A név, amin szólíthatunk: Lyah az az álomnév, amit minden egyes magam kreálta történet főszereplőjének állítok be, többnyire saját személyiségemről mintázva – vagy inkább arról, amilyen lenni szeretnék. Szó mi szó, szeretek Lyah lenni, de igazából bárki hívhat a valódi nevemen is – Laura.
ღ
Miért ezt a nevet választottad? Ahogy már kifejtettem, nagyon sok helyen használom ezt a nevet, irományokban, játékokban… Hogy őszinte legyek, nem tudom, honnan jött először. Biztosan szerepelt valami könyvben, vagy filmben és nagyon megtetszett, de ilyenekre már nem emlékszem ^.^
ღ
Nem: Nő
ღ
Kor: 19
ღ
Foglalkozás: Jelenleg munkanélküli/kereső. Ami annyit takar, hogy jó okkal nem akartam egyelőre egyetemre menni, így most itthon ülök, és várom a novembert, hogy majd Svájcban próbálhassak szerencsét. Illetve, ha esetleg sikerül, akkor a Fal című új kvízműsorban.
ღ
Horoszkóp: Rák (és elég sok minden igaz rám, amit róla írnak)
ღ
Hol vagy a legtöbbet? Otthon >.<
ღ
Mi az, ami mindig veled van? Ami tuti-biztos, hogy mindig nálam van, bárhová is megyek, az a két gyűrűm. Kis arany darabok, az egyiket nagymamám halála után örököltem meg, a másikat pedig ballagásomra kaptam a másik mamámtól.
ღ
Mennyit internetezel? Őőőő… sokat…. *fütty-fütty*
ღ
Sokat telefonálsz? Átlagosan napi egyszer, anyum felhív, hogy mit hozzon a boltból, meg ilyenek

ღ
Milyen ember vagy? Ez tényleg beugratós kérdés. Valaki vagy oldalakat tudna írni erről, vagy egy szót sem. Bár adatlapomra írt bemutatkozásban egész jól kifejtettem, de mégsem azt másolnám be ide. Kulcsszavak:
Ambivertált. Természetbarát. Kissé őrült. Kissé csendes. Mikor hogy… Türelmes. Kedves. Ha felbosszantod, nyers, rideg. Őszinte. Néha túl aggódó. Anyáskodó. Önmagát gyakran megkérdőjelező. Kreatív. Megfigyelő. Lusta. Érzékeny. Művészlélek.
ღ
Van barátod/barátnőd? Jelenleg nincs, az utolsó barátom 7 éve volt. Igen, igen, az még a kisgyerek-szerelem kategória. És azóta miért nincs? Egyszerűen nem érzem szükségét. Még bőőőven ráérek vele.
ღ
Hiszel a fiú-lány barátságban? Igen. Vicces, mert az előbb emlegetett barátom először tényleg csak a „barátom” volt. Aztán mindketten belezúgtunk a másikba. No de, ez egy rossz példa.
Mindig is jól kijöttem a fiúkkal barátként. Ott van például gimis osztálytársam, aki most a legjobb barátnőmmel jár. Imádom a hülyegyereket, de másképp nem tudnék rá gondolni, és feltehetőleg ő sem
ღ
Szerinted létezik szerelem első látásra? Biztos vagyok benne. Bár én még nem tapasztaltam, de hiszek azoknak, akik állításuk szerint igen. Mindenki másként éli meg a szerelmet, és szerintem a szerelem tényleg lecsaphat váratlanul, aztán ugyanolyan gyorsan elmúlhat. Nem olyasmi, amit könnyen le lehetne írni, és skatulyába zárni. Így vagy úgy, de szerintem nem egy olyan hihetetlen dolog, hogy ne létezne.
ღ
Milyen nyelveket beszélsz / szeretnél megtanulni? Angolul beszélek, olaszul valamennyire. Ez utóbbit szeretném még jobban, valamint nagy álmom japánt is tanulni. Svájci munkámhoz kellene németet is tanulnom (túlzás, hogy szeretnék. Mondjuk ők valami kínai-németet beszélnek

). Talán még a spanyol, ami érdekelne, meg egy kicsit a francia.
