 3 nagyon szép és különleges kilátóról.
A Szépjuhászné gyermekvasút állomástól indultunk a sárga jelzésen, azon mentünk fel a Nagy-Hárs-hegyre. A hegy tetejénél lévő kilátótól nem messze van egy pihenőhely.

Csanádi pihenő

Nagyon szép a kilátás már innen is és a tűzrakó helynek köszönhetően még sütögetni is lehet. /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Innen pár perc múlva elértünk az első kilátóhoz.

Kaán Károly kilátó

Az idő sajnos nem volt a legjobb, de így is nagyon messzire el lehetett látni. Láttuk több korábbi túránk helyszínét is, a Hármashatár-hegyet, Hűvösvölgyet az elképesztő Apáthy-sziklával, Gellért-hegyet és természetes a főváros nevezetes építményeit is.
Innen a Bátori-barlang mellett elhaladva mentünk át a Kis-Hárs-hegyre, ahol a következő kilátó várt ránk.

Makovecz Imre kilátó

A kilátás innen hasonló, mint az előbbiről, a különbség közel 100 méter szintkülönbség.
Ezután visszatértünk a kiindulópontunkra a zöld körjelzésen, hogy aztán a főúton átvágva a piros ösvényen megmásszuk a János-hegyet és felmenjünk a számomra legszebb kilátóba. /static/img/forum/smilies/smile.png

Erzsébet kilátó

Erről nem is mondok semmit, a képek magukért beszélnek. /static/img/forum/smilies/wink.png Viszont érdemes alkony környékén menni, mert az esti kivilágításban gyönyörűen néz ki a kilátó és Budapest is. /static/img/forum/smilies/roll.png
Végül mi még elsétáltunk Normafáig, de fel lehet ülni a libegőre is. /static/img/forum/smilies/smile.png

UI: a képek mobillal készültek, a minőség sajna nem az igazi.

Utolsó módosítás: Andicsi88 (2017. 11. 13. - 22h52)

Kijelentkezve

#4 2017. 11. 14. - 18h50

Árnyék gárda
Ryou
A gárda hivatalnoka
Ryou
...
Üzenetek: 1 389


Sziasztok!
Külső kép linkje

Tegnap este figyeltem fel erre az új topikra, melynek láttán boldogsággal töltött el. A természetjárás az, amiből sosem elég! Köszönöm, hogy nyílt egy ilyen topik!

Andicsi88 – Hűh, nem is tudtam, hogy ennyi kilátót rejt a Budai-hegység. Mivel nem vagyok budapesti lakos, így nagyon ritkán járok fel kirándulás céljából. De most, hogy olvashattam az élménybeszámolód és láthattam a képeket, így gyarapítottad a kis kirándulós listámat. c:
xx
Az év augusztusának minden hétvégéjét kirándulásokkal töltöttük. Közülük most a Szlovákiában tett barangolásunkat osztanám meg. Reggel indultunk neki kocsival, a Tornanádaskai határátkelőnél mentünk át. Első megállónk a romos Tornai vár volt. A felfelé vezető út nagyrészt jól járható. Út közben a köveken, szebbnél szebb gyíkokat és kövirózsákat láthattunk.
Második megállónk – Áj volt. Nem volt az elején betervezve, de a Tornai vár alatti kisvendéglőbe betérve, ajánlották nekünk, hogy nézzük meg a vízeséseket ott. Úgy is tettünk. Viszont nagy vízesések most nem fogadtak bennünket. Megtudtuk egy ott élő bácsitól, mikor útbaigazítást kértünk, hogy esős időszakban érdemes igazán ellátogatni.
Harmadik és egyben az utolsó megállónk – Szádelő volt. A legjobban várt mindközül, a völgy gyönyörű sziklái miatt. A túra útvonal hossza 9 km, szintkülönbsége 460 m. A völgy bejáratánál található parkolóból indultunk el, majd a patak melletti kényelmes betonúton gyalogoltunk a hasadék belseje felé. A térképen található 4. pontnál egy kis fahídon mentünk át, onnantól már csak felfele vezet a meredek út az erdőbe. Közben egyre jobban elborult és esni kezdett. Kissé megijedtünk, főleg mikor az egyik fa furcsa nyikorgást hallatott. Annyira nem áztunk el, a lobkorona nagyjából védett. De megálltunk az 5. pontnál, megvárni míg eláll az eső. Töprengtünk közben, hogy vissza forduljunk e. Aztán ahogy alábbhagyott az eső, kisétáltunk a szikla szélére, és valami eszméletlen látvány fogadott minket. A levegő elég párás volt akkor, ami a harmadik képen jól látható. Aztán folytattuk utunkat a fennsíkon, a Nap is kisütött szerencsénkre. A túra során elugrott néha előttünk egy-egy szarvas és vadnyúl. A 7. ponthoz érkezve pedig a nap fénypontja. Itt eltöltöttünk egy kisebb időt, fotózkodtunk, videót vettünk, elvesztünk a táj szépségében. Innentől már csak lefele vezetett az utunk sziklákon, nehézkes, keskeny, meredek ösvényeken keresztül. Néha úgy éreztük, hogy elvesztünk, nagyon figyelni kellett a jelzéseket.
Viszont ezt az emlékezetes napot nem felejtjük el soha, annak ellenére sem, hogy utána napokig alig tudtunk járni az izomláztól.

