Ismerd meg az Eldarya fantasztikus világát!

Ismerkedj meg Eldarya lakóival és familiárisaival! Kalandban és romantikában lehet részed ebben a fantasztikus világban, ahol a történeted és a kapcsolataid a döntéseidhez igazodnak.

Oldalak : 1 ... 7 8 9

#201 2018. 07. 31. - 18h36

Obszidián gárda
Binka
Tündérek cinkosa
Binka
...
Üzenetek: 1 259

Támogatom!^^
Ja,hopsz,nekem nem szabad.  /static/img/forum/smilies/big_smile.png


https://i.imgur.com/sFcfQY7.gif

Kijelentkezve

#202 2018. 07. 31. - 19h37

Árnyék gárda
Kamikazi
Újonc
Kamikazi
...
Üzenetek: 44

Nekem bejön /static/img/forum/smilies/big_smile.png Támogatom! :3


https://i.imgur.com/qB49qh3.png

Kijelentkezve

#203 2018. 08. 02. - 17h36

Árnyék gárda
Kyara
Farkasok barátja
Kyara
...
Üzenetek: 8 963

https://i.imgur.com/MVE479S.png

Cím: Chesterville
Kalandmester: Aysa, Kyara
Korhatár: +18
Kategória: Általános
Téma: Misztikus, Természetfeletti, Élőszereplős

/ Figyelem! A világot a Hollófiúk című könyvsorozat ihlette, azonban a játékhoz egyáltalán nem szükséges ismerni a művet! /

https://i.imgur.com/QvXomav.png

Chesterville. Anglia északkeleti partján fekvő csendes kisváros. A dicső múlttal rendelkező, Lord Charles Chesterville alapította 1882-ben és azóta is eme család alkotja a vezető réteg egyik részét.
A gyönyörű, türkizkék Norvég-tenger és a hatalmas, Chesterville-i Hegység erdőkkel ékesített magaslatai, illetve régi utcái varázslatos hangulatot kölcsönöznek a városának, mely így remek turisztikai központtá vált a térségben. Azonban vannak titkok, melyekről az összes chestervillei mélyen hallgat. Ilyenek a rejtélyes eltűnések és megoldatlan halálesetek, megmagyarázhatatlan, misztikus, szinte természetfeletti történések, szellemjáráshoz hasonló események. Senki sem tud semmit se, senki sem akarja felfedni az igazságot.
Néhány, a városban élő szürke polgár tudni véli azt, hogy mi áll eme különös jelenségek hátterében: Chesterville egy Ley-vonalon fekszik, emellett alig pár mérföldre egy másik vonal is fut, és a Chesterville család birtoka alatt keresztezik egymást. Azonban valami sötétebb, baljósabb titok van a háttérben, mint azt bárki is hinné...

Napjainkban

Mindennek és mindenkinek vannak titkai... Csak Chesterville a szokásosnál is többet halmozott magára.
Az Akadémia tanulóinak azonban nagyobb gondja is van, mint a városban zajló titokzatos dolgok után nyomozni: elkezdődött az iskola, a túlságosan rövid őszi szünet után. Vizsgák, dolgozatok, versenyek és szakkörök. Minden a nyakukba szakadt, emellett a többségnek titkolnia is kell, hogy természetfeletti képességei vannak.
Mi történik azonban akkor, ha ezek a különleges fiatalok egy csapatba verődnek össze és nyomozni kezdenek egy ismeretlen dolog után? Ezzel pedig lehet, hogy egy olyan utat kezdenek el járni, amiről nincs visszaút...

Sokan mondják, hogy a harag elhalványul idővel, de ez közel sem azt jelenti, hogy el is tűnik. Ottmarad továbbra is, legfeljebb csak nem látni, és amint a legapróbb lehetősége adódik, újra a felszínre tör.

