Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 2 3

#51 2017. 04. 21. - 15h45

Árnyék gárda
Yukiko-chan
Legyőzött egy tyúkot
Yukiko-chan
...
Üzenetek: 915

Selira írta:

Az én kérdésem csak felületesen érinti az országot, de azért hátha:
Nem ismer valaki egy jó japán nyelviskolát? Tapasztalat vagy esetleg ismerős által? Jó lenne legalább egy N3-N2 szintű vizsga, de azért sok ez a 4 év kihagyás :<


Az öcsém a Keleti Nyelvek iskolájában tanul, de mondták a Momijit is. Sokan tanítanak japánt otthon. Van egy kedves ismerősöm, aki sűrűn jön japánba és az ő blogján is vannak nyelvtani segédletek N5-N1-ig felbontva, ha esetleg érdekel.


Kijelentkezve

#52 2017. 04. 21. - 15h59

Árnyék gárda
Syalrën
Jamon barátja
Selira
...
Üzenetek: 15 081

Köszönöm a válaszokat. Momijiről hallottam már, de szimpatikusabbnak tűnik a Keleti Nyelvek iskolája. Magamat ismerve biztosan nem jutnék sokáig önszorgalomból.

A nagy feladat inkább az lesz, hogy N4 óta mennyit felejtettem. Szerintem annyit, amennyit lehetséges.


https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/intermediary/f/21ee2420-2833-4e5d-9af5-8210ce91efda/dcxku7i-e446c340-8716-4b35-a75f-bfef57fc5b1a.png

Bejelentkezve

#53 2017. 07. 07. - 16h23

Árnyék gárda
Kyara
Farkasok barátja
Kyara
...
Üzenetek: 9 285

Ma egy kivételes ünnep vette kezdetét Japánban, a Tanabata. Nekem nagyon szimpatikus ez a fesztivál,úgyhogy úgy döntöttem,megosztom veletek miről is szól.^^

A Tanabata egy japán csillagfesztivál, amely a kínai Csihszi fesztiválból ered. Orihime és Hikobosi istenségek találkozását ünnepli (amit a Vega és az Altair csillagok képviselnek). A legenda szerint a szerelmeseket a Tejút választja el egymástól, és csak egyetlenegyszer találkozhatnak egy évben, mégpedig a holdnaptár szerinti hetedik holdhónap hetedik napján. Régióként változó az időpont, de az első ünnepségek július 7-én veszik kezdetüket a Gergely-naptár szerint.
Ugyanakkor a Tanabata egy shintó megtisztulási szertartás elnevezése is volt. A kiválasztott fiatal lányok visszahúzódtak egy tiszta vizű folyó partján álló szövőházba, és kimonókat szőttek az isteneknek, hogy ezzel elfeledtessék az őszi termények gazdagságáért imádkozó emberek tisztátalanságát. A Tanabata eredetileg az ebben az időben használt szövőszék elnevezése volt. A buddhizmus elterjedésével a Tanabata az elhunytakról megemlékező Obon előkészítő ünnepévé vált. A „hetesek éjszakájaként” is fordítható.
Úgy ünneplik ezt a napot Japánban, hogy kívánságaikat kis papírdarabokra írják fel, gyakran költemény formájában, és bambuszokra akasztják őket, sokszor más dekoráció kíséretében. A bambuszt és a dekorációt gyakran vízre bocsátják, esetleg elégetik éjfél körül, vagy másnap a fesztivált követően. Számos területen sajátos szokások fűződnek a Tanabatához, melyek leginkább a helyi Obon hagyományokkal vannak összefüggésben.
Ismert egy hagyományos Tanabata dal is:
„A bambuszlevelek susognak,
Remegnek az ereszen.
A csillagok ragyognak,
Ezüst s arany homokszemek.
Az ötszínű papírcsíkok,
Amiket én írtam.
A csillagok ragyognak,
Az égből figyelnek.”


https://i.imgur.com/8Xw9tIu.gif

Bejelentkezve

Oldalak : 1 2 3