Utolsó módosítás: Ryou (2017. 11. 15. - 09h27)


https://i.imgur.com/I66AAXU.gif

Kijelentkezve

#5 2017. 11. 16. - 21h42

A familiárisok barátja
Andicsi88
...
Üzenetek: 3 770

Ryou írta:

Andicsi88 – Hűh, nem is tudtam, hogy ennyi kilátót rejt a Budai-hegység. Mivel nem vagyok budapesti lakos, így nagyon ritkán járok fel kirándulás céljából. De most, hogy olvashattam az élménybeszámolód és láthattam a képeket, így gyarapítottad a kis kirándulós listámat. c:

Ezeken kívül még hármat biztosan találhatsz a Budai-hegyekben. Kettőnél voltunk is októberben. Az egyik a Látó-hegyen található. 

Árpád kilátó

Egy másik a Hármashatár-hegyen van, ennél teljesen véletlenül lyukadtunk ki. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Úgy terveztük, hogy a Hármashatár-hegyet és a Vihar-hegyet megkerüljük, majd a Guckler Károly úton megyünk visszafelé a kiindulópontunkhoz, ami a Fenyőgyöngye volt. Csakhogy úgy alakult a helyzet, hogy a Szép-völgyi parkolónál benéztem a sárga jelzést, amin mennünk kellett volna, helyette egyenesen a Hármashatár-hegy felé vettük az irányt. Erre csak később jöttünk rá mikor már egy csomó utat megtettünk. :'D Végül egyáltalán nem bántuk meg, hogy nem fordultunk vissza arról az útról, de azóta is sokszor emlegetjük azt az esetet. XD
A harmadik pedig, a Csergezán Pál kilátó, a Nagy-Kopaszon van. Ott még nem jártam, de már tervbe van véve oda is egy kirándulás. ^^


Fúú, milyen csodálatos tényleg a Szádelői-völgy. Nagyon szépek a sziklák és fantasztikus a táj. Azt nem tudom mennyire bírnám az utat - a meredek sziklás részeknél néha a frász kerülget, hogy megcsúszok és kitöröm a nyakam -, de így a képek után elég nagy kedvet kaptam hozzá, hogy élőben is láthassam.

A vízesésről jut eszembe, néhány kollégámmal Horvátországba fogunk elutazni majd tavasszal a Plitvicei-tavakhoz. ^^ Nagyon várom már azt az utat, biztos felejthetetlen élmény lesz az is.

Utolsó módosítás: Andicsi88 (2017. 11. 16. - 21h44)

Kijelentkezve

#6 2017. 12. 04. - 23h03

Obszidián gárda
Hela
A gárda védelmezője
Hela
...
Üzenetek: 13 877

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy végre van időm írni :D Na meg persze végre van valami, amit közzétennék itt. Úgy gondoltam, hogy a régi túráimat nem írom le, hisz olyan rég voltak, fene se tudja már, milyen érzés volt ott lenni, mit csináltam pontosan, hogy mentem, így hát az első adandó hóhullásra kivándoroltam haverral a Normafára. (Később majd ő is írni fog, de még nem tud fórumozni :"D)
Nem nagy túra és nem is városon kívüli, de valami fantasztikus élmény volt, ha spontán is.
Vasárnap délelőtt jött az ötlet, hogy menjünk valamerre, amerre hó van, de mégsincs olyan messze, hisz korán sötétedik, így jött szóba Normafa.
A buszról leszállva ez a látvány fogadott:

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)