1982.
Tragikus évszám a Chesterville-család életében. A tehetséges ikerpár, Carl és James Chesterville éppen második évüket járják a helyi akadémián, ahol szinte sztárnak számítanak kimagasló eredményeik miatt, mivel James kiválóan teljesít az élettudományban, Carl pedig a színészkedésben. Arról azonban mindketten hallgatnak, hogy minek is köszönhetik eredményességüket: természetfeletti hatalommal bírnak.
Azonban, egy őszi délutánon nemvárt esemény kavarja meg a kisváros mindennapi életét, mely egy hétköznapinak nem nevezhető napfogyatkozás formájában nyilvánult meg. Ekkor, látszólag  minden nyom nélkül eltűnt Carl. Senki sem találta meg, több hónapnyi keresés után lezárták az ügyet annyival, hogy a néhai, szintén nyomtalanul eltűnt apja keresésére  indult. A család irányítását az akkor tizenhat éves James Chesterville vette át. Azonban szárnyra kelt egy pletyka, melyben azt rebesgették, hogy az ifjú Chesterville egy titokzatos szektába állt be, ám ezt senki sem tudta megcáfolni vagy igazolni. Azóta él a szektások misztikus legendája....

Az élet és a halál örök párban jár, s ahol az élet vet, a halálra ott vár a leggazdagabb aratás.

Thagisták

Titokzatos csoport, melynek 7 tagja van. A szekta célja ismeretlen és a tagjai is. Egyes találgatások vannak, azonban senki sem tudja biztosan megmondani kik vesznek ebbe részt. Ismertetőjelük: különös mintájú tetoválás a testük különböző pontjain.

Tetoválásukhttps://i.imgur.com/QvXomav.png

https://i.imgur.com/5UUMuiG.png
Charles Chesterville Akadémia
Alapítva: 1884-ben.

❝  Nem isteneket nevelünk, hanem halandókat.   ❞

Az akadémiát Lord Charles Chesterville alapította, két évvel a város alapítása után. Már akkor elit iskolának számított a régióban, így a módosabb emberek tehetséges gyermekeiket erre az akadémiára iratták be. Eleinte csak egyetlen évfolyam volt, vegyes szakoknak, azonban az alapító fia, William Chesterville építtetett az iskolához plusz épületeket és bevezette a ma is használt, négy osztályos, három évfolyamos rendszert.
A nem helyi diákoknak nincs lehetőségük az iskolában lakásra, így mindenkinek, a harminc kilóméterre lévő városban kell magánúton szállást találnia. Az iskolába járáshoz mindenkinek ingyenesen biztosítja az Akadémia a minden tanítási napkor, reggel fél 7-kor induló, ingyenes buszjáratot. A busz továbbá minden délután, 3:30-kor és  5:30-kor indul vissza a városba.
Az iskola fizetős (a törvényes képviselők kérhetnek erről információt levélben), azonban lehetőség van ösztöndíjra is, aminek a feltétele a következő:
° kimagasló eredmény az adott szak tantárgyából.

Törekszünk az egyenlőségre, így minden diáknak kötelező az iskolai egyenruha használata (a tandíj/ösztöndíj ennek költségét tartalmazza)! A ruhák színe eltérő az adott szaknak megfelelően, melyről információt lentebb kaphatnak.

Jelenlegi igazgató: Frederick H. Emerson

Kötelező egyenruha, az iskola címerévelHelyek, melyeket minden tanuló szabadon használhat:
Iskolai könyvtár
Úszómedence
Futópálya (amennyiben az atléták nem ott tartanak edzést)
Tantermek (klub elnökök felügyelete alatt – ők tudnak kulcsot kérni hozzá)
Ebédlő
Parkoló
Tanulószoba
Udvar


Iskolai csengetési rend:

7:00 – első óra kezdete
11.30 – utolsó  óra vége, ebédszünet kezdete
12.15 – ebédszünet vége, kötelező szaktantárgyi órák kezdete
15.00 – szaktantárgyi órák vége
15.00  ~  18.00 – nem kötelező, délutáni klubok / szabadfoglalkozások
(ezeknek a kezdete és vége  függ a klub vezetőjétől!)