ღ
Mi az életcélod? Hahahahahaha.
Épp abban az időszakban vagyok, hogy még nem tudom, mi az, amire feltenném az életemet. De azért vannak ilyesmik: egy nagy faház a hegyekben, sok-sok állattal körülvéve. Legyenek velem a legjobb barátaim és a családom. Ó, és nagyon szívesen írnék egy könyvet, meg nyitnék egy saját kávézót.
ღ
Szereted megtervezni az életed? Nem igazán. Inkább a „Lesz, ami lesz” típus vagyok, ami természetesen nagyon sokszor hátrányt jelenthet. De azt is nagyon jól tudom, hogy ha előre megmondják, mi vár rám, akkor vagy félni fogok tőle, vagy túlságosan is izgatottan várom – mindkét esetben elfeledkezve a pillanatnyi teendőimről, vagy hogy azért tennem is kell valamit.
ღ
Ha tehetnéd, találkozhatnál valamelyik hírességgel, ki lenne az? Bevallom, híresség témában nem vagyok a toppon. Persze, vannak kedvenc színészeim, íróim, satöbbi. De sosem fantáziáltam arról, hogy bármelyikükkel is találkozzak. De ha már amúgy is feltételes módról beszélünk, egy olyan szituációról, ami valójában sosem történhetne meg, akkor miért ne választhatnék már halott személyt?
Ezen elv alapján nagyon szívesen megismerném mondjuk Albert Einsteint
ღ
Mit szeretsz? Erre is rengeteg választ tudnék adni. De akkor kiválasztok párat:
Rántott hús. Állatok. Természet. Barátok. Család. Eper. Könyvek. Szerepjátékok. Túrázás. A laptopom. Utazás. Színjátszás. Vezetés. Jelmezek. Ékszerek. Kreativitás. Égbolt. UFO-k. Természetfeletti lények. Fantázia. Hosszú, kötött pulcsik. Tél. Éjszakai séták. Naplemente. Hegyek. Tenger. Eső. Matek. Irodalom. Nyelvtan. Történelem. Mitológia.
ღ
Mit nem szeretsz? Főzelékek (kivéve borsó). Levéltetvek. Hazugságok. Tanulás. Csalás. Kánikula. Poloskák. Félreértések. Veszekedés. A saját korosztályom. Gyerekbutító mesék. Mikor valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna.
ღ
Sokat olvasol? Meglehetősen sokat. Most bőven van rá szabadidőm, ki is használom~
ღ
Gyakran nézel/olvasol híreket? Tisztában vagy a világ fontosabb eseményeivel? Háttérzajként szokott menni a híradó, míg gépezek, szóval többé-kevésbé tudom, mi megy a világban. Az érdeklődésem viszont már jelentősen kevesebb.
ღ
Sok filmet/sorozatot nézel? Ha igen, mely filmeket/sorozatokat kedveled? Szintén sokat. Néhány példát említve: Scrubs. Game of thrones. Sherlock. Attack on titan. Galaxis őrzői. Star wars.
ღ
Milyen fajta zenét kedvelsz? Belinkelsz egyet? Mindennemű zenét meghallgatok, de jószerével rock, pop, illetve klasszikusokat. (Gyakran film és sorozat soundtrackeket is). Teljesen véletlenszerűen itt van egy:
ღ
Nézel youtube videósokat? Az egyetlen, akinek a videóit rendszeresen követem, az Dancsó Péter. Sok kritikusa és sok imádója is van. Én egyszerűen csak szeretem a humorát és az életszemléletét, amennyire az a videókon keresztül tükröződik. Nem vagyok egy elvetemült fan, egyszerűen csak élvezem nézni, amit csinál.
ღ
Melyik az az öt internetes oldal, amit a legtöbbször látogatsz? Eldarya. Tumblr. Gmail. Facebook. Youtube.
ღ
Szeretsz utazni? Ha igen hova mennél szívesen? Imádok utazni, már nagyon kicsi korom óta vittek mindenfele. Már akkor beleszerettem Olaszországba, így oda szívesen visszamennék. De nagyon szeretnék egy napon Japánba is ellátogatni, valamint Ausztráliában élnek rokonaim, akiknél már nagyon régen jártam, így oda is mennék megint.