Aki ismer, annak mondanom sem kell, hogy inkább erre akartam menni és nem a visítozó, szánkozó kölykök felé, így hát elindultunk a hóba. Sajnos, az egész fagyott volt, hógolyózni nem lehetett.
A körúton indultunk el, de amint megláttuk a vasutat, letértünk róla, és jött a "úristen, ezt le kell fotóznunk" :D

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)


Ezután teljesen másképp folytattuk utunkat. Tulajdonképpen össze-vissza mentünk. Amúgy sem volt célunk és Miki hál'istennek nem követelte, hogy másszunk fel a kilátóig :"D

Még több kép


És végül a szintkülönbség, amilyen magasra felmásztunk, azért mégis, hogy meglegyen a feeling:

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)


Téli gyerekként kifejezetten imádom ezt az időt, és nagy boldogsággal töltött el, hogy az időjárás - az utóbbi évek ellenére - tutte a dolgát, és végre hóval ajándékozott meg minket december elején :D

Hasznos tanácsok:
- Mindenképp jó meleg kabátba menj!
- Meleg zokni szintén kötelező, különben megfagy a lábad!
- Meleg tea egy termoszban mindig hű társad ilyen hidegben! :)

Egyébként Andi, sikerült ismét meglepned, hiszen pár kilátóról még hallani se hallottam, pedig törzsgyökeres pesti vagyok.
Ryou, hihetetlenül gyönyörű a völgy. Ezek fel is kerültek az én listámra :)

Kijelentkezve

#7 2017. 12. 08. - 20h27

Árnyék gárda
Ryou
A gárda hivatalnoka
Ryou
...
Üzenetek: 1 389


Miután megjártuk Szádelőt egyből mondtam is, hogy ide vissza kell térni. Kiülni a sziklák tetejére, hosszabb időre és tovább élvezi a kilátást. Lefele az út tényleg a nehéz kategóriába tartozik. Én azt javasolná, hogy miután felértetek a tetejére érdemes akkor visszafordulni. Azt hiszem én a következő látogatáskor így fogok tenni, mint meredek terepen kövek között lemászni. x)

Elég sok tervem van nekem is jövőre. Köztük szintén Szlovákia: városnézés (Kassa, Rozsnyó), Dobsinai-jégbarlang. Ami viszont lehet váratni fog magára, de közeljövőben mindenképp szeretném megmászni a Tátrát.

Hela, nagyon szépek lettek ezek a havas képek! Ahogy megláttam őket, egyből olyan érzés fogott el, mintha hívogatna: gyere! fedezz fel, barangolj be! /static/img/forum/smilies/smile.png
Igen, ennek örülök, hogy egyből havazásba kezdett, amint elérkezett december. Én ha havat szeretnék látni akkor Bánkútra kellene elmennem, mint borsodi.

Utolsó módosítás: Ryou (2017. 12. 08. - 20h28)


https://i.imgur.com/I66AAXU.gif

Kijelentkezve

#8 2017. 12. 09. - 07h40

Árnyék gárda
Doroshii
A gárda katonája
Doroshii
...
Üzenetek: 477

De gyönyörűek ezek a képek! A topicnak lehetne egy olyan alcíme is, hogy "lelki béke helyreállító", olyan jó érzés nézni őket.

Én is nagyon szeretek túrázgatni, elsősorban a szüleimnek köszönhetően. Mi minden évben Jósvafőre szoktunk menni, mert van a szőlőhegyen egy borospincénk. Aki esetleg nem tudná, Jósvafő az Aggteleki Nemzeti Parkban található, pont Aggtelek melletti kis falu. Ha még nem jártatok arra, nagyon ajánlom, mi nagyon szeretjük a környéket:)
Sajnos idén nem sok lehetőségünk volt menni, csak tavasszal a tavaszi szünetemben, mert utána érettségiztem, aztán egész nyáron nyelvvizsgára készültem, ősszel pedig anyának kificamodott a bokája és szalagszakadása is van, így akkor se jutottunk el Jósvafőre, télen pedig vizsgaidőszak >< Így leghamarabb vagy jövő tavasszal vagy nyáron megyünk megint.
Tavasszal viszont tervezek az egyetemmel is menni túrázni, mert minden hónapban szerveznek túranapot, ami az egyetemistáknak ingyenes, vagy maximum a belépőket kell fizetni, ha olyan helyre megyünk.