Szakok

A Chesterville Akadémán minden tanuló évfolyamtól függetlenül köteles választani egy szakot és azon belül különböző fakultációkat. Az egyenruhán lányoknál és a fiúknál is a nyakkendő színe jelzi, hogy az adott tanuló mire szakosodott.  Mindenki 3 különböző szakból és azok tárgyaiból választhat, maximum 1-et. A fakultációk tanóra után kezdődnek és egészen 3ig tartanak.

A választható szakok és azoknak lehetséges tárgyai:

Művészet: (nyakkendő színe: Kék)
- festészet, grafika(rajz), média(filmezés), szobrászat, dráma(színészet)

Sport: (nyakkendő színe: Piros)
- kosárlabda, úszás, sakk, atlétika, baseball

Természettudomány: (nyakkendő színe: Zöld)
- Élettudomány, kémia, geológia, csillagászat, Fizika

https://i.imgur.com/QvXomav.png

Képek az Akadémiáról és a városrólhttps://i.imgur.com/QvXomav.png

Ley-vonalak:

Olyan vonalak, melyek behálózzák az egész Földet és melyek mentén elektromos töltésáramlás, mágneses változás figyelhető meg, ezáltal felerősödnek a természetfeletti anomáliák. Chesterville-en keresztül is húzódnak Ley-vonalak, amikkel nem mindenki van tisztában. Nem messze a Chesterville birtok alatt kereszteződik két fő vonal is, mely alapjaiban változtatja meg a környék mágneses terét.

❝  Ezen vonalak adják a mágiát, mely aztán szétáramlik a világunkban.  ❞

https://i.imgur.com/QvXomav.png

Természetfeletti erő
Olyan nem normális (para) képesség, mely ellent mond a fizika, biológia és a kémia alapelveinek, megcáfolja az anyag és az élet definícióit. Leggyakrabban a Ley-vonalak mentén (és kereszteződésében) fordulnak elő ilyen erővel rendelkező emberek.

Napjainkban ismert képességek:...


Karakterlaphttps://i.imgur.com/QvXomav.png

Chesterville szabályzat:

- Mindenekelőtt vedd figyelembe a  szerepjátékára vonatkozó általános szabályzatot, illetve kérjük, hogy ezeket is vedd tudomásul!

- Mivel ezt egy elég komoly és misztikus szerepjátéknak szánjuk, emiatt fontold meg, mennyire lennél rá teljes mértékben nyitott. Továbbá a későbbi bonyolultabb cselekmények miatt elsősorban tapasztaltabb szerepesekre számítunk, de ha te úgy érzed, hogy még ez se foghat ki rajtad, akkor is jelentkezhetsz, hátha.

- A reagokra vonatkozóan kérjük, ügyelj az előnézetben min. 4 sorra és ügyelj a magyar nyelv helyesírási szabályaira! Természetesen mindenki követhet el hibákat, hogy egy-két szót elír, ezzel nincs is baj, de anyanyelvileg törekedj az értelmes, egész magyar mondatokra.

- Ne felejtsd el, hogy a karakterek ebben a világban ugyanolyan halandó emberek, hiába rendelkeznek képességekkel. Ők nem halhatatlan szuperhősök, úgyhogy ennek tekintetében alakítsd a történeted és mérlegelj.

- Mindenki maximum 1 szakot és egy tárgyat választhat, ezt nem lehet a későbbiekben módosítani, csak ha nagyon megkötelezi az indokod!

- Ugyanez vonatkozik a képességekre is. Mindenki maximum 1 képesség tulajdonosa lehet, ám egyik karakter se tudja teljesen kiaknázni képességét MÉG. Kérlek ne akarj te a legerősebb lenni, hiszen ha azt nézzük, hogy a diákok tizenévesen aligha lehetnek mentálisan és testileg is felkészültek arra, hogy teljes mértékben irányíthassák a képességeiket, -főleg nem képességoktatás híján,- akkor ez kisebb csoda lenne. Továbbá mindegyik képességhez társulnak esetleges mellékhatások is, amit ha nem is mindig, de túlzott használat és megerőltetés során, kérjük vedd figyelembe!

- Itt is tilos mások karaktereinek és azok cselekedeteinek irányítása. Ha ez előre meg lett beszélve, akkor természetesen nem szólunk érte, de ilyenkor ezt jelezd!