ღ
Szereted a mangákat/animéket? Igen, már kábé 6-7 éves korom óta nézek animéket, változó intenzitással.
ღ
Játszol számítógépes játékokkal? Szintén pozitív, a pc játékok is még igencsak fiatal koromban kerültek a kezeim közé
ღ
Hogy találtál rá az Eldaryára? Még francián kezdődött, egy barátnőm mondta, hogy olyasmi, mint a csj, csak fantasy formában. Természetesen egyből rárepültem, bár korlátozott „francia tudásom” miatt kezdetben nem volt olyan élvezhető. De amint megjelentek a nemzetközi verziók, előregisztráltam még négy másik szerveren is, biztos, ami biztos…
ღ
Melyik gárda tagja vagy? Szerinted oda illő vagy? Obszidián. Szerettem volna ide kerülni, mert Valkyon volt a legszimpatikusabb srác. viszont a személyiségemet tekintve szerintem inkább Abszintos lennék.
ღ
Miért szereted Eldaryát? Ki a kedvenced? Érdekel a történet, ami őszintén szólva, néha kicsit idegesítő. De maga az elképzelés tetszik, és a ruhákért egyszerűen oda vagyok. Kedvenc karakteremnek nem tudom, kit mondanék, talán Krómot.
ღ
Melyik eldaryás karakterrel találkoznál a legszívesebben élőben? Nagyon megnézném az Orákulumot testközelből…
ღ
Sokat fórumozol? Egy időben sokat fórumoztam, de mikor már nem volt annyi időm rá, és elég sok mindenről lemaradtam, egyszerűen nem tudtam, nem is nagyon volt lelkierőm felvenni a fonalat (ez sokszor előfordul velem). Néha benézek, adnék-veszekbe, játékokhoz, satöbbi. Lehet, egy nap megint aktív leszek, ki tudja.
ღ
Vannak itteni barátaid? Akad egy-kettő.
ღ
Szeretsz itt barátkozni? Igen is meg nem is. Az online kapcsolatokban az az egyik baki, hogy a másik bármikor eltűnhet – és ebben én is pár helyen bűnös vagyok, bevallom. Viszont jó is egyben, hiszen olyan embereket ismerhetsz meg, akikkel alapvetően soha nem találkoznál.
ღ
Szívesen levelezel itt Eldaryán? Igen/Nem? Milyen leveleket fogadnál szívesen? Persze, bárhol jól esik, ha az emberre ráírnak. Akkor is örülni szoktam, ha valaki üzleti ügyben keres, és végre akad valami, amit keresek, vagy épp én segíthetek ki másokat egy eladással. De az is mindig jól esik, ha valaki csak úgy észreveszi, hasonló az érdeklődési körünk valamiben, és rám ír, hogy akkor beszéljünk egy könyvről/játékról, stb.
ღ
Játszol még más internetes játékkal az Eldaryán kívül? Ha igen, mivel? Milyen típusú játékok foglalkoztatnak? Ott van persze a Csábításból jeles, bár igaz, mostanság azt kicsit elhanyagoltam. Online játékok terén főleg az rpg-k érdekelnek, de jobban szeretem a pc játékokat.
ღ
Mit csinálsz most? Kitöltöm a kérdőívet. Egyébként meg a kanapén ülök, macskával a lábamon, és időnként ránézek a Disney Magic Kingdomomra.
ღ
Mire vágysz most? Egy tál rántott húsra.
ღ
Mit viselsz most? Szürke rövidgatyát és egy fehér „Vote for Bob” pólót, amin rajta van Bob, a mókus.
ღ
Mit ettél utoljára? Kinder tejszeletet.
ღ
Szerinted mi a legnagyobb butaság a világon? Másokat okolni a saját hibáidért.
ღ
Szerinted mi a legjobb dolog a világon? A szabadság.
ღ
Szerinted mi a legrosszabb dolog a világon? Háborúk.
ღ