Most így elsőre 2014-es téli képeket hoztam, amiket egy barátnőm csinált, mikor együtt elmentünk kutyát sétáltatni a környéken^^ Nem egy nagy túra volt, de a téli tájakat nagyon szeretem nézegetni, remélem, ti is:)


https://i.imgur.com/9RcyEXk.jpg

Kijelentkezve

#9 2017. 12. 09. - 23h11

Obszidián gárda
dookie
Most érkezett
dookie
...
Üzenetek: 3

Sziasztok!

Mielőtt én is ajánlanék egy általam már bejárt túravonalat, reagálnék röviden a két korábbi bejegyzésre, kezdve a szlovákiai túrával. Budapestiként inkább a budai hegyeket ismerem, de nagyon jó látni, hogy kis hazánkhoz viszonylag közel is ilyen szép kirándulási lehetőségek vannak! Felkerült a bakancslistámra, köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt az élményt. A második túraélményhez már kicsit bővebben is hozzá tudok szólni, hiszen az említett helyeken már mind jártam. A Hármashatár-hegy, az Erzsébet kilátó, a Hárs-hegy, vagy épp az Apáthy szikla valóban remek helyek. Mondjuk sajnos attól nehéz eltekinteni, hogy a megállíthatatlan urbanizáció küszöbén vannak, de sajnos nem tudunk ezzel mit tenni, úgyhogy lépjünk is gyorsan túl rajta. Az Erzsébet kilátó- Normafa- Hárshegy, túrához annyit fűznék hozzá, hogy érdemes a Tündér-sziklát is érinteni mindenképp. A szikla megközelítése a 291-es busszal lehetséges, ami a Rózsadombon át visz el a túra kiindulópontjához, Zugliget megállóhoz, ami jó kiinduló, és szintén remek végpont is egyben. Egyébként a fél órás buszút már önmagában nagy élmény a Rózsadombon átvezető útvonala miatt. Az alábbi kép a Tündér sziklához vezető úton készült.

Tündér sziklához vezető út


A rövid bevezető után pedig akkor rá is térnék a saját túraélményem ismertetésére, ami az ország egyik legszebb részéről a Dunakanyarból, egészen pontosan Dömösről indul, és a Vadálló-kövek érintésével a Visegrádi-hegység legmagasabb pontjára, Prédikálószékre vezet fel, majd egy nagyjából egy órás erdei séta után vezet vissza kiindulópontunkra, Dömösre. A kényelmes tempóban maximum 3-4 órás túra igazi klasszikus, Pest megye határán a nyüzsgő Budapestről kiszabadulva, de mégsem túl messzire utazva. A leírtakból persze sajnos következik az is, hogy főleg jó időben elég sokan vannak. Mondjuk közülük sokan inkább a tárgyalt túrát közvetlenül érintő Rám szakadékhoz mennek, ami talán még nagyobb klasszikus, mint a Prédikálószék. Ugyanis, bár a Vadálló kövek, és a Prédikálószék gyönyörű túraútvonal, de ahogy a szép, és büszke lányokhoz hasonlóan, ő is igencsak nehezen adja meg magát, meg kell küzdeni érte. Vagy, hogy egy klasszikust idézzek: „fel kell kötni a liberót”, hogy feljuss a 693 méter magas hegy tetejére. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amellett, hogy a túraútvonal több helyen falmászáshoz hasonlít, és több helyen fától fáig kell kapaszkodni a meredek hegyoldalban. Erőfeszítéseinket viszont előbb, utóbb siker koronázza, hiszen felérünk a Vadálló kövekhez. Egy kis ízelítő, hogy megéri felkapaszkodni!

Kilátás


A Vadálló kövektől pedig már nincs messze a Prédikálószék csúcsa, amit egyébként nem rég újítottak fel, aminek következtében immár új kilátóból csodálkozhatunk rá a Dunakanyarra. Ráadásul, az új kilátó kamerával is fel van szerelve, úgyhogy az időképen már éjjel nappal a csúcson érezhetjük magunkat. De ne rohanjunk ennyire előre! A Vadálló kövekről elénk táruló kilátás, ugyanis megér pár mondatot. A beszédes kövekről, ugyanis a Duna mellett, egy, ősszel ezer színben pompázó völgy, és a környező hegyvonulatok is látszanak. Egy szó, mint száz: érdemes pár percig elüldögélni a köveken, mielőtt továbbindulunk. Vadálló kövektől nagyjából negyedórányi sétára már el is érjük Prédikálószék csúcsát, ami ködben, jó időben, lenyűgöző látvány.  Alattunk Visegrád városa a klasszikus várral, túloldalon pedig… Nagymaros, Kismaros, és a Dunakanyar, a Remete barlanggal, és kis hazánk szépségeivel. De ha már kis hazánk szépségei, akkor nem árt megemlíteni, hogy a túloldalt található a Julianus kilátó, ami a Nagymaros-Visegrád vonatállomástól induló túraútvonalon érhető el, és ahonnan szintén gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra.