- A Chesterville Akadémia egy Magániskola, ami fizetős, tehát vedd figyelembe a karakterlapod készítésénél, hogy ide főként tehetősebbek járnak. Ha mindenképp szegényebb karaktert szeretnél behozni, akkor azt valamivel indokolnod kell, miért járhat mégis az akadémiára. (Pl. Ösztöndíj) De nyugodtan légy kreatív!

- A természetfeletti képesség közel sem átlagos. Épp ezért ügyelj arra, hogy a karaktered ne nagyon bűvészkedjen nyilvánosan a képességével...hiszen, ha erre fény derülne, hogy a Ley-vonalak mentén képességekkel bíró emberek élnek, a kormány nyomban felhasználná őket saját céljai megvalósítására.

- A szabályzat el nem olvasása nem mentesít fel senkit sem a betartasuk alól. A szabályokat - szükség szerint - módosíthatjuk!

https://i.imgur.com/QvXomav.png

Ha bármi kérdésed lenne vagy segítségre szorulnál, nyugodtan keresd fel valamelyik Kalandmestert!

Kellemes játékot! ^^

Utolsó módosítás: Kyara (2018. 08. 05. - 10h29)


Kijelentkezve

#204 2018. 08. 02. - 18h03

Árnyék gárda
Shaylee
Legyőzte a Dahut
Shaylee
...
Üzenetek: 2 901

Nagyon támogatom Chesterwille-t. ^^


https://i.imgur.com/yY66IdE.gif

Kijelentkezve

#205 2018. 08. 02. - 18h13

Árnyék gárda
Kamikazi
Újonc
Kamikazi
...
Üzenetek: 44

Wow... (tapsi tapsi) Támogatom! Nagyon jó hangzik :3


https://i.imgur.com/qB49qh3.png

Kijelentkezve

#206 2018. 08. 02. - 20h03

Árnyék gárda
Sigrún
Jamon barátja
Sigrún
...
Üzenetek: 14 618

Támogatom, nagyon izginek hangzik. És persze az élő szereplős képek... Már az is lehet körvonalazódott bennem valami :")


https://orig00.deviantart.net/3bc0/f/2018/215/1/5/untitled_2_by_chykai-dcj3t5v.png

Kijelentkezve

#207 2018. 08. 03. - 13h51

Obszidián gárda
Nuvola
Legyőzött egy tyúkot
Nuvola
...
Üzenetek: 683

Én is támogatom, nagyon érdekesnek hangzik!


https://i.gifer.com/Dco2.gif

Bejelentkezve

#208 2018. 08. 03. - 15h48

Abszint gárda
Appuru
Legyőzött egy tyúkot
Appuru
...
Üzenetek: 769

Én is támogatnám Chesterville c. szerepezést /static/img/forum/smilies/smile.png


https://orig00.deviantart.net/418d/f/2018/188/0/3/01_by_chykai-dcgj0u6.png

Kijelentkezve

#209 2018. 08. 03. - 19h13

Abszint gárda
piroskaseres
Manók cinkosa
piroskaseres
...
Üzenetek: 7 439

Szupper, imádom az ilyen szerepeket, úgyhogy egy újabb voks a Chesterville szerepnek ^^


Szerepjátékhoz keresek érdeklődőket ^^
http://kepkezelo.com/images/mtaeyownnykm7ypta5yy.gif

Kijelentkezve

#210 2018. 08. 05. - 21h34

Szikrázó gárda
Nimra
Moderátor
Nimra
...
Üzenetek: 259

Aysa & Kyara - Chesterville [MEGNYITVA]


https://static.comicvine.com/uploads/original/11115/111152392/4161593-1367193343-tumbl.gif

Kijelentkezve

#211 2018. 08. 11. - 13h56

Obszidián gárda
LovelyPinty
Legyőzött egy tyúkot
LovelyPinty
...
Üzenetek: 931

Piroska és Binka szerepét támogatom /static/img/forum/smilies/smile.png

Kijelentkezve

Oldalak : 1 ... 7 8 9