Kilátás a Dunakanyarra


Miután nagy nehezen elhagytuk Prédikálószék kilátóját, egy körülbelül egy órás erdei túrával ereszkedünk vissza Dömösre a 600 méteres magasságból, a piros keresztet ábrázoló jelzésen. A kirándulás végére kiváló záróakkord, ha kiülünk egy ital kedvéért a Dömösi Duna partra.

Gyakorlati tudnivalók:
-    Megközelítés: 889-es busz Dömös Posta megállóig, nagyjából 40 perc alatt, vagy vonattal Nagymarosig, onnan komppal át Visegrádba, és onnan pár megálló busszal.
-    Költségek: A teljes jegyár Budapest bérlet nélkül 1500 forint körül van
-    Vízvételi lehetőség nem nagyon van, vizet és kaját vigyünk egész napra.
-    Érdemes előre kinézni a buszt visszafelé, mert estefelé ritkán jár Pest felé

Jó túrázást!

Kijelentkezve

#10 2017. 12. 09. - 23h29

Obszidián gárda
Hela
A gárda védelmezője
Hela
...
Üzenetek: 13 877

@Ryou - elvileg mi is jövőre másszuk meg a Tátrát :"D Kassát és Rozsnyót ajánlom, bár csak kevés időt tartózkodtam ott, mégis gyönyörűek. Akkoriban sajnos nagyon rossz telefonom volt, de előkeresem a Kassán készült képeimet.

Kedvcsináló - Kassa (Rozsnyón nem fotóztam semmit)@Doroshii - örülök, hogy tetszik a topik /static/img/forum/smilies/smile.png imádom a havas képeket, s ha azon még egy gyönyörű németjuhász is díszeleg, hmmm /static/img/forum/smilies/roll.png Anyudnak jobbulást, valamint neked sok-sok kitartást kívánok!

@Miki - hát ezt el sem hiszem, hogy végre befutottál te is :"DDD Meg kell, hogy mondjam, nagyon nehezen küzdötted fel magad az ötös szintre, de végre tudsz fórumozni. Nyűgözz le mindenkit! (És azt hiszem ideje nekiállnom neked bannert készíteni... :"D)

Utolsó módosítás: Hela (2017. 12. 09. - 23h32)

Kijelentkezve

#11 2017. 12. 11. - 19h10

A familiárisok barátja
Andicsi88
...
Üzenetek: 3 770

Végre kezdünk gyűlni és jönnek a szebbnél szebb képek is. ^^ Tavaszi gyerek létemre imádom a telet és a havat, alig várom már, hogy nagyobb és tartósabb hó legyen és persze azért is, hogy sok-sok képet tudjak csinálni az Erzsébet kilátóból a hóval borított tájról. Azt hiszem hivatalosan is kijelenthetem, hogy a kedvenc kilátom lett (nálam biztos nem úsztad volna meg enélkül a sétát Cinti :'D).
Legutóbb este voltunk ott és fúú, nagyon csodás volt. /static/img/forum/smilies/big_smile.png
Na, de nem ugrok ennyire előre, mert itt említve lett Jósvafő. Többször is jártunk már arra, hisz apám ott töltötte a gyerekkorát. /static/img/forum/smilies/smile.png Fura, hogy ennek ellenére mégsem túráztunk annyit arrafelé (az ottani lusta rokonaink az oka valószínűleg), de jövőre tervezünk egy nagyobb, többnapos kirándulást erdő és barlang látogatással egyaránt. A rokonok meg maradjanak csak otthon! /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Tündér sziklát már kinéztem következő úti célunknak. Egyik kollégám mesélt róla, hogy régebben sokat kirándultak arrafelé és nagyon szép hely, érdemes megnézni. Idén már nem hiszem, hogy elmegyünk oda, de jövőre biztosan megnézzük a Nagy-Kopasszal együtt. /static/img/forum/smilies/smile.png

És most vissza az esti kirándulásunkhoz.
A rend kedvéért, hogy ne legyen olyan rövid utunk, a Gellért-hegyet másztuk meg először, majd onnan átutaztunk Normafához és felsétáltunk az Erzsébet kilátóhoz, hogy megnézzük az esti fényben fürdő várost. A Gellért-hegyen nem csináltam képeket, arról már szinte minden napszakban készítettem (a kora reggelit leszámítva). Unalmasnak azért így se mondanám, mindig szeretek oda felmenni és nyüzsgő város fölé emelkedni a nyüzsgő külföldiek közé. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Elképesztő, hogy ott mindig mennyien vannak, meg hogy mennyire imádnak ott a hegyen íjászkodni! Pedig olyan kis semmilyen az a "pálya" és csak 5 lövés van, természetesen turistaáron.
A Normafához 5 óra környékén értünk oda tök sötétben, ráadásul csak mi szálltunk le a buszról a végállomáson. Sokáig egyetlen egy embert sem láttunk miközben elindultunk a kilátó felé, még azzal viccelődtünk, hogy be lesz zárva. Aztán lassacskán csak megjelentek mások is, de mindegyik visszafelé jött a hegyről lefelé. Ekkor már kezdtem kicsit aggódni, hogy tényleg lesz itt valami záróra és nem tudunk felmenni a kilátóba. Gyorsabbra vettük a tempót és mentünk tovább. Mikor felértünk senki nem volt közel, s távol a kilátó környékén és egy papír lógót az ajtón, de szerencsére azt hirdette, hogy 8-ig van nyitva. /static/img/forum/smilies/big_smile.png Az addigi hidegből meg felmentünk a még hidegebb szélbe megfagyni, de a látvány miatt nagyon-nagyon megérte. Közben valami folyamatot elindíthattunk, mert fentről láttuk, hogy mások is jönnek felfelé az úton a kilátóhoz. Mire mi leértünk már többen is ott sétáltak a téren, meg voltak futók és biciklisek is. Az egyik futó ráadásul a frászt hozta rám mikor bementem a sötét erdőbe, hogy hátulról is csináljak egy képet  a kilátóról erre meghallom, hogy valaki vagy valami csörtet felém. XD


A mobilos képek nem adják úgy vissza, de gyönyörűek a fények, így aki szereti annak nagyon tudom ajánlani egy jó meleg sapka, sál, kesztyű és valami forró ital kíséretében. /static/img/forum/smilies/big_smile.png

Kijelentkezve

#12 2017. 12. 16. - 07h35

Árnyék gárda
Doroshii
A gárda katonája
Doroshii
...
Üzenetek: 477

Gyönyörűek a képek, a Dunakanyar valami eszméletlenül szép *.*

Most én nektek egy 2014-es osztálykirándulásról hoztam képeket:
Sárospatakon, Füzérradványon, Telkibányán és Sátoraljaújhelyen jártunk. A képeket kicsit meg kellett vágnom, mert minden másodikra jutott egy osztálytárs, osztályfőnök, vagy valami:'D

Spoiler (A megtekintéshez kattints ide!)


https://i.imgur.com/9RcyEXk.jpg

Kijelentkezve

#13 2018. 01. 21. - 21h10

Obszidián gárda
Hela
A gárda védelmezője
Hela
...
Üzenetek: 13 877

Üdvözletem az összes lelkes Természetjárónak és az idetévedt Vándoroknak!

http://kepkezelo.com/images/tb7rbgwk6k0lb4yl1lyf.jpg

Ezt a kis drágát ma készítettem, erre a csodálatos, havas napra!
Persze egy kismadaram elcsicseregte, hogy nem mindenhol esett ám hó, így engedjétek meg, hogy képeimmel a egy kis téli hangulatot varázsoljak Nektek. :)

A szivecske igen erős késztetéssé nőtte ki magát, hogy az kell oda, így az egy kuponból lett kreálva, ne is nézzétek a feliratot :"D

A túra nem volt betervezve, hiszen ma hajnali fél négykor (igen, addig voltam fenn :"D) még nem esett semmi. Gondoltam, majd háziasszonykodok, meg ilyesmi, ám nem úgy alakultak a dolgok, ahogy én azt elképzeltem hajnalok hajnalán. Kilenckor egy légy idegesítő zümmögése egy kellemes meglepetést hozott számomra. Az egész tájat gyönyörűszép, tiszta, érintetlen hó fedte. Aznapi teendőim ötletét azonnal elvetettem, s Mikivel (dookie) elmentünk a Normafára. Jó döntést hoztunk, hiszen mikor indultunk a hó olvadozott, ám az erdőbe érve csodaszép látvány tárult elénk. Az utat nem részletezném, ugyanaz nagyjából, mint a december eleji bejegyzésemé. :)

Winter Wonderland


Egy kis érdekesség: a fába 1965 és 1956 lett belevésve - talán igaz? Talán egy átverés? Döntsétek el Ti! :DApró túra volt, de remélem a képek elnyerik a tetszéseteket! :)

Visszanéztem a régebbi bejegyzéseimet és az a helyzet, hogy a kephost letörölte a képeket, így azok elérhetetlenné váltak. Ha valaki igenyli, akkor szívesen visszatöltögetem azokat a képeket más képmegosztót használva.

Utolsó módosítás: Hela (2018. 01. 21. - 21h12)

Kijelentkezve

#14 2018. 02. 20. - 16h37

Árnyék gárda
Ryou
A gárda hivatalnoka
Ryou
...
Üzenetek: 1 389


Külső kép linkje
SZIASZTOK!

„Kis” kihagyás után, újra itt.
Jósvafőt én is ajánlom, mint kirándulási célt, rengeteg a látnivaló van ott is. Sokat jártam arra, még az általános iskolás osztályommal is töltöttünk ott egy hetet táborba. Igaz az már nagyon rég volt, de biztos vagyok benne, hogy a szépségéből azóta sem vesztett. Wow, ezek a Dunakanyar képek is hívogatóak.
Hela, ha az éven másszátok meg a Tátrát, akkor mindenképp ossz meg velünk képeket. Én személy szerint oda vagyok a hegyek + fenyőrengeteg látványától. És egyre több kiránduló hely jön szembe velem különböző oldalakon a Tátrával kapcsolatban. Mint például ez itt: LINK
Nagyon aranyos lett a kis hóember.^^ Én szeretném ha a képeid újra elérhetőek lennének.

Most így télen nem nagyon volt lehetőségem kimozdulni, mindig a jó meleg takarót, forró teát és sorozatokat választottam helyette. Viszont várom, hogy tavaszodjon, és újra útra keljek. c:

Külső kép linkje

Utolsó módosítás: Ryou (2018. 02. 20. - 19h40)


https://i.imgur.com/I66AAXU.gif

Kijelentkezve

#15 2018. 07. 12. - 22h02

A familiárisok barátja
Andicsi88
...
Üzenetek: 3 770

Szegény kis természetjáró topikunkat eléggé benőtte a növényzet és a gaz, remélem az ausztirai utazásommal fel tudom pezsdíteni egy kicsit. :)

Gloggnitz és Semmering volt a fő úticélunk. Előbbi városban mi mást néztünk volna meg, mint a híres Lindt csokigyárat (kívülről :’)) és a mintaboltját (belülről :D). Nem vagyok egy nagy csokis -még mindig a néhai szakmai ártalomra hivatkozom, bár a Kinder termékeket már megeszem és néha már Milkát is-, de azért itt kivételt tettem és ettem a kóstolóból is, na meg hoztam haza kb. 4 kg csokit a családnak. XD
A csokizás után jöhetett a híres világörökség, a Semmeringi vasút. Sok-sok alagútón, kőhídon, viadukton vezet át az útja, miközben közel 500 méter szintkülönbséget tesz meg. Ezekből sokat nem annyira lát az ember -mert ugye a vonaton ül-, de ha elég szemfüles akkor előre, illetve hátrafelé lesve elcsíphet néhány jó pillanatot/fotót a fák között kibújó a hidakról, tájakról is. :)
A vasút és az állomásán lévő múzeum után a Hirschenkogel csúcsán lévő Millenium kilátóhoz mentünk. Az utat a hegyre kabinos felvonón tettük meg alattunk a lefelé tekerő biciklisekkel. Fent a kilátás a borús idő ellenére is csodás volt, a hegyek, az erdő, mind-mind meseszép.
Lefelé már gyalog jöttünk egy röpke 7 km-es ösvényen, ami a bicikliseknek kialakított különböző nehézségű pályákat és a sípályát is többször keresztezte, sok szép panorámával tarkítva.
Még egy májusi kirándulásomat is megosztom veletek. Nem kellett ehhez sokat utaznunk, a kerületünkben található Merzse mocsárhoz mentünk ki. Nem olyan hosszú (asszem 6 km) ez a zöld brekivel jelzett tanösvény, ami érdekes infókat árul el a mocsár kialakulásáról, csökkenéséről, élővilágáról. Az ösvény mentén van egy madárles, ahonnan jól rá lehet látni a mocsárra (távcsővel még jobban). Rengeteg madár él a mocsárban, amiket mi láttunk az a vízityúk, a szürke gém, kacsák, amiket hallottunk – a békakuruttyoláson és a rovarzümmögésen túl- az a rigó, a fülemüle és a kakukk, de lehet még találkozni rétihéjával, karvallyal, egerészölyvvel, bölömbikával, énekesmadarakkal… Egyik ismerősöm mondta, hogy egyszer rókát is látott mikor kiment oda futni. :)
Tuti tipp, ha valaki kedvet kapott a mocsárhoz: SZÚNYOGRIASZTÓ!! :”D


Nektek merrefelé vezet az utatok? Nyaralás valami jó kis kiránduló helyen, amit javasolnátok másnak is? :)

Kijelentkezve

#16 2018. 08. 14. - 20h57

Obszidián gárda
Hela
A gárda védelmezője
Hela
...
Üzenetek: 13 877

Kedves Ryou és Andi!

Mivel Ti írtatok ide a legtöbbet, titeket emelnélek ki. Kicsit off lesz, de úgy gondolom, nem árt tisztázni a dolgot, ha már én kérvényeztem a topikot. Nem, most nem kell rosszra gondolni :'D Annyi a lényeg, hogy a topik bezárását nem fogom kérni, de én egy ideje inaktív vagyok fórumon, ami valószínűleg nem is fog változni a jövőben sem. (Remélem.)
Tehát ha esetleg szeretnétek frissíteni a kezdő posztot új képekkel, hogy ne a broken linkek látszódjanak, akkor nyugodtan. Átadom a jogot (?) hozzá.

Andi, utóbbi posztod jó kis kedvcsináló volt egyébként. Idén mi is Ausztriába szeretnénk menni, aztán jövőre egy jó kis toszkán körút van tervben (Pisa, Bologna és Firenze).

További jó természet- és világjárást nektek! :)

Kijelentkezve

#17 2019. 07. 30. - 02h15

Szikrázó gárda
Lyah
Moderátor & Eldarya fehér sárkánya
Lyah
...
Üzenetek: 7 854

Mivel úgy látom, a topik eredeti ötletgazdái eltünedeztek, így megragadtam az alkalmat és csináltam új képeket a kezdőposztba, remélem, elnyeri tetszéseteket^^

Ha már itt járok, akkor hozzá is szólnék kicsit, mivel a kirándulás felénk is menő dolog. Édesanyám már sokéve megrögzött túrázó, és persze engem is fertőz rendesen. /static/img/forum/smilies/lol.png
Már általános iskolás korom óta járunk teljesítménytúrákra, változó intenzitással. Anyu néha hosszabb távokba is belefog sátorral, és idén én is boldogítottam. A dél-dunántúli kéknek álltunk neki, ami az Írott-kőtől a szekszárdi dombságig tart. Mondanom sem kell, júniusban, a lehető legnagyobb melegben. Ez mondjuk nem volt annyira megfontolt. Bár a harmincakárhány fok és 10 kilós htizsák még elenyésző probléma volt. Ugyanis a szúnyogok akkora falkákban vadásznak, hogy az erdőkben létezni nem lehet normálisan.
Ráadásul a túraútvonal karbantartása is hagy némi kivetnivalót, hiszen Szombathelynél, tehát még a lakott terület határán a kerítés és a fejünk főlé érő csalán között tökéletesen lehetetlen lett volna átkelni. Konkrétan egy centi hely nem volt a csípős gaz mellett egy országos, ismert és viszonylag forgalmas túraútvonalon. Azért ez sok mindent elmond. :')
Persze egy kis kerülővel megoldottuk, de ha nem a város szélén történik ez, hanem egy erdőben, ott már érdekesebb lett volna. /static/img/forum/smilies/lol.png
Egyébiránt pedig nagyon szép helyek vannak arra, főleg az Írott-kő nyújtotta kilátás, néhol még sziklát is lehet mászni útközben. A jáki templom is csodaszép.
Sajnos a nagy meleg, szúnyog és egyéb kellemetlen tényezők miatt a tervezettnél rövidebbre vettük a dolgot. De majd egy szép napon újra nekivágunk a pecsételésnek. :3

Bejelentkezve

Oldalak